Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló tabletta teherbe lehet (8 db)

A fogamzásgátló tabletta abba hagyása után tényleg fogamzo képesebb vagyok? Ugy mondd hamarabb teherbe lehet esni? Vagy legalább is nagyobb az esély?

Legjobb válasz: Igen,persze ez is szervezettõl függ, de én 2 hétre rá estem teherbe, persze nem vagyunk egyformák, de sokaknál halllottam,bejött.Sok sikert!

Igen, persze ez is szervezettõl függ, de én 2 hétre rá estem teherbe, persze nem vagyunk egyformák, de sokaknál halllottam, bejött.Sok sikert!
En a tabi abbahagyasa utani 2. ciklusban terhes lettem. :) Azok a nok, akik lombikprogram elott allnak, elso utasitaskent azt kapjak, h szedjenek tablettat 3 honapig, utana kezdodik a program. Nem tudom a biologiai okait, de valoban jo esely van babasodni tabletta befejezese utan.
azt mondják az rögtön teherbe esik akinek elõtte nem volt pontos a ciklusa. de egyéntõl függõ
lehet. sõt sokan azt tanácsolják hogy tisztulni kell3 hónapot de ez nem igaz!semmi gond sem lehet.lehetsz babás!

Teherbe lehet-e esni fogamzásgátló tabletta szedése mellett?

Sziasztok! Február 12-én kezdtem el fogamzásgátló tablettát alkalmazni. Szedtem is rendszeresen, minden nap. Majd mikor a 21. tabit is bevettem, csak egy héttel később volt nagyon gyenge vérzésem 2napig. Azóta folytattam a tabletta szedését, de szokatlan változásokat észlelek magamon: fáradtság, iszonyatos hányinger és gyomorégés, has- és fejfájás. Ami még különösebb, nagyobb lett a cicim, viszont a fogamzásgátló szedése óta kb.10 kg-t fogytam. Nem igazán aktuális a babaprojekt, de ha mégis terhes lennék, fel sem merülne, hogy nem tartom meg. Viszont az már jobban aggaszt, hogy mindez fogamzásgátló tabletta szedése mellett történt. Szóval félek, hogy esetleg árthat az "esetleges" babának.

Legjobb válasz: alig egy hónap alatt 10 kilot fogyni?tesztelj,ha terhes vagy,akkor a teszt kimutatná...a mellnövekedés a gyogyszertöl is lehet,meg az émelygés is...

alig egy hónap alatt 10 kilot fogyni?tesztelj, ha terhes vagy, akkor a teszt kimutatná...a mellnövekedés a gyogyszertöl is lehet, meg az émelygés is...
Tesztelj, de a leírtak alapján szerintem inkább a gyógyszer nem felel meg neked. Menj vissza a nõgyógyászhoz, beszéld meg vele, talán kipróbáltok más tablettákat, mert nem mindegyik jó mindenkinek, lehetnek mellékhatások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! A biztonság kedvéért délután csinálok egy tesztet. És az orvoshoz is kérek idõpontot.
Szia Lyndinette-tõl én is hasonlóan éreztem magam, szörnyen fájt a fejem, a hasam, iszonyat gyenge voltam, majd egyszercsak annyira megfájdultak és "betompultak" lábaim, hogy nem bírtam felkelni a fotelból, az ügyeletet kellett felhívnom, hogy ilyenkor mi van... Egy levéllel bírtam beszedni belõle. Mikor terhes lettem, akkor viszont nem volt semmi "fizikális" problémám, szerintem nyugodj meg, tényleg a gyógyszerrel lehet baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, és külön örülök, hogy megosztottad a konkrét esetedet!

Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után lehet egyből teherbe esni? Mikor van peteérés utána?

26, án abbahagytam a gyógyszert fél időben. Másnap reggel megjött a megvonásos vérzés, de előtte este együtt voltam a párommal. Az érdekelne engem, hogy ma van 7.-e, baloldali petefészkem és a hüvelyem is szurkál, krémes folyásom van második napja. Lehetséges, hogy van baba? Amúgy várjuk! :)

