Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló szedése - (1032 db)

Fogamzásgátló szedése alatt is kialakulhat a PCOS?

Legjobb válasz: Hát ha a szedés alatt alakul ki, azt úgy sem veszed észre. Ugyanis a tüneteit elfedi (rendszeresen van megvonásos vérzés, mérsékli a szõrösödést, a pattanásokat). De sokszor olvasom egyébként, hogy a tablettaszedés után jön elõ a PCOS. Ennek két oka lehet: 1. Alapból megvolt a betegség, csak a fogamzásgátló szedése elfedte a tüneteket. Sokszor van ugyanis az, hogy a PCOS-es nõket nem vizsgálják ki rendesen (így ki sem derül a bajuk), csak felírnak nekik fogamzásgátlót a rendszertelen menzeszre, meg a szõrökre, aztán örüljenek... 2. A tabletta belekavar a hormonháztartásba, és a szedés abbahagyása után kialakul a PCOS. Szerintem olyan adat/tanulmány nincs, ami azt bizonyítaná, hogy maga a fogamzásgátló szedése kialakíthat PCOS-t. De azért látok itt olyat, hogy szedés elõtt nem volt baj a ciklusával, aztán szedés után meg nem jött meg, és kiderült, hogy PCOS. De hogy elõtte volt-e esetleg hajlama rá, és csak a trigger, a kiváltó ok volt a tabi, vagy tényleg effektíve a tabi okozta...hát érdekes kérdés:)

Hát ha a szedés alatt alakul ki, azt úgy sem veszed észre. Ugyanis a tüneteit elfedi (rendszeresen van megvonásos vérzés, mérsékli a szõrösödést, a pattanásokat). De sokszor olvasom egyébként, hogy a tablettaszedés után jön elõ a PCOS. Ennek két oka lehet: 1. Alapból megvolt a betegség, csak a fogamzásgátló szedése elfedte a tüneteket. Sokszor van ugyanis az, hogy a PCOS-es nõket nem vizsgálják ki rendesen (így ki sem derül a bajuk), csak felírnak nekik fogamzásgátlót a rendszertelen menzeszre, meg a szõrökre, aztán örüljenek... 2. A tabletta belekavar a hormonháztartásba, és a szedés abbahagyása után kialakul a PCOS. Szerintem olyan adat/tanulmány nincs, ami azt bizonyítaná, hogy maga a fogamzásgátló szedése kialakíthat PCOS-t. De azért látok itt olyat, hogy szedés elõtt nem volt baj a ciklusával, aztán szedés után meg nem jött meg, és kiderült, hogy PCOS. De hogy elõtte volt-e esetleg hajlama rá, és csak a trigger, a kiváltó ok volt a tabi, vagy tényleg effektíve a tabi okozta...hát érdekes kérdés:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kimerítõ választ. Nagyon sokáig szedtem egy bizonyos gyógyszer ami csütörtökönként fogyott el, és percre pontosan hétfõ reggel mindig meg is jött tõle. Aztán abbahagytam, mert férjhez mentem, babát is szültem. Most kb 1 1/2 éve szedek egy másik fajta gyógyszer, ami szintén csütörtökön fogy el, de ennél nem jön meg hétfõn, most is kedd este volt mire megjött. Szerinted mitõl ez a változás? Barátnõm vetette fel, hogy akár ez is lehet PCOS jele. Amikor az elõzõ gyógyszert abbahagytam akkor megjött utána rendesen mindig, és a baba is 4-dik hónapra összejött.
Ez valószínûleg a gyógyszer hatása, mindegyik máshogy hat, ez lehet hogy egy nappal eltolja, de az nem gond. A PCOS-nek nem ez a tünete, és mivel a fogamzásgátló elfedi a tüneteket, nem is veheted észre a vérzészavart.
A barátnõd baromságokat beszél, már elnézést. Miért lenne ez a PCOS jele? Simán annyit jelent, hogy késõbb csökken le ezután a tabi után a hormonszint, mint az elõzõ után. Emiatt késõbb jön meg. Gondolom más hormontartalmút vagy másfajta hormont tartalmazó szert szedsz. Nincs ebben semmi különös, nem kell hülyeségeket beleképzelni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget! Így már tök logikus! :)

