Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló szedésével mégis (6 db)

Fogamzásgátló mellett teherbe esés? Lehet, hogy teherbe esel fogamzásgátló szedése mellett s mégis megjön a menzeszed? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: vannak olyan ritka esetek hogy akkor is megjön ha már terhes vagy én már jópár ilyenrõl hallottam (sajnos a rokonságban is uh parázok rendesen:S) de fogamzás gátló szedése mellett a szüneti vérzés is lehetséges terhességel egyidejüleg és mivel az is lehetséges igaz kis százalékban hogy fog.gátló szedése mellett teherbe ess így gondolom a kettõ eggyütt is. Tapasztalat? Háát barátnõmmel történt hogy fogamzásgátlót szedett és folyamatosan volt a szünetben a vérzés 5 hónapig(de már elötte is szedte majdnem 3éve) amikor észre vette hogy már nem normálisan nõ a hasa hanem olyan mint egy terhes nõnek és a nõgyógyász állapította meg hogy 5 hónapja babát vár. Az egészben az volt a szomorú hoyg elvetetni már nem tudta de mivel a terhesség alatt fogamzásgátlót szedett a baba nem élte túl és 5 és fél hónaposan halva született:(:(:(

vannak olyan ritka esetek hogy akkor is megjön ha már terhes vagy én már jópár ilyenrõl hallottam (sajnos a rokonságban is uh parázok rendesen:S) de fogamzás gátló szedése mellett a szüneti vérzés is lehetséges terhességel egyidejüleg és mivel az is lehetséges igaz kis százalékban hogy fog.gátló szedése mellett teherbe ess így gondolom a kettõ eggyütt is. Tapasztalat? Háát barátnõmmel történt hogy fogamzásgátlót szedett és folyamatosan volt a szünetben a vérzés 5 hónapig(de már elötte is szedte majdnem 3éve) amikor észre vette hogy már nem normálisan nõ a hasa hanem olyan mint egy terhes nõnek és a nõgyógyász állapította meg hogy 5 hónapja babát vár. Az egészben az volt a szomorú hoyg elvetetni már nem tudta de mivel a terhesség alatt fogamzásgátlót szedett a baba nem élte túl és 5 és fél hónaposan halva született:(:(:(
Így a kettõ együt...extrém eset lenne...
A kérdező hozzászólása: komolyan köszönöm a normális válaszokat.
Elég kicsi a valószínûsége, hogy, ha rendesen szeded, akkor teherbe ess, annak pedig még kevesebb, hogy baba mellett legyen vérzésed.Mégpedig azért, mert ugyan a 7 napos szünetben nem szeded, így a tested vérzéssel reagál, mert nem kapja meg azt a hormonmennyiséget, mint a 21 nap alatt, de ha terhes vagy, akkor megkapja végig, a 7 napos szünetben is, ezért nincs vérzés. Ez persze az egyébként is csekély teherbeesés lehetõség mellett a gyakoribb reakció, de ha mellette vérzel, az már tényleg extra ritka.
A kérdező hozzászólása: én se szednék, ha nem lenne muszáj, elhiheted. de betegségem van, arra szednem kell, ha meg szedem, akkor minek triplán védekezni, nem? ezért érdekel a dolog. percrepontosan szedem, mert nem akarok semmit a véletlenre bízni, és meg szeretnék gyógyulni.
Nem :) Én nem szedek hormonális szereket, irtózom tõlük, egészségem egy van, nem akarom elcseszni, így ezeket kihagyom, de ezzel nem akarlak lebeszélni róla, ez mindenkinek a saját döntése. Akkor szoktak teherbe esni mellette, ha nem szedik rendesen. Ha valaki normálisan szedi, akkor nem lesz terhes és nem kell ellenõrizgetni sem, mert védekezésre tökéletes.
A kérdező hozzászólása: értem, s akkor honnan tudod meg, hogy ha mégis teherbe estél? minden 3 hónapban csinálsz tesztet, hogy tudd, hogy nem-e estél teherbe véletlenül? most ezt komolyan kérdeztem...
Fogamzásgátló szedése mellett ha valaki mégis teherbe esik, akkor igenis megjön a vérzés, mert maga a tabletta okozza a megvonásos vérzést a hormonjai segítségével.
Ennél szomorúbb történetet aligha lehet elképzelni. Képzelem milyen szenvedést élhetett át az a szerencsétlen lány :(
A kérdező hozzászólása: csak érdekelt, mert azt szedek, s azért megvan bennem a félsz, mint mindenkiben... utolsó hozzászóló, szomorúan olvastam amit írtál... riasztó, ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy megéri szedni, de mindig úgy gondolom, hogy még mindig biztonságosabb mint a kikapom idõben... s tünetei nem voltak az 5 hónap alatt?
Volt, csak nem fogamzásgátló mellett...Kicsi rá az esély, ne aggódj! :)
A kérdező hozzászólása: a hülye válaszadóknak... olvassatok utána. volt rá példa, hogy elsõ hónapban megjött, s terhes volt... ezért kérdeztem
Mutáns vagy!
99% hogy igen, de annak az 1%nak az esélye majdnem 100
terhes vagy de megjön? hehh... gondolkozz mielõtt kérdezel...
*t
az már hatalmas pech lenne.. ez nem lehetséges, csak nagggyon ritkán.

