Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló tabletta teherbe (66 db)

Ha a ciklus közepe fele, kimarad 1-2 fogamzásgátló tabletta, majd a szedése tovább folytatódik, és ha esetleg megtörténik a teherbe esés nem okoz vetélést a tabletta abba hagyása?

Szóval úgy értem, ha pld: 14-15-16.ik napon kimaradnak a gyógyszerek, és a 17.naptól tovább szedjük, a 21.ik napig, majd abba hagyjuk, a vérzés nem jön meg a gyógyszer abba hagyása miatt?? azaz nem okoz vetélést?

Legjobb válasz: Figyelj, ha terhes vagy nem fog megjönni, nem kell szedni tovább a tablettát. Sokan estek már teherbe tabletta mellett is,õk is abbahagyták, és nem lett semmi gond. Ne aggódj.

Figyelj, ha terhes vagy nem fog megjönni, nem kell szedni tovább a tablettát. Sokan estek már teherbe tabletta mellett is, õk is abbahagyták, és nem lett semmi gond. Ne aggódj.
azért akarod abbahagyni, mert lehet hogy terhes vagy? vagy azért, hogy megjöjjön?
A kérdező hozzászólása: Lehet terhes vagyok, mivel kimaradt 3 szem, a ciklus közepén, egy félre értés miatt. Viszont nagyon szeretném a babát, és nem szeretném, hogy elvetéljek. Mit csináljak? Abba hagyjam a 21. szem után? Vagy most azonnal?
Szerintem hagyd abba, várd meg hogy megjöjjön (vagy ne jöjjön meg). Ha megjön utánna folytasd tovább.
A kérdező hozzászólása: De én szeretném ezt a kisbabát, nem bánom hogy így alakult, szóval pont ezt szeretném, hogy ne jöjjön meg. Csak attól félek, ha abba hagyom akkor automatikusan megjön

Miután abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését, mennyi idő mire teherbe eshetek?

A párommal szeretnénk kisbabát, ezért 2 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló szedését.(Amúgy 1 évig szedtem ). Folyamatosan próbálkozun;a menstruációm már 5 napja késik. Lehetséges az,hogy megtörtént amire vágyunk? Sok oldalt olvastam ezzel kapcsolatban, valahol azt írják függ attól is h milyen sokáig szedi valaki a gyógyszert, minél több évig annál több idő mire teherbe esik utána, máshol viszont azt írták ,ha abbahagyjuk a gyógyszer szedését utána pár nappal már semmilyen védelem nincs, azaz sok rá az esély. Valaki, vélemény ? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Ugyanannyi esély van egy 10 évig tabletta szedõnek és egy tablettát soha nem szedõnek. Tabletta abbahagyása után egy héttel már teherbe lehet esni. Nekem is sikerült 5 év szedés után, abbahagyás utáni 8. napi együttlétbõl babát összehozni. :)

