Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló szedése a (789 db)

Befolyásolja-e a fogamzásgátló szedése a terhességi teszt eredményét?

Fogamzásgátlót szedek,2.hónapja.Meg is jött a havim,de nagyon aggódok,hogy nem e vagyok terhes.Háromszor csináltam tesztet,mind negatív,de mi van ha terhes vagyok,csak a fogamzásgátló miatt mutatott negatívot?

Legjobb válasz: a fogamzásgátló a progeszteron és az ösztrogén koppintását tartalmazza. a baba hcg-t "termel" ezt a teszt mutatja ki. nyugodj le.

a fogamzásgátló a progeszteron és az ösztrogén koppintását tartalmazza. a baba hcg-t "termel" ezt a teszt mutatja ki. nyugodj le.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, akkor megnyugodhatok?
Igen!nyugodj meg!
Nem befolyásolja, a tájékoztatón is rajta van. Egész biztosan nem vagy terhes, eleve a gyógyszer 99% és a teszt is 99%. Nem sok esély marad. :)

Fogamzásgátló szedése a 7. nap után? !

Azt szeretném kérdezni, hogyha szerdán veszem be az utolsó szemet akkor a következõ levelet ugyanúgy szerdán vagy csütörtökön kell elkezdenem?

Legjobb válasz: amelyik nap egyszer elkezded, mindig azon a napon fogod megint elkezdeni

amelyik nap egyszer elkezded, mindig azon a napon fogod megint elkezdeni
Minek szed fogamzásgátlót, aki nem képes szöveget értelmezni?? Minden hónapban ugyan azon a napon KEZDED. Tehát csütörtökön kezdted, csütörtökön veszed be a következõ levél elsõ szemét IS. -.- De nem ám egy nagy matek leszámolni hét napot sem, amikor nem szedsz tabit... És utána kezded újból. De persze, inkább rögtön loholj ide, mintsem 1 percig gondolkoznod kelljen...
szerdán vetted be az utolsót, 7 nap szünet, 8. napon kell bevenni ami csütörtök

Mennyire jellemző fejfájás fogamzásgátló szedésekor a tablettamentes napokon?

Legjobb válasz: Nekem is fájt a homlokom körül. Igyál sok vizet.

Nekem is fájt a homlokom körül. Igyál sok vizet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Elég folyadékot iszom, így nem ez lehet a gond.

Abbahagyhatom a fogamzásgátló szedését a 21 nap lejárta előtt?

Még 9 szemet vettem be eddig. Ha abbahagyhatom akkor elvileg mikor jönne meg a következ? menszeszem? Most kezdtem el az els? csomagot .

Legjobb válasz: Akkor minek akarod abbahagyni? Az elsõ csomagot már fejezd be...