Legjobb válasz: Szia. Én vagyok a példa. Nekem hál'Istennek sikerült elsõre. Nem tudom, mit jelent nálad a félidõ. Gondolom azért beszedted még az utolsó szemet, mert, ha nem az bekavarhat kicsit. Ha bevetted az utolsót, akkor a vérzés elsõ napjától kezdve kb. 14 nap múlva van a peteérés normál ciklusnál. Ez a te esetedben augusztus 10 körül van. A tüneteid ennek ellenére utalhatnak peteérésre, tehàt hamarabb is bekövetkezhetett ez nálad. Most kellene együtt lennetek minél többször. Ha sikerül, kb. 10 nap múlva ágyazódik be a kis petezsák és augusztus vége felé tesztelhetsz. A fentiek persze csak egy normál 28 napos ciklusra igazak. Érdemes lenne talán hõmérõzni is. Ha esetleg csak a levél felét szedtedd be, akkor passz, de terhességi tünetnek még korai lenne az amit leírtál, hiszen nem rég véreztél. Szurkolok nagyon! :-)

Szia. Én vagyok a példa. Nekem hál'Istennek sikerült elsõre. Nem tudom, mit jelent nálad a félidõ. Gondolom azért beszedted még az utolsó szemet, mert, ha nem az bekavarhat kicsit. Ha bevetted az utolsót, akkor a vérzés elsõ napjától kezdve kb. 14 nap múlva van a peteérés normál ciklusnál. Ez a te esetedben augusztus 10 körül van. A tüneteid ennek ellenére utalhatnak peteérésre, tehàt hamarabb is bekövetkezhetett ez nálad. Most kellene együtt lennetek minél többször. Ha sikerül, kb. 10 nap múlva ágyazódik be a kis petezsák és augusztus vége felé tesztelhetsz. A fentiek persze csak egy normál 28 napos ciklusra igazak. Érdemes lenne talán hõmérõzni is. Ha esetleg csak a levél felét szedtedd be, akkor passz, de terhességi tünetnek még korai lenne az amit leírtál, hiszen nem rég véreztél. Szurkolok nagyon! :-)
Nekem a harmadik gyógyszermentes hónapban sikerült a baba! :) Szurkolok nektek! :)
A kérdező hozzászólása: Egy évig nem szedtem a gyógyszert, majd májusban kezdtem el megint és az utolsó megkezdett adagból 9 db, ot vettem be. Olyan nehéz kivárni mi lesz, fõleg így hogy a gyógyszert jóval idõ elõtt hagytam el... amúgy akkor peteérës jelei is lehet amit érzek? Köszönöm a szurkolást!
Elsõ vagyok! Igen, lehetnek a peteérés tünetei is. Kivétel a krémes folyás, mert nekem azt már a megnövekedett hormonszint okozta a terhesség elején. Ezért, ha gondolod, tesztelj. Lehet, hogy mivel korábban hagytad abba a tablettát, esetleg már megfogant. Ilyenkor nehéz megállapítani. Ha negatív, ne keseredj el, mert még augusztusban simán összejöhet a babó. Érdemes esetleg, akkor egy ovulációs tesztet venni, mert az körülbelüli pontossággal megmondja, éppen peteérésed van-e, bár én még nem használtam ilyen tesztet. :) Írd meg mi lett!!! Drukk!!!
A kérdező hozzászólása: Ma negatívat teszteltem :( De, minden második nap együtt voltunk párommal, hátha sikerül a babó. Így a 20.-i hétre nem várom. :D Nagyon izgulok, hogy mi lesz már. Mindenképpen megírom, hogy mi lett. Köszönöm! :) Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Már napok óta krémes folyásom van, ma felerõsödött. Az is az ovu jele?
A kérdező hozzászólása: Gagyin jött le a kérdés! XD Béágyazódásra gondoltam! :-)

Fogamzasgatlo tabletta rendszeres szedese mellett (3ik level) teherbe lehet esni, ha a parom elmen bennem a ciklus 14ik napjan?

amugy mindig megszakitjuk a dolgot. nagyon felek, h teherbe eshetek. meg nem aktualis.

Legjobb válasz: Kedves utolsó! Ajánlok figyelmedbe némi olvasnivalót! Rögtön az elején megtalálod! http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/3031/koztes-verzes Ajánlatos az elsõ 14 napban kiegészítõ védekezés. Ajánlatos! Nem azt írtam, hogy muszáj, kötelezõ, csak ajánlatos. Mert ugyebár az elsõ tablettától kezdve védelmet nyújt. De azért nem árt sosem az óvatosság. Ezért mondják, hogy az elsõ 14 napban. A stílusodon meg még van némi csiszolgatni való.

