Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló szedése kell (81 db)

Hogyan kell vezetni a fogamzásgátló szedési naptárt, illetve a menstruációs naptárt?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tabletta szedésén mégis mit kell vezetni? 21 napig szeded, aztán 7 nap szünet. Felírod a naptárban mikor kell elkezdeni és kb ennyi. A menzesz naptárat meg úgy célszerû, hogy feljegyzed melyik nap milyen erõs a vérzés.

A fogamzásgátló tabletta szedésén mégis mit kell vezetni? 21 napig szeded, aztán 7 nap szünet. Felírod a naptárban mikor kell elkezdeni és kb ennyi. A menzesz naptárat meg úgy célszerû, hogy feljegyzed melyik nap milyen erõs a vérzés.

Fogamzásgátló szedése eredményezheti a máj túlterheltségét? Ha igen, ugye nem kell feltétlenül abbahagyni a szedését? (lehet átállni másra, stb)

Legjobb válasz: Igen,ritkán ugyan,de van ilyen hatása. Az a baj,hogyha ilyen van az egyik tabletta mellett,akkor a többitõl is ez lesz,mert a hatóanyagok kb. ugyanazok,csak más-más arányban tartalmazzák a különbözõ hormonokat. Valószínûleg nem ez lesz a te fogamzásgátló módszered,hanem pl.spirál.

Igen, ritkán ugyan, de van ilyen hatása. Az a baj, hogyha ilyen van az egyik tabletta mellett, akkor a többitõl is ez lesz, mert a hatóanyagok kb. ugyanazok, csak más-más arányban tartalmazzák a különbözõ hormonokat. Valószínûleg nem ez lesz a te fogamzásgátló módszered, hanem pl.spirál.
Amikor fogamzásgátlót írnak fel, akkor pont az egyik érték, amit néznek vérvételkor, az a májérték. Amennyiben azzal gond van, ki sem írják! Legalább is a felelõsségteljes orvosok! És ha szedés közben derül ez ki, akkor pedig bizony le kell vele állni. Inkább védekezzen az ember ilyenkor mással, mondjuk gumival, mint legyen májelégtelensége, én azt gondolom.
A kérdező hozzászólása: Csak nem értem, már majdnem egy éve szedek fogamzásgátlót, és eddig a világon semmi gondom nem volt vele, most derült ki a vérképembõl, hogy egy kicsit túl van terhelve a májam. Nem szeretném abbahagyni a gyógyszert..
És ezt száz százalék, hogy a fog. gátló okozta, nem más májprobléma, vagy másik gyógyszer? Orvos egyébként mit mondott? Mert nyilván az õ szava számít, nem a miénk.
Szia, az estek egy részében, az arra érzékenyeknél májbetegségek kiváltói lehetnek - egyes fájdalomcsillapítók, vérnyomáscsökkentõk, altatók, daganatellenes szerek, koleszterincsökkentõk, fogamzásgátlók, és szteroid típusú gyulladáscsökkentõk. Mindez persze nagyban függ a máj egyéni érzékenységének a fokától, illetve az egyidejûleg ható károsító tényezõk számától is. Nálam pl. az egyik vérnyomáscsökkentõ a Coverex váltotta ki, aminek az esélye 10.000 az 1-hez volt! A gyógyszert leváltották, a hepatológiai szakrendelésen pedig javasoltak egy máriatövist és benedekfüvet is tartalmazó gyógynövény készítményt a májregenerációjának támogatására. A rendszeres gyógyszerhasználat mellett is normalizálódtak a májfunkciós értékek. Minden szervezet másképp reagál az egyes gyógyszerekre és a legtöbb esetben csak idõvel derül ki, hogy vmi. nem stimmel... Mindenképp orvossal konzultálj a kérdésedrõl!
Buksi, dicsak miccsinalsz morejja! Tudtommal 2-3 nap kell, hogy az ilyen anyagok tavozzanak a szervezetbol.
miért baj, ha kimutatja a vizsgálat?
Hát attól függ mit vizsgálnak... az általános, sima vérvétel nem biztos, hogy kimutatja. De ha rákérdeznek ne tagadd le mert befolyásolhat bizonyos eredményeket, el kell mondani mindent õszintén, hogy elkerüld a felesleges kezeléseket vagy hasonlókat. Szerintem jó pár hónap kell, mire kiürül a szervezetbõl teljesen. Sima gyógyszernek is kell 3 hét, akkor ennek kellhet 1-2 hónap is vagy több.
A kérdező hozzászólása: KOszonom szepen a valaszokat, csak anyuka nem kellene megtudja
hogy kaptál egyáltalán fogamzásgátlót? nem anyukáddal mentél el nõgyógyászhoz?
A kérdező hozzászólása: Nem
Na ettõl nem kell tartani, számok lesznek rajta, mindenféle értékek sima hétköznapi ember nem tudja értelmezni a legtöbb részt, szóval abból az anyuka nem fog rájönni, ha csak nem orvos vagy hasonló aki ért az ilyesmihez. Nem úgy lesz kiírva, hogy fogamzásgátló, csak bizonyos értékek magasabbak-alacsonyabbak lesznek számbelileg. Vagy valami ilyesmi, a lényeg, hogy nem fog ebbõl rájönni.
A kérdező hozzászólása: Csak attol felek h az orvos elmondja neki
Mondd, hogy a fogamzásgátlót ha lehet ne említse anyukádnak, mert õ elég szigorú asszony. Nem olyan nagy dolog ez, akkor nem fogja mondani és kész.

