Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló szedésével mégis terhes (3 db)

Fogamzásgátló szedésével ha mégis terhes maradtam, mennyi az esély, hogy egészséges babát hozok a világra?

Ugyanis késik ami eddig még nem fordult el? a tabletta mellett, nagyon félek, még az orvos sem tudott mit mondani, mert hamar lenne,egy hete késik...

Legjobb válasz: Ha terhes vagy, valószínûleg nem lenne a babádnak semmi baja. Több olyan anyukát is ismerek, aki tabi mellett maradt terhes és szép egészséges gyereke született. A mai tabiknak már alapvetõen alacsony a hormontartalma és mivel a késés után a következõ levéllel már nem veszed be (ugye?), így a baba nagyon kevés hormont kaphat csak, nem lesz baja tõle. Ne aggódj, ha baba van, valószínûleg egészséges!

Ha terhes vagy, valószínûleg nem lenne a babádnak semmi baja. Több olyan anyukát is ismerek, aki tabi mellett maradt terhes és szép egészséges gyereke született. A mai tabiknak már alapvetõen alacsony a hormontartalma és mivel a késés után a következõ levéllel már nem veszed be (ugye?), így a baba nagyon kevés hormont kaphat csak, nem lesz baja tõle. Ne aggódj, ha baba van, valószínûleg egészséges!
A ma forgalomban lévõ hormonális fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlõdési rendellenességet a magzatnál. Akkor sem, ha valaki a szedés alatt esett teherbe. Egyetlen genetikai tanácsadó sem javasolja emiatt a terhesség megszakítását. Mivel milliók szedik világszerte az ilyen készítményeket, jól dokumentált vizsgálatokkal bizonyították ezeket a tényeket. Természetesen, ha a terhesség kiderül, a szedést abba kell hagyni, hiszen ekkor már nincs szó fogamzásgátlásról.
Nem tudom, mióta szeded a gyógyszert. Mert én fél éve szedtem, és most nem jött meg (3 hete). Csináltam tesztet, nem vagyok terhes, csak a gyógyszer nem volt jó nekem. Váltani kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod megnyugtatott mert nem szeretnék abortuszt, habár van már két kislányom nem terveztünk több babát de ha így alakult akkor megtartom inkább.Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Már 3 éve szedem eddig méd soha nem fordult elõ, hogy ne jött volna meg pontosan délután ultrahangos vizsgálatra megyek majd kiderül mi a helyzet!

Lehetek terhes? Szombaton együtt voltunk a párommal. Nem védekeztünk belém is élvezet, ez volt a ciklus 8. napán. (Még nemrég hagytam abba a fogamzásgátló szedését. ) Tegnap jelentkezett fehéres de mégis olyan áttetszős folyás.

Legjobb válasz: A ciklus 8. napján már van esély a teherbe esésre. Van egy jó ovus kalkulátor, itt meg tudod nézni melyik az az 5 nap a hónapban a menzeszed szerint, amikor a legnagyobb valószínûséggel eshetsz teherbe: http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html A folyás sok minden lehet, peteérés is, beágyazódás is, de nekem pl. minden együttlét után napokig folyásom van.

A ciklus 8. napján már van esély a teherbe esésre. Van egy jó ovus kalkulátor, itt meg tudod nézni melyik az az 5 nap a hónapban a menzeszed szerint, amikor a legnagyobb valószínûséggel eshetsz teherbe: http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html A folyás sok minden lehet, peteérés is, beágyazódás is, de nekem pl. minden együttlét után napokig folyásom van.
akkor van rá esély
Igazából a ciklus bármelyik napján teherbe eshetsz. Szerintem a folyás a peteérést jelzi nekem hasonló szokott lenni.

Lehetek-e terhes fogamzásgátló tabletta szedése mellett? A gyogyszert már évek óta szedem, mégis furcsa tüneteim vannak.

Pár napja olyan érzésem van, mintha meg akarna jönni a mensim, fáj a pocim, görcsöl picit. reggel egy pohár vizt?l is öklendezem, majd bejövök dolgozni és megeszem a 4 tojásos rántotttát..(meg islert, meg szendvicset, meg amit a kolegáktól eleszek:D) Cigiztem, de már rosszul vagyok a cigit?l...terhes lehetek ? 29 éves vagyok, volt már olyan álterhességem, de ez tetemesen más...

Legjobb válasz: Szinte kizárt, de egy tesztet csináltass mindenképp a te megnyugtatásodra.

Szinte kizárt, de egy tesztet csináltass mindenképp a te megnyugtatásodra.
Ha rendesen szedted a gyógyszert és nem szedtél mellette olyan gyógyszert, ami csökkentené a hatását, szinte kizárt, hogyterhes legyél. Ha már úgy érzed terhességi tüneteid vannak, mindenképp csinálj egy tesztet, tuti kimutatja havan vmi.
egy barátnõm fogamzásgátló mellett beszedett egy méhen kívüli terhességet, ami magától távozott egyik napról a másikra az ultrahangos vizsgálatkor...utána nem szedhetett fogigátlót és azonnal teherbe esett!neki is görcsökkel kezdõdött a méhenkívüli.Azért írom az elrettentést, mert ahelyett h kiírod ezt a barom kérdést, húzzál el szépen orvoshoz és vegyél egy szaros ezer forintos tesztet!
A helyes válasz: sajnos lehetsz terhes, mert fogamzásgátló pontos szedése mellett 1000-bõl 3 nõ terhes lesz. V-e-g-y-é-l t-e-s-z-t-e-t, mert már több napja tart ez az érzésed...és két hét múlva ismételd meg.
Szerintem menj nõgyógyászhoz:S és tesztelj is! Jobb az ilyen tünetekkel vigyázni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!