Kedves utolsó! Ajánlok figyelmedbe némi olvasnivalót! Rögtön az elején megtalálod! http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/3031/koztes-verzes Ajánlatos az elsõ 14 napban kiegészítõ védekezés. Ajánlatos! Nem azt írtam, hogy muszáj, kötelezõ, csak ajánlatos. Mert ugyebár az elsõ tablettától kezdve védelmet nyújt. De azért nem árt sosem az óvatosság. Ezért mondják, hogy az elsõ 14 napban. A stílusodon meg még van némi csiszolgatni való.
Fogamzásgátló tabletta. Elemezzük ki ezt a kifejezést. Az elsõ szó elsõ része a "fogamzás" arra utal, amikor a petesejtet megtermékenyíti egy hímivarsejt. A szó második fele a "gátló" pedig arra, hogy ennek megakadályozása a cél. A "tabletta" mint olyan talán egyértelmû, nem, nem a "tablet" szóból származik a jelentése, szinonímája viszont a pirula, és ha rendesen szeded akkor az elsõ szó elemzésénél megállapított hatást váltja ki.
"A legeslegelsõ levél elsõ 14 napjánál ajánlott a kiegészítõ védekezés." Ebben nagyon biztos lehetsz, fõleg, hogy fogalmad sincs, melyik fogamzásgátlóról van szó... A legtöbb fogamzásgátló egyébként megfelelõ kezdéssel már az 1. naptól véd, rosszabb esetben is 1 hét után. Persze ezek a betegtájékoztatókban teljesen egyértelmûen le vannak írva, csak azt kellene elolvasni. Ennek ellenére rendszeresek a neten az ilyen kérdések, de a legjobb, hogy MINDIG jön legalább egy olyan válasz, ami arról szól, hogy teljesen általánosságban az ÖSSZES fogamzásgátló csak a 14. nap után véd. Ezért is elég nagy probléma, hogy az emberek a netrõl akarnak tájékozódni, ahol a bizonytalan információk nagy hányadban vannak jelen. Csak a betegtájékoztatót kellene elolvasni, és kész. A kérdezõnek: "nagyon felek, h teherbe eshetek. meg nem aktualis." Éppen ezért szedsz fogamzásgátlót, nem? Még jó, hogy a barátoddal nem húzatsz mellé óvszert, és persze még úgy is megszakítjátok... Így csak annyi értelme van a gyógyszernek, hogy pénzt dobsz ki, és még valamilyen szinten mérgezed is magad. Nem kellene ennyire félni, mert nincs miért. Gondolom attól sem rettegsz minden utcára lépéskor, hogy elüt egy busz, pedig van ám rá esély.
Okos dolog megszakítani miközben szeded a fogamzásgátlót. A sok hülyébõl meggazdagszik a gyártó legalább. Gondolkozom hogy milyen gyógyszert szedjek feleslegesen elvégre nincs jobb dolgom hahaha xD
A legeslegelsõ levél elsõ 14 napjánál ajánlott a kiegészítõ védekezés. Te már a 3. hónapja szeded. Ha rendesen szeded és nem szedtél semmilyen gyógyszert, amit csökkentette volna a hatását, akkor már egyáltalán nem kell védekeznetek más módon a terhesség ellen. Elég a gyógyszer.
Nem emlékszem, hogy kérdeztem volna a véleményedet a stílusomról, de azt sem igazán értem, miért személyeskedsz, amikor én sem tettem ezt. Elhiszem, hogy vannak különbözõ elméletek arról, hogy hány nap után véd egy fogamzásgátló, de ezeket én személy szerint nem tudom igazán komolyan venni. Azt írod, hogy ajánlatos az óvatosság miatt. Az lehet, de akkor a teljes szedése alatt ajánlatod, hiszen ugye tudjuk, hogy semmi sem véd 100%-osan. Nem igazán értem, miért kell mindent így túlreagálni, de ettõl függetlenül persze mindenkinek szíve joga. Gondolom õk az utcára is csak bukósisakban lépnek, mert ugye bármikor bármi elütheti, fejére eshet, stb.
Szerintem egyszerûbb, ha megkérdezi a nõgyógyászát.

Szerintetek mennyire igaz, hogy a fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után sokáig nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: 2 szem tabiig jutottam...fél évig nem volt utána peteérésem...