Rezia fogamzásgátló szedése esetén is kell kihagyni egy hetet?

Legjobb válasz: A betegtájékoztatót elolvasni luxus??? "Egy csomag 24 aktív, fehér színû tablettát és 4 zöld színû, placebo tablettát tartalmaz. A két különbözõ színû tabletta meghatározott sorrendben van elhelyezve a csomagban. Minden csomag 28 tablettát tartalmaz. [...] Ne keverje össze a tablettákat: minden nap egy fehér tablettát vegyen be az elsõ 24 napban, majd naponta egy zöld tablettát az utolsó 4 napban. Ezután kezdje el a következõ csomag szedését (24 fehér tabletta és 4 zöld tabletta). Így nincs tablettaszedési szünet a csomagok között. Mivel a tabletták összetétele eltérõ, fontos, hogy a csomag bal felsõ sarkában található elsõ tablettával kezdje a szedést, majd naponta vegyen be egy tablettát. A helyes sorrend betartása érdekében kövesse a csomagolásra nyomtatott nyilak irányát." -azaz NEM 7napos a szünet, hanem 4. Azért, hogy ezt pontosan be is tarthasd, hatóanyagmentes zöld tablettákat is elhelyeztek a csomagban.

A betegtájékoztatót elolvasni luxus??? "Egy csomag 24 aktív, fehér színû tablettát és 4 zöld színû, placebo tablettát tartalmaz. A két különbözõ színû tabletta meghatározott sorrendben van elhelyezve a csomagban. Minden csomag 28 tablettát tartalmaz. [...] Ne keverje össze a tablettákat: minden nap egy fehér tablettát vegyen be az elsõ 24 napban, majd naponta egy zöld tablettát az utolsó 4 napban. Ezután kezdje el a következõ csomag szedését (24 fehér tabletta és 4 zöld tabletta). Így nincs tablettaszedési szünet a csomagok között. Mivel a tabletták összetétele eltérõ, fontos, hogy a csomag bal felsõ sarkában található elsõ tablettával kezdje a szedést, majd naponta vegyen be egy tablettát. A helyes sorrend betartása érdekében kövesse a csomagolásra nyomtatott nyilak irányát." -azaz NEM 7napos a szünet, hanem 4. Azért, hogy ezt pontosan be is tarthasd, hatóanyagmentes zöld tablettákat is elhelyeztek a csomagban.
Nem kell szünetet tartani, a zöld színû placebo tabletták végett:)
a placebo az placebó. avagy nem tartalmaz hatóanyagot. hüm, hát a zöldeket dobd ki.
Én is Rezia-t szedtem, és kicsit szokatlan volt. Nem kell kihagyni 1 hetet, ezt folyamatosan kell szedni szünet nélkül. De a gyógyszer hátulján rajta van a helyes szedési sorrend, és így eltéveszteni se lehet. :)

Igaz, hogy fogamzásgátló szedésekor fél évente ki kell hagyni egy hónapot a szedésben, hogy visszaálljon a test normális hormonháztartása?

Legjobb válasz: Én nem hagynék ki. Elveszted a védettséged. A testednek elõbb leszokni kell a gyógyszerrõl, majd újra visszaszokni. Szerintem ez többet árt mint a pihenés használhat. De kérdezz rá a nõgyógyidtól.