Akkor minek akarod abbahagyni? Az elsõ csomagot már fejezd be...
Miért akarod abbahagyni?Mellékhatásai vannak?Nekem is mellékhatások léptek fel, abbahagytam hónap közben, a nõgyógyász írt fel valamilyen gyógyszert, hogy ne boruljon fel a rendszer.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy még mindig megvan. Én azért kezdtem el szedni a gyógyszert mert jövõ hónapban elutazunk tengerpartra. Sajnos úgy esett, hogy a teljes nyaralás idõtartamára meg lesz a menszeszem. El szerettem volna tolni. De valószínû nem fog menni. Ezért nem akarom szedni.
Levél közben csak nagyon súlyos mellékhatások esetén szabad abbahagyni. De alapból hülyeség volt csak azért elkezdeni, hogy tologasd a menzeszed. A gyógyszer nem cukorka. Amúgy nem hallottál még arról, mielõtt elkezdted szedni, hogy az elsõ 3 hónapban összevissza vérzés jelentkezhet?..
Komolyan csak a nyaralás miatt kezdted el szedni??? A szüleid vagy az orvos nem szóltak bele??? Ez nem ilyen "játék", ha ezt így lehetne csinálni, akkor mindenki ezzel tologatná... 1. tele van hormonokkal, amik elõször eléggé felborítják a hormonháztartásodat, így elég nagy felelõtlenség csakúgy elkezdeni szedni. Ha van barátod, és miatta is volt, akkor ezt a pontot ne vedd figyelembe ;) 2. Ha épp most kezdted el szedni, akkor fél éven belül nem tanácsos eltolni vele a mensit, de fõleg nem az 1. hónapban, mikor még be sem állította a ciklusod... 3. Egy éven belül sem szabad 2szer eltolni vele a mensit, szóval amúgy is jól gondold meg, mikor csinálsz ilyet... Én pl. jól megszívtam, mert a gólyatábor elõtt eltoltam, hogy ne akkor jöjjön meg, aztán most így pont a barátom szülinapján, meg az én szülinapomon is megvolt... Ezt nem lehet így csinálni, hogy ha nem jókor jönne meg, akkor eltolod vele, a fogamzásgátló nem a mentsruáció tologatására lett tervezve! Ezzel nagyon sokat árthatsz a szervezetednek. Mi lenne, ha inkább tampont használnál?...
Elõzõ vagyok. Amúgy ki engedte meg, hogy csakígy szedd? Az orvosodnak megmondtad, hogy szeretnéd eltolni vele a mensit és õ simán felírta, mindenféle vérvétel meg vizsgálat nélkül??? Ez nem olyan gyógyszer, mint más gyógyszerek, hogy ha már nem fáj a fejed, akkor nem veszel be többet... Ebben hormonok vannak, ha most még abba is hagyod a szedést, teljesen megzavarod a horomonháztartásod, és azt se fogod majd tudni, mikor jön meg legközelebb... Ne haragudj, de nagy felelõtlenség volt így elkezdeni szedni, egyrészt látszólag semmi tájékozottságod nincs a fogamzásgátlókról, másrészt ilyen indokkal... Bocsi, de csak azt tudom ajánlani, hogy ne hagyd abba, most már szedd be az 1. levelet, aztán ha nem akarod szedni, akkor állj le vele.

Nem megdöbbentő, hogy a fogamzásgátló szedése a legtöbb esetben egyenlő az abortusszal?

Hogyan m?ködik a tabletta?

Legjobb válasz: Abortusz: Felnyúlnak a méhedig, és szabályosan kikaparják a már beágyazódott, fejlõdõ magzatot. Szerintem az azért egy kicsit másabb.

