Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló tablettát felíratni (22 db)

15 évesen lehet fogamzásgátló tablettát felíratni?

Ha van tapasztalatod kérlek segíts.El?re is kösz.

Legjobb válasz: Felíratni fel lehet. Az más kérdés, hogy óriásit hibázik az orvos, ha fel is írja. 15 éves korban egyáltalán nem ajánlott. Nem alakult ki még normálisan a hormonrendszered, vszínûleg nincs "jó minõségû" peteérésed sem. Ha ilyen fiatalon elkezdesz tablettát szedni, lehet örökre búcsút inthetsz a ciklusodnak. Ha már szexuális életet élsz, akkor védekezz óvszerre és majd 18-20 évesen gondolkodj el a tablettán.

Felíratni fel lehet. Az más kérdés, hogy óriásit hibázik az orvos, ha fel is írja. 15 éves korban egyáltalán nem ajánlott. Nem alakult ki még normálisan a hormonrendszered, vszínûleg nincs "jó minõségû" peteérésed sem. Ha ilyen fiatalon elkezdesz tablettát szedni, lehet örökre búcsút inthetsz a ciklusodnak. Ha már szexuális életet élsz, akkor védekezz óvszerre és majd 18-20 évesen gondolkodj el a tablettán.
inkább menjél LEGO-zni... :)
csak, hogy tudd nem vagyok ribi, mivel életemben 1 pasim volt/van még mindig, most már nemsokára összeköltözünk és összeházasodunk. azért irattam fel, mert allergiás vagyok az óvszerre és gondolkodtam mielõtt csináltam volna valamit Az 1. szex már úgy volt, h szedtem. Sztem sokkal jobb ez, mint ha fél évente abortuszra járogatnék, mert ismerek olyanaokat is. Nagy létszámban cigányok. Szóval nem kellene mindenkit leribancozni. Mert szerintem az a ribanc aki úgy szexel, hogy még a nevét se tudja, hogy kivel csinálja. Meg az aki mindig mással csinálja.
minek neked 15évesen fogamzásgátló tabletta? megtanultál holnapra matekból mindent?
22:43 neked is gratulálni tudok. amikorén 14voltam azon idegeskedtem, hogy megkaphassam a nyalókámat mközben a Tescoban vásároltunk:D a sok tiniribi kiirtani való...-.-"
ja és még valami szerintem az nõgyógyász meg az utáni vérvétel meg vizeletvizsgálat megbírja alapítani hogy alkalmas-e a fogamzásgátló tabletta szedésére... ezt a kérdést nem azért tettük fel hogy ti itt okoskodjatok...ha nem a tapasztalataitokra voltunk kíváncsiak nem ara hogy beszóljatok...
Mint mondtam, 15 évesnek nem való fogamzásgátló. Én nem szóltam be, én is korán kezdtem. De attól még ez van. Bár a hozzászólásodból az jön le, hogy már próbáltátok gumi nélkül. Ez esetben inkább csessze szét a barátnõd a hormonrendszerét, mint hogy megöljetek egy gyereket.
gumi nélkül...-.- mégjobb! üljetek le egymással szembe, és nézzétek egymás szemét.jó sokáig.aztán a fiú menjen haza.ezt cináljátok mindennap. nah, nem kell már fogamzásgátló, ugye?
Uristenmennyi hüyle ember..mindenki oltogatja szegényt. énis 15évesen kezdtem szexelnii..és attol még nemlezsek egy k***.a párommal azota is együttvagyok már évekota hozzátezsem.és igen lhet az embernek komoly kapcsolata 15évesen.miböl gondoljátok h kcismég a szexhez??ha ö ugy érzi akkor igenis inkább irasson fel tabit.. komoylan mondom..tuti vmi 20éves korukig szüzfiuk szüzkislányok.. értelmesek vagytok mondhatom..
inkább állok az oltárnál szüzen, minthogy 15évesen felkurassam magam! lehet, hogy büszke vagy a másfél hónapos kapcsolatra, de igazából aza büszkeség, akik már 50 éve együtt vannak!!! ugyh te se oltsáál senkit kis szüzfiuk-szüzlányokkal-.-"
Hagyjátok már abba. Tök mindegy ki mikor kezdi a szexet. Viszont a tablettaszedéshez nem elég az, hogy vki érettnek tartja magát. Nem 15 évesnek való fogamzásgátlási módszer és kész. Nem tudom ezen mi olyan baromira érthetetlen. Az orvosok is sokszor csak azért írják, mert a nagyobb bajt (abortuszt) akarják vele megelõzni. Ha már mindenáron szexelni akar (és ugyebár fog is), akkor védekezzen ÓVSZERREL. Elhiszem, hogy jobb nélküle, de ha nem akarja szétcseszni a hormonrendszerét, akkor érje be ezzel. Persze mint már mondtam, ha a megszakítás és a tabletta között kell választani, akkor inkább tablettát szedjen. Inkább a saját szervezetét csessze szét (ha már ennyi esze van), mint hogy abortuszra kelljen mennie.
sügér állat látom tényleg nem megy normálisan kulturáltan írók... nem csináltuk gumi nélkül sose van annyi eszünk...
császtok a kérdezõ fiúja vagyok!(17) és nem tudom mit kel itt beszólongatni ilyen gyerekes szövegeket hogy menjél legózni stb. inkább te vagy y gyerekes ha ekkora az agyi szinted...! és barátnõmmel 16 hónapja vagyunk együtt.. és óvszer nélkül sokkal természetesebb és jobb is szerintem mindenki így van vele. és ától hogy 15 éves lehet hogy érettebb mint sokan közületek...a kor nem minden szerintem...!
"hamarabb érnek a lányok, nem dughatjuk homokba a fejünket, egyszerûen csak jobban kell rájuk vigyáznunk." Igen, pont ezért kell nekik megmondani, hogy 15 évesen ha mindenképp szexelni szeretne, maradjon olyan megoldásnál, ami nem kavar be a hormonrendszerébe.
Ribinek azért nem nevezném, aki korán kezdi, mindenesetre az érett gondolkodásra vall, hogy legalább a fogamzásgátlás foglalkoztatja. Ezen a fórumon meg pláne gáz így beszélni a kérdezõrõl, amikor ez az oldal pont arról szól, hogy olyan dolgokat is megkérdezhetünk, amit máshol nem merünk. Változott a világ, el kell fogadnunk, hogy hamarabb érnek a lányok, nem dughatjuk homokba a fejünket, egyszerûen csak jobban kell rájuk vigyáznunk. A tiltás ugyanis általában nem vezet sehová.
Meg aki gyerek fejjel csinálja... azt hiszem 8.-os voltam 14 évesen. Akkor kb. az elsõ csók volt a nagy szám. :)
Elég felelõtlen alak az, aki visszaküld LEGO-zni. Nem az a megoldás, hogy hárítjuk a kérdést. Nem mondom, szerintem is nagyon korai ebben a korban a szexuális élet, de ha már úgy alakult, hogy belevágsz/belevágtál, legalább védekezz!!! A szomszédomban most szült meg egy 16 éves lány, nem hiszem, hogy Õ lenne a követendõ példa. Ami nagyon fontos, hogy eszedbe ne jusson beszedegetni anyukád, nõvéred, stb... megmaradt bogyóit. Életkor, súly, érettség függvénye, hogy mit ír fel az orvos. Tényleg nem ciki elmenni hozzá, pláne azért, mert ha már szexelsz, érdemes évente elmenned rákszûrésre is. A gumi sem rossz megoldás, csak nagyon oda kell figyelni a használatára, hogy tényleg biztonságos legyen. Mi egyszer összebújva gumival aludtunk el, persze minden kifolyt, aztán jöhetett az aggodalom. Szóval csak ügyesen, okosan és bátran!
Szerintem még ne írass tablettát oda vághatja a fejlõdõ szervezetedet és az orvosok is csak "végsõ" esetben írják fel nem szívesen (inkább ez mint az abortusz elv alapján gondolom), már ha felírják, én ennyi idõsen óvszerrel védekeztem, 18 évesen kezdtem tablettát szedni, akkor az orvos kimondottan javasolta nekem (mivel 5 év után is rendszertelen volt a ciklusom, nagy mennyiségû volt a vérzésem, és nagyon görcsöltem). Ilyen fiatal korban még nem ajánlott, de mindenképpen védekezzetek, maradjatok a guminál, legalább 1-2 évet várj a fog. gátlóval. 23N
Nekem felírták már 14 évesen is, azt nem tudom, hogy kell e szülõ, nálam nagymama ott volt.
[email protected] gondolkodj már! visszamaradsz a fejlõdésben, hova sietsz?? éld inkább a saját korod, nem kell neked még ezt tenni
egy kérdés minek az neked ? egy válasz miért ne lehetne ? ha nem adnak akkor mond azt hogy majd a gyerektártast maga fizeti ? ha meg szülõi engedély kell akkor meg feleslegesen irtad ide mivel tõlük is meglehet kérdezni .
most vagy fáj neked h vanakinek 15évesen is megadatik a szerelem.. vagy vmi ronda kis gnom vagy aki lehet h nemfeküde le senkivel 15évesen..demegse dugna senki:)