Én nem hagynék ki. Elveszted a védettséged. A testednek elõbb leszokni kell a gyógyszerrõl, majd újra visszaszokni. Szerintem ez többet árt mint a pihenés használhat. De kérdezz rá a nõgyógyidtól.
A múltkor volt a tv-ben errõl szó, és ott azt mondta a nõgyógyász, hogy ez a szünet többet árt mint használ! Én 4 éve szedem minden megszakítás nélkül!
Ez egyátalán nem igaz! Ha beiktatnád a tablettaszedési szüneteket a szervezeted hormonháztartása úgy összezavarodna hogy sose jönne rendbe. A hosszú évekig tartó fogamzásgátló tabletták szedése után elég nehezen jön rendbe a nõi szervezet, legfõképp mikor már valaki a gyermekáldáson töri a fejét. Ezért kell abbahagyni a fogamzásgátlók szedését a tervezett terhesség elõtt 3-6 hónappal, hogy ezidõ alatt tud a szervezet hormonháztartása regenerálódni.
a-a csak havonta egy hét kell
Pedig igaz! Csak a legtöbb doki nem mondja, mert úgysem tart senki szünetet. De nem fél évente, hanem évente, és fõleg annak, aki dohányzik, bár másnak is jót tesz. Mondjuk én nem tartottam soha szünetet, pedig 2 évig szedtem és dohányoztam is (aztán fél év múlva már terhes is lettem). De elvileg kell az a szünet, mert különben nagyon nehezen esel majd teherbe ha akarsz majd babát.
Nem hiszek benne....a baratnom 7 evig szedte a tabit , majd abbahagyta mert gyereket szerettek volna, es mar a 2. honapban teherbe esett....teljesen egyen fuggo...en 6 eve szedem folyamatosan jarok felevente vervetelre kivizsgalasra, rakszuresre es eddig meg mindig minden rendben volt....szerintem csak artasz azzal ha kihagy egy honap, mert tenyleg felborul a mar beallt ciklusod, termeszetesn a hormonhaztartasod is....
7 évig szedtem Regulont, és nem tartottam szünetet. Majd abbahagytam és a 3. hónapban terhes lettem! Felesleges a szünet szerintem, ha nincs egyéb gond (pl. trombózisra hajlam). Ha aggódsz, csináltass azért egy vérképet, hogy a májfunkciókat megnézzék. Sokan még az egy hetes szüneteket sem tartják be, és fél évig nem menstruálnak (na azért ez nem követendõ).

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy: mitől lehet a túlzott hüvelyi folyás? Olykor, illetve, nagyrészt sárgás-barnás színű. Összefüggésben lehet ez a fogamzásgátló szedésével? Tisztasági betétet minden nap kell használnom, sőt, cserélnem is, és e

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy: mitől lehet a túlzott hüvelyi folyás? Olykor, illetve, nagyrészt sárgás-barnás színű. Összefüggésben lehet ez a fogamzásgátló szedésével? Tisztasági betétet minden nap kell használnom, sőt, cserélnem is, és ez eléggé kellemetlen. 25 éves vagyok, fogamzásgátlót 5 és fél-6 éve éve szedek. Most felírtak kétféle gyógyszert, illetve, az egyik hüvelykrém ( Vitagyn C ), a másik pedig hüvelykúp ( Cikatridina ). A nőgyógyászom most azt mondta, hogy ha ezek sem segítenek, akkor abba kell hagynom a fogamzásgátló szedését. Amit én nem igazán szeretnék, mert mikor még nem szedtem, a menstruációm katasztrofális volt: össze-vissza jött meg, azt sem tudtam, mikor kezdődik, mikor lesz vége; a másik, hogy nagyon görcsöltem, volt, hogy orvost kellett hívni, és kaptam fájdalomcsillapító injekciót. (naponta olyan 4-5 Cataflamot kellett szednem, hogy valamennyivel jobb legyen, de sokszor ez sem segített) Lehet erre valami megoldást/kompromisszumot találni, hogy ne kelljen abbahagynom a gyógyszert, viszont a probléma is elmúljon? A másik kérdésem a krémre, és a kúpra vonatkozólag az, hogy lehet-e az alkalmazásuk alatt szexuális életet élni!? Válaszát előre is köszönöm! K.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyváladék mennyisége különböző lehet egyénenként, ez önmagában nem jelent kórosat. A fogamzásgátló tabletta valóban hajlamosít arra, hogy gyakrabban jelentkezhessenek fertőzések, de mint említettem, a bővebb folyás nem feltétlenül jelent fertőzést! Magam is javaslom a Vitagyn C krém használatát, 6 egymást követő napon keresztül, majd úgynevezett fenntartó formában, heti 1-2 alkalommal kell alkalmazni. A fenntartó kezelés …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyváladék mennyisége különböző lehet egyénenként, ez önmagában nem jelent kórosat. A fogamzásgátló tabletta valóban hajlamosít arra, hogy gyakrabban jelentkezhessenek fertőzések, de mint említettem, a bővebb folyás nem feltétlenül jelent fertőzést! Magam is javaslom a Vitagyn C krém használatát, 6 egymást követő napon keresztül, majd úgynevezett fenntartó formában, heti 1-2 alkalommal kell alkalmazni. A fenntartó kezelés … Olvass tovább »