Lehetek terhes? Szombaton együtt voltunk a párommal. Nem védekeztünk belém is élvezet, ez volt a ciklus 8. napán. (Még nemrég hagytam abba a fogamzásgátló szedését. ) Tegnap jelentkezett fehéres de mégis olyan áttetszős folyás.

Legjobb válasz: A ciklus 8. napján már van esély a teherbe esésre. Van egy jó ovus kalkulátor, itt meg tudod nézni melyik az az 5 nap a hónapban a menzeszed szerint, amikor a legnagyobb valószínûséggel eshetsz teherbe: http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html A folyás sok minden lehet, peteérés is, beágyazódás is, de nekem pl. minden együttlét után napokig folyásom van.

A ciklus 8. napján már van esély a teherbe esésre. Van egy jó ovus kalkulátor, itt meg tudod nézni melyik az az 5 nap a hónapban a menzeszed szerint, amikor a legnagyobb valószínûséggel eshetsz teherbe: http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html A folyás sok minden lehet, peteérés is, beágyazódás is, de nekem pl. minden együttlét után napokig folyásom van.
akkor van rá esély
Igazából a ciklus bármelyik napján teherbe eshetsz. Szerintem a folyás a peteérést jelzi nekem hasonló szokott lenni.

A tesztet "meghamisíthatja" a fogamzásgátló szedése, ha mégis becsúszna egy baba?

Gyakran szédülök, hányingerem van, puffadok, h?hullámaim vannak, szurkál a hasam alja, DE gyógyszert szedek és menstruálok rendesen.....Biztonság kedvéért csináltam egy tetszet, ami negatív lett....

Legjobb válasz: TAvaszi fáradtság?:-) nem, a teszt a hcg hormont mutatja ki, a tabi nem hiszem, hogy befolyásolja. Ha a mensid is rendes, akkor kicsi az esélyed a babára. Lehet valami más vírus vagy baci. Menj el dokihoz, az a biztos!

TAvaszi fáradtság?:-) nem, a teszt a hcg hormont mutatja ki, a tabi nem hiszem, hogy befolyásolja. Ha a mensid is rendes, akkor kicsi az esélyed a babára. Lehet valami más vírus vagy baci. Menj el dokihoz, az a biztos!

Fogamzásgátló szedésével ha mégis terhes maradtam, mennyi az esély, hogy egészséges babát hozok a világra?

Ugyanis késik ami eddig még nem fordult el? a tabletta mellett, nagyon félek, még az orvos sem tudott mit mondani, mert hamar lenne,egy hete késik...

Legjobb válasz: Ha terhes vagy, valószínûleg nem lenne a babádnak semmi baja. Több olyan anyukát is ismerek, aki tabi mellett maradt terhes és szép egészséges gyereke született. A mai tabiknak már alapvetõen alacsony a hormontartalma és mivel a késés után a következõ levéllel már nem veszed be (ugye?), így a baba nagyon kevés hormont kaphat csak, nem lesz baja tõle. Ne aggódj, ha baba van, valószínûleg egészséges!