Jövőhéten megyek nőgyógyászhoz fogamzásgátló tablettát felíratni (első) milyen vizsgálatokra számítsak, mik az alap dolgok amiket mindenképp elkel végeznie?

Legjobb válasz: Ne számíts semmire. Nekem konkétan odamentünk, anyuval (17 vagyok) aztmontuk fogamzásgátlót szeretnénk, randomra felírt egyet és kész.

Ne számíts semmire. Nekem konkétan odamentünk, anyuval (17 vagyok) aztmontuk fogamzásgátlót szeretnénk, randomra felírt egyet és kész.
Az enyém felfektetett az ágyra, megnézett alul, hogy minden rendben van e, belém nyúlt, körbetapogatott belülrõl, aztán felírt valamit. 17/L
Hát sajnos manapság a legtöbb dokinál úgy megy, ahogy az elsõ kettõ leírta. Normális esetben meg kellene vizsgálni, rákszûrést kellene csinálnia (ha egy éven belül nem voltál). Alaposan ki kellene kérdeznie a ciklusodról, az összes betegségedrõl (pl. rá kellene kérdezni van-e migréned, májbetegséged stb...), megmérni a vérnyomásod, megkérdezni, hogy volt-e a családban trombózis. El kellene küldenie vérvételre azért, hogy megnézze a májfunkcióid. Ha volt trombózis a családban, akkor olyan vizsgálatra is el kellene küldenie, amibõl kiderül, hogy van-e rá hajlamod. Aztán az eredményekkel vissza kellene menned, meg kellene néznie, és ha minden okés, akkor kellene felírnia a tablettát.
tõlem konkrétan annyit kérdezett, hogy hízlalót vagy nem hízlalót szeretnék...:) )) de vérvételre nem küldött el, semmilyen vizsgálat nem elõzte meg a tabletta felírását, megkaptam a legdrágábbat, kalap kabát (vérvételre pár év múlva körzeti orvos küldött el, mondván, ha nem voltam a gyógyszer felírását megelõzõen, ideje lenne most elmenni...szerencsére nem volt gond!)

Lehetséges-e 18 év alatt fogamzásgátló tablettát felíratni szülői jelenlét nélkül? Valamint a tabletta árak érdekelnének.

Elképzelhet?, hogy volt már ez a kérdés, de remélem megértitek, hogy nincs kedvem oldalakon át nyomozgatni, friss regisztráló ként pedig még nem is nagyon ismerem mi hogy m?ködik!El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Nem kell hozzá szülõ, csak akkor ki fogja kifizetni? :) 3 havi adag 6000 a minimum, határ a csillagos ég.

Nem kell hozzá szülõ, csak akkor ki fogja kifizetni? :) 3 havi adag 6000 a minimum, határ a csillagos ég.
A kérdező hozzászólása: Anyukám természetesen tudna róla, csak eljönni nem tud velem a munka miatt. köszönöm a választ!
Jahm értem :)
Persze... A szülõnek be sem lehet mennie, ha nem akarod...
Lehet, én is szülõ nélkül irattam!:)
Ez az orvos jóhiszemûségén múlik. Én 2 hónap múlva töltöttem a 18-at, amikor felírattam (egyedül). A tabletta kiválasztása az orvos feladata, az ár nagyságát nem nagyon tudod megválogatni. 4 ezertõl kb 12 ezerig van a 3 havi adag.
A legtöbb orvos felírja. Nem tudom hány éves vagy, de ha csak 16, vagy alatta, akkor nem nagyon kellene még tablettát szedni.
A kérdező hozzászólása: Ami az árakat illeti, feltételezem lehet jelezni, hogy mégis milyen árban gondoljuk körülbelül :) 16 pedig már jócskán elmúltam!:) Köszönöm a válaszokat!
Tri-regol 3 havi 3700ft!!!