Mikor kell elkezdenem a fogamzásgátló szedését? Illetve mikortól hat?

Ma voltam nőgyógyásznál. Nem volt túl beszédes, így megkérdeztem, hogy mikor kezdjem el a fogamzásgátló szedését. Azt mondta, hogy a menstruáció 5. napján és 1 hét múlva már véd. Viszont a Mirabella fogamzásgátló tájékoztatója szerint az első napon kell elkezdenem, mert, ha az 5. napon kezdem, akkor meg kell várnom a következő ciklust, hogy hasson a gyógyszer. Tapasztalatlan vagyok és kérem, akik tapasztaltak, azok segítsenek ez ügyben! :) Illetve, ha nem tart 5 napig a menstruációm, akkor mi van? :| Előre is köszönöm. 18/L

Legjobb válasz: Én azt tanácsolom neked így tabletta szedés nélkül (tervezek én is szedni), hogy akárhogy döntesz egy hónapot várj a védekezés nélküli szexszel. Ha eddig kibírtad védekezéssel, akkor még egy hónapig menni fog ;)

Én azt tanácsolom neked így tabletta szedés nélkül (tervezek én is szedni), hogy akárhogy döntesz egy hónapot várj a védekezés nélküli szexszel. Ha eddig kibírtad védekezéssel, akkor még egy hónapig menni fog ;)
2, 5 eve szedek fogamzasgatlot, 20 eves vagyok! Minden nagyon logikusan le van irva a tajekoztatoba, azert is olyan hosszu :) En ugy kezdtem el, h megjott es aznap az elso szemet bevettem :) vegig szeded a 21 darabot, utana 7napos szunet, es a 8.napon elkezded a kovetkezo levellel! Abban a 7 nappban fog megjonni! A hasfajas csokken, raadasul a mensi erossege es a napok szama ameddig megvan az is redukalodik! Olvasd vegig figyelmesen a tajekoztatot, sok info van benne! :) pl. A barnas folyasrol is! Plusz, az elso honapbam sztem hasznaljatok ovszert biztos ami biztos alapon!! Es a 7napos szunetben is probaljatok kerulni az egyuttletet mikor mar elmult a menstruacio! Mi mindig betartottuk :) Remelem segitettem!!
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a tájékoztatót, csak a doki pont nem azt mondta, így megzavart! : / Köszönöm a válaszokat! :)
Azért javasolta, hogy az ötödik napon kezd a szedését, mert akkor csekélyebb a valószínûsége, hogy végigpecsételed az egész hónapot. Én azt hiszem a 3. napon kezdtem és nem volt semmi gond, és csak a következõ levéltõl hagytuk el az óvszert.
A kérdező hozzászólása: Köszi.:)

18 évesen nem késő elkezdeni a fogamzásgátlót szedését? Miket kell általánosságban tudni róluk?

nemsokára megyek n?dokihoz, ha elmúlt a mensim.

Legjobb válasz: Nem késõ 18évesen elkezdeni a gyógyszer szedését.Gumit használhattok,de a gyógyszer is azért van,hogy védjen.Igen igaz,hogy beállítja rendszeressé a mensit.Így legalább elõre kitudod számolni ha elakarsz utazni valahova.Ennyi elõnye van.Az,hogy két hétig vérzel ilyet még nem hallottam.Ugyan annyi ídeig vérzel mint elötte csak csökkenti a fájdalmat is.Nem fogsz tõle annyira görcsölni.Csak jó elõnyei vannak ha gyógyszert szedsz!