Ugyanannyi esély van egy 10 évig tabletta szedõnek és egy tablettát soha nem szedõnek. Tabletta abbahagyása után egy héttel már teherbe lehet esni. Nekem is sikerült 5 év szedés után, abbahagyás utáni 8. napi együttlétbõl babát összehozni. :)
Én 3 évig szedtem fogamzásgátlót, augusztusban abbahagytam, szeptemberben terhes lettem, úgyhogy simán lehet baba miatt is :) Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm, hogy írtál! Igazad van, fontos az együttlét, az, hogy az apában és az anyában is meglegyen a kellõ harmónia fogantatáskor, erre törekszünk mi is !:) Igen, tesztet mindenképp csinálok, holnap megyek és veszek is.Kedd reggel majd kiderül az igazság ! :)
Több, mint 4 évig szedtem fogamzásgátlót és a 7. hónapban már össze is jött a baba. Szóval ez csak a szervezetedtõl függ. Összejöhet az elsõ hónapban is akár, de késõbb is és az is lehet, hogy több, mint 1 évnek el kell telnie. Mondjuk ez nem csak ezen múlik. Hiába állt vissza minden a rendes kerékvágásba, ha éppen nem sikerül jókor jó idõben együtt lenni.:) Amúgy ha már 5 napja késik a vérzésed, akkor érdemes tesztet csinálni, mert akár össze is jöhetett!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál:) Jó egészséget nektek a babucival! :)
Én másfél évig szedtem a fogamzásgátlót cipromix, a harmadik gyógyszermentes hónapban jött össze a baba, most vagyok 32 hetes a kisfiammal! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! :) Igazából csak a kiváncsiság miatt a kérdés feltevése, a próbálkozás folyamatos, elõbb vagy utóbb, de biztos lesz kisbaba. Csak furdall azért a kíváncsiság, hogy ilyenkor mennyi idõ ...
már akár a következõ peteérésnél teherbe eshetsz
Nem igaz, amit az elsõ ír. Teljesen egyéni, hogy kinek mennyire borítja fel a ciklusát a tabletta. Ugyanis a tabi úgy mûködik, hogy teljesen leállítja a peteérés, így mikor az ember abbahagyja, a szervezetnek újra kell indítania az egészet. A nõk nagyobb részénél ez azonnal sikerül, és így akár az elsõ hónapban is teherbe eshetnek. Viszont kisebb %-ban elõfordul, hogy teljesen megszûnik a peteérés, és csak hónapok után áll helyre, vagy egyáltalán nem is áll helyre orvosi segítség nélkül.
Én 10 évig szedtem gyógyszert, és nekünk másfél év múlva jött össze a baba.
A kérdező hozzászólása: Ez bíztatóan hangzik ! :) Köszönöm, hogy írtál és, hogy szurkolsz!

Teherbe eshetek a fogamzásgátló tabletta mellett? Meddig van a szervezetben a tabletta hatása?

Ma a barátom belém élvezett , vasárnap óta nem vettem be tablettát( ezen a héten jön a menszim )

Legjobb válasz: Vasárnap óta azért nem vettél be, mert most van a hét napos szünet, vagy csak úgy? (pl elfelejtetted)? Ha hét napos szünetben vagy, akkor véd. Ha csak elfelejtetted, akkor ciki, mert kiegészítõ védekezést kellett volna alkalmaznotok. Tehát ilyen esetben teherbe eshettél. De ezt a kérdést miért nem szex elõtt tetted fel?

Vasárnap óta azért nem vettél be, mert most van a hét napos szünet, vagy csak úgy? (pl elfelejtetted)? Ha hét napos szünetben vagy, akkor véd. Ha csak elfelejtetted, akkor ciki, mert kiegészítõ védekezést kellett volna alkalmaznotok. Tehát ilyen esetben teherbe eshettél. De ezt a kérdést miért nem szex elõtt tetted fel?
Legyen a gyermek neve Gyõzõ vagy Donatella
De ezt a kérdést miért nem szex elõtt tetted fel? valószínûleg azért, mert 13 éveseknek nem azon jár az agya szex elõtt
a tabletta a szünetben is véd.
A kérdező hozzászólása: 20 éves vagyok. és szex után jutott eszembe és a 7 napos szünetben vagyok épp . ezért a kérdés nem szoktam elfelejteni bevenni a gyógyszert
Ez a kérdés nagyjából 2 hetente van itt! Olvasni szoktál? Amúgy: a legtöbb tabletta MÁSFÉL NAPIG véd megfelelõen - kivéve a 7 napos szünetben, amikor végig, mind a 7 napon véd. Van ennél gyengébb tabletta, amit folyamatosan kell szedni - de azt szoptatós anyáknak szokták adni.

Igaz e, hogy aki tartósan (évekig) szed fogamzásgátló tablettát, az az abbahagyás után könnyebben teherbe esik?

Legjobb válasz: Pont ellenkezõleg. A fogamzásgátló alapból felborítja az ember hormonháztartását, normális mûködését, és annak is idõ kell, míg visszaáll. Sajnos jópár nõgyógyász szerint ehhez kb két év kell (nem pont a teherbe eséshez, de a teljesen egészséges babához igen), de hálisten a gyakorlatban azért nem ez a gyakori. Bár nekünk az egyetemen még ezt tanítják.

