Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló tabletta be lehet (21 db)

Fogamzásgátló tablettát be lehet ugy venni, hogy nem hagyok közte 7 nap szünetet?

Az a gond,hogy most járna le a gyógyszerem,viszont barátom pont most jön haza és nem lenne a legjobb ha most jönne meg.Első lenne hogy igy rögtön szedem a következő levelet,szerintetek nem gond?

Legjobb válasz: Nem nem lehet.De ha akarsz próbálgatni a hormonokkal hát tedd azt.Sokan megcsinálták már mások is,egyszer elvileg belefér.Aztán a kövi levélnél ne csodálkozz ha összevissza vérzel.

Nem nem lehet.De ha akarsz próbálgatni a hormonokkal hát tedd azt.Sokan megcsinálták már mások is, egyszer elvileg belefér.Aztán a kövi levélnél ne csodálkozz ha összevissza vérzel.
igen lehet azonnal beveszed rendesen a következõ 21 szemet majd ugyanúgy egy hetet hagysz ki csak többet fogsz vérezni, esetleg egy kicsit megzavarod a hormonjaidat de vissza fog állni
Én szinte minden nyáron amikor nyaralni megyek, tuti akkor jönne meg de én mindig kitolom a következõ hónapig, és még soha semmi nem lett.Most meg babát várunk, tehát ne sürün, de a dokim szerint sem szakad le a föld
Az én dokim azt mondta, hogy egyszer egy évben meg lehet ezt csinálni.Kipróbáltam, minden rendben volt nálam.

Fogamzásgátló tabletta mellett be lehet venni esemény utáni tablettát?

Barátn?mbe szeretnék élvezni,de ? fél a dologtól.(másfél éve szed gyógyszert)Mivel tudom meggy?zni hogy nem lesz gond?

Legjobb válasz: Semmiképpen ne vegyen be a barátnõd fogamzásgátló mellé még plusz esemény utánit! Olyan mennyiségû hormon jutna a szervezetébe hogy az bajt is okozhat! A fogamzásgátló az egyik legbiztosabb módja a nemkivánt terhesség megelõzésének! Ha még igy is kétségei lennének használjatok inkább óvszert plusszba,bár teljesen felesleges.

Semmiképpen ne vegyen be a barátnõd fogamzásgátló mellé még plusz esemény utánit! Olyan mennyiségû hormon jutna a szervezetébe hogy az bajt is okozhat! A fogamzásgátló az egyik legbiztosabb módja a nemkivánt terhesség megelõzésének! Ha még igy is kétségei lennének használjatok inkább óvszert plusszba, bár teljesen felesleges.
Egyetértek az elõttem szólóval. A gyógyszer a leghatékonyabb fogamzásgátl módszer, megbízhattok benne, ha rendesen szedi. Nem szabad ennyire félni a terhességtõl, ésszel kell csak csinálni. Ha ilyen frusztrált, keressetek fel egy szakembert (pszichológust) hogy oldja a kétségeit. És igen, akár óvszert használhattok, akár hüvelybe helyzehetõ spermicicd anyagokat, vagy pesszáriumot is(bár ezt lehet csak szült nõknél) De ismétlem , a gyógyszer tökéletes, nálam bevált 10 évig!!

Elkezdtem szedni a Laurina fogamzásgátló tablettát és a 16 nap megjött:S Nem vállt be a gyógyszer vagy mi lehet?

Legjobb válasz: Elsõ hónapban nem feltétlen jelent rosszat. Elég gyakori. Ha második levélnél is jelentkezik, menj vissza az orvoshoz. (Szedd tovább a tablettát, ahogy le van írva)

Elsõ hónapban nem feltétlen jelent rosszat. Elég gyakori. Ha második levélnél is jelentkezik, menj vissza az orvoshoz. (Szedd tovább a tablettát, ahogy le van írva)

Nem vettem be egy nap a fogamzásgátló tablettát a 2 hét első felébe 8. szem azaz 24 óra múlva bevettem de nem kettőt egyszerre az csak másnap kettőkor . Szombati napon hagytam ki a tabit és 7főn voltam együtt a pasimmal lehet belőle gond?