Nem késõ 18évesen elkezdeni a gyógyszer szedését.Gumit használhattok, de a gyógyszer is azért van, hogy védjen.Igen igaz, hogy beállítja rendszeressé a mensit.Így legalább elõre kitudod számolni ha elakarsz utazni valahova.Ennyi elõnye van.Az, hogy két hétig vérzel ilyet még nem hallottam.Ugyan annyi ídeig vérzel mint elötte csak csökkenti a fájdalmat is.Nem fogsz tõle annyira görcsölni.Csak jó elõnyei vannak ha gyógyszert szedsz!
A két hétig menstruálást arra értették, amikor elõször kezded el szedni, akkor elõfordulhat, hogy még pluszban egy-két hétig vérezgetsz, de a második-harmadik levélnél már nincs ilyen, ha jó a gyógyszer.
ha már 1-2 éve menstruál az ember, akkor természtesen szedhet tablettát, ami lehet 15 vagy akár 18 évesen, igazából annyira nem korfüggõ, és nem fogsz két hétig menstruálni, elvileg a tabletta védelmet nyújt tehát nem kéne gumi, de a veszélyesebb napokon menzesz után amikor peteérésed van érdemes gumit is használni.
A kérdező hozzászólása: oké, megnyugtattál:) köszi a választ!
Ha rendesen szeded a tablettát, akkor véd és nem kell gumit használni! Csak felesleges pénzkidobás és iszonyat kényelmetlen is! Megbízhatsz a tablettában! Ha rendszertelen a mensid, akkor be fogja állítani, persze lehet az elsõ hónapban majd lesz pecsételõ vérzésed, barnázás. De nem kell megijedned, mert ez az elsõ hónapokban normálisnak mondható!
Én azt tudom mondani, hogy a fogamzásgátlónak igen jó hatása van a védelem szempontjából, azonban számítani kell arra, hogy nem csak annyi, hogy beszeded és tök jó minden... Én az elsõ levél fogamzásgátlót szedem, a 13.tablettánál tartok, egy hete pecsételõ vérzésem van, lehangoltság is jelentkezett nálam, fejfájás, és az elsõ napokban émelygés is.Nem azért mondom, hogy elbizonytalanítsalak, és én is szedem tovább, mert ez idõvel állítólag elmúlik...csak azt akarom mondani, hogy számítani kell ilyenekre, nehogy megijedj, hogy esetleg ezek a változások(ha lesznek)mástól vannak.
Annak ne örülj, hogy elmulastja a görcsöket. Nekem másfél év után visszatértek. Lehet, hogy most olyan jó hatásai vannak, a negatívumok késõbb jönnek elõ, mikor már nem szeded.
Sajna ez az émelygéses fejfájós bigyó valóban jelen van, nekem minden új levélnél elõjön..de csak 2-3 napig és nem vészes:) Ennyit kibírok:) Én annak idején nagyon görcsöltem, és 7, sõt, volt, hogy 9napig volt mensim..majd megõrültem...aztán jött a foggátló, a görcsök elmúltak, a mensim 5-6 napra csökkent...és persze véd:) Ajánlatos az elsõ hónapban másodlagos védekezést is alkalmazni (gumit:p)-nekem a doki mondta.

Fogamzásgátló szedése mellett kell gumit használni?

Legjobb válasz: Ha most kezdted a tabi szedését, akkor az elsõ héten, de inkább az elsõ hónapban ajánlott. Na meg akkor, ha nem állandó partnered van, és nem akarsz betegséget, fertõzést stb.

Ha most kezdted a tabi szedését, akkor az elsõ héten, de inkább az elsõ hónapban ajánlott. Na meg akkor, ha nem állandó partnered van, és nem akarsz betegséget, fertõzést stb.
Na meg akkor is, ha nem szeded rendesen, pl. kimarad egy-egy szem és nem pótlod 12 órán belül.
Nem kell, de nem is árt! Ha nagyon parázik a csaj, hogy lepetézik, akkor menjen a gumi, mert úgy jobban el tud lazulni szex közben, nem azon görcsöl, hogy mivan, ha nem használ a gyógyszer. Nemibetegségek ellen viszont kell gumi, nem elég a tabi, de gondolom ezt mondani sem kell! :-)
A kérdező hozzászólása: Kösz de nem én szedem, hanem a barátnõm :D de azért igy is érthetõ volt :)
A kérdező hozzászólása: Jaja, lehet igazad van. Csak nincs mindig kéznél gumi, de akkor nem lehet nagy baj ha néha anélkül csináljuk.
na most bnõdnek kellett vagy neked ha azt írtad hogy 'csináljuk'

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer h

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer hozta ki ezt! Mert előtte nem volt ilyen, csak derék fájásom! Válaszát előre is köszönöm! Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!