Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló szedése - ha (197 db)

El lehet rontani a fogamzásgátló szedését? Ha igen, hogyan?

Most kezdtem el szedni a napokban és olyan bizonytalan vagyok,mindennap ugyanabban az órában vettem be,de van olyan dolog amire fokozottan figyelnem kene?

Legjobb válasz: Igen, ha kombinált fogamzásgátlót szedsz mindig ugyanabban a napszakban kell, nõgyogyi azt is mondta, hogy ha pl. mindig este szeded akkor este lesz erõsebb a védõ hatása. Ha kapsz mellé gyógyszert pl. antibiotikumot akkor utána egy hétig mellé kell védekezni, mert csökkenti a gyógyszer hatékonyságát, ugyanígy van ez a hányással és hasmenéssel is. Mielõtt bármilyen egyéb készítményt (gyógyszer vagy gyógynövény) szednél mellé, mindig kérdezd meg a gyógyszerészt vagy az orvost, hogy hatással lehet-e a fogamzásgátlóra. Ha igen, akkor mellé kell védekezni pl. óvszerrel.

Igen, ha kombinált fogamzásgátlót szedsz mindig ugyanabban a napszakban kell, nõgyogyi azt is mondta, hogy ha pl. mindig este szeded akkor este lesz erõsebb a védõ hatása. Ha kapsz mellé gyógyszert pl. antibiotikumot akkor utána egy hétig mellé kell védekezni, mert csökkenti a gyógyszer hatékonyságát, ugyanígy van ez a hányással és hasmenéssel is. Mielõtt bármilyen egyéb készítményt (gyógyszer vagy gyógynövény) szednél mellé, mindig kérdezd meg a gyógyszerészt vagy az orvost, hogy hatással lehet-e a fogamzásgátlóra. Ha igen, akkor mellé kell védekezni pl. óvszerrel.

Fogamzásgátló szedését ha abbahagyom törvényszerű hogy visszamegy a mellem a szedése előtti állapotba? Nektek hogy volt?

Legjobb válasz: Ez így van. Mikor szedtem azt hitték sokan szilikont kaptam karácsonyra,majd mikor visszament ennek az ellenkezõjét. Minél többet szedsz be belõle annál nagyobb lesz a melled.

Ez így van. Mikor szedtem azt hitték sokan szilikont kaptam karácsonyra, majd mikor visszament ennek az ellenkezõjét. Minél többet szedsz be belõle annál nagyobb lesz a melled.
A kérdező hozzászólása: Hát ez kár...

15 évesen szeretném elkezdeni a fogamzásgátló szedését. Ha elmegyek az orvoshoz mire számítsak?

13évesen jött meg a vérzésem, de fogyókúra miatt egy éve nem jött meg.

Legjobb válasz: Mivel nincs mensid egy éve, tuti el fog küldeni vizsgálatokra (vérvétel, ultrahang) és majd csak utána fog felírni valamilyen gyógyszert, de elõször valószínû olyat, amitõl meg fog jönni a mensid! Ugyanis ha nincs mensid, nem tudod elkezdeni a gyógyszert szedni sem, mert ált. a mensid elsõ napjától kell elkezdeni szedni!!! Ha felnõttnek érzed magad a rendszeres nemi élethez, akkor szokj hozzá, hogy a nõgyógyász majd idõnként matatni fog benned (rákszûrés stb...)!

Mivel nincs mensid egy éve, tuti el fog küldeni vizsgálatokra (vérvétel, ultrahang) és majd csak utána fog felírni valamilyen gyógyszert, de elõször valószínû olyat, amitõl meg fog jönni a mensid! Ugyanis ha nincs mensid, nem tudod elkezdeni a gyógyszert szedni sem, mert ált. a mensid elsõ napjától kell elkezdeni szedni!!! Ha felnõttnek érzed magad a rendszeres nemi élethez, akkor szokj hozzá, hogy a nõgyógyász majd idõnként matatni fog benned (rákszûrés stb...)!
Na én voltam szüzen nõgyógyásznél, és végbélen keresztül ultrahangozott meg, de sztk-ban ez nem fog elõfordulni, én magánnál voltam. Rakott sikosítót az ultrhangra, feldugta és ott nézte meg h rendben vannak e a belsõ szervek. Fogamzásgátlónál valószínüleg elküld vérvételre, az alapján ír fel valami kisebb hormontartalmú tabit, viszont mindenképpen említsd meg h 1 éve nem jön meg, lehet h majd lebasz a 14 évesen elkezdett fogyókúra miatt... Elsõként szerintem ezt említsd meg neki! Lehet h amíg nem tudnak mit kezdeni az 1 éves mensi szünettel, addig nem is ír fel..
Egyszerû a dolog. Barátnõm úgy oldotta meg, hogy megmondta, hogy még szûz, s ez estben nem vizsgálnak. S õ azt mondta, hogy a bõre miatt kell, hogy elmúljanak a pattanásai. Te mond a menstruációs zavart, nem muszáj tudnia, hogy nemi életet szeretnél élni. Bár, ha a gyógyszer se hozza rendbe a mensidet elõbb-utóbb szükség lesz egy vizsgálatra, hogy kiderítsék nincs-e komoly baj. Különben az elsõ mensim után nekem is kimaradt egy évig.
(Mi az, hogy nem hiszel az óvszerben? Az óvszer nem isten, vagy mi -.-" )

