Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló tablettát szedni. A nőgyógyászhoz (5 db)

A fogamzásgátló tabletta kiválasztásánál a nőgyógyászod megkérdezte, hogy melyiket szeretnéd szedni, vagy ő döntötte el, mit ír fel?

A kérdésem olyan esetre vonatkozik, amikor semmi konkrét ellenjavallat nincs, ami bizonyos típusú fogamzásgátlót alapvet?en kizárna. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Én azért mentem el, mert nagyon fájt a hasam minden hónapban és választhattam hogy fájdalom csillapítót ír fel vagy fogamzásgátlót. Mivel már nem bíztam egyik fájdalomcsillapítóban sem és volt barátom így a fogamzásgátlót választottam. De õ döntötte el, hogy melyiket.

Én azért mentem el, mert nagyon fájt a hasam minden hónapban és választhattam hogy fájdalom csillapítót ír fel vagy fogamzásgátlót. Mivel már nem bíztam egyik fájdalomcsillapítóban sem és volt barátom így a fogamzásgátlót választottam. De õ döntötte el, hogy melyiket.
Nálam is az orvos választott.
Azt mondta, alapvetõen kettõ fajtát ajánl, de mivel a másik tabletta drágább, és közöttük meg nincs igazán különbség, õ döntötte el, hogy az olcsóbbikat adja. Ha nem jó (mert még nem régóta szedem), akkor átváltanék a drágábbikra. Meg kérdezte, hogy hány éves vagyok. De nem kérdezte, hogy melyiket szeretném.
nekemis õ döntötte el, azóta is azt szedem, és elsõre bevált. ésmég olcsó is.
Nekem megkérdezte, hogy drágábbat írhat-e, aztán azt szedtem 11 évig.
Nekem csak annyit mondott, hogy megjelent egy természetes is, melyiket szeretném a természetest vagy a mesterségest? Vissza kérdeztem hogy melyiket ajánlja. Azt mondta a természetes drágább, és úgy egy hónapja van csak forgalomban, de igazából nem tudja, hogy a menstruációs görcsökre jó-e. ( pedig nekem pont arra kell) Így aztán a mesterséges mellett döntöttem, abból pedig õ mondta meg, hogy melyiket...
Nekem mindig a nõgyógyász döntötte el mit szedjek. Ha váltani kellett, akkor is õ írt újabbat. Bár még nem próbáltam, mert a mostanival elégedett vagyok, de szerintem felírna mást, ha kérném ( persze nem túl eltérõ hormontartalmút az elõzõtõl).

Fogamzásgátló tablettát szeretnék szedni. A nőgyógyászhoz mennyivel előtte kell bejelentkezni?

Amúgy a menstruációmnak 6 nap múlva kéne megjönnie.Szerintetek még belefér a vizsgálat?Vagy meg kell várnom a következ? ciklust,és akkor elkezdeni szedni?(Egyébként a barátommal szeretnénk lefeküdni nemsokára,úgyhogy nálunk sokat számítana az id?.:|)

Legjobb válasz: Minnél elõbb hívd fel a dokit és jelenkezz be, mondd, hogy minnél elõbb szeretnél menni hozzá. De szerintem ennyire elõre nem tud idõpontot adni.

Minnél elõbb hívd fel a dokit és jelenkezz be, mondd, hogy minnél elõbb szeretnél menni hozzá. De szerintem ennyire elõre nem tud idõpontot adni.
Ha magánhoz mész, az biztos ad idõpontot, és akkor akár el is kezdheted a tabi szedését a mostani menstruációd elsõ napjától. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)

Novynette fogamzásgátló tablettát fogok szedni az menstruáció 1. napjától. Mikortól véd a tabletta? A nőgyógyászom szerint már az első naptól, ahogy beveszem, de itt olvastam, hogy más nőgyógyászok szerint 1 hét, esetleg 1 hónap után. Mi igaz most?

Igen, elolvastam a tájékoztatót, és a nőgyógyászom szerint ahogy vége a menstruációnak (vagy, ha nem vagyok szívbajos, akkor az első tabletta bevételekor is hat). Megérthetitek, hogy egyenlőre még nem szeretnék teherbe esni, és szeretném, ha elmondanátok a tapasztalataitokat.

Legjobb válasz: Üdv! Ha fiatal vagy (kb 20 alatt) akkor még sokkal jobban véd, és akkor már az elsõ naptól (de a ciklus megfelelõ fázisában kell elkezdeni!) véd.

Üdv! Ha fiatal vagy (kb 20 alatt) akkor még sokkal jobban véd, és akkor már az elsõ naptól (de a ciklus megfelelõ fázisában kell elkezdeni!) véd.
Szia! Én 11 éve ezt szedem, 2-szer hagytam abba amikor babát akartunk és mind a kétszer utána az elsõ hónapban máshogy is védekeztünk. Biztos-ami biztos. :) Látom már régebbi a kérdés, de azért hátha segítség lesz másnak.
Igen, de kérhet szakorvosi javaslatot. Ez háziorvostól függ.
igen, felirhat De vidd az érvényes citológiás papirod, mert csak az alapján irja fel.

A nőgyógyászom Tri-REgol fogamzásgátló tablettát irt fel. Hogy hogyan kell szedni? Pl ha megjön vasárnap akkor a rózsaszinű drazséból a hetes számmal jelölt drazsét vegyem be? Vagykezdjem az egyes számmal?

A nőgyógyászom Tri-REgol fogamzásgátló tablettát irt fel. hogy hogyan kell szedni? Pl ha megjön vasárnap akkor a rózsaszinű drazséból a hetes számmal jelölt drazsét vegyem be ? Vagykezdjem az egyes számmal?

Legjobb válasz: Az egyessel kell kezdeni..

Az egyessel kell kezdeni..
olvasd el a betegtájékoztatót! Az egyes az elsõ száma, azzal kell kezdeni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!