Londonban hogyan tudok fogamzásgátló tablettát felíratni?

Legjobb válasz: elmész a GP-dhez, és megkéred. vagy egy Walk-in Centrebe. orvosnak mindenképpen látnia kell, de semmi vizsgálat nem volt, csak kérdezgetett.

elmész a GP-dhez, és megkéred. vagy egy Walk-in Centrebe. orvosnak mindenképpen látnia kell, de semmi vizsgálat nem volt, csak kérdezgetett.

Ha elmegyek a nőgyógyászhoz fogamzásgátló tablettát felíratni, arról fog tudni a háziorvosom? Úgy értem, hogy a számítógépen utána tud-e nézni, hogy én azt szedek?

Ugye a n?gyógyász nem fog megvizsgálni, csak felír egyet? Fizetni kell majd érte?

Legjobb válasz: Ha lelkiismeretes a nõgyógyász akkor meg fog vizsgálni.

Ha lelkiismeretes a nõgyógyász akkor meg fog vizsgálni.
Bár én pasi vagyok, úgy gondolom, hogy a nõgyógyász igenis vizsgáljon meg, mert nagyon nem mindegy, hogy milyet ír fel! Pl. ha túlérzékeny vagy valamelyik típus összetevõire, akkor még el is földelhetnek mellette... A másik, hogy a mostani rendszerben nem vagyok benne biztos, hogy a nõgyógyászhoz nem kellene (nem sürgõsségi ellátás mellett) beutaló - azt pedig csak a háziorvos adhat ki. Ismerõs a háziorvos, azért gáz, igaz? Pedig nem tudom van-e más út...
A kérdező hozzászólása: Én elszállva magamtól? Milyen jogosan feltételezel rólam ilyeneket, hiszen annyira régóta és jól ismersz. :D Jót nevetek rajtad, meg a hozzád hasonló "embereken"! :D Attól aztán tényleg nõnek érezheted magad, hogy szívesen széttárod a lábad a partnereden kívül másnak is. :D Ja és sajnállak, hogy neked a szex a legfontosabb egy kapcsolatban. Igazán szegényes lehet így az életed. :D
Tudod mit? Remélem nem fog megvizsgálni a nõgyógyász, felír neked valami szar gyógyszert, trombózist kapsz és belehalsz.
A kérdező hozzászólása: Azért ez már tényleg durva, hogy más halálát kívánod... Gratulálok... végülis a te szegénységi bizonyítványodról és lelkiismeretedrõl van szó...
A lelkiismeretem köszöni szépen teljesen jól van, te nem vagy hajlandó megfogadni a tanácsainkat. Nem igazán kívánom a halálodat, de te akarod vállalni azt a kockázatot, hogy akár meg is halhatsz, ha nem jó gyógyszert szedsz.
A kérdező hozzászólása: A "nem igazán" az nem teljesen egyértelmû, de mindegy. Képzeld el, hogy felfogtam, hogy szükséges a vizsgálat, hogy elengedhetetlen, de nem kell egybõl leharapni a fejemet, meg lehülyézni. Normálisan is el lehetett volna mondani, hogy ne próbáljak meg kibújni a vizsgálat alól.
Ha visszaolvasol láthatod, hogy az elsõ válaszom teljesen normális, segítõ szándékú volt. Semmi sértõ nem volt benne, de te még ezek után is folytattad a hülyeséget, hogy ne vizsgáljon meg, mert minek?! Akkor ezek után mit vársz?
A kérdező hozzászólása: Nem csak rád értettem. Persze, mert engem ahhoz, hogy meggyõzzenek nem elég egy (de még két) vélemény sem.
Akkor minek tetted fel a kérdést? A legtöbb válaszoló azt mondta mindenképp ki kell vizsgáltatnod magad. Lehet, hogy volt aki nem éppen szalonképesen mondta el a véleményét, de a kivizsgálást többen javasoltuk...
A kérdező hozzászólása: Aki elsõre nem szalonképesen válaszolt, az csak magát minõsíti, és az ég áldja, hogy védekezik...
Ha te olyan nehezen tárod szét a lábadat, minek a gyógyszer, mondd már meg?:D Arra a havi egy-két alkalomra akkor jó a gumi is, a gyógyszer felesleges pénzkidobás lenne. Mellesleg én azért tudom olyan könnyedén széttárni neki a lábaimat, mert eljutott a tudatomig, hogy nem nõként, hanem betegként tekint rám, és én nem vagyok úgy elszállva magamtól, mint te, hogy azt hiszed, a világ összes férfija 10-tõl 80 évesig beindul rád:D De ha így van, akkor részvétem, nagyon nehéz lehet magadat türtõztetni, hogy ne engedj 3 milliárd férfi csábításának:D Egyébként ha ennyire ódzkodsz a vizsgálattól, szerezz valamilyen fog.gátló bogyót valamelyik barátnõdtõl, biztos szívesen adna, sõt egyszerre több félét is kipróbálhatsz, hülyébb már nem leszel tõle;)
Anyám, borogass... Ne csodálkozz, hogy 11 évesnek néznek ilyen felfogással. Áruld már el, mi a fene bajod lehet attól, hogy megvizsgál? Szerinted neki olyan marha nagy élvezet naponta 30 nõ p*nájában turkálni? Élvezkedni fog rajtad? Mi az, hogy nem akarod, hogy megvizsgáljon? Ha már a szexhez felnõtt vagy, legalább évente el kéne menned rákszûrésre is, ki tudja, mit szedtél össze a partnere(i)dtõl.. Nagyon nagy gondok lesznek, ha nem változtatsz a hozzáállásodon (nem csak nõgyógyászati gondok).
Mindenképp meg fog vizsgálni a nõdoki, ha magánhoz mész ha kórházba akkor is. Amugy 18 év alatt is felírják a vizsgálat után
A kérdező hozzászólása: De én egyáltalán nem szeretném, hogy megvizsgáljon. Nem fogom hagyni, attól függetlenül fel kell írnia a gyógyszert, nem? Én fizetek is neki, csak ne vizsgáljon meg. Írjon fel egyet, aztán csõ! Igen, ismerõs, és nem szeretném, hogy anya fülébe jusson, hogy gyógyszert szedek... abból nagy baj lenne, viszont abból is, ha nem védekezünk! Beutaló nélkül megyek.
A tabletta kiírásához kell 1 éven belüli nõgyógyászati lelet és elküldenek vérvételre is. Nem cukorkáról van szó, ne legyél már buta! 23/N
Nem csak 1 nõgyógyász van egész Magyarországon, de még ott sem ahol laksz. A másik, hogy hiába ismerõs a titoktartás Õt is ugyanúgy kötelezi, mint bármelyik másik orvost. Muszáj megvizsgálnia, mert ha pl hajlamos vagy a trombózisra és ez nem derül ki sehogy sem bele is halhatsz.
A nõgyógyászat nem beutaló köteles, csak idõpontot kell kérni. A kórházban végzett vizsgálat ingyenes, magánorvosnál 10 ezer ft. Ha nem akarod, hogy kiderüljön, menj magándokihoz, de amúgy a háziorvos nem fogja látni, csak max ha konkrétan rádkeres, de nincs joga kiadni információt. Nem fog szaladni anyukádhoz. Viszont ha nem vagy 18, ne is próbálkozz, szülõ nélkül nem fogják kiírni úgy tudom. 23/N
A szavaidból azt veszem ki, hogy túl fiatal vagy még. Nem kellene szexuális éleletet élned, de ha már mindenképp, akkor maradj az óvszernél. Nem olyan macerás, és az is véd, nem károsítja a szervezetedet.
A kérdező hozzászólása: De ez 100%, hogy meg akar majd vizsgálni? Én nem akarom, akkor inkább marad a gumi... A magándoki nem fog megvizsgálni, ha megkérem rá? 10 000 Ft-ot nekem megér simán. Amúgy meg már elmúltam 18 éves.
"arról fog tudni a háziorvosom?" Ha van egy kis eszed Te magad fogod neki megemlíteni legkésõbb akkor amikor fel kell valamilyen gyógyszert írnia. Nem lehet összevissza beszedni a gyógyszereket... "De én egyáltalán nem szeretném, hogy megvizsgáljon. Nem fogom hagyni, attól függetlenül fel kell írnia a gyógyszert, nem? Én fizetek is neki, csak ne vizsgáljon meg. Írjon fel egyet, aztán csõ! " Te hány éves vagy 11? Nem nem fog neked semmit felírni, mit gondolsz kit vesznek elõ ha bajod lesz? Normális orvos nem kockáztatja meg. Másrészt, te beszedsz minden sz.rt amit a kezedbe adnak?
A kérdező hozzászólása: Igen, 11 éves vagyok 18 évesen, olvasni nem tudó, "okos" felnõtt...
18 évesen annyi eszed sincs, mint egy marék szúnyognak -.-"
A vizsgálat a te érdeked, valamint a dokid érdeke is (ha felír bármit vizsgálat nélkül, az esetleges problémákért õ a felelõs). Én még akkor is kérnék vizsgálatot, ha a dokim azt mondaná, hogy felesleges. Nõként szeretnék a lehetõ legegésszégesebb maradni, késõbb gyereket is akarok és nem kockáztatnék holmi szégyellõsség miatt. Szerintem természetes, hogy az orvos lát meztelenül (akár a háziorvos is, vagy a bõrgyógyász amikor az anyajegyeket vizsgálja), ez a dolga, napi több tucat pacienst lát ilyen formán, én csak egy vagyok a sok közül.