Hát én 15 évig szedtem a leányom születése után kisebb megszakitásokkal a fogamzásgátlot és miután abbahagytam kivártuk az ajánlott 3hónapot hogy kitisztuljon a szervezetem és merem állitani hogy utánna az elsö együtlétünkor azonnal teherbe estem.És persze egészséges 8 hos kisfiamat tarthatom a kezemben!
Pont ellenkezõleg. A fogamzásgátló alapból felborítja az ember hormonháztartását, normális mûködését, és annak is idõ kell, míg visszaáll. Sajnos jópár nõgyógyász szerint ehhez kb két év kell (nem pont a teherbe eséshez, de a teljesen egészséges babához igen), de hálisten a gyakorlatban azért nem ez a gyakori. Bár nekünk az egyetemen még ezt tanítják.
Az egyik ismerõsömnek 1 évvel a tabiszedés abbahagyása után sikerült úgy, hogy folyamatosan próbálkoztak. Úgyhogy szerintem is az ellenkezõje igaz.
Én pont az ellenkezõjérõl tudok...
így van, inkább az ellenkezõje igaz, viszont az sem törvényszerû. De hogy nem segíti a teherbeesést az biztos.
én is úgy tudom hogy utána jó idõ kell ahhoz, hogy a normális termékenység visszaálljon. a fog. gátló amúgy se a legegészségesebb gyógyszerek közé tartozik, hagyni kell, hogy kiürüljön a szervezetedbõl, mielõtt gyereket szeretnél. jön a jó öreg gumi :) )
A kérdező hozzászólása: a kitisztulásról annyit, hogy amikor azt mondtam a nõgyógyászomnak, hogy a baba vállalás elõtt szeretnék 3 hónapot kihagyni majdnem leüvöltötte a fejemet, hogy 10 nap alatt kitisztul, mert a mai gyógyszerkbe már alig van hormon... hát most mi tévõ legyek.. ja, és még azt tudnotok kell, hogy endometriózis miatt mûtve voltam 1, 5 éve, ami azóta kiújult, ezért kezelgetnek mindenfélével... Köszönöm a válaszokat!
Én úgy tudom, hogy többes ikrek is akkor szoktak nagyobb eséllyel foganni, miután abbahagyja egy nõ a fogamzásgátló szedését.
Én abbahagytam a gyógyszerszedést, rá másfél hónapra teherbe estem.Mivel nem járt le a 3 hónap türelmi idõ, féltem, hogy baj lesz a kicsivel.Az orvosom megnyugtatott, hogy a gyógyszer 48 óra alatt kitisztul a szervezetbõl, tévhit a 3 hónap.De ajánlatos.Gyönyörû egészséges kislánynak adtam életet.
Azért az a 48 óra is elégg tabi függõ. Mert ugye ha így lenne, akkor mi lenne a 21 tablettás egy hetes gyógyszerszünetes tabiknál? Amúgy meg vannak kivételek és ezeknek örülni kell, de én nem merek kockáztatni és kivárom a kellõ idõt. Szakmámból adódóan túl sok olyan babát látok akiknek nem jött be ez a "kihagyjuk az ajánlott szünetet, jöhet a baba" hozzáállás. Hidjétek el, nem valami vidám látványok szegénykéim.

Létezik, hogy valaki fogamzásgátló tabletta szedése ellenére teherbe esik? Olyankor mik a tünetek?

Legjobb válasz: Nekem úgy sikerült,pedig mindent rendesen csináltam. Kicsit késõbb mint kellett volna,de volt egy két napos alig alig vérezgetésem.Pont akkor fogyott el az utolsó levél,és ígyis ki akartam hagyni 3hónapot(mrt már két éve szedtem,és a servezetem hó elején mindig szarul reagált rá,és váltani akatam),így a hiányzó hormonanyagra fogtam a szokatlan mensit.Aztán rámtört az álmos idõszak,amikor minden kismama rengeteget alszik.Nem tudtam,h ez a terhesség egyik legbiztosabb jele,édesanyám riadt kérdése ültette a bogarat a fülembe,h ugye nem vagyok terhes.De nem is foglalkoztam volna vele,ha a hatodik terhességi hét végén nem jelentkezett volna a hányinger.Akkor aztán csináltam egy tesztet,ami egyértelmûen pozitív volt.Elmentem dokihoz és õ is megerõsítette az eredményt.Mivel nem kezdtem el a következõ levéllel így megmaradhatott a baba,ha tovább szedem arról nincs információm,h mit kell tenni. Statisztikák szerint 10ezer nõ közül 3-4 esik teherbe,aki fogamzásgátlót szed.Ergo,igen kicsi az esélye. Ha az a gyanúd,h babás vagy csinálj egy tesztet.Illetve gondold végig,h mi miatt gondolod ezt.Lehet más a baj.