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)

Fogamzásgátló mellett teherbe esés? Lehet, hogy teherbe esel fogamzásgátló szedése mellett s mégis megjön a menzeszed? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: vannak olyan ritka esetek hogy akkor is megjön ha már terhes vagy én már jópár ilyenrõl hallottam (sajnos a rokonságban is uh parázok rendesen:S) de fogamzás gátló szedése mellett a szüneti vérzés is lehetséges terhességel egyidejüleg és mivel az is lehetséges igaz kis százalékban hogy fog.gátló szedése mellett teherbe ess így gondolom a kettõ eggyütt is. Tapasztalat? Háát barátnõmmel történt hogy fogamzásgátlót szedett és folyamatosan volt a szünetben a vérzés 5 hónapig(de már elötte is szedte majdnem 3éve) amikor észre vette hogy már nem normálisan nõ a hasa hanem olyan mint egy terhes nõnek és a nõgyógyász állapította meg hogy 5 hónapja babát vár. Az egészben az volt a szomorú hoyg elvetetni már nem tudta de mivel a terhesség alatt fogamzásgátlót szedett a baba nem élte túl és 5 és fél hónaposan halva született:(:(:(

vannak olyan ritka esetek hogy akkor is megjön ha már terhes vagy én már jópár ilyenrõl hallottam (sajnos a rokonságban is uh parázok rendesen:S) de fogamzás gátló szedése mellett a szüneti vérzés is lehetséges terhességel egyidejüleg és mivel az is lehetséges igaz kis százalékban hogy fog.gátló szedése mellett teherbe ess így gondolom a kettõ eggyütt is. Tapasztalat? Háát barátnõmmel történt hogy fogamzásgátlót szedett és folyamatosan volt a szünetben a vérzés 5 hónapig(de már elötte is szedte majdnem 3éve) amikor észre vette hogy már nem normálisan nõ a hasa hanem olyan mint egy terhes nõnek és a nõgyógyász állapította meg hogy 5 hónapja babát vár. Az egészben az volt a szomorú hoyg elvetetni már nem tudta de mivel a terhesség alatt fogamzásgátlót szedett a baba nem élte túl és 5 és fél hónaposan halva született:(:(:(
Így a kettõ együt...extrém eset lenne...
A kérdező hozzászólása: komolyan köszönöm a normális válaszokat.
Elég kicsi a valószínûsége, hogy, ha rendesen szeded, akkor teherbe ess, annak pedig még kevesebb, hogy baba mellett legyen vérzésed.Mégpedig azért, mert ugyan a 7 napos szünetben nem szeded, így a tested vérzéssel reagál, mert nem kapja meg azt a hormonmennyiséget, mint a 21 nap alatt, de ha terhes vagy, akkor megkapja végig, a 7 napos szünetben is, ezért nincs vérzés. Ez persze az egyébként is csekély teherbeesés lehetõség mellett a gyakoribb reakció, de ha mellette vérzel, az már tényleg extra ritka.
A kérdező hozzászólása: én se szednék, ha nem lenne muszáj, elhiheted. de betegségem van, arra szednem kell, ha meg szedem, akkor minek triplán védekezni, nem? ezért érdekel a dolog. percrepontosan szedem, mert nem akarok semmit a véletlenre bízni, és meg szeretnék gyógyulni.
Nem :) Én nem szedek hormonális szereket, irtózom tõlük, egészségem egy van, nem akarom elcseszni, így ezeket kihagyom, de ezzel nem akarlak lebeszélni róla, ez mindenkinek a saját döntése. Akkor szoktak teherbe esni mellette, ha nem szedik rendesen. Ha valaki normálisan szedi, akkor nem lesz terhes és nem kell ellenõrizgetni sem, mert védekezésre tökéletes.
A kérdező hozzászólása: értem, s akkor honnan tudod meg, hogy ha mégis teherbe estél? minden 3 hónapban csinálsz tesztet, hogy tudd, hogy nem-e estél teherbe véletlenül? most ezt komolyan kérdeztem...
Fogamzásgátló szedése mellett ha valaki mégis teherbe esik, akkor igenis megjön a vérzés, mert maga a tabletta okozza a megvonásos vérzést a hormonjai segítségével.
Ennél szomorúbb történetet aligha lehet elképzelni. Képzelem milyen szenvedést élhetett át az a szerencsétlen lány :(
A kérdező hozzászólása: csak érdekelt, mert azt szedek, s azért megvan bennem a félsz, mint mindenkiben... utolsó hozzászóló, szomorúan olvastam amit írtál... riasztó, ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy megéri szedni, de mindig úgy gondolom, hogy még mindig biztonságosabb mint a kikapom idõben... s tünetei nem voltak az 5 hónap alatt?
Volt, csak nem fogamzásgátló mellett...Kicsi rá az esély, ne aggódj! :)
A kérdező hozzászólása: a hülye válaszadóknak... olvassatok utána. volt rá példa, hogy elsõ hónapban megjött, s terhes volt... ezért kérdeztem
Mutáns vagy!
99% hogy igen, de annak az 1%nak az esélye majdnem 100
terhes vagy de megjön? hehh... gondolkozz mielõtt kérdezel...
*t
az már hatalmas pech lenne.. ez nem lehetséges, csak nagggyon ritkán.