Szerintetek érdemes fogamzásgátló tablettát felíratnom? (16/L)

16 éves leszek pár hónap múlva. Már nem vagyok szűz volt egy barátom akivel másfél évig együtt voltunk.Vele vesztettem el a szüzességem.Amikor vele voltam mindig óvszerrel védekeztünk.Ennek a kapcsolatnak már vége.Most egy másik barátom van vele még csak egy hónapja vagyunk együtt.Nagyon megszerettük egymást ilyen rövid időn belül. Lehet emiatt lefogtok nézni, de már megtörtént vele az első szex (neki az első). Nála is óvszerrel védekeztünk,de nagyon nehezen ment az egész mert mire felhúzta(elég nehezen sikerült felhúzni) addigra lelankadt neki. Sok időnek elkellet telnie ,hogy újra megmerevedjen.Ez kb. egy hete történt azóta nem voltunk úgy együtt. Na mindegy nem szeretném ennyire részletezni csak azt szeretném közölni,hogy nagyon nem szeretem az óvszert se most se az előző barátomnál nem szerettem. Nem tetszik,hogy mi közbe már egymásra vagyunk hangolódva akkor kínlódni kel az óvszer felhúzásával.Persze ennek ellenére mindig védekeztünk egyik fiú se mondta soha ,hogy őket zavarja ezért ne húzzuk fel. De se én se a párom nem tudjuk élvezni óvszerrel a szexet.(oké ezzel a barátommal még csak egyszer fordult elő, de a másik barátomnál se tudtam élvezni ). A kérdésem az lenne,hogy érdemes szerintetek elmennem nőgyógyászhoz felíratni fogamzásgátló tablettát? Vagy szerintetek ennyi idősen még nagyon felkavarná a hormonrendszerem? Azt még szeretném hozzátenni,hogy a menstruációm is nagyon zavaros. 13 éves korom óta menstruálok de még mindig nem állt be rendesen. Nincs olyan hónap ahol ne késne minimum 5 napot. Volt már ,hogy 2 hetet is késett sőt olyan is ,hogy ki maradt . Most is már több mint egy hete meg kellet volna jönnie. Érzem ,hogy megfog jönni mert a méhem már görcsöl,de nem értem miért nem jön meg pontosan 28 napra. Az se zavarna ha 3 nappal korábban vagy később jönne meg mint 28 nap de azért ez már túlzás. Szóval ha a védekezés miatt nem is akkor emiatt szerintetek próbáljam meg a tabletták szedését? Esetleg lányok/nők írhatnátok tapasztalatokat a fogamzásgátló szedésével kapcsolatba. Hány évesen kezdtétek el szedni? Volt esetleg valami olyan mellékhatása ami miatt abba kelet hagyni a tabletták szedését? Köszönöm szépen előre is a válaszokat. 16/L