Nekem úgy sikerült, pedig mindent rendesen csináltam. Kicsit késõbb mint kellett volna, de volt egy két napos alig alig vérezgetésem.Pont akkor fogyott el az utolsó levél, és ígyis ki akartam hagyni 3hónapot(mrt már két éve szedtem, és a servezetem hó elején mindig szarul reagált rá, és váltani akatam), így a hiányzó hormonanyagra fogtam a szokatlan mensit.Aztán rámtört az álmos idõszak, amikor minden kismama rengeteget alszik.Nem tudtam, h ez a terhesség egyik legbiztosabb jele, édesanyám riadt kérdése ültette a bogarat a fülembe, h ugye nem vagyok terhes.De nem is foglalkoztam volna vele, ha a hatodik terhességi hét végén nem jelentkezett volna a hányinger.Akkor aztán csináltam egy tesztet, ami egyértelmûen pozitív volt.Elmentem dokihoz és õ is megerõsítette az eredményt.Mivel nem kezdtem el a következõ levéllel így megmaradhatott a baba, ha tovább szedem arról nincs információm, h mit kell tenni. Statisztikák szerint 10ezer nõ közül 3-4 esik teherbe, aki fogamzásgátlót szed.Ergo, igen kicsi az esélye. Ha az a gyanúd, h babás vagy csinálj egy tesztet.Illetve gondold végig, h mi miatt gondolod ezt.Lehet más a baj.

Azok a nők, akik soha életükben nem szedtek fogamzásgátló tablettát, könnyebben teherbe esnek?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Az egyik barátnõm 6 évig szedett fogamzásgátlót, azonnal teherbe esett, míg egy másik soha nem szedett, és már 1 éve próbálkoznak.

Nem feltétlenül. Az egyik barátnõm 6 évig szedett fogamzásgátlót, azonnal teherbe esett, míg egy másik soha nem szedett, és már 1 éve próbálkoznak.
ezt mondják, max. annyi igazság lehet benne, hogy "tisztább" annak a szervezet aki nem szedett. én sem szedtem, és nem estem rögtön teherbe.
Én 26 vagyok, én sem szedtem soha fogamzásgátlót és elsõre terhes lettem amikor nem védekeztünk. Ez az én esetem, de ezen a fórumon sok olyat is olvasni hogy valaki tablettaszedés ellenére mégis terhes lesz, vagy amint abbahagyja, azonnal. Inkább az egyén szervezetén múlik.

A párom férfi fogamzásgátló tablettát szed, ki tudnám cselezni, hogy mégis teherbe essek?

24/L

Legjobb válasz: Nem kell kicselezni sem, mert férfi fogamzásgátló tabletta nincs forgalomban. Te konkrétan át lettél b.szarintva.