2 szem tabiig jutottam...fél évig nem volt utána peteérésem...
Most már szinte egyáltalán nem igaz. kb 5 éve volt ez utoljára probléma, de a mostani fogamzásgátlóknak nagyon alacsony a hormontartalma. Bár a dologhoz hozzátartozik az is, hogy nem mindegy, hogy valaki mennyi ideig szedte a gyógyszert. 1-2 év nem számít, de 5-7 év már nagyon sok, itt tényleg okozhat problémákat.
függ attól is, hogy meddig szedted. de általában minimum 1 év szokott lenni...
Elég sok embernél fordul elõ hogy abbahagyás után nem indul újra a peteérés, vagy 2-3 hónaponta jön meg nekik, mint pl nekem. Pedig én is csak fél évig szedtem, de mióta abbahgytam (másfél éve) azóta talán megjött vagy 6szor....
Hát nem tudom a nõvérem pl. egyszer hagyta ki egy hónapra, az esküvõ után, hogy mégismár legalább ne teljesen zárja ki a lehetõséget... és azonnal teherbe esett. Nyilván mindenki más...

Mi van ha valaki fogamzásgátló tabletta szedése mellett esik teherbe? Lehet egészséges a baba?

Legjobb válasz: Természetesen! Az a lényeg, hogy a terhesség kiderülése után már ne szedd!

Természetesen! Az a lényeg, hogy a terhesség kiderülése után már ne szedd!
SZia! Igen!!! Az én kisfiam is így lett...januárban lesz 8 éves és semmi baja!!! :-)
szia. én 21 vagyok, és tabit szedtem.aztán nem jött meg multhónapban, és szerdán leszek 10hetes:) szóval igen lehet tabi mellett teherbe esni.
Az én unokatesóm is így "lett". 15 éves, semmi baja.

Fogamzásgátló tabletta mellett teherbe lehet esni ha normálisan szedem?

Legjobb válasz: Elvileg nem, de a gyakorlatban elõfordulhat.

Elvileg nem, de a gyakorlatban elõfordulhat.
Elvileg nem, de bármi elõfordulhat!
Ha rendesen szeded, akkor minimális az esélye (0, 0001%)!
elvileg is igen. meg gyakorlatilag is igen. nem 100%-os egyik tabletta sem.

Teherbe lehet esni fogamzásgátló tabletta szedése mellett?

A tablettákat már 3 hónapja szedem rendszeresen, egy sem maradt ki, de a nagy meleg miatt eddig kétszer volt úgy, h a beszedés után kb 6 órával hánytam, de nem sokat. Ez csökkenti a hatákonyságát? És ezek után a következ? vérzésem is gyenge volt. Valamint azt is olvastam hogy a 30C° feletti h?mérséklet is csökkentheti a gyógyszer hatékonyságát. És még egy kérdés: terhesség alatt menstruálhatok?

Legjobb válasz: Sajnos hallottam olyat,hogy valaki gyógyszer mellett terhes lettés és olyat is amikor a terhesség 3 hónapjáig menstruált. Szóval ha a legcsekélyebb kételyed van a gyógyszerben rögtön menj el orvoshoz és nézesd meg magad!!Mindíg jobb egy kellemetlen 10 perc mint egy jópár hónap stressz!!!

Sajnos hallottam olyat, hogy valaki gyógyszer mellett terhes lettés és olyat is amikor a terhesség 3 hónapjáig menstruált. Szóval ha a legcsekélyebb kételyed van a gyógyszerben rögtön menj el orvoshoz és nézesd meg magad!!Mindíg jobb egy kellemetlen 10 perc mint egy jópár hónap stressz!!!
A fogamzásgátlók szedésénél figyelni kell arra, hogy lehetõleg mindig azonos idõben vedd be. Hányás, hasmenés során csökken a hatékonyság. Figyelni kell arra is, hogy egyes antibiotikumok szedése ilyenkor ellenjavallt. Másik kérdésedre a válasz: igen, menstruálhatsz, bár ez nem túl gyakori.
A gyógyszer sem 100%-os módszer. De 6 óra elteltével már rég felszívódott, az nem befolyásolja a hatékonyságát. A tartós hányás persze igen, de az egyszeri eset és ennyi idõ után, biztos nem. A gyógyszer jelentõs mértékben csökkenti a vérzés mennyiségét. Akinek nagyon sok a vérzése szokták vele csökkenteni. Ha pontosan szedted, nem lehet gond. Csinálj tesztet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!