Ha terhes vagy, valószínûleg nem lenne a babádnak semmi baja. Több olyan anyukát is ismerek, aki tabi mellett maradt terhes és szép egészséges gyereke született. A mai tabiknak már alapvetõen alacsony a hormontartalma és mivel a késés után a következõ levéllel már nem veszed be (ugye?), így a baba nagyon kevés hormont kaphat csak, nem lesz baja tõle. Ne aggódj, ha baba van, valószínûleg egészséges!
A ma forgalomban lévõ hormonális fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlõdési rendellenességet a magzatnál. Akkor sem, ha valaki a szedés alatt esett teherbe. Egyetlen genetikai tanácsadó sem javasolja emiatt a terhesség megszakítását. Mivel milliók szedik világszerte az ilyen készítményeket, jól dokumentált vizsgálatokkal bizonyították ezeket a tényeket. Természetesen, ha a terhesség kiderül, a szedést abba kell hagyni, hiszen ekkor már nincs szó fogamzásgátlásról.
Nem tudom, mióta szeded a gyógyszert. Mert én fél éve szedtem, és most nem jött meg (3 hete). Csináltam tesztet, nem vagyok terhes, csak a gyógyszer nem volt jó nekem. Váltani kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod megnyugtatott mert nem szeretnék abortuszt, habár van már két kislányom nem terveztünk több babát de ha így alakult akkor megtartom inkább.Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Már 3 éve szedem eddig méd soha nem fordult elõ, hogy ne jött volna meg pontosan délután ultrahangos vizsgálatra megyek majd kiderül mi a helyzet!

Miért esik valaki mégis teherbe a fogamzásgátló rendszeres szedése mellett?

Hogy lehet ezt megel?zni??

Legjobb válasz: Természetesen figyelembe kell venni, hogy a fogamzásgátló sem 100% nyújt védelmet....ha csak 99% akkor is ott az az 1% esélye a teherbe esésnek!

Természetesen figyelembe kell venni, hogy a fogamzásgátló sem 100% nyújt védelmet....ha csak 99% akkor is ott az az 1% esélye a teherbe esésnek!
Pl úgy, hogy hasmenése van, de nem veszi komolyan. Vagy a tabi bevétele után kis idõvel hány, de nem foglalkozik tovább a dologgal. Ezeket nem lehet megelõzni, de ha odafigyelünk rá, akkor védekezünk más módszerrel utána.
A kérdező hozzászólása: de azon kívül, h nem szívodott fel a tabi. olyan miatt, hogy a hormon mennyisége nem megfelelõ? olvasni egyre gyakrabban olyat, h rendszeresen szedte akár már 2-3 éve, nem hányt, semmi ilyesmi és terhes lett. orvosi vizsgálatokkal kimuatatható, h 100-ig jó??

Lehetek-e terhes fogamzásgátló tabletta szedése mellett? A gyogyszert már évek óta szedem, mégis furcsa tüneteim vannak.

Pár napja olyan érzésem van, mintha meg akarna jönni a mensim, fáj a pocim, görcsöl picit. reggel egy pohár vizt?l is öklendezem, majd bejövök dolgozni és megeszem a 4 tojásos rántotttát..(meg islert, meg szendvicset, meg amit a kolegáktól eleszek:D) Cigiztem, de már rosszul vagyok a cigit?l...terhes lehetek ? 29 éves vagyok, volt már olyan álterhességem, de ez tetemesen más...

Legjobb válasz: Szinte kizárt, de egy tesztet csináltass mindenképp a te megnyugtatásodra.

Szinte kizárt, de egy tesztet csináltass mindenképp a te megnyugtatásodra.
Ha rendesen szedted a gyógyszert és nem szedtél mellette olyan gyógyszert, ami csökkentené a hatását, szinte kizárt, hogyterhes legyél. Ha már úgy érzed terhességi tüneteid vannak, mindenképp csinálj egy tesztet, tuti kimutatja havan vmi.
egy barátnõm fogamzásgátló mellett beszedett egy méhen kívüli terhességet, ami magától távozott egyik napról a másikra az ultrahangos vizsgálatkor...utána nem szedhetett fogigátlót és azonnal teherbe esett!neki is görcsökkel kezdõdött a méhenkívüli.Azért írom az elrettentést, mert ahelyett h kiírod ezt a barom kérdést, húzzál el szépen orvoshoz és vegyél egy szaros ezer forintos tesztet!
A helyes válasz: sajnos lehetsz terhes, mert fogamzásgátló pontos szedése mellett 1000-bõl 3 nõ terhes lesz. V-e-g-y-é-l t-e-s-z-t-e-t, mert már több napja tart ez az érzésed...és két hét múlva ismételd meg.
Szerintem menj nõgyógyászhoz:S és tesztelj is! Jobb az ilyen tünetekkel vigyázni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!