86%-os: Na végre egy értelmes ember. NINCS férfi fogamzásgátló forgalomban! NINCSEN!!!!!!
Nem kell kicselezni sem, mert férfi fogamzásgátló tabletta nincs forgalomban. Te konkrétan át lettél b.szarintva.
jó lenne ha lenne férfiaknak is.Imádom a párom, de kezdek rájönni, h csak donor vagyok.18 év van köztünk, és neki nagyok ketyeg az óra.Én is akartam a gyereket, de egyre biztosabb , h csak erre kellek.Így már nem olyan vicces, pláne hogyha utána lapátra tesz, mert elég vastag és én majd nem kellek neki.Nagyon szeretem, de egyre nehezebb, már nem tudom mitévõ legyek...
a párod biztos férfi? :D
"A párom férfi fogamzásgátló tablettát szed" Már írták elõttem, de akkor is: KAMU! Nincs forgalomban férfi fogamzásgátló tabletta. Most ha ez komoly kérdés: akkor nem TE vágod át, hanem õ téged. Nem kell cselezned, õ maga akar felcsinálni.
24 éves létedre jó natgy észkombájn vagy, ehhez zárójelben gratulálok. Tegyük fel, hogy tényleg létezik ez a szer, az átlagember számára hozzáférhetõ verzióban. Ez esetben ha megpróbálod megakadályozni, hogy beszedje (mert hát máshogy hogy is tudna megtermékenyíteni), akkor szerintem neki csak elkezdenének kattogni a fogaskerekek az agyában, hogy itt valami nem kóser. Ha én férfi lennék, egy ilyen után komolyan elgondolkodnék azon, hogy akarok-e a csajtól bármit is ezek után.
még ha lenne is ilyen tabletta és kibszna velem igy egy csaj akk biztos h otthagynám és minden kapcsolatot elvágva minél messzebbre mennék...xd
Finoman szólva nem lenne sportszerû amire készülsz.Beszéljétek meg és csak akkor csináljatok gyereket, ha mindketten akarjátok.Ez a gyerek érdeke is!
Ti kommunikáltok egymással egyébként?
hát konkrétan a k*va szádat cselezgessed ..... én ha 24 évesen NEM AKAROK gyereket az nem véletlen van...... és ha én NEM akarok, akkor nem azt várom el a csajomtól hogy átba sszon és teherbe essen...... esetleg beszélj vele TE IQ bajnok, hogy te szeretnél gyereket.... Ilyen csajom lenne már nemlenne.....(ha érted miregondolok)
Csak nekem új dolog ez a férfi fogamzásgátló dolog?
Így akard megfogni?! Régi trükk és eléggé aljas is!
Feküdj le mással, és mond neki, hogy tõle van. Én ha meg tudnám hogy ki akarnál cselezni, szó nélkül kivágnálak. Gondolom nem véletlenül egyeztetek meg, hogy õ fogamzásgátlót szed.
ó, szegény leendõ gyerek, akinek olyan apja lesz, aki õt nem akarta, gondolkodj már egy picit légyszives a szülõség éppen arról szól, h nézed mi lesz jó a gyerekednek, te ezt figyelembe veszed a párkapcsolatotok meg mûködik egyáltalán?
Hmm férfi fogamzásgátló tabletta..ez megeszi és lenyeli a gumit? :D

Aki fogamzásgátló tabletta mellett teherbe esett, az szedte rendesen?

Legjobb válasz: Miután a fogamzásgátló tabletta megakadályozza a peteérést, így ki van zárva, hogy az elõírásoknak megfelelõen szedte.

Miután a fogamzásgátló tabletta megakadályozza a peteérést, így ki van zárva, hogy az elõírásoknak megfelelõen szedte.
neeem..
Én mikor felírattam, az orvosom figyelmeztetett arra, hogy a bogyók mellett is teherbe lehet esni, de ennek nagyon kicsi az esélye, de volt már rá példa. Az egyik ismerõsömnek az anyukája is gyógyszer mellett lett terhes.
Vagyis attól, hogy szeded normálisan még lehetsz terhes, csak minimális az esélye...
A kérdező hozzászólása: Pont ezért kérdezem, mert egyik barátnõm még fél éve terhes lett gyógyszer mellett, és azt mondta, hogy mindenre figyelt és mindig beszedte rendesen.
lehet h gyenge volt neki a bogyó.. :S
A kérdező hozzászólása: De akkor nem közti vérzése lenne, ha gyenge a bogyó?
Szerintem véletlenül a pasijának a kedvcsináló bogyójából szedett be egyet!
ez nagyon ritka.. én se lettem terhes bogyózás mellett :)

Hölgyek/lányok! Esett valaki közületek teherbe, miközben megfelelően beszedtétek a fogamzásgátló tablettát? Ha igen, mi okozhatta a "balesetet"?

Legjobb válasz: Szia! A tabletták lényege,hogy meggátolják a peteérést, ha rendszeresen beveszed,99,9% hogy nem leszel terhes. A tabletta hatását gyengíti: hányás,hasmenés,más gyogyszer,ha az elfeljetett szemet 12 orán túl veszed be. Ilyen esetekben a ciklus többi napján védekezni kell. Más gyogyszer lehet akár egy algopiryn is! Én 10 évig szedtem,nem lettem terhes.

