Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló abbahagyása terhességi (8 db)

Mekkora az esélye a fogamzásgátló abbahagyása után a terhesség?

Egyik ismer?söm augusztusba hagyta abba a tabletta szedését, azóta nem is jött meg neki. A párjával védekeztek, de semmi jele annak h megjönne neki. Mennyit szokot ilyenkor késni a menszesz? Van esélye arra h terhes? Válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Esélye van a terhességre, de ez nagyon sok mindentõl függ. Pl.: - hogyan védekeztek - meddig szedte a fogamzásgátlót - milyen fogamzásgátlót szedett - nagyon sok nõnek a tabletta abbahagyása után csak hónapokkal jön meg - nem hiszem, hogy ezalatt az idõ alatt teherbe lehet esni A legjobb megoldás az lenne, hogy ha beruházna egy terhestesztre és azonnal kiderülne. Már 1000 forint alatt lehet venni tesztet. Ha meg hónapokig nem jön meg neki, akkor érdemes megemlíteni ezt a nõgyógyászának is.

Esélye van a terhességre, de ez nagyon sok mindentõl függ. Pl.: - hogyan védekeztek - meddig szedte a fogamzásgátlót - milyen fogamzásgátlót szedett - nagyon sok nõnek a tabletta abbahagyása után csak hónapokkal jön meg - nem hiszem, hogy ezalatt az idõ alatt teherbe lehet esni A legjobb megoldás az lenne, hogy ha beruházna egy terhestesztre és azonnal kiderülne. Már 1000 forint alatt lehet venni tesztet. Ha meg hónapokig nem jön meg neki, akkor érdemes megemlíteni ezt a nõgyógyászának is.
Már a tabletta abbahagyását követõ hónapban is 30 százalék az esélye, akár más esetben, hiszen már napi, 24 órás hormontartalma van mindegyik modern tablettának. Ehhez persze az kell, hogy a peteérése visszatérjen, az viszont minden embernél más - nálam 6 hónapig tartott, mire biztos, bizonyítható peteérésem lett, menstruálni mensturáltam ugyan elõtte is, de pete nem volt. De van, akiknek rögtön visszaáll. Teszttel tényleg könnyen a végére lehet járni, ha pedig negatív és csak pár csepp vagy még annyi sem a mensi, akkor érdemes elmenni orvoshoz.

Fogamzásgátló abbahagyása után mellfeszülés. Ez már terhesség?

A teszt negatív, a fogamzásgátló (7 évig szedtem) abbahagyása után a menstruációs ciklusom 5. 8. napján szeretkeztünk. Most a 14. napon vagyok 3 napja fáj a mellbimbóm. Lehetséges, hogy ilyen hamar teherbe estem volna, és már jelentkezik a mellfeszülés érzése is? (Még nem akarnék gyereket) előre is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: lyen korán még nem lehet tüneted.

lyen korán még nem lehet tüneted.
Ilyen korán nem lehet tünet, valószínûleg peteérésed is még csak most van. Viszont a fogamzásgátló abbahagyása után közvetlenül könnyebben teherbe lehet esni, mint pár hónappal késõbb. Ha nem akartok még babát, akkor védekezzetek óvszerrel.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is az ovulációra tippeltem, de aztán amint beütöttem a "gúgli"ba a mellfeszülést, rögtön a terhességet dobta ki...

Fogamzasgatlo abbahagyasat követően mennyi idővel sikerülhet a terhesség? Tapasztalatok?

1 évig szedtem symicia fog.gatlot 1 hónapja hagytam abba!Abba hagyása követően kinek mikor sikerült a baba?

Legjobb válasz: Én 10 évig szedtem és annyira bekavart, hogy 2,5 évet kellett várnunk a Lányomra.