Abortusz: Felnyúlnak a méhedig, és szabályosan kikaparják a már beágyazódott, fejlõdõ magzatot. Szerintem az azért egy kicsit másabb.
Csak akkor van ez, amit leírtál, ha áttöréses ovulációról beszélünk.
A tabletta célja, hogy több normál termékenységi funkciót úgy befolyásoljon, hogy a nõ 1) idõszakos meddõség vagy a spermiumok mozdulatlansága miatt nem tudjon foganni, és/vagy 2) ne tudja kihordani a terhességét (korai abortusz). Ezt a folyamatot többféle módon elõ lehet idézni. Az ovuláció leállításával: Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általáb!n az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökõdik ki petesejt a petefészekbõl, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthetõ petesejt, akkor a nõ kémiailag steril. Azonban a csak progesztogén tartalmú tabletta gyengébb hatású. Általában nem akadályozza meg az ovulációt.[1] Elõbb olvass utána, csak aztán írd a hülyeséget. Alapból nincs peteérés kombinált tabletta esetében, ergo meg sem termékenyülhet.
Kedves kérdezõ, minden alkalommal, amikor kivered, az egyenlõ többmillió abortusszal?
Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak az éjszaka hozza ki belõled? Az óvszergyártókat is gyilkosságban való bûnrészességért le kéne csukni? Ez fogamzásgátlás. Még a fogantatás elõtt van.
Áhhhh, még mindig túl sok az idióta ezen a bolygón. Túl lassú az evolúció.
Amit te írsz kedves kérdezõ, az a 72 órás tabi... A simát elõttem leírták... Ilyen alapon az orális szex meg kannibalizmus?
Elõttem jól leírták a tabletta mûködését, én meg csak annyit tennék hozzá, hogy a természet is naponta milliónyi spontán abortuszt "végez", be nem ágyazódó vagy korán elhaló embriók formájában. Kár lenne úgy beállítani, mintha minden megtermékenyült petesejtbõl amúgy gyermek születne, mert ez korántsincs így, még tudatos családtervezés mellett sem.
A spirál meg az esemény utáni tabletta az igazán abortív fogamzásgátló eszköz - de engem ez sem meg nem döbbent, sem bajom nincs vele. Ha valakinek van, nyilván választ más módszert... Egyébként meg a legabortívabb dolog maga a természet, sacckb 10 megtermékenyült petébõl lesz 2 6 héten túli terhesség, a többibõl max pár napot késõ, és a szokásosnál erõsebb menstruáció... úgy hívják, természetes szelekció.
Amikor a spermium behatol a petesejtbe egy fényes réteg, (vagy mi) képzõdik körülötte, hogy megakadályozza a többi spermium behatolását. A fogamzásgátló egy ehhez hasonló réteget von köré, mintha a petesejt már meg lenne termékenyítve. Tehát nem abortusz.
A kérdező hozzászólása: 1#: bizonyos fog.gátló tabletták a megfogant petesejtet nem engedik beágyazódni. Az már nem a fogantatás elõtt van. #3: nem a kombinált tablettáról beszélek. #5: hülye kérdés... szerinted a spermiumok élõ embriók? #6: szintén hülyeség... orális szexnél sincs megtermékenyülés. "EZ AZT JELENTI, HOGY A TABLETTA KORAI ABORTUSZT OKOZHAT? Igen. Az, hogy az újonnan megfogant élet embrió állapotában ne tudjon eljutni az anyaméhbe és ott ne tudjon beágyazódni a méhnyálkahártyába, ez a tabletta "abortív" hatása." (hoxa.hcbc.hu) Akkor ezek szerint úgy gondoljátok, hogy a megtermékenyült petesejt még nem élet?
A KOMBINÁLT tabletta pont a megtermékenyülést akadályozza meg! Tehát létre sem jön megtermékenyülés. De még ha igen, akkor is: terhességrõl csak a beágyazódás után beszélhetünk. Ha ennyire érzékeny vagy, javaslom, ne vállalj gyereket... nekem 3 terhességbõl csak 1 maradt meg, mert a természet is szelektál... tudom, nehéz elfogadni, de akkor is így van...
Kérdezõ: "nem a kombinált tablettáról beszélek." "A kombinált tabletta miatt a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió (a nemrég megtermékenyült petesejt) nem tud beágyazódni." Akkor ezek szerint azt sem tudod, mirõl beszélsz...
""EZ AZT JELENTI, HOGY A TABLETTA KORAI ABORTUSZT OKOZHAT? Igen. Az, hogy az újonnan megfogant élet embrió állapotában ne tudjon eljutni az anyaméhbe és ott ne tudjon beágyazódni a méhnyálkahártyába, ez a tabletta "abortív" hatása." (hoxa.hcbc.hu)" Kedves kérdezõ, az általad megadott címen SEMMI nincs... de nem tesz semmit, az ember rájön, hogy ezt az évtizedes "magzatvédõ"-propahantát akartad linkelni, hogy: http://hexa.hcbc.hu/meh/tabletta.htm És de, a megtermékenyült petesejt életnek élet, csak éppen személynek nem személy. Nem valaki, hanem valami, egy megtermékenyült petesejt, egy lehetséges genetikai kombináció. Ennyi és nem több.
az nem embrió, hanem zigóta. a terhesség a petesejtnek a méhfalba beágyazódásától számítódik, ha nincs beágyazódás, nincs terhesség.

Karácsonykor hagytam abba a fogamzásgátló szedését. A hétvégén kellett volna először "magától" megjönnie, de nem jött. Mennyi kimaradt mensi után kell dokihoz menni?