Szia! A tabletták lényege, hogy meggátolják a peteérést, ha rendszeresen beveszed, 99, 9% hogy nem leszel terhes. A tabletta hatását gyengíti: hányás, hasmenés, más gyogyszer, ha az elfeljetett szemet 12 orán túl veszed be. Ilyen esetekben a ciklus többi napján védekezni kell. Más gyogyszer lehet akár egy algopiryn is! Én 10 évig szedtem, nem lettem terhes.
Jó én ezt értem. Nekem két barátnõm is teherbe esett tabletta szedés mellett.Lehet hogy nem a legjobb tablettát szedték, de az biztos hogy mindig idõbe szedték be!!!! A spirált csak példaként írtam, nem akartam beléd kötni, mert az új fog.gátlók tényleg szinte maximális védettséget adnak, csak mondtam egy saját tapasztalatot is.(családból)
Hát nem értek egyet az elõttem szólóval, nekem pont azt mondták hogy még spirál mellett is teherbe lehet esni!!
Szia! Tudom, hogy vannak akik igen, az én környezetemben senki nem esett tabletta rendes szedése mellett teherbe. Épp múlt héten kérdeztem rá az orvosomtól (mert új gyógyszert írt fel), hogy teherbe lehet-e esni mellette, és teljesen egyértelmûen azt mondta, ha rendesen szedem, nem hagyom ki, nem keresztezem más gyógyszerrel, stb. Ezek a mai gyógyszerek már annyira megbízhatóak, hgoy a terhesség kizárható.
Kedves 2. válaszoló! A kérdezõ a tablettát kérdezte, nem a spirált. A spiráltól tényleg teherbe lehet esni, a barátikörömben is van aki 40 évesen egészsgés babát szült spirál mellett. És azt írtam, hgoy tudom, hogy teherbe lehet esni, de az orvosom mást mondott.
Hát én gyógyszerszedés mellet születtem :) Igaz 27 éve, ráadásul a doki állította nem terhes anyum, szedje csak tovább a gyógyszert, hiába ment el hozzá 2szer is, csak 4 hónapos terhesen, mikor már megmozdúltam hitte el a doki, hogy terhes.... dehát ez rég volt!
Igen lehetséges, ugyanis ha van egy hasmenés vagy hányás, akkor hamarabb kikerül a szervezetbõl a gyógyszer mielõtt felszívódhatna.De lehet pl.más is antibiotikum szedése is megváltoztathatja a gyógyszer erõsségét.A hugom így esett teherbe.
Aki azt mondja, hogy rendesen beszedte az magát védi.Kamuzik.

Volt olyan, aki fogamzásgátló tabletta szedése mellet esett teherbe? Melyik tablettát szedte?

Csak kíváncsiságból kérdezem, tudom, hogy kevés az esélye, de mégis.

Legjobb válasz: Igaz 10eve volt de en gyogyszer mellett lettem terhes triregolt szedtem a 21szemeset akkor!

Igaz 10eve volt de en gyogyszer mellett lettem terhes triregolt szedtem a 21szemeset akkor!
A kérdező hozzászólása: És rendesen szedted? Nem maradt ki egy sem? Minden nap azonos idõben sikerült bevenni?
Most vagyok 14+4 napos Rezia nevü tabletta mellett és rendesen szedtem
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint megtartottad, de jó! :)
1vagyok! Igen rendesen, azonos idoben szedtem! Sem egyeb gyogyszert stb nem szedtem! Akkir 18eves voltam! Azota van 2kislanyom!:-)
Mercilon mellett, pedig rendesen szedtem, azonos idõben, nem maradt ki szem, nem voltam beteg sem stb. 4 éves lesz hamarosan a kisfiam. A doki szerint a megváltozott hormonháztartás miatt foganhattam meg (a lányunk akkor volt 8 hónapos, már a harmadik levéllel szedtem mikor becsúszott a kis cseles. Az elõzõ két levélnél még használtunk gumit).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!