Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló tabi lehetek (8 db)

Fogamzásgátló tab. szedését abba hagytam 1 hét után. Nem jött meg a normál ciklusom szerint 5-én. Közben végig éltünk nemi életet. Védekezés nélkül. Terhes lehetek?

2 évig rendszeresen szedtem.Doki utasított h hagyjam abba mert nem bírta a gyomrom.Meg volt a 7napos szünet(meg is volt)majd 1 hét után abba kellet hagynom.7 nap múlva meg jöt a elvonó mensi(3 napig tartott rózsaszín, élénkpiros volt és semmi darab nem volt benne)Végig éltünk nemi életet védekezés nélkül (7nap alatt is míg meg nem j?t az elvonó)normás ciklusom szerint 5-6-án meg kellet volna jönnie.Párom nagyon várja a trón örököst.Csináltam 2 tesztet de egyik negatív lett a másik nem értékelhet?. Szval ez így normális vagy teljesül a párom vágya?(enyém is)

Legjobb válasz: Mivel hormont tartalmaz, így az hatással van a szervezetre. Te ugye 1 hétig szedtél csak egy egész levélbõl, vagyis az utolsó levélbõl, mivel ugye abba szeretted volna hagyni, így a levél nem fogyott el. Ne csodálkozz, hogy ez befolyásolta a szervezetedet. Van olyan, akinek például a fogamzásgátló abbahagyása után nem is jelentkezik rendes vérzése. Így, hogy most borult minden, ki tudja, hogy teherbe estél-e vagy sem, illetve ha igen, akkor mikor is érdemes tesztet csinálni így. Én nem hiszem, hogy terhességrõl lenne szó, inkább arról, hogy befolyásolta a rendes vérzést a gyógyszer és annak abbahagyása, illetve az egész folyamatot. Amúgy nem tudsz idõpontot kérni az új lakóhelyed szerinti kórházba a nõgyógyászatra? Az csak egy telefon. Ha ott vizsgálat után azt mondják, hogy az vagy, akkor meg közben is, illetve utána is ráérsz magán orvost keresni, ha most ezt teszed. Tesztet meg azért érdemes addig ismételni, míg nem jutsz orvoshoz.

Mivel hormont tartalmaz, így az hatással van a szervezetre. Te ugye 1 hétig szedtél csak egy egész levélbõl, vagyis az utolsó levélbõl, mivel ugye abba szeretted volna hagyni, így a levél nem fogyott el. Ne csodálkozz, hogy ez befolyásolta a szervezetedet. Van olyan, akinek például a fogamzásgátló abbahagyása után nem is jelentkezik rendes vérzése. Így, hogy most borult minden, ki tudja, hogy teherbe estél-e vagy sem, illetve ha igen, akkor mikor is érdemes tesztet csinálni így. Én nem hiszem, hogy terhességrõl lenne szó, inkább arról, hogy befolyásolta a rendes vérzést a gyógyszer és annak abbahagyása, illetve az egész folyamatot. Amúgy nem tudsz idõpontot kérni az új lakóhelyed szerinti kórházba a nõgyógyászatra? Az csak egy telefon. Ha ott vizsgálat után azt mondják, hogy az vagy, akkor meg közben is, illetve utána is ráérsz magán orvost keresni, ha most ezt teszed. Tesztet meg azért érdemes addig ismételni, míg nem jutsz orvoshoz.
Ugyanezt csináltam én is január elején, az elsõ hét szem után abbahagytam a gyógyszert, nekem is volt megvonásos vérzésem, majd ahhoz képest jött meg most 24 napra a rendes menstruációm, de én pontosan éreztem, hogy mikor volt peteérésem, mert mindig észrevettem korábban is, amikor nem szedtem gyógyszert hosszú ideig. Szóval szerintem te is a legutolsó vérzéshez képest várd a havit, ne a 7 napos szünetben lévõ megvonásos vérzéshez képest. Egyébként simán teherbe eshettél, de még talán korai a tesztelés. Számold ki, hogy mikor kellene megjönnie az utolsó vérzéshez képest újra és akkor tesztelj, ha nem jön meg idõközben. De ha nincs szerencséd, akkor nem volt peteérésed, így teherbe sem eshettél. Hamarosan úgyis kiderül. Mondjuk lehet, hogy egy kicsit várhattatok volna még addig, amíg legalább egy normális ciklusok van gyógyszer nélkül, nekem legalább is ezt ajánlotta annak idején az orvosom teherbeesés elõtt. Azért orvoshoz menj el, amint tudsz.
Most komolyan, miért nem a nõgyógyásszal beszéled ezt meg? Ez a szakmája...Miért itt kell ezt??
A kérdező hozzászólása: Mert nem rég költöztünk és itt még nincs dokim.És idõszükében vagyok.De el akarok menni mi hamarább.
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam.De a párom már gyereket beszél a hasamba.Holnap bemegyek idõpontot kérni de mivel nem tudom mikora kapok így a tesztet 1 hét múlva akarom ismételni.Ha addig nem sikerülne bejutni hozzá. És köszönöm a választ :)
bocsánat, elírtam, pontosan 28 napos ciklusom volt... utolsó voltam.