Legjobb válasz: akkor durván 14-15 éves korában már kurt. de korán kezdi. de tuti nem iszok rá, mert egy ezresért is kiszopná!

akkor durván 14-15 éves korában már kurt. de korán kezdi. de tuti nem iszok rá, mert egy ezresért is kiszopná!
valaki foglalja össze 1 mondatba.
Semmiképp ne szedj tablettát 16 évesen rendszertelen vérzéssel! Privát üzenetben kifejtettem.
semmi gyûlölet nincs benne, csak a tényeket írtam, de nyugodtan támogasd a gyerekek kefélését ha akarod..én nem fogom..
szerintem hagyd az óvszert meg a tablettát is úgy is terhes leszel nemsokára! hajrá! (kérem mindenki szavazzon le mert kimondom, hogy MAJDNEM 16 éves fejjel nem kéne sexelni akármennyire is khmkhmmm "érett" az illetõ)
Nem az egyes embereket kéne szidni amiatt, hogy 'már' 16 évesen szexelnek (egyébként megjegyzem, manapság egyáltalán nem számít korainak...), pláne nem olyanokat, akik felelõsségteljesen védekezni akarnak... Bezzeg mások fele ennyi savazást nem kapnak, pedig olyanokat írnak, hogy "megszakítással védekeztünk" "a pasim azt mondta, nem lesz gond, idõben kiveszi" stb... Esetleg magatokban is szét kéne nézni meg úgy unblock a világban, hogy mi vezetett idáig, hogy a gyerekek ilyen hamar felnõttek akarnak lenni... Sajnálom szerencsétlen utódaitokat, ha ilyen maradi és jaj meg fognak szólni az ismerõsök, ha ribi lesz a gyerekembõl típusú szüleik lesznek. Egyébként a kérdésre a válasz: a vérzés beállítására tényleg ne írass fel gyógyszert, habár ha már dokihoz mész, nagy az esély, hogy meggyõz róla, hogy hû de jó a gyógyszer.. Igen, jó, de inkább idõsebb korban és kicsivel komolyabb kapcsolat esetén.
én pedig azok gyerekeit sajnálom akik nem foglalkoznak azzal, hogy a kislányuk már szexel 14-15 éves fejjel, talán ha a szülei oda figyeltek volna akkor nem történik meg, felelõsségteljes embernek tartom magam, és igyekszem majd úgy nevelni a gyerekem hogy magától tudja, hogy mit lehet mit enm és a szexnek mikor jön el az ideje..az hogy mi van a mai világban az abszolút nem normális, és szerintem nem azzal kell takarózni, hogy legalább védekezik..majd ha a gyereked 13-14 évesen azzal megy haza ha egyátalán elmondja hogy barátja van és nála aludt, és lefeküdtek nem hiszem, hogy igy állsz majd a dolgokhoz.én nem maradi vagyok, csupán van normális értékrendem.tartásom, és még azok közé tartozom akik szerint a gyereket nevelni is kell, nem csak etetni, itatni, aztán hagyni hogy valami legyen belõle...
De manapság nagyon nem az a normális, hogy várnak az emberek a házasságig, de mondjuk még 18 éves korukig sem. Persze, azért mert mások így csinálják, nem kell õket feltétlenül utánozni, de látatlanban ítélkezni sem kell. Ismerek olyan 13-14 éveseket, akik érettebb fejjel gondolkoznak, mint némely huszonéves társaik.. Nem minden a kor, ha megfelelõen van valaki nevelve, nem hiszem, hogy nagyobb gond lenne, hogy 14 évesen barátja van, mint az, hogy 18 éves korában 'kiszabadul' otthonról, és ami addig tiltva volt, beleszabadul, és ember nincs aki megállítsa.
Nem a tiltásról van szó, de sokkal értelmesebb 17-20 éves korig várnia szexszel amikor már érettebbek, azért a 13-16 évesek 99, 9% abszolút éretlen a szexhez, lelkileg, érzelmileg, agyilag mindenképp sokuk még testileg is, ráadásul nem 14-15 évesen kell "kiélnie" magát, az csak manapság divat, de nem hinném hogy egy 13-14 éves kislány érettebb a huszonéveseknél
azt azért hozzátenném, hogy teljesen normális ha 18-20 éves korukig is várnak, az hogy nem azt csinálják sokan az nem azt jelenti hogy normális, gondolj bele, manapság sok 13-15 éves több f**zt fogott mint kilincset, ettõl hogy sok ilyen van még nem ez a normális, mellesleg a kérdezõ 15 éves, nem 16 írja is, és engem teljesen le kellett húzni mert nem támogatom a 14-15 éves kislányok szexelését..
Szerintem meg dicséretes, h egy komoly kapcsolatban vesztette el a szüzességét (még ha nagyon fiatal is volt) és még védekezett is mindig. A korabeliek nagy részének ilyenkor már ki tudja hány szexpartnere volt. Kérdezõ, szerintem várj még 2-3 hónapot kb., amég kiderül, hogy várhatóan hosszútávú lesz-e ez a kapcsolat, és ha igen, akkor írass fel gyógyszert, de kérd ki errõl nyugodtan a nõgyógyász véleményét is. Egyik barátnõm is ilyen idõs korában kezdte el szedni, vagy lehet h még elõbb is volt, semmi baja nem lett tõle, sõt még szerette is a gyógyszert a kényelem miatt is meg mert nem kellett állandóan parázni, hogy elszakadt-e az óvszer, van-e éppen kéznél, stb.
A kérdező hozzászólása: Akik a kérdésemre válaszoltak azoknak nagyon szépen köszönöm. Eldöntöttem és nem fogok fogamzásgátlót szedni, nem akarok esélyt adni arra, hogy késõbb majd ne lehessen gyerekem. Tényleg köszönöm mindenkinek! Volt pár válaszoló akik azzal jöttek, hogy nem támogatják a korai szexet, és, hogy a szüleim biztos nem foglalkoznak velem. Erre annyit szeretnék mondani, hogy: Anyukám felvilágosított mindenrõl amikor megtudta , hogy barátom van , mindig azt hajtogatta, hogy "kislányom te tudod, hogy szeretnél e vele szexelni ebben csak te és a barátod tudtok dönteni , senki más ..de addig ne feküdjek le vele amíg úgy érzem nem állok rá készen" és persze hozzátette, hogy MINDIG MINDIG védekezzünk. A volt barátommal nagyon szerettük egymást és sokat beszélgettünk az elsõ alkalomról , hogy mivel fogunk majd védekezni, hogy szeretném , hol .stb. A barátom ekkor 17 éves volt. Megbíztam benne és jól is tettem. Addig nem fekszek le senkivel amíg 100% ig meg nem bízok benne. Oké a mostani barátommal nagyon korán megtörtént, de õ az akit kiskorom óta ismerek és tudom, hogy soha de soha nem tenne olyat ami nekem rossz. Szerintem ha minden velem egy idõs így szexelne akkor nem sok terhes tini lenne ..mert sajnos elég sok ere a példa.Én és kor osztályom tudja leginkább elmondani, hogy mennyi olyan fiatal van akik úgy szexelnek , hogy egyáltalán nem is védekeznek. Arról nem is beszélve, hogy sokszor nem is ismerik szexpartnerüket.(pl.ha egy buliba történik a szex) szóval mondhat bárki bármit én egyáltalán nem tartom magam "ribinek" meg stb. Szerintem eléggé felelõsség teljes vagyok ilyen téren. Örülhetne a világ ha több tini aki már szexel az ezt a példát követné ..nem azt amit nap mint nap hallok( például az osztály társaimtól). Az embereknek nem egyforma a gondolkodás módjuk (hála istennek) van aki így gondolja van aki amúgy. Emiatt nem kel lehordani senkit! Köszönöm a válaszokat még egyszer! További jó böngészést.
Sztem még ne kezdj el szedni. Mondhatják, hogy alacsony hormontartalmúak már a mai gyógyszerek stb., de 16 évesen még az az alacsony hormontartalom sem egészséges. Legalábbis 16 évesen én így vélekedtem, ezért nem kezdtem el szedni. Nekem sem volt még akkoriban beállva a menstruációm. Bírjátok ki sztem addig óvszerrel. Most 21 éves vagyok, és most látom elérkezettnek azt az idõt, hogy szedjek tabit.