Fogamzásgátló szedésével ha mégis terhes maradtam, mennyi az esély, hogy egészséges babát hozok a világra?

Ugyanis késik ami eddig még nem fordult el? a tabletta mellett, nagyon félek, még az orvos sem tudott mit mondani, mert hamar lenne,egy hete késik...

Legjobb válasz: Ha terhes vagy, valószínûleg nem lenne a babádnak semmi baja. Több olyan anyukát is ismerek, aki tabi mellett maradt terhes és szép egészséges gyereke született. A mai tabiknak már alapvetõen alacsony a hormontartalma és mivel a késés után a következõ levéllel már nem veszed be (ugye?), így a baba nagyon kevés hormont kaphat csak, nem lesz baja tõle. Ne aggódj, ha baba van, valószínûleg egészséges!

Ha terhes vagy, valószínûleg nem lenne a babádnak semmi baja. Több olyan anyukát is ismerek, aki tabi mellett maradt terhes és szép egészséges gyereke született. A mai tabiknak már alapvetõen alacsony a hormontartalma és mivel a késés után a következõ levéllel már nem veszed be (ugye?), így a baba nagyon kevés hormont kaphat csak, nem lesz baja tõle. Ne aggódj, ha baba van, valószínûleg egészséges!
A ma forgalomban lévõ hormonális fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlõdési rendellenességet a magzatnál. Akkor sem, ha valaki a szedés alatt esett teherbe. Egyetlen genetikai tanácsadó sem javasolja emiatt a terhesség megszakítását. Mivel milliók szedik világszerte az ilyen készítményeket, jól dokumentált vizsgálatokkal bizonyították ezeket a tényeket. Természetesen, ha a terhesség kiderül, a szedést abba kell hagyni, hiszen ekkor már nincs szó fogamzásgátlásról.
Nem tudom, mióta szeded a gyógyszert. Mert én fél éve szedtem, és most nem jött meg (3 hete). Csináltam tesztet, nem vagyok terhes, csak a gyógyszer nem volt jó nekem. Váltani kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod megnyugtatott mert nem szeretnék abortuszt, habár van már két kislányom nem terveztünk több babát de ha így alakult akkor megtartom inkább.Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Már 3 éve szedem eddig méd soha nem fordult elõ, hogy ne jött volna meg pontosan délután ultrahangos vizsgálatra megyek majd kiderül mi a helyzet!

Fogamzásgátló szedésekor, ha az adott levél utolsó tablettáját veszem be és aznap este volt együttlét, így kialakulhat terhesség?

Nemtudom, hogy hogy van ez most pontosan... A gátló véd menstruáció alatt is? Most ugye elfogyott a levél és 7 napig nem kell szednem, ezért vagyok bizonytalan. Betegtájékoztatón nincs ilyennel kapcsolatban semmi.

Legjobb válasz: A 7 napos szünetben is véd,a szünet arra,hogy akkor kell megjönnie.Ha pontosan,kihagyás nélkül szeded,nem lehetsz terhes

A 7 napos szünetben is véd, a szünet arra, hogy akkor kell megjönnie.Ha pontosan, kihagyás nélkül szeded, nem lehetsz terhes
De, a betegtájékoztatóban VAN ilyennel kapcsolatban valami! Nem igaz, hogy nem lehet rendesen elolvasni! És ezek után még ne én legyek a bunkó..... Ha rendesen szeded, mindig véd, de ezt igen is el tudod olvasni a betegtájékoztatóban!
De van ezzel kapcsolatban elég sok minden. Olvasni nem tudsz vagy szöveget értelmezni?
a kérdezõ dislexiás, de ha dislexiás akkor ezt hogy fogja tudni értelmezni, ha a betegtájékoztatót nem tudta? Erre kíváncsi leszek.