Mennyire hat ki a babára, ha fogamzásgátló szedése közben estem teherbe?

Sziasztok! Novynette fogamzásgátló mellett estem teherbe, a megfoganástól kezdve még végig szedtem a hónapra el?írt tablettát és akkor derült ki, hogy babát várok. Szerintetek mennyire árthat a babának? Sok esély van maradandó károsodásra?

Legjobb válasz: Elvileg nincs a babára hatással, mert a mai fogamzásgátlók úgy lettek kifejlesztve, hogy egy esetleges terhességere ne legyenek negatív hatással. De attól is függ, hogy "rendes" fogamzásgátlót szedsz-e, vagy olyan szert, aminek van fogamzásgátló hatása is (pl Diane). Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Van egy engem sokat foglalkoztató kérdés, amire nem találok választ. Marvelon nevû fogamzásgátlót szedek tavaly augusztus óta. Elsõsorban nem fogamzásgátlás miatt szedem, hanem a rendszertelen menstruációmat beállította fixen 29 naposra. Amikor a 21. szemet is elfogyasztom, ez vasárnapra esik, csütörtökön mindig megjön a menstruációm. Párommal szoktunk együtt lenni a kimaradó 3 napban is védekezés nélkül. Nem játszom orosz rulettet, mert akkor sem lenne semmi baj, ha esetleg teherbe esnék. A kérdésem ehhez kapcsolódik. Ha ilyenkor teherbe esnék, akkor gondolom jelentkezne a menstruációm és nem vennék észre semmit a dologból legalábbis egy darabig és szedném tovább a tablettákat. Érheti-e a magzatot káros hatás a fogamzásgátló hatása miatt? Természetesen ha teherbe esnék a legjobbat szeretném a gyermekemnek. Köszönettel: Ila tovább Dr. Hamvas Ferenc adatlapjára Bizonyos szerek szedése során, amit fogamzásgátlóként szed nagyon sok nõ, sajnos elképzelhetõ károsodás, de a legtöbb készítmény, így a Marvelon esetében nem kedves Ila! Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy manapság egy terhességnek nem egy véletlen találat, hanem tudatos felkészülés eredményeként kell létrejönnie. Ne kísértsék a szerencséjüket! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Elvileg nincs a babára hatással, mert a mai fogamzásgátlók úgy lettek kifejlesztve, hogy egy esetleges terhességere ne legyenek negatív hatással. De attól is függ, hogy "rendes" fogamzásgátlót szedsz-e, vagy olyan szert, aminek van fogamzásgátló hatása is (pl Diane). Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Van egy engem sokat foglalkoztató kérdés, amire nem találok választ. Marvelon nevû fogamzásgátlót szedek tavaly augusztus óta. Elsõsorban nem fogamzásgátlás miatt szedem, hanem a rendszertelen menstruációmat beállította fixen 29 naposra. Amikor a 21. szemet is elfogyasztom, ez vasárnapra esik, csütörtökön mindig megjön a menstruációm. Párommal szoktunk együtt lenni a kimaradó 3 napban is védekezés