05.01 -én a "spirálos" "válaszoló"-'nak': 1.) Az, hogy ""-be tetted, hogy spirál az olyan, mintha így írnád le, hogy kutya: "kutya". 2. Hülyeséget nem kellene tanácsolni, mert ad 1 16 éves lányoknak nem igazán szoktak spirált felírni. ad 2 A kedves kérdezõnek: a spirál egy olyan védekezési mód ami abból áll, hogy egy idegen eszközzel, úgynevezett 's'p'i'r'á'l'l'a'l', állandó gyulladásban tartással akadályozzák meg a petesejt megtapadását. Csak sokkal egészségtelenebb, rákot okozhat, maga az állandó gyulladás, fájdalmasabb lesz tõle a menstruáció stb stb... Inkább a tabletta, szerintem, ha fölírják neked az az orvos felelõssége lesz onnantól, de tekintve a jelenlegi óvszer árakat, sokkal gazdaságosabb lenne.:)
Utolsó, hát neked csak gratulálni tudok. Hogy lehet valakiben ennyi gyûlölet egy másik, ismeretlen emberrel szemben? Mondd, hogy süllyedtél idáig?
Szerintem már az a durva, hogy még 16 sem vagy de már széttetted a lábad, és fogamzásgátlót akarsz felíratni.Dugás helyett, mivel fogalmad sincs arról, úgysem mit csinálsz, inkább kinyithattad volna a biológia könyvet, hogy lásd a szervezeted fejlõdésben van, vagyis abszolút nem jó ha hormonnal kezded el magad tömni.Persze, hogy nem áll be a menstruáció 2-3 év alatt, de a tabletta nem is állítja be mivel leállítja a peteérést, és megszünteti a menstruációt.nem csodálom, hogy nem élvezed a szexet taknyos gyerekként nem is kéne szexelni.
Nekem 17 évesen írt fel a nõgyógyász fogamzásgátlót, mivel nagyon erõs görcseim voltak mikor megvolt, egy hétig tartott a menstruációm és semmilyen fájdalomcsillapító gyógyszer sem segített.Nálam azóta is rendben van minden, semmi problémám nem volt a gyógyszerrel.Mikor elkezdtem szedni, még szûz voltam, 20 évesen jöttem össze a barátommal és így azért a védekezés dolog is adott volt már. 22L
A kérdező hozzászólása: 16 évesen korai elkezdeni fogamzásgátlót vagy nem? Nem csak védekezés céljából hanem a menstruációm beállítása miatt is. . A lustábbak kedvéért :)
1/1! Van a csaj, volt egy pasija, sokáig voltak együtt, volt szex, szakítottak, új pasi, szex, de nehezen indult (nehezen ment fel az óvszer), és nem is élvezik se a kérdezõ, se a másik kettõ gumival+ a kérdezõnek rendszertelen a havi baj megjövetelének idõpontja. Kedves Kérdezõ! Szerintem várj még vele, legalább amíg megéritek úgy a 6. hónapot! Nem lenne érdemes tönkretenned a hormon háztartásod egy rövid életû kapcsolatért.
Sajnos a fogamzásgátló tablettákat a legnagyobb jóindulattal sem lehet egészségesnek nevezni, pláne 16 évesen. A környezetemben lévõ összes nõismerõsömnél jelentek meg negatív mellékhatások (pl. szõrösödés), ezért én nem igazán ajánlanám senkinek. Próbálkozzatok esetleg a "spirállal", azzal élvezhetõbb a szex, igaz a nõ számára kissé macerás, de nincsenek mellékhatások. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért is érdekelne mert az hallottam , hogy menstruáción is tudna segíteni. Akkor ez egy tévhit?
elsõ körben örülök hogy nem azok közé a tinik közé tartozol akik a megszakitásos módszerrel" védekeznek" remélem azt is tudod, hogy az óvszer nem csak a terhességtõl véd, de a betegségektõl is. én tapasztalatom: nekem rendszertelen és erõs volt a menzeszem, volt hogy nem tudtam suliba menni miatta (bementem és jöhettem haza mert a buszon átáztam- tampontol rosszul voltam) nyári kirándulást stb direkt ugy terveztük hogy hozzám igazodott a család, sikertelenül, vagy hamarabb jött meg, vagy elhuzodott, vagy mikor a hónap közepén voltam mikor leérteztünk a célhelyre megjött.. a bõrõm is csunya volt, jártam kozmetikushoz bõrgyógyászhoz patikai kencefice stb... nem használt (nem volt látványos) bõrgyógyász mondta írassak fel fogtabot... 16 évesen (nem volt még akkor barátom, az orvosi vizsgálattól is féltem) az elsõ barátom 19 évesen jött, gumival védekeztünk. az elsõ alkalom után, már nem éreztem kellemetlen a nõdokit és elmentem hozzá (féltem a vizsgáladtól) megdöbbenésemre csak megkérdezett dolgokat (milyen tabit szeretnék mit tudok róla stb stb stb) felirt egy havi gyógyszert, szedtem letlet az egy hónap, semmi gond nem volt vele, így felira utána a 3 havit... aztán a 3. hónap után kiderült hogy felerõsítette a migrénem, de nem hagytam abba a szedését, inkább probálom a migrént kerülni (nem idegeskedek minden szaron, ha érzem hogy kezd fájni fájdalom csillapito, vagy ha tehetem sötétitem a szobát és csend alszok, és sok sok vizet iszok) barátommal miután elkezdtem a tabit szedni még két hónapig óvszerrel védekeztünk (ha nem volt nála akkr nem volt szex) aztán utána ugy döntöttem hogy nem kell gumit huznia...
Bele fog jönni a srác az óvszerhasználatba, csak azért ne szedd! Arról nem is beszélve, hogy mit csinál majd késõbb, ha te már ilyen korán "elkényezteted"? :) A tabletta mesterséges ciklust hoz létre, nem a normálist hozza helyre. Egyébként ne a 28 napos ciklushoz mérd a sajátod, hanem a saját átlagodhoz viszonyítsd, hogy mikor mennyit késik. Nekem pl. 32 napos átlagban, ami szintén teljesen normális. A te korodban átlag 36 napra menstruáltam, és még az is belefér. Egy-egy nagyobb kilengés is se abnormális ebben a korban. Én 18 évesen írattam elõször tablettát, de kiderült, hogy trombózishajlamom van, ami miatt nem szedhetem többé. Ha mégis íratsz, akkor mindenképpen ragaszkodj a laborvizsgálathoz!
Kedves 4-es! Mi az, hogy spirállal? Egy 16 évesnek nem helyeznek fel spirált! A legtöbb orvos csak már szült nõknek teszi fel, de 18 elõtt soha! Egyébként 16 évesen az óvszer a legjobb. De a jelenlegi kapcsolatodban korai is lenne még tablettára váltani. A tablettát ugyanis nem érdemes rövid ideig szedni, majd szünet és ismét szedni. Nagyon felboríthatja a hormonháztartásodat. Várj vele én ezt javaslom!
Hát ha zavaros a menzeszed, akkor tilos tabit szedned. Nem oldja meg a problémát, csak elfedi, mivel a tabi kikapcsolja a ciklusodat, nem szabályozza! Ki kell várni, amíg lesz legalább 1, 5-2 évnyi rendszeres menstruációd!
hát ha 16 éves, és 13 éves korában menstruált elõször akkor már szerintem megvan a 1, 5-2 év menstruálás. szerintem írasd fel, én is ennyi idõs korom óta szedem és nincs baj. inkább legyen így mint egy esetleges nem kívánt terhesség ha nagyon beleunnátok a gumiba.
Utolsó, nem érted, hogy RENDSZERES menzesz kell? Ami a kérdezõnek nincs meg! Tabletta-párti vagyok amúgy, de a rendszeres menzesz kell hozzá!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Lehet várok még pár évet a tabletták szedésével.A biztonság kedvéért azért elmegyek a nõgyógyászhoz, hogy miért késik mindig a menstruációm. Ott gondolom fog válaszolni a fogamzásgátlóról való kérdéseimre. Köszönöm mindenkinek. Sokat segítettetek!
spirál:DDDD jó érzés, amikor olyanok írnak ide, akiknek fogalmuk sincsen semmiról, de a helyesírásról tudnak kornyikálni:DDD
A kérdező hozzászólása: Hát az óvszer még mindig olcsóbb mint a pelenka :) de azért köszönöm szépen a válaszodat!