Én 10 évig szedtem és annyira bekavart, hogy 2, 5 évet kellett várnunk a Lányomra.
Szia ! 2évig szedtem Gestomix-et, abbahagyás után 4.hónapra jött össze, ebbõl kb 2, 5-3volt próbálkozós hónap :) Néztük, hogy mikor lehet az ovuláció, az eléõtti, aznap, és utána való napokon minden nap voltunk együtt. amikor elkezdtünk próbálkozni, elkezdtem szedni a terhesvitamint, és folsavat is. 15+4hkm
Szia! 2 évig szedtem. Pontosan 1 éve hagytam abba, és a ciklusom még mindig nem állt helyre. Gyógyszer elõtt mindig 28 napos volt. Fél évig vártunk a gyógyszer után, fél éve próbálkozunk, még nem vagyok terhes sajnos. :(
Három évig szedtem és a második hónapban már sikerült :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes választ!:-)
5 évig szedtem, majd abbahagyást követõen vártunk 4 hónapot (óvszerrel védekeztünk), majd az 5. hónaptól kezdtünk próbálkozni és akkor már sikerült is a baba... szóval lényegében az elsõ próbálkozós hónapban összejött.
9 évig szedtem. Az elsõ hónapban nem próbálkoztunk, a 2. hónaptól kezdtünk próbálkozni, és rögtön össze is jött a baba. :)
7 évig szedtem 4. próbálkozós hónap de semmi.
A kérdező hozzászólása: Mi is elkezdtünk próbálkozni, de meg most nem jött , össze!Köszi a választ!
7, 5 évig szedtem, 10 hónapja próbálkozunk. Peteéréskor mindig együtt vagyunk, semmi bajunk, egészségesen élünk, nem dohányzunk, vitaminokat szedünk és semmi. Hétfõn kezdõdik a meddõségi kivizsgálás, a 3. napi vérvételre megyek.

Amenorrhea? Volt valaki akinek a fogamzásgátló abbahagyását követően elmaradta a vérzése? (nem terhesség miatt) Mikor állt vissza a szervezet a normális kerékvágásba, azaz mikor jelentkezett először menstruáció?

Abbahagytam a tabletták szedését és nem jelentkezett vérzés.Sajnos a megkezdett csomagot egyszer?en félbehagytam ...Tudom,végig kellett volna szedni.. Egy orvos mondta,hogy most nem lehet tudni mikor lesz vérzés... Nálatok hogy volt? Rá kellett segiteni végül gyógyszeresen a menstruációra?

Legjobb válasz: Sok évig szedtem, igaz én levél végén hagytam abba, akkor ugye rögtön megjött, a következõ csak 52 nap múlva, után viszont beállt rendesen. Nekem erre azt mondta akkor a dokim, hogy teljesen normális így.

Sok évig szedtem, igaz én levél végén hagytam abba, akkor ugye rögtön megjött, a következõ csak 52 nap múlva, után viszont beállt rendesen. Nekem erre azt mondta akkor a dokim, hogy teljesen normális így.
bár én se a levél közepén hagytam abba, de nekem 9hónapig nem volt menstruációm.. valamilyen lekvárt kezdtem szedni 8hónaptól és megisjött.. nem akartam hormontablettát, mert az csak mégjobban megzavarná.. :SS
A kérdező hozzászólása: Igazából én nem akartam végleg abbahagyni a tabletták szedését... hosszú, ezt most nem részletezném .Most azt mondta egy doki, hogy meg kell várnom a rendes menstruációt és megint a vérzés elsõ napjától kell megkezdeni a tabik szedését, mint a legelején. De hogy mikor jön meg???? Mindegy ..most már ez van. Kedves utolsó meg tudnád mondani mi volt az a lekvár amit eszegettél? :) Köszönöm a válaszokat
fhuuu már nem emlékszem a nevére.. Bp-rõl rendelteltük már 2-3 éve :SS de elvileg a cickafark tea is jó rá! legalábbis azt olvastam róla, hogy jó a menstruációs zavarokra

A terhesseg es a fogamzasgatlo abbahagyasa utani tunetek osszeteveszthetok?