nélkül. Nem játszom orosz rulettet, mert akkor sem lenne semmi baj, ha esetleg teherbe esnék. A kérdésem ehhez kapcsolódik. Ha ilyenkor teherbe esnék, akkor gondolom jelentkezne a menstruációm és nem vennék észre semmit a dologból legalábbis egy darabig és szedném tovább a tablettákat. Érheti-e a magzatot káros hatás a fogamzásgátló hatása miatt? Természetesen ha teherbe esnék a legjobbat szeretném a gyermekemnek. Köszönettel: Ila tovább Dr. Hamvas Ferenc adatlapjára Bizonyos szerek szedése során, amit fogamzásgátlóként szed nagyon sok nõ, sajnos elképzelhetõ károsodás, de a legtöbb készítmény, így a Marvelon esetében nem kedves Ila! Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy manapság egy terhességnek nem egy véletlen találat, hanem tudatos felkészülés eredményeként kell létrejönnie. Ne kísértsék a szerencséjüket! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ!
Szia! Bocs, de én is Novynette-et szedek ezért lenne egy kérdésem. Te mindíg is ezt szedted, vagy akkor váltottál át rá, mikor a Mercilon hiánycikk lett és a Novynette a helyettesítõje? Köszi!
A kérdező hozzászólása: Én eleve a Novynette-el kezdtem, nekem az orvosom ezt írta fel, mert szerinte ez a leghatásosabb...hát úgylátszik mégse a legbiztosabb...
És mit mond az orvosod? Hogy történhetett? Mármint, nem voltál beteg (hasmenés, hányás vagy hasonlók), mert állítólag akkor valóban nem tuti egyik sem. Bocs a sok kérdezgetésért, csak én is ezt szedem. Amúgy azért örülsz a bébinek? Elnézést, nem szeretnék tolakodó lenni, ne válaszolj erre, ha nem akarsz. :)

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló szedése melyik napjától fejti ki hatását? Már az első naptól vagy pedig esetleg szedés mellett kb. 1 hétig védekezzünk mással is esetleg? A Cikatrina kúp befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását?

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló szedése melyik napjától fejti ki hatását? Már az első naptól vagy pedig esetleg szedés mellett kb. 1 hétig védekezzünk mással is esetleg? A Cikatrina kúp befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását?Tisztelettel!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A szedés első hónapjában még más módon is javasolt védekezni. A Cikatridina kúp nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A szedés első hónapjában még más módon is javasolt védekezni. A Cikatridina kúp nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló szedése melyik napjától fejti ki hatását? Már az első naptól vagy pedig esetleg szedés mellett kb. 1 hétig védekezzünk mással is esetleg? A Cikatrina kúp befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását?