A tesztet "meghamisíthatja" a fogamzásgátló szedése, ha mégis becsúszna egy baba?

Gyakran szédülök, hányingerem van, puffadok, h?hullámaim vannak, szurkál a hasam alja, DE gyógyszert szedek és menstruálok rendesen.....Biztonság kedvéért csináltam egy tetszet, ami negatív lett....

Legjobb válasz: TAvaszi fáradtság?:-) nem, a teszt a hcg hormont mutatja ki, a tabi nem hiszem, hogy befolyásolja. Ha a mensid is rendes, akkor kicsi az esélyed a babára. Lehet valami más vírus vagy baci. Menj el dokihoz, az a biztos!

TAvaszi fáradtság?:-) nem, a teszt a hcg hormont mutatja ki, a tabi nem hiszem, hogy befolyásolja. Ha a mensid is rendes, akkor kicsi az esélyed a babára. Lehet valami más vírus vagy baci. Menj el dokihoz, az a biztos!

Van itt olyan aki, vmilyen oknál fogva abba kellett hagynia a fogamzásgátló szedését? Ha igen, miért?

Nekem most 1 hónap szünet van, mert az el?z? gyógyszer gyenge volt már és 1 hónap múlva kapok másikat :S

Legjobb válasz: Igen,nekem:s Viszeres lett a lábam és fájt is... :-(

Igen, nekem:s Viszeres lett a lábam és fájt is... :-(
Teljesen eltûnt a libidóm, már undorodtam a szex gondolatától. Mióta abbahagytam, sokat javult a helyzet. A másik mellékhatás: depressziós tünetek.
Hogy derült ki, hogy gyenge? Milyen tünetek voltak?
híztam vagy 10 kilót :S ahogy letettem visszafogytam :D 19/L
en hiztam tole baratnom trombozist kapott
A kérdező hozzászólása: közti vérzések voltak...
Én még nem hagytam abba, de már rég abba kellett volna hagynom...20 kg háj jött fel rám, 1 hónapban 1x ha megkívánom a szexet, tiszta sötétkék hajszáleresek a lábaim, a melleim vörös foltosak és fájnak is. Volt még rengeteg mellékhatás, de elmúltak, kb 1 év után. pl. állandó haspuffadás, szélgörcsök, hányinger, fejfájás, ragyák. Csak azért nem hagyom abba, mert a ciklusom össze-vissza kavarodna (magától nem állt be sajnos 1 évtized után sem), újra erõs görcsökkel szenvednék mensikor. Nameg persze volt párszor baleset a gumival, gyereket meg semmiképp nem akarok, így marad a gyogyi, az a legbiztonságosabb.
Nem bírta a szervezetem. Terhességi tüneteim voltak, és erõs hasi görcsök kínoztak. Borzalmasan éreztem magam. Fél év után hagytam abba.

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)

Mennyire hat ki a babára, ha fogamzásgátló szedése közben estem teherbe?

Sziasztok! Novynette fogamzásgátló mellett estem teherbe, a megfoganástól kezdve még végig szedtem a hónapra el?írt tablettát és akkor derült ki, hogy babát várok. Szerintetek mennyire árthat a babának? Sok esély van maradandó károsodásra?