Legjobb válasz: hát én nem akarlak elkeseríteni, de sose lehet tudni. itt is írták, hogy kimaradt egy szem, s másnap a nõgyógyászati vizsgálaton a petefészek be volt durranva mert elkezdett dolgozni. szóval nem tudom, de ha elolvasod a betegtájékoztatót, ott írja mit kell tenni.... s veszélyben vagy-e

hát én nem akarlak elkeseríteni, de sose lehet tudni. itt is írták, hogy kimaradt egy szem, s másnap a nõgyógyászati vizsgálaton a petefészek be volt durranva mert elkezdett dolgozni. szóval nem tudom, de ha elolvasod a betegtájékoztatót, ott írja mit kell tenni.... s veszélyben vagy-e
"Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítõ fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége" Ha már bemásoltad, akkor olvasd is el. 7 napi kiegészítõ védekezés kellett volna. Gondolom az nem volt. Így igen, lehet baj belõle. Nem tudom ezen mi nem világos.
Lehet reggel van, de nagyon nehezen jött át. Kihagysz egy napot, konkréten a 8., akkor nem kell másnap kettõt bevenni. 1 nap kihagyástól még fenn áll így a védettség. Nem hinném, hogy gond lenne.
A 8. szem elég gond.Az elsõ héten kihagyni tabit veszélyes.Használni kellett volna mellé óvszert, ha már nem pótoltad idõben.
A kérdező hozzászólása: i a teendõ, ha elfelejtette bevenni a Dienille-t? - Ha 12 óránál rövidebb idõ telt el a legutóbbi esedékes gyógyszer bevételének tervezett idõpontja óta, vegye be a kimaradt filmtablettát, majd a megszokott módon folytassa a Dienille szedését. Ebben az esetben nem csökken a Dienille hatékonysága. - Ha 12 óránál hosszabb idõ telt el a legutóbbi esedékes filmtabletta bevételének tervezett idõpontja óta, csökken a fogamzásgátlás hatékonysága. A terhesség kialakulásának kockázata különösen akkor jelentõs, ha a csomag megkezdését követõ, vagy a kiürülését megelõzõ idõszakban felejti el bevenni a gyógyszert. Ebben az esetben a következõ útmutatások szerint kell eljárnia. - Ha egynél több filmtablettát felejtett el bevenni: Kérdezze meg kezelõorvosa véleményét. Ne feledje, hogy ebben az esetben nem áll fenn fogamzásgátló hatás. - Ha az elsõ héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítõ fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége. Ebben az esetben haladéktalanul értesítse kezelõorvosát. - Ha a második héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt. Abban az esetben, ha a gyógyszer kimaradásának napját megelõzõ 7 napos idõszakban pontosan szedte a készítményt, nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszert alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: szerintem a 8.nap az a 2 hez tartozik nem ?
Ja második hét, valóban megnyugtató :P Mivel nem 12 órán belül pótoltad, így tök mindegy, hogy végül bevetted-e, mert nem sokat ér az úgy.Csinálj tesztet 14 nap múlva és máskor állítsd be a mobilodat, hogy jelezzen!
A kérdező hozzászólása: Nem lett semmi baj megjött mondjuk ez jó lecke volt

Vasárnap vettem be az utolsó fogamzásgátló tablettát. Viszont hétfőn még együtt voltunk a párommal minden védekezés nélkül és még nem jött meg. Pedig a harmadik nap körül szokott. Lehet, hogy baba lesz belőle?

Legjobb válasz: Én is szoktam a szünetben gumi nélkül szeretkezni de én még sose lettem terhes. Lehet, hogy csak csuszik egy napot. Nekem általában kedden jön meg, de néha megesik, hogy hétfõn vagy szerdán jön

Én is szoktam a szünetben gumi nélkül szeretkezni de én még sose lettem terhes. Lehet, hogy csak csuszik egy napot. Nekem általában kedden jön meg, de néha megesik, hogy hétfõn vagy szerdán jön
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Csak kicsit bepánikoltam :(
Nem tudom feltûnt-e, de még szerda van. Mi a francon izgulsz?...

Abbahagytam a fogamzásgátló szedését (YADINE, kb.4 évig szedtem), mert babát szeretnék, viszont az utólsó levelet nem szedtem be mind, 9 tabletta maradt. Lehet ebből bármilyen gond?

Legjobb válasz: Lehet gondok lesznek a következõ menzivel.Nem ajánlatos megkezdett levelet félbe hagyni,megzavarhatja a ciklust..majd kiderül talán szerencséd lesz és "normálisan" megjön.