Lehetek terhes? Lindynette 20 fogamzasgatlo tabi mellett, reszletesen lent.

Szoval, most kezdtem el szedni a Lindynette 20 nevu tabletatt, mst fogyott el az elso levelell, keddtol, vagyis 4. napja vagyok az egy hetes szunetemen, de meg mindig nem jott meg a menstruaciom...szoval a helyzet az, hogy a baratommal az utolso tabletta utan, vagyis az 1 hetes szunetem kezdetekor egyutt voltunk, ugy, hogy bennem elvezett el es a kovetkezo napon is...lehet ebbol gond vagy akkor mar vedett voltam? A tabit a menstruaciom elso napjan kezdtem el szedni, amire az orvosom azt mondta, hogy 1 het utan a veettseg mar tuti, viszon abban nem voltam biztos, hogy az 1 hetes szunetemben is vedett vagyok e mar, ugy hogy meg csak ez volt az elso levelem. Nomalis valaszokat ha kerhetem! Koszonom!

Legjobb válasz: Hihetetlen, de a kerdesem kiirasa utan, elmentem a mosdoba es megjott...szoval nincs para :)

A kérdező hozzászólása: Hihetetlen, de a kerdesem kiirasa utan, elmentem a mosdoba es megjott...szoval nincs para :)
hihetetlen, de bármikor megjöhet, nekem ötödiken szokott speciel....

Lehetek terhes, ha rendesen szedtem a fogamzásgátló tabit?

Lindynette 20as fogamzásgátlót szedek. Mivel elmentünk nyaralni, ezért szünet nélkül szedtem tovább, (nem volt áttöréses vérzés) és ezen a héten kéne megjönnie a mensimnek, de nem igazán akar... Olvastam, hogy van olyan, hogy gyógyszer mellett kimarad. Mennyi az esélye, hogy mégis terhes vagyok?

Legjobb válasz: Persze, elõfordulhat, hogy teherbe estél. Ezek a gyógyszerek nem nyújtanak 100% biztonságot. Érdemes lenne inkább egy nõgyógyászhoz fordulni, amíg nem késõ.

Persze, elõfordulhat, hogy teherbe estél. Ezek a gyógyszerek nem nyújtanak 100% biztonságot. Érdemes lenne inkább egy nõgyógyászhoz fordulni, amíg nem késõ.
Elvileg nem lehetsz terhes, ha rendesen szedted. Tod pont azért nem szabad kavarni a szedéssel, hogy ne legyenek ilyen problémáid...Nem véletlenül van kitalálva a szedés úgy, ahogy.
Terhes szerintem sem vagy, de biztos ami biztos vegyél egy tesztet vagy menj el dokihoz. Én még nem hagytam ki egy szünetet sem, de olyan már volt hogy 1 nappal elõbb vettem be (rosszul emlékeztem az utolsó napra :S) és az is összekeverte a menstruációmat, alig akart megjönni és még egy kicsit sem görcsölt a hasam (pedig 1 picit mindig szokott) :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszotokat! egyszer már teszteltem, és negatív lett, csak "enyhén" paranoiás vagyok ilyen téren, és lehet h korán csináltam a tesztet.. azért majd elmegyek dokihoz mindenképp.

21 éves vagyok, és tegnap volt két hete hogy elkezdtem az első fogamzásgátló tabit szedni. A mensim 10-11 napja múlt el. Viszont az este együtt voltam a barátommal, és bennem ment el. Igy is lehetek terhes?

Várnunk kellett volna egy hónapot hogy a tabi hatása meglegyen,de csak két hete hogy szedem.Lehet bel?le terhesség?

Legjobb válasz: Szerintem kicsi az esélye, de azért én csinálnék egy tesztet a várt mensi ideje körül!