Lehetséges hat havi fogamzásgátló tablettát felíratni?

Legjobb válasz: Szinte mindent lehet, ha van elég pénzed.

Szinte mindent lehet, ha van elég pénzed.
Mi lenne, ha az orvosod kérdeznéd??? Amúgy vény nélkül is kiadják, ha szerencséd van.
A kérdező hozzászólása: Nem szerettem volna az orvostól olyat kérni, amiben nem vagyok biztos, kedves 2. válaszadó. Egyébként ha nem kérdezünk, akkor minek van ez az oldal? Ha nem tudsz érdemes választ adni, ne foglalkozz a kérdésemmel. Nem szeretnék recept nélkül venni, mert nem a szerencsére alapozok. Köszönm az eddigi értelmes válaszokat.
Szerintem értelmes választ kaptál. Elhozhatod vény nélkül is. Az orvosodnál jobban senki nem tudja, hogy õ fel fog-e írni annyit... Miért jó másoknak totózni és jósolgatni, hogy a te dokid mit csinál??? Mi azt honnan tudjuk? Szerintem nem sok értelme, de várd csak a válaszokat...
A kérdező hozzászólása: Arra voltam kíváncsi, hogy egyáltalán van-e ilyen, kapott-e már valaki. Nem jósolgatást vártam, hanem tapasztalatokat. Mivel neked ebben a témában nem volt, így nem tudtál érdemleges választ adni. Másrészt, ami vényköteles, az nem szórakozásból vényköteles, és jóérzésû, normális ember nem megy a gyógyszertárba könyörögni fogamzásgátlóért.
Ha hosszabb ideig tartózkodsz külföldön, akkor felírják. De 2 receptre írják és 3 hónapig érvényes a recept, tehát megbeszélés kérdése.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

Fogamzásgátló tablettát szeretnék felíratni a dokival, van-e konkrét szakasza a ciklusnak amikor ajánlottabb dokihoz menni?

Barátn?mnek azt mondta a doki, hogy miért nem a menzesz utolsó napjaiban ment el hozzá, de ezt nem tartom túl gusztusosnak. Lécci írjatok, valóban így van ez?