Lehet gondok lesznek a következõ menzivel.Nem ajánlatos megkezdett levelet félbe hagyni, megzavarhatja a ciklust..majd kiderül talán szerencséd lesz és "normálisan" megjön.
Végülis nem gond, csak megzavarhatja a ciklust. Az normális, hogy megjött, ha már 5 napja nem szeded, hisz lecsökkent a hormonszint, ilyenkor van a megvonános vérzés. A 7 napos szünetben is így van. Azért jön meg akkor, mert nem szeded. De egyébként azon a 9 napon nem múlik semmi, érdemes lett volna rendesen beszedni a már megkezdett adagot. Most alapból lehet, hogy kicsit megzavarodik a ciklusod, abbahagyás után gyakran elõfordul, hogy nem áll be egybõl, nem kell még ilyennel is plusz bezavarni szerintem. De te tudod.
Hát ha megjött akkor szerintem nem lehet baj. De várj még szerintem 2-3 hónapot a babával, amíg helyreállnak a hormonjaid.
Nem de ha csak ma nem akarod bevenni már akkor érdemes bevenni és utánna letenni. Nekem igy mondta a doki én is ezt szedtem. Bár biztosan meg lehet szakitani "útközben" is de jobb a békesség. +++++
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy 5 napja hagytam abba és ma jött meg a mensim. Ezért gondoltam, hogy esetleg gond lehet ebbõl.
Gond nem lesz belõle, de legalább 3 hónapig védekezzetek másképpen.

Amikor elfelejtettem bevenni a fogamzasgatlo tablettat akkor aznap nem fekudtem le a baratommal de masnap be is vettem, akkor lehet problema? Lehet folytatni?

Legjobb válasz: Mióta szeded? Szerintem várjatok 1 hetet, az a biztos (addig máshogy védekezzetek)

Mióta szeded? Szerintem várjatok 1 hetet, az a biztos (addig máshogy védekezzetek)
Mármint 12 órán belül vetted be? Mert akkor még elmegy (ott kell lennie az ismertetõben, mert nem minden tablettával mûködik ez). A tabletta NEM úgy mûködik, hogy minden darab külön védene. CSAK akkor véd, ha folyamatosan szeded 3 hétig. Ha 1 napot (24 órát) kihagytál - akkor a következõ hónapig NE SZÁMÍTS VÉDELEMRE!
az elsõ levél után már biztonságos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Még a második levelet sem kellett volna megvárni, már az elsõ levél közben biztonságos lett volna amúgy. De a betegtájékoztatóban is le van írva egyébként, hogy mikorra fejti ki a hatását. A mai fogamzásgátlók nagy része, amennyiben a vérzés elsõ napján kezdi el szedni az illetõ, már az elsõ szemtõl kezdve védelmet nyújt. Azt a 2 hetet vagy 1 hónapot csak a biztonság kedvéért szokták mondani, de igazából korábban is kifejti már a legtöbbje a védekezõ hatást.
A maximális hatás már rég megvolt, ettõl még lehet probléma, de igen, igen: 0, 1%...
Akinek rendezett 28 napos ciklusa volt, mielõtt elkezdte szedni a tablettát (menstruáció elsõ napjától) annak a 3.hét végén már biztosan véd a gyógyszer. Én ennek ellenére mindig kivártam a 4 hetet. Azután már csak annyi a kockázat, amennyi fenáll alapból, ha tablettával védekezik valaki. Egy apró megjegyzés (nem kötekedésbõl): Ha tablettát szedsz, akkor nem menzeszed van, hanem megvonásos vérzésed.
A kérdező hozzászólása: és ha csütörtökön veszem be az ucsót attól még pénteken, szombaton lehet, ugye?:)

Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm 10 nappal hamarabb jelentezett a vártnál. 7.hó 10-én Escapelle sürgősségi fogamzásgátló tablettát szedtem be. Lehet ez a gyógyszer mellékhatása?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, lehetséges, hogy ezt a gyógyszer bevétele okozta. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, lehetséges, hogy ezt a gyógyszer bevétele okozta. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm 10 nappal hamarabb jelentezett a vártnál. 7.hó 10-én Escapelle sürgősségi fogamzásgátló tablettát szedtem be. Lehet ez a gyógyszer mellékhatása?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, lehetséges, hogy ezt a gyógyszer bevétele okozta. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, lehetséges, hogy ezt a gyógyszer bevétele okozta. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!