Tudom, várnom kell még, de az a furcsa, hogy péntek óta vannak mensi-szer? görcseim, a mellbimbóim nagyon érzékenyek, ma reggel meg tényleg úgy éreztem a görcsök és feszítés alapján, hogy ha most sem jön meg, akkor nem tudom miért érzem úgy, hogy mindjárt megjön. Terhes nem vagyok. Peteérésem úgy gondolom hogy volt, bár nem néztem semmi mást, csak a nyákot, és amikor kb. kellett volna lennie, akkor volt a tojásfehérjés nyúlós, viszont utána meg szinte megsz?nt, olyan "ragacsosabb" lett. De akkor miért nem jön meg?

Legjobb válasz: Meg fog jönni. Nekem a gyógyszer abbahagyása után nem jött meg pontosan idõre, nekem is késett. Majd egy-két hónap után rendezõdik a ciklus. Ne idegeskedj ezen ha biztos vagy benne hogy nem lehetsz terhes.

Meg fog jönni. Nekem a gyógyszer abbahagyása után nem jött meg pontosan idõre, nekem is késett. Majd egy-két hónap után rendezõdik a ciklus. Ne idegeskedj ezen ha biztos vagy benne hogy nem lehetsz terhes.

Az időjárás előrejelzés miatt párommal most hétvégén szeretnénk menni nyaralni de pont mostanra esik a fogamzásgátló szedésében a 7 napos szünet. Ha folytatom a következő levelet szünet nélkül mennyire lesz káros?

Gestomix fogamzásgátlót szedek. Ájulós vagyok ha nagyon begörcsöl a hasam ezért szeretném beszedni a következ? levelet hogy a nyaraláson ne legyen gond. Lehetnek következményei? Rosszul fogom érezni magam, ha folytatom a szedését és ezzel megakadályozom hogy megjöjjön?

Legjobb válasz: Én is csináltam már ezt,nem szabad rendszeresen de néha megtehetjük,h késleltetjük a menzeszt.Nekem feszült a cicim és kicsit fájt a hasamde semmi nagyobb gondom nem volt.

Én is csináltam már ezt, nem szabad rendszeresen de néha megtehetjük, h késleltetjük a menzeszt.Nekem feszült a cicim és kicsit fájt a hasamde semmi nagyobb gondom nem volt.
Meg lehet csinálni, csak nem biztos, hogy bejön. Barátnõm egy ilyen akció után egy teljes levélen keresztül pecsételt.
A kérdező hozzászólása: Nekem még a gyógyszer szedése mellett is kb 6-7 napig tart a menstruációm. Így nagyobb az esélye hogy sokáig tartó pecsételõ vérzésem lesz? Ha folytatom a szedését mennyi az esély rá hogy egyáltalán lesz pecsételõ vérzésem? Görcseim lehetnek?
Én 1x csináltam, pecsételtem közben is, és utána is egy hétig kb. De utána rendesen megjött, és nincs baj. Egyik ismerõsnek pl. nem jött be, hiába szedte tovább, rendesen megjött a menzesze...

Hatással van a hosszútávú fogamzásgátló-szedés a libidóra vagy az egészségre? (későbbi gyermekvállalás, testsúlynövekedés, stb. ) L/22

Több barátnőmtől is hallottam, hogy azért hagyták abba a szedését, mert nagyon lecsökkentette a libidójukat. Közel 5 éve szedem a gyógyszert, de mivel azóta szedem, hogy nemi életet élek, nem tudom mi lenne más, ha nem szedném. Valóban fontos lenne pár évente egy év szünetet tartani? Több tanulmányt is olvastam, miszerint árthat a későbbiekben, mikor az ember gyermeket szeretne vállalni - bár vannak, akik ezt cáfolják. Megváltozhat a testem, ha abbahagyom? Súlyváltozás, stb? Komoly vélemények érdekelnek, természetesen nőgyógyásszal is értekezem majd.