Legjobb válasz: soha nem hallottam még semmi ilyesmirõl. de az tuti biztos, hogy a tabit a menzesz elsõ napjától érdemes elkezdeni szedni...tehát ha gyógyszert akrsz feliratni az orvossal, inkább a menstruációd elõtt menj el, hogy utána tudd elkezdeni szedni a góygszert, ha megjön.

soha nem hallottam még semmi ilyesmirõl. de az tuti biztos, hogy a tabit a menzesz elsõ napjától érdemes elkezdeni szedni...tehát ha gyógyszert akrsz feliratni az orvossal, inkább a menstruációd elõtt menj el, hogy utána tudd elkezdeni szedni a góygszert, ha megjön.
nem mehetsz menses alatt, mert nem tud megvizsgálni...középidõbe menj hozzá! am meg el fog küldeni vérvételre, meg vizeletvizsgálatra, és azt sem lehet menses alatt, mert vér lehet a vizeletedben.
Attól függ... elképzelhetõnek tartom ha a többi szokásos vizsgálata már megvolt és csak emiatt ment el... akkor tényleg jobb a menszi vége felé menni.... De ha a többi vizsgálat még nincs meg akkor nyilván jobb akkor menni amikor azokat is el tudja végezni... azaz amikor éppen nincs meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Sejtettem én is, hogy ez nem így van. De fura módon, a barátnõmet rendesen letolta emiatt.
Általában félidõben (a mensi közepén) kell elmenni a dokihoz, nekem azt mondta akkor mennyek mikor rákszûrést is csinál, biztos akkor mások a hormonok!

Fogamzásgátló tablettát szeretnék feliratni, eddig még nem voltam nögyógyásznál, bevallom félek és tartok töle. A kérdésem hogy mire készüljek a vizsgálatnál mit csinál, milyen kérdéseket tesz fel? És minden információt ami érdemes tudni ez ügyben.

Legjobb válasz: Ne aggódj, egyáltalán nem kell félni! Fog csinálni egy rákszûrést (ennek az eredménye kell, hogy szedhesd a tablettát, és majd évente kell újra menned). Nekem ez picit kellemetlen, de legtöbben azt mondják, hogy alig érzik. Megvizsgál hüvelyen keresztül, megvizsgálja a melleidet (ezt érdemes figyelni, hogyan csinálja, mert havonta egyszer jó megismételni otthon!). Meg fogja kérdezni, mióta menstruálsz, hány naposak a ciklusaid és hány napra jön, rendszeres-e egyáltalán. Érdeklõdni fog, hogy volt-e mellrák vagy trombózis a családban, ezeknek nem árt utánanézni, mielõtt mész! Azt is megkérdezi, hogy szedsz-e valami gyógyszert folyamatosan. Ha felelõsségteljes, akkor elküld vérvételre is, de ezzel nem mindig foglalkoznak. Megbeszélitek, hogy milyen árkategóriájú gyógyszert szeretnél szedni, elmond bizonyos dolgokat a szedéssel kapcsolatban. Ne félj kérdezni, mindenre válaszolni fog. Jó módszer, ha most még gondolkodsz, és vannak kérdéseid, azokat összeírod, mert ha izgulsz kicsit, könnyen elfelejtheted, és macerás utólag telefonálgatni, itt meg mindenki ezerfélét fog a kérdésre írni. Tehát semmi extra, többet fogtok beszélgetni, mint amennyi idõt vizsgál majd. :)

Ne aggódj, egyáltalán nem kell félni! Fog csinálni egy rákszûrést (ennek az eredménye kell, hogy szedhesd a tablettát, és majd évente kell újra menned). Nekem ez picit kellemetlen, de legtöbben azt mondják, hogy alig érzik. Megvizsgál hüvelyen keresztül, megvizsgálja a melleidet (ezt érdemes figyelni, hogyan csinálja, mert havonta egyszer jó megismételni otthon!). Meg fogja kérdezni, mióta menstruálsz, hány naposak a ciklusaid és hány napra jön, rendszeres-e egyáltalán. Érdeklõdni fog, hogy volt-e mellrák vagy trombózis a családban, ezeknek nem árt utánanézni, mielõtt mész! Azt is megkérdezi, hogy szedsz-e valami gyógyszert folyamatosan. Ha felelõsségteljes, akkor elküld vérvételre is, de ezzel nem mindig foglalkoznak. Megbeszélitek, hogy milyen árkategóriájú gyógyszert szeretnél szedni, elmond bizonyos dolgokat a szedéssel kapcsolatban. Ne félj kérdezni, mindenre válaszolni fog. Jó módszer, ha most még gondolkodsz, és vannak kérdéseid, azokat összeírod, mert ha izgulsz kicsit, könnyen elfelejtheted, és macerás utólag telefonálgatni, itt meg mindenki ezerfélét fog a kérdésre írni. Tehát semmi extra, többet fogtok beszélgetni, mint amennyi idõt vizsgál majd. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!

Fogamzásgátló tablettát szeretnék feliratni. Tudnátok tanácsokat adni?

árhova mehetek nőgyógyászhoz? miből áll egy ilyen vizsgálat? fog kérdezni is? tudtok pesten jó dokit ajánlani aki kedves és nem mogorva? be kell hozzá jelentkezni, vagy ha elmegyek akk egyből tud fogadni? mennyibe kerül kb egy fog. gátló?

Legjobb válasz: tudtommal be kell jelentkezni,és nagyon változó árak vannak mivel a dokik részesedést is kapnak ezért nyilván drágábbat írnak fel,nekem elõször olyan volt ami 8ezerbe került(3hvai adag),de késõbb dokit váltottam mert az elsõ egy bunkó paraszt volt,a mostani jóval olcsóbbat írt fel,mondta hogy mindkettõ megbízható de a mostanival kisebb esély van a mellékhatásokra

tudtommal be kell jelentkezni, és nagyon változó árak vannak mivel a dokik részesedést is kapnak ezért nyilván drágábbat írnak fel, nekem elõször olyan volt ami 8ezerbe került(3hvai adag), de késõbb dokit váltottam mert az elsõ egy bunkó paraszt volt, a mostani jóval olcsóbbat írt fel, mondta hogy mindkettõ megbízható de a mostanival kisebb esély van a mellékhatásokra
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :) énis ettõl félek h vmi bunkó dokit fogok ki :|

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!