Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló gyógyszert és egyik nap elfelejtettem (2 db)

Fogamzásgátló gyógyszert szedek, és egyik nap elfelejtettem bevenni, s rá három napra szeretkeztünk barátommal. Mennyi az esélye, hogy teherbe estem?

az lenne a kérdésem,hogy fogamzásgátló gyógyszert szedek s egyik nap elfejeltettem bevenni de a következ? napokban már rendszeresen szedted s rá 3napra szeretkeztünk a barátommal s ? bennem ment el mennyi az esélye,hogy teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Szinte semmi.

Szinte semmi.
ne aggodj, én éjszaka dolgoztam, és nagyon sokszor el felejtettem.volt olyan, hogy 3-4db-ot vettem be egyszerre.azért ne szorakozz vele, de ha néha el felejted az még nem gáz!semmi esélyed a teherbe esésre, vagyis annyi mint amikor rendessen szeded, mert hallotam már olyanrol, hogy gyogyszer melett esett teherbe, és rendessen szedte.ha az leszel az nem az egy nap ki maradás miatt lessz.
Ez a szervezetedtõl függ. Nekem anyukám 1 szemet felejtett el bevenni, amúgy rendesen szedte és így született öcsém :) Bár szerintem se sok az esélye, de ha késik a menstruációd vegyél egy tesztet.

Az elmúlt 2 napban elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló gyógyszeremet. Ma reggel bevettem az egyiket mivel még 12 órán bellül volt, és a másikat is bevettem vele együtt. Viszont most megjött. Szedjem tovább a gyógyszert? Elfog múlni?

Legjobb válasz: A tabi 1., 2. vagy 3. hetében vagy? Mennyire jött meg? Maszatol vagy rendesen megvan? (Fura, mert 2 nap után gyógyszerszünetben sem jön meg.)

A tabi 1., 2. vagy 3. hetében vagy? Mennyire jött meg? Maszatol vagy rendesen megvan? (Fura, mert 2 nap után gyógyszerszünetben sem jön meg.)
A kérdező hozzászólása: Remélem elmúlik, péntekig.A tablettát pedig tovább szedem:)
*Mi az, hogy a szünet második napján se jön meg? BÁRMELYIK napon megjöhet... Van, akinek a 7.-en jön, van, akinek az elsõn, pl. nekem is... Elég baj. Természetesen igazad van, szinte bármelyik napon megjöhet, de általában a 3-5-en jön meg. (A 2. nap és a 6-7. ritka.) Az elsõ napon NEM NORMÁLIS, ha megjön, hiszen a tablettát 24 óránként (=1 nap) kell bevenni, és 12 órán belül lehet pótolni (36 óra =1, 5 nap). Tehát másfél napnak lehet eltelnie "büntetlenül" két tabletta között, és ez alatt semmilyen vérzésnek nem illik fellépnie, megjönni pedig végképp nem. A szervezet NEM TUD SZÁMOLNI, tehát nem tudja, hogy te a 15. vagy a 21 tabletta után vagy 24 vagy 36 órával. Nem tudja, hogy a 21. tabletta után nem veszed-e be a 22-ediket. Remélem, így már érthetõ.
A kérdező hozzászólása: Rendben, tovább szedem, nagyon remélem hogy szombatig elmúlik. Amúgy megvonásos vérzésem a 2. vagy 3. napon szokott megjönni
A kérdező hozzászólása: Nem sexhez használom egyenlõre.. csak szedem
Ha a második hétben vagy, akkor TILOS abbahagyni a tablettát, végig kell szedni. Az a baj, hogy ennyitõl nem szabadott volna 2. héten megjönnie rendesen, max. pecsételõ vérzés lehetett volna. Gyógyszermenetes héten hányadik napon szokott megjönni? Mert ha nem a másodikon, akkor valószínûleg nem is a kihagyott tabletta okozza, hanem más, pl. nem jó neked ez a tabletta. Ma kedd van, szombatra el kell múlni, ha nem múlik el péntekig vagy más tünet is van, akkor pénteken irány a doki.
Mi az, hogy a szünet második napján se jön meg? BÁRMELYIK napon megjöhet... Van, akinek a 7.-en jön, van, akinek az elsõn, pl. nekem is... Most már szedd be a levelet, valószínûleg 1-2 napon belül elmúlik. Kiegészítõ védekezés nem ártana a levél végéig.
A kérdező hozzászólása: rendesen megjött.nem csak foltokban néha-néha
A kérdező hozzászólása: második hetében.elfog múlni?? ha tovább szedem? mert szombaton megyek nyaralni... ezért izgulok érte nagyon
Én ezt értem, és én is furcsálltam, hogy honnan "tudja" a szervezetem, hogy pont letelt a 3 hét, de beszéltem errõl nem egy nõdokival, és nem láttak benne problémát... :) De legalább nem esem kísértésbe, hogy tologassam a vérzésemet ide-oda, nekem az úgysem sikerülne..:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!