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló szedése melyik napjától fejti ki hatását? Már az első naptól vagy pedig esetleg szedés mellett kb. 1 hétig védekezzünk mással is esetleg? A Cikatrina kúp befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását?Tisztelettel!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A szedés első hónapjában még más módon is javasolt védekezni. A Cikatridina kúp nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A szedés első hónapjában még más módon is javasolt védekezni. A Cikatridina kúp nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Hogyha fogamzásgátló szedése alatt terhes leszek, és folytatom a f. gátló szedését, van esélye annak, hogy a terhesség alatt is fogok menstruálni?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy az elsõ két hozzászólás milyen kérdésre adott válasz, de hogy nem erre, az biztos. Kérdezõ: igen, vérzés ritkán ugyan, de elõfordulhat a terhesség elsõ néhány hónapjában fogamzásgátló mellett is, akárcsak anélkül. De 1-2 hónapon belül biztosan észreveszed más jelekbõl, hogy terhes vagy. És amire az elõzõ válaszokban utaltak, hogy a hormonális fogamzásgátlók veszélyeztetik a magzatot, egy tévhit. A tabletta hatóanyagai az ösztrogén és gesztagén komponensek (olykor csak gesztagének), melyekkel azonos hatású hormonokból már a terhesség kezdeti szakaszában is jóval nagyobb mennyiségek termelõdnek, mint amennyit kívülrõl beviszünk a tablettával. Így természetesen az ehhez képest elhanyagolható, azonos hatású fogamzásgátló-hormonok nem befolyásolhatják a terhességet, és nem lehetnek káros hatással a fejlõdõ magzatra. Feleslegesek ugyan, ezért a terhesség felismerésével el kell õket hagyni, de nem ártalmasak. egy gyógyszerész

Nem tudom, hogy az elsõ két hozzászólás milyen kérdésre adott válasz, de hogy nem erre, az biztos. Kérdezõ: igen, vérzés ritkán ugyan, de elõfordulhat a terhesség elsõ néhány hónapjában fogamzásgátló mellett is, akárcsak anélkül. De 1-2 hónapon belül biztosan észreveszed más jelekbõl, hogy terhes vagy. És amire az elõzõ válaszokban utaltak, hogy a hormonális fogamzásgátlók veszélyeztetik a magzatot, egy tévhit. A tabletta hatóanyagai az ösztrogén és gesztagén komponensek (olykor csak gesztagének), melyekkel azonos hatású hormonokból már a terhesség kezdeti szakaszában is jóval nagyobb mennyiségek termelõdnek, mint amennyit kívülrõl beviszünk a tablettával. Így természetesen az ehhez képest elhanyagolható, azonos hatású fogamzásgátló-hormonok nem befolyásolhatják a terhességet, és nem lehetnek káros hatással a fejlõdõ magzatra. Feleslegesek ugyan, ezért a terhesség felismerésével el kell õket hagyni, de nem ártalmasak. egy gyógyszerész
És az neked miért lenne jó, hogy fogyatékos gyereked születik?
Ha terhes vagy már nem lehetsz az megint. Egyszerre csak 1 gyerek foganhat (vagy ikrek) És ilyenkor azonnal abba kell hagyni a bogyó szedését.
Ha terhes vagy, akkor nem valószínû, hogy fogsz menstruálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, leginkább az utolsó választ, természetesen ha valóban terhes vagyok, nem akarok szedni fogamzásgátlót, csak felmerült bennem ez a kérdés.

Tisztelt Főorvos Úr! Erős PMS tünetek (főleg görcsök, szédülés, mellfeszülés) miatt több alkalommal próbálkoztam fogamzásgátló szedésével. Sajnos egyik tabletta sem vált be, volt amelyiktől híztam, volt, amelyiktől pedig folyamatosan vérezgettem. Nőgyógyá

Tisztelt Főorvos Úr! Erős PMS tünetek (főleg görcsök, szédülés, mellfeszülés) miatt több alkalommal próbálkoztam fogamzásgátló szedésével. Sajnos egyik tabletta sem vált be, volt amelyiktől híztam, volt, amelyiktől pedig folyamatosan vérezgettem. Nőgyógyászom már nem tud más kezelést javasolni. Én azért megpróbálkoznék természetes kezelésekkel is, főleg úgy, hogy a kipróbált tablettáktól meg más problémáim jelentkeztek. Ön melyik készítményt javasolja leginkább?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos valóban előfordulhat, hogy a fogamzásgátlók szedésekor az Ön által is említett mellékhatások, tünetek jelentkeznek, amelyek miatt a készítmények szedését fel kell függeszteni. Ilyen esetekben valóban csak természetes alapú készítmények jöhetnek szóba a PMS kezelésére. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legkedvezőbb tapasztalataink, így Önnek is ezt tudom tanácsolni. Üdvözlettel: dr. Langmár …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Sajnos valóban előfordulhat, hogy a fogamzásgátlók szedésekor az Ön által is említett mellékhatások, tünetek jelentkeznek, amelyek miatt a készítmények szedését fel kell függeszteni. Ilyen esetekben valóban csak természetes alapú készítmények jöhetnek szóba a PMS kezelésére. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legkedvezőbb tapasztalataink, így Önnek is ezt tudom tanácsolni. Üdvözlettel: dr. Langmár … Olvass tovább »

