Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló tablettát felíratni a dokival, (2 db)

Fogamzásgátló tablettát szeretnék felíratni a dokival, van-e konkrét szakasza a ciklusnak amikor ajánlottabb dokihoz menni?

Barátn?mnek azt mondta a doki, hogy miért nem a menzesz utolsó napjaiban ment el hozzá, de ezt nem tartom túl gusztusosnak. Lécci írjatok, valóban így van ez?

Legjobb válasz: soha nem hallottam még semmi ilyesmirõl. de az tuti biztos, hogy a tabit a menzesz elsõ napjától érdemes elkezdeni szedni...tehát ha gyógyszert akrsz feliratni az orvossal, inkább a menstruációd elõtt menj el, hogy utána tudd elkezdeni szedni a góygszert, ha megjön.

soha nem hallottam még semmi ilyesmirõl. de az tuti biztos, hogy a tabit a menzesz elsõ napjától érdemes elkezdeni szedni...tehát ha gyógyszert akrsz feliratni az orvossal, inkább a menstruációd elõtt menj el, hogy utána tudd elkezdeni szedni a góygszert, ha megjön.
nem mehetsz menses alatt, mert nem tud megvizsgálni...középidõbe menj hozzá! am meg el fog küldeni vérvételre, meg vizeletvizsgálatra, és azt sem lehet menses alatt, mert vér lehet a vizeletedben.
Attól függ... elképzelhetõnek tartom ha a többi szokásos vizsgálata már megvolt és csak emiatt ment el... akkor tényleg jobb a menszi vége felé menni.... De ha a többi vizsgálat még nincs meg akkor nyilván jobb akkor menni amikor azokat is el tudja végezni... azaz amikor éppen nincs meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Sejtettem én is, hogy ez nem így van. De fura módon, a barátnõmet rendesen letolta emiatt.
Általában félidõben (a mensi közepén) kell elmenni a dokihoz, nekem azt mondta akkor mennyek mikor rákszûrést is csinál, biztos akkor mások a hormonok!

Szeretnék fogamzásgátlót szedni megyek is dokihoz feliratni, a kérdésem az hogy mikor szexelhetek a barátommal, mármint mikor kezd el hatni a tabletta?

Legjobb válasz: Tablettától függetlenül általában 15 napot szoktak mondani a nõgyógyászok. Én is ennyit vártam vele. Van, aki biztosra megy, és megvárja az elsõ hónapot, de szerintem 2 hét után már mindegyik tabletta véd.

Tablettától függetlenül általában 15 napot szoktak mondani a nõgyógyászok. Én is ennyit vártam vele. Van, aki biztosra megy, és megvárja az elsõ hónapot, de szerintem 2 hét után már mindegyik tabletta véd.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Attól függ milyen gyógyszert szedsz. Van amelyik már véd az elsõ naptól, van amelyik csak az elsõ hónaptól. De érdemes az elsõ hónapot kivárni, hogy tutira védjen.
gyógyszerfüggõ. van amivel lehet másnap, van amivel csak egy hónap után. de az orvos ezt elmondja, nem kell félni. de lehet szeretkezni addig is, csak hát gumival.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!