Szerintem kicsi az esélye, de azért én csinálnék egy tesztet a várt mensi ideje körül!
A kérdező hozzászólása: ha 3 nap mulva csinálok egy tesztet ki fogja mutatni?
Csak a következõ esedékes menstruáció elsõ napján fog biztosat mutatni!
No, akkor tisztázzuk: 1, a betegtájékoztatót ne mdísznek rakják a gyógyszerek, így a fogamzásgátlók mellé sem.Tehát olvasd el, hogy mikortól is véd 100%osan.Benne van. 2, 3 nap múlva még semmit sem fog mutatni a teszt, így teljesen felesleges csinálnod. Ha kimarad a következõ mensid akkor csinálj, de a tabi miatt megeshet, h kimarad/késik a mensid, mivel csak most kezdted el szedni.
A kérdező hozzászólása: és folytassam a tabi szedést, vagy hagyjam abba amig nem vagyok biztos benne hogy az vagyok e?

Fogamzásgátló tabi után lehetek már terhes?

Három hete hagytam abba. Miel?tt nem szedtem, normális 28 naposak voltak a ciklusaim, és amúgy alacsony hormontartalmú gyógyszert szedtem. Nem volt gond vele.

Legjobb válasz: Én most már 3 orvos nyilatkozatát is olvastam a neten, akik szerint igen, mert 2 nap alatt távozik a szervezetedbõl a gyógyszer!

Én most már 3 orvos nyilatkozatát is olvastam a neten, akik szerint igen, mert 2 nap alatt távozik a szervezetedbõl a gyógyszer!
elsõ gyógyszermentes hónap után lettem terhes :) sok sikert
ez így van. pár nap alatt kiürül a gyógyszer. Amikor azt mondják, hogy várni kell 3 hónapot, azt nem a gyógyszerkiürülés miatt mondják, hanem hogy a menstruációs ciklus helyreálljon!! Nálam is így volt. Én 6 hónapig szedtem csak, de utána 3 hónapig nem volt normális a havim. Majd a negyedik igen és a következõ hónapban terhes is lettem. én is szedtem és szedem is az elevitet. minden jót: egy 29 hetes kismama

Yazmin fogamzasgatlo tablettat szedek. A masodik het vegen kihagytam egy tablettat, aznap volt szexualis kapcsolatom, aztan tovabb szedtem a tabit. Az lenne a kerdesem, h lehetek-e terhes?

Tobb mint 12 orat kestem vele, majdnem 24et.

Legjobb válasz: nézd meg a betegtájékoztatón. bele van írva. mert van olyanis hogy nemgáz ha kihagysz egy szemet. olvasd el.

nézd meg a betegtájékoztatón. bele van írva. mert van olyanis hogy nemgáz ha kihagysz egy szemet. olvasd el.
nekem meg az lenne a kérdésem hogy nem kaptál hozzá BETEGTÁJÉKOZTATÓT???
Yazmin? akkor te nem vagy magyarorszagi? csak kérdezem, mert ln se, és nalunk, itt szerbiaban igy hivjak. ha több, mint 12 órát késtél vele, akkor nem vagy teljesen védett. minden esetre, a következõ levélig hasznaljatok ovszert, utana meg csinalj tesztet, es menj el orvoshoz.

Terhes-e lehetek akkor, hogyha fogamzásgátlót szedek, de egyszer elfelejtettem bevenni? Szeretkezés után vettünk 72 órás tabit is. De mégis késik! Utánna még szeretkeztünk óvszer nélkül.

Legjobb válasz: Ha szedted folyamatosan tovább a gyógyszert, akkor nem lehetsz. Valószínûleg azért késik, mert egy jó kis hormonbombát adtál a szervezetednek, ez pedig biztosan nem tett jót neki. Legközelebb, ha elfelejted bevenni, inkább konzultálj egy nõgyógyásszal, mert ebbõl még baj lehet.