Tisztelt Doktor Úr! 20 éves vagyok. Tavaly augusztusban abbahagytam a Milligest nevű fogamzásgátló szedését. Az elmúlt fél évben nem jött meg a menstruacióm, ezért februárban elmentem orvoshoz, aki Norcolutot írt fel. Szedése után meg is jött rendesen a v

Tisztelt Doktor Úr! 20 éves vagyok. Tavaly augusztusban abbahagytam a Milligest nevű fogamzásgátló szedését. Az elmúlt fél évben nem jött meg a menstruacióm, ezért februárban elmentem orvoshoz, aki Norcolutot írt fel. Szedése után meg is jött rendesen a vérzés. Visszamentem az orvoshoz, aki újból felírta a fogamzásgátlót, de arról nem informált, hogy mikortól kezdhetném szedni. Nem kezdtem el emiatt is szedni, plusz amiatt mert kiváncsi voltam, hogy következő hónapba lesz-e menstruációm. Most márciusban azonban megint nem jött meg a vérzésem. Már 4 napja késik. A melleim a 28. nap előtti pár napban fájtak. Majd utána elmúlt. Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló tabletta szedése mellett előfordulhat, hogy nem jelentkezik megvonásos vérzés. Ennek több oka is lehet, ezért kivizsgálást javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló tabletta szedése mellett előfordulhat, hogy nem jelentkezik megvonásos vérzés. Ennek több oka is lehet, ezért kivizsgálást javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! Erős PMS tünetek (főleg görcsök, szédülés, mellfeszülés) miatt több alkalommal próbálkoztam fogamzásgátló szedésével. Sajnos egyik tabletta sem vált be, volt amelyiktől híztam, volt, amelyiktől pedig folyamatosan vérezgettem. Nőgyógyá

Tisztelt Főorvos Úr! Erős PMS tünetek (főleg görcsök, szédülés, mellfeszülés) miatt több alkalommal próbálkoztam fogamzásgátló szedésével. Sajnos egyik tabletta sem vált be, volt amelyiktől híztam, volt, amelyiktől pedig folyamatosan vérezgettem. Nőgyógyászom már nem tud más kezelést javasolni. Én azért megpróbálkoznék természetes kezelésekkel is, főleg úgy, hogy a kipróbált tablettáktól meg más problémáim jelentkeztek. Ön melyik készítményt javasolja leginkább?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos valóban előfordulhat, hogy a fogamzásgátlók szedésekor az Ön által is említett mellékhatások, tünetek jelentkeznek, amelyek miatt a készítmények szedését fel kell függeszteni. Ilyen esetekben valóban csak természetes alapú készítmények jöhetnek szóba a PMS kezelésére. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legkedvezőbb tapasztalataink, így Önnek is ezt tudom tanácsolni. Üdvözlettel: dr. Langmár …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Sajnos valóban előfordulhat, hogy a fogamzásgátlók szedésekor az Ön által is említett mellékhatások, tünetek jelentkeznek, amelyek miatt a készítmények szedését fel kell függeszteni. Ilyen esetekben valóban csak természetes alapú készítmények jöhetnek szóba a PMS kezelésére. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legkedvezőbb tapasztalataink, így Önnek is ezt tudom tanácsolni. Üdvözlettel: dr. Langmár … Olvass tovább »