Legjobb válasz: a libidóra mindenképpen. eddig akárhány csajom kezdte el szedni,a heti 2-3 dugásból lett kéthetente 1,de az is nyögvenyelõs. uh a mostaninál már nem engedem hogy szedje,hiába jön a szokásos [email protected] kifogásokkal,hogy a bõrömet is szépíti meg hasonló marhaságok. hiába lesz szebb a bõre,ha elhagyom a francba,mert kelletlenkedik nekem.

a libidóra mindenképpen. eddig akárhány csajom kezdte el szedni, a heti 2-3 dugásból lett kéthetente 1, de az is nyögvenyelõs. uh a mostaninál már nem engedem hogy szedje, hiába jön a szokásos [email protected] kifogásokkal, hogy a bõrömet is szépíti meg hasonló marhaságok. hiába lesz szebb a bõre, ha elhagyom a francba, mert kelletlenkedik nekem.
Ha jól tudom káros a gyermekvállalásra, bár ne építs erre a kommentre biztos alapot.Az viszon tuti hogy a nagyvárosban élõ gyermeket akaró pároknak ha nem sikerül, az azért is lehet mert más nõ fogamzásgátlót szed, az a vizelettel vízbe kezül amit utánna tökéletetsen baktérium és vírusmentesen továbbítanak tisztán ívóvíznek a háztartási csapokba.De mivel eljárás nincs a kémiai anyagok kiszûrésére, ezért azok benne maradnak és mgnehezítik esetleg ellehetetlenítik a gyermekvállalást. De mindenképpen beszél egy nõgyógyásszal háziorvossal vagy vmilyen dokival(ne pszihológussalXD).Az sosem árt mert õk tudják mi a frankón szar a gyerekvállalóknak és mi az inkább alkalmazandó. 16/f
Gyerekvállalás: Unokatesóm 5 évig szedte, abbahagyta 2 hónap múlva terhes lett és egészséges a baba. A mostaniaknak kevés a hormon tartalmuk. Nekem is mondta az orvosom, ha babát akarunk nem kell közte fél éveket várni. Nekem a szexuális életemre nincs hatással, de lehet másoknak igen. Szünetet sose tartottam közbe én se pedig szedem már van 7 éve, minden évbe megyek máj funkció és rákszûrés vizsgálatra, a doki úgyis szólna, ha abba kellene hagynom.
Vkinek csökken a libidója, vkinek nem. Elég gyakori mellékhatás, de nem tapasztalja mindenki. Bnõm is azért hagyta abba, mert már akkor rosszul volt, ha a párja szexuálisan közeledett felé, pedig nagyon szerette. Abbahagyta, azóta minden rendben. Arról, hogy árt-e vagy sem, sokat lehetne vitatkozni. A tablettapárti orvosok állítják, hogy semmi hatással nincsen a késõbbi gyermekvállalásra, aki meg meddõ nõkkel foglalkozik, annak más a véleménye. A tabletta abbahagyása után 3 lehetõség szokott elõfordulni: 1. Hirtelen felszabadul a szervezet a gátlás alól, és azonnal teherbe esik az illetõ. 2. Nem változik semmi, 1-2 hónap után visszaáll az eredeti ciklus. 3. Tartós anovuláció. Hogy melyik mennyire gyakori, nem tudom. Gyógyszertan tankönyv szerint 2%-ban alakul ki a tabi szedése után tartós anovuláció. És ugye ha vkinek nincsen ovuja, annak gyereke sem lesz addig, míg vmivel nem hozzák helyre. Az is változó, hogy lesz-e vmi probléma abbahagyást követõen. Van, akinek felkavarja a hormonrendszerét, és abbahagyás után meghízik, kirügyezik mint egy tinilány, elõjön a PCOS-ja (aztán lehet vitázni, hogy vajon elõtte is megvolt-e, vagy a tabletta okozta...). Vkinek meg nem történik semmi. A szünettel kapcsolatban szintén nincs egyetértés az orvosok között. Én a dokim nézetét vallom, jobb a szünet. (3 év után 3 hónap, 5 év után fél év. És persze csak akkor lehet újrakezdeni, ha helyreáll a ciklus a szünet alatt...) Igazából szerintem a szünettel nem lehet ártani. Maxmimum az lehet a hátránya, ha a szünetben nem védekezel normálisan és teherbe esel... Nem árt megnézni, hogy rövidebb idõ után hogyan is reagál a szervezeted. Ha ugyanis nem jól, és mondjuk te éppen abba a kategóriába tartozol, akiknek nem áll helyre az ovujuk, akkor nagyon nem mindegy, hogy 3 évig volt legátolva a petefészked vagy 10 évig.
Én 1, 5 év után abbahagytam, mert a libidóm nagyon lecsökkent. Ahogy abbahagytam, szinte felszabadultam, hogy nem kell figyelni, hogy mikor kell szedni, hogy mit nem lehet vele beszedni, mit nem lehet rá inni. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy abbahagytam. Annyi, hogy a mellem megnõtt tõle és úgy is maradt.