Ha szedted folyamatosan tovább a gyógyszert, akkor nem lehetsz. Valószínûleg azért késik, mert egy jó kis hormonbombát adtál a szervezetednek, ez pedig biztosan nem tett jót neki. Legközelebb, ha elfelejted bevenni, inkább konzultálj egy nõgyógyásszal, mert ebbõl még baj lehet.
Hát, neked aztán erõsek az idegeid. Én sík ideg lennék, ha elfelejtem bevenni és utána együtt lennék a párommal. Késõbb tuti nem próbálkoznék gumi nélkül, de te tudod. Vagy nem.
ha vettél be 72 órás tabit attól én úgytudom h nemszokott késni, inkább azvan h néha vérezget, pont a nagydózisú hormontól. azviszont butaság volt h utána még szeretkeztetek óvszer nélkül. ettõl akár terhes is lehetsz igen, de olvasd el a tabid tájékoztatóját, oda lelesz írva h mivan akkor ha nemvettél be egyett, h kell e kiegészító védelmet használni
Hát szerintem eleve butaság volt a 72 órás, mert eleve fog. gátlót szedsz, aztán meg még plusszba beveszel egy jó nagy adag hormont, hát ne is csodálkozz, ha összezavarodik a szervezeted és nem jön meg! Elég lett volna 1 hétig gumival védekeznetek!
Attól is függ, hányadik szemet felejtetted el bevenni. Nézd meg, mit ír a tájékoztató, az enyém pl. azt írja, hogy utána még egy hétig gumit kell használni. Ha nem úgy csináltad, ahogy le van írva a tájékoztatóban, akkor nem lehetsz sajnos teljesen nyugodt...

2 és fél hete szedem a fogamzásgátlót, ebből 3 szem tabi kimaradt véletlen, de közben multhéten két nap együtt voltam a párommal ugy hogy elis ment bennem. Lehetek igy is babás?

A tabi ható ideje egy hónap lett volna amit nem vártunk meg:S Elvileg most 7 nap szünetet kell tartanom,és ez alatt kéne megjönnie.Most akkor mi van? Tesztet mikor csináljak,ha kell egyáltalán.

Legjobb válasz: Ha nem jön meg csinálj tesztet, ha negatív, akkor is csinálj még egyet mielött a következõ adagot elkezdenéd szedni. Lehet, hogy nem ártana a dokiddal is konzultálni...

Ha nem jön meg csinálj tesztet, ha negatív, akkor is csinálj még egyet mielött a következõ adagot elkezdenéd szedni. Lehet, hogy nem ártana a dokiddal is konzultálni...
A kérdező hozzászólása: ma elkezdtem barnázni.ez mit jelent? ha megjön sose barnázok igy, ilyen még nem volt.
A kérdező hozzászólása: már nem szedem a tabit.nem veszek sztem hamar lenne. vagy nem? a hét nap kedden telik le, és én szerdán akarok tesztelni.szerintetek kimutatja ha szombat reggel csinálom meg?
Ha ennyire bízol a babában, akkor miért szedsz gyógyszert? :) Most már nagyon kiváncsi vagyok én is. :) Nem veszel ma egy tesztet, és megcsinálod holnap reggel? ;)
A kérdező hozzászólása: jaj, már nagyon izgulok én is.Hát ez változó, átlagba 28 32 közt van a ciklusom.Nagyon bizunk benne hogy babóca legyen:)
Ahogy olvasom, nem is bánnád már, ha baba lenne... A mensidnek a 7napos szünetben kell megjönnie. Az utolsó mensidtõl számolhatsz nyugodtan. Általában hány naposak a ciklusaid? Az alapján is nézheted, hogy mikor tesztelj! Várom én is, hogy mi lesz!
A kérdező hozzászólása: akkor a 8.-ik napon tesztelhetek? ki fogja mutatni? már teljesen rá hangolódtam:)
a hét napos szünetbe kellenne megjönnie bármikor. Ha nem akkor valószínû h kismami vagy :)
A kérdező hozzászólása: csak az a baj hogy nem tudom mikor jönne meg.de szerintem hétfõn tesztelek.bár az olyan messze van még:(
A kérdező hozzászólása: értem én (uccsó válaszadó) :) bár nem lenne baj ha babaás lennék, csak épp nem jó idõben fészkelné be magát:P megirom majd hogy mi lett.
Mármin az elõzõ vagyok, az elsõ vagyok, csak akkor még egyedül voltam :)
Aztán majd írj, hogy mi lett az eredmény! Én nuva ringet használok, de most úgy érzem, mégis volt peteérésem... Ciki... (elõzõ vagyok)
Nagyot rizikóztatok, csak reménykedhetsz, h nem vagy terhes...tesztelj!!!
A kérdező hozzászólása: Rendben. köszönöm a gyors választ:)
Vagy a gyógyszer mellékhatása vagy baba. Bár nekem is a februári mensim helyett barna volt, és se baba se gyógyszer. Azóta se tudom mi volt...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!