Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló miatti vagy (3 db)

Fogamzásgátló miatti hormonzavar vagy terhesség?

A fogamzásgátló tablettát 10 évig szedtem, most hagytam abba, azóta ez az els? honapom. Masodikan jott meg az utolso mensesem, elotte meg szedtem. 7.-én már szeretkeztünk a párommal, és rá két napra megduzzadt a mellem, azóta folyamatosan gyomorégésem van, sokszor émelygek, szédülök, többet eszek, a mellbimbóm besötétedett, körülöttem az udvarán pedig fehér kiemelked? mirigyek vannak. Hangulatingadozásaim vannak, egyik pillanatban sírok a masikban nevetek, szo szerint. De a teszt megis negativ lett. Novynettet szedtem, lehetnek ezek az abbahagyásának a tünetei, vagy csak korán csináltam tesztet. Én úgy érzem terhes vagyok. Csak a menstruáció kimaradása után biztosak a tesztek? Mert nekem ez az utolsó óta csak a 25. nap. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: 10 év után szerintem legalább 1 évet várj a babával, hogy a szervezetedbõl teljesen kiürüljön a tabletta. A tünetek szerintem a gyógyszer hireteln nem szedése miatt jelentkeznek. Szerinte mindenképpen keresd fel az orvosod!

10 év után szerintem legalább 1 évet várj a babával, hogy a szervezetedbõl teljesen kiürüljön a tabletta. A tünetek szerintem a gyógyszer hireteln nem szedése miatt jelentkeznek. Szerinte mindenképpen keresd fel az orvosod!
A puncikobold pottyantóst cserélt
A barna folyás és a közti vérzés az elsõ 1-2 hónapban normális, ha most kezdted a fogamzásgátlót.Amiért mindenképp javaslom, hogy menj el dokihoz, az az alhasi fájdalom.Ezt mindenképp jó lenne elmondani neki!
Én is Dienille-t szedek, és nekem is volt ilyen! Elõfordulhat az elsõ 3-4 hónapban!:)
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Ha elkezdek fogamzásgátló tablettát szedni, mennyi idő után jelentkezhetnek komolyabb gondok (pl. trombózis)? Meddig kell aggódnom miatta? Kiderül ez az első hónapban? Vagy még korábban?

Legjobb válasz: Jóval késöbb türténhetnek ilyenek! Az is lehet, hogy 1 évig szeded majd abbahagyod és 20 év múlva történik valami, amit a tablettára vezetnek vissza! A szervezeted nem felejt!

Jóval késöbb türténhetnek ilyenek! Az is lehet, hogy 1 évig szeded majd abbahagyod és 20 év múlva történik valami, amit a tablettára vezetnek vissza! A szervezeted nem felejt!
Az ilyen komolyabb következményeket nem tudod csak úgy kivédeni. Ne kezd el szedni, ha ennyire félsz, mert akkor minden nap rettegésben fogsz élni, hogy mikor történik valami. És akkor magadat fogod hibáztatni, hogy minek kezdted el szedni, vagy éppen a párodra hárítok, hogy miért hallgattál rá, az meg csak megkeserít mindent.
Kérdezd meg orvosodat, mindenki más csak tippelgethet. Tudod, magyarország a 10 millió szakértõ hazája.
Trombózisod nem csak a tablettától lehet! Amik le vannak írva a betegtájékoztatóban csak LEHETSÉGES tünetek, nem fog jelentkezni rajtad az összes tünet, sõt még annak az esélye is minimális, hogy egy tünetet észlelsz!
A fogamzásgátló tabletta dohányzással együtt eléggé megemeli a trombozis kialakulásának az esélyét. Nekem volt mélyvénás trombózisom. Hormonális fogamzásgátlás és dohányzás... 10 évig együtt... :-( Persze után már azt is megtudtam, ogy örökölt hajlamom van. (érdekes, hogy elöttem a családban senkinek nem volt én mégis mindkét szülömtõl örököltem). Egy vérvizsgálattal meg tudják állapítani a hajlamot. Ha nagyon félsz, vagy a családban volt már trombózis akkor mindenképpen kérd ezt a vizsgálatot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!