Pár nap múlva fogom elkezdeni a Lindynette20 fogamzásgátló szedését a menzim első napján. Nagyon felborítja a dolgokat?

Sziasztok. Több helyen is olvastam h nem 5-6 nap volt a menzesze, hanem akár 20.. vagy köv menziig is kitartott. Persze tudom, h mindenkire máshogy hat, nem vunk egyformák. Csak hogy mire számítsak, vagy nem is tudom...:)

Legjobb válasz: ahogy te is irod, mindenkire máshogy hat. Én kb 4 hónapja szedem, nekem rövidebb tõle a menzim, viszont a fájdalom nem csökkent nagyon. A másik kérdésedre a válasz, az egész csusztatás egy nagy baromság, mert igen,jól összezavarod vele a szervezeted, fõleg ha most kezded el. Ne csodálkozz ha majd lesz tõle köztes vérzésed. Ott van a tampon és nem lesz semmi bajod nyaraláskor.

ahogy te is irod, mindenkire máshogy hat. Én kb 4 hónapja szedem, nekem rövidebb tõle a menzim, viszont a fájdalom nem csökkent nagyon. A másik kérdésedre a válasz, az egész csusztatás egy nagy baromság, mert igen, jól összezavarod vele a szervezeted, fõleg ha most kezded el. Ne csodálkozz ha majd lesz tõle köztes vérzésed. Ott van a tampon és nem lesz semmi bajod nyaraláskor.
Szerintem is így elsõre, nem lenne érdemes két levelet beszedni, mert azt sem tudod hogy az elsõre hogyan reagál a szervezeted. Lehet hogy tök normálisan megjön és el is múlik pár nap alatt, de elõfordulhat amit írtál, hogy köztes vérzés meg hosszabb menszi, ez akkor is elõfordulhat ha két levelet szedsz be elsõre, csak még jobban összezavarod a szervezetedet, lehet hogy semmivel sem lenne jobb, lehet hogy rosszabul járnál, mintha rendesen szeded, de komolyan, akkor meg inkább szedd rendesen és így hamarabb beáll.

2 hónapja abbahagytuk a fogamzásgátló szedést. A mensim megjött mind2 alkalommal 29. napra. Félidőben együtt voltunk a párommal 14. és 15. napon is. 5 napja minden nap görcsölget a hasam, belenyilall vmi a pf-be és a méhembe is. Lehetek terhes?

Ez utalhat arra, hogy valami elkezd?dött odabenn? és fura h minden nap fájogat az alhasam!

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak az ovudat érzed nem hinném, hogy terhes vagy...de ha késik akkor teszt. Én szorítok :)

Szia! Szerintem csak az ovudat érzed nem hinném, hogy terhes vagy...de ha késik akkor teszt. Én szorítok :)
Gyógyszer után még lehetnek ilyen érzések. A beágyazódástól lehetne igazán érezni valamit, de nem írtál pontos dátumokat, nehéz megmondani. Drukkolok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!