Legjobb válasz: Elvileg nincs a babára hatással, mert a mai fogamzásgátlók úgy lettek kifejlesztve, hogy egy esetleges terhességere ne legyenek negatív hatással. De attól is függ, hogy "rendes" fogamzásgátlót szedsz-e, vagy olyan szert, aminek van fogamzásgátló hatása is (pl Diane). Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Van egy engem sokat foglalkoztató kérdés, amire nem találok választ. Marvelon nevû fogamzásgátlót szedek tavaly augusztus óta. Elsõsorban nem fogamzásgátlás miatt szedem, hanem a rendszertelen menstruációmat beállította fixen 29 naposra. Amikor a 21. szemet is elfogyasztom, ez vasárnapra esik, csütörtökön mindig megjön a menstruációm. Párommal szoktunk együtt lenni a kimaradó 3 napban is védekezés nélkül. Nem játszom orosz rulettet, mert akkor sem lenne semmi baj, ha esetleg teherbe esnék. A kérdésem ehhez kapcsolódik. Ha ilyenkor teherbe esnék, akkor gondolom jelentkezne a menstruációm és nem vennék észre semmit a dologból legalábbis egy darabig és szedném tovább a tablettákat. Érheti-e a magzatot káros hatás a fogamzásgátló hatása miatt? Természetesen ha teherbe esnék a legjobbat szeretném a gyermekemnek. Köszönettel: Ila tovább Dr. Hamvas Ferenc adatlapjára Bizonyos szerek szedése során, amit fogamzásgátlóként szed nagyon sok nõ, sajnos elképzelhetõ károsodás, de a legtöbb készítmény, így a Marvelon esetében nem kedves Ila! Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy manapság egy terhességnek nem egy véletlen találat, hanem tudatos felkészülés eredményeként kell létrejönnie. Ne kísértsék a szerencséjüket! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Elvileg nincs a babára hatással, mert a mai fogamzásgátlók úgy lettek kifejlesztve, hogy egy esetleges terhességere ne legyenek negatív hatással. De attól is függ, hogy "rendes" fogamzásgátlót szedsz-e, vagy olyan szert, aminek van fogamzásgátló hatása is (pl Diane). Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Van egy engem sokat foglalkoztató kérdés, amire nem találok választ. Marvelon nevû fogamzásgátlót szedek tavaly augusztus óta. Elsõsorban nem fogamzásgátlás miatt szedem, hanem a rendszertelen menstruációmat beállította fixen 29 naposra. Amikor a 21. szemet is elfogyasztom, ez vasárnapra esik, csütörtökön mindig megjön a menstruációm. Párommal szoktunk együtt lenni a kimaradó 3 napban is védekezés nélkül. Nem játszom orosz rulettet, mert akkor sem lenne semmi baj, ha esetleg teherbe esnék. A kérdésem ehhez kapcsolódik. Ha ilyenkor teherbe esnék, akkor gondolom jelentkezne a menstruációm és nem vennék észre semmit a dologból legalábbis egy darabig és szedném tovább a tablettákat. Érheti-e a magzatot káros hatás a fogamzásgátló hatása miatt? Természetesen ha teherbe esnék a legjobbat szeretném a gyermekemnek. Köszönettel: Ila tovább Dr. Hamvas Ferenc adatlapjára Bizonyos szerek szedése során, amit fogamzásgátlóként szed nagyon sok nõ, sajnos elképzelhetõ károsodás, de a legtöbb készítmény, így a Marvelon esetében nem kedves Ila! Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy manapság egy terhességnek nem egy véletlen találat, hanem tudatos felkészülés eredményeként kell létrejönnie. Ne kísértsék a szerencséjüket! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ!
Szia! Bocs, de én is Novynette-et szedek ezért lenne egy kérdésem. Te mindíg is ezt szedted, vagy akkor váltottál át rá, mikor a Mercilon hiánycikk lett és a Novynette a helyettesítõje? Köszi!
A kérdező hozzászólása: Én eleve a Novynette-el kezdtem, nekem az orvosom ezt írta fel, mert szerinte ez a leghatásosabb...hát úgylátszik mégse a legbiztosabb...
És mit mond az orvosod? Hogy történhetett? Mármint, nem voltál beteg (hasmenés, hányás vagy hasonlók), mert állítólag akkor valóban nem tuti egyik sem. Bocs a sok kérdezgetésért, csak én is ezt szedem. Amúgy azért örülsz a bébinek? Elnézést, nem szeretnék tolakodó lenni, ne válaszolj erre, ha nem akarsz. :)

Ha abba hagyom a fogamzasgatlo szedeset kb fel ev szedes utan mennyi ido amig vissza all normalis allapotaba?

Legjobb válasz: A menstruációdra gondoltál? Ezt senki se tudja neked megjósolni. Lehet, hogy egybõl minden a régi lesz. Lehet, hogy hosszú hónapokig össze-vissza fog megjönni, vagy egyáltalán nem jön és csak orvosi beavatkozással (nem fogamzásgátló, de gyógyszer) jön helyre. Csak egy valami biztos, hogy ha a fogamzásgátló elõtt rendszertelen volt (kimaradozott, kiszámíthatatlanul jött, hol elõbb, hol késõbb), akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy a tabletta után is problémák lesznek vele.

A menstruációdra gondoltál? Ezt senki se tudja neked megjósolni. Lehet, hogy egybõl minden a régi lesz. Lehet, hogy hosszú hónapokig össze-vissza fog megjönni, vagy egyáltalán nem jön és csak orvosi beavatkozással (nem fogamzásgátló, de gyógyszer) jön helyre. Csak egy valami biztos, hogy ha a fogamzásgátló elõtt rendszertelen volt (kimaradozott, kiszámíthatatlanul jött, hol elõbb, hol késõbb), akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy a tabletta után is problémák lesznek vele.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!