Ez az elso honapom(31 nap) hogy nem szedem a bogyot es kivancsi vagyok mi ez? Mensis hasfajas, hasszurka, aluszekonysag es mellbimbo erzekenyseg, ami neha eleg kellemetlen.

Legjobb válasz: Szia!Én is az elsõ gy.szermentes hónapban vagyok,a 40.napom ez,és sajna ma reggel volt egy enyhe vérzésem.A tüneteket és az elmaradást is a BABÁnak tudtam be,de sajna csak a hormonok zavarodtak meg!De rem.nálad más lesz a dologban!

Szia!Én is az elsõ gy.szermentes hónapban vagyok, a 40.napom ez, és sajna ma reggel volt egy enyhe vérzésem.A tüneteket és az elmaradást is a BABÁnak tudtam be, de sajna csak a hormonok zavarodtak meg!De rem.nálad más lesz a dologban!
abszolút összetéveszthetõk! Én, miután abbahagytam a tabit, nõttek a melleim, viszkettek, a hasamon terhességi csíkok lettek, fájtak a melleim, a kedvenc testáplomra ránéztem, és rohantam a wc-re hányni... De persze nem jött meg, mert peteérés sem volt, nem hogy baba...! :(

Fogamzásgátló abbahagyása okozhat terhességi tüneteket? 1 évig szedtem. Lehet, hogy terhes vagyok?

Májusban befejeztem a tabletta szedését, mensi el?tt terhes tüneteim voltak, de 4 nap késéssel megjött de csak 3 napig tartott(görcsmentes volt). A ciklusom 7-ik napján elkezdett görcsölgetni a hasam, olyan volt mint pé-mkor. Ennek már 2 hete. A melleim mintha kövek lennének, és mégha keveset is eszek,utána olyan mintha lufit nyeltem volna. Derekam fájdogál, és gyengén fáj a fejem minden nap, pedig soha nem voltam fejfájós. Lehet, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Bizony elõfordulhat hogy terhes vagy!A puffadás mellfeszülés általában a legelsõ jel!De lehet hogy csak peteérésed van valaki akkor is pufi!Derék és fejfájás lehet fronttól is!

Bizony elõfordulhat hogy terhes vagy!A puffadás mellfeszülés általában a legelsõ jel!De lehet hogy csak peteérésed van valaki akkor is pufi!Derék és fejfájás lehet fronttól is!
A kérdező hozzászólása: Derék és fejfájás soha nem volt nekem a fronttól! Mivel mind2 lábamom van össz-vissz 17 öltés, ezért mindig megérzem a front átvonulást és borzalmasan fájnak a lábaim olyankor. Szóval tuti hogy nem az miatt van. Múlt hét hétfõn még negatívat teszteltem, akkor azt hittem csak beképzelem a terhességet, de azóta csak erõsödtek a tünetek, mellem nehezebb, és feszül a hasam.(Nagyon vékony alkatú vagyok, és mintha dinnye lenne a hasamban, most úgy nézek ki)Már nem tudom mit gondoljak...
várj egy picit és tesztelj ismét reggeli vizeletbõl! Simítsd végig a hasad alját és ha nagyon rossz érzés akkor valószínû baba!:)
A kérdező hozzászólása: Ha végig símítom a hasam alját(2-3szor), picit hányingerem lesz, és még jobban elkezd görcsölni a hasam. 1-2 perc múlva pedig elmúlik...Ezek szerint babás vagyok? :) ))
Több mint valószínûû:) :) !A hányinger és a rossz érzé a méh összehúzódásától van nem tetszik a picinek!Ezért nem szabad simogatni a hasat!
A kérdező hozzászólása: :D Koszi szepen a segitseget!!! Hetfon megyek dokihoz, nem merem elbizni magam... na jo, csak 1 kicsit :) ))

Fogamzásgátló injekció abbahagyása után terhesség?

abbahagyása után rögtön teherbe lehet esni??

Legjobb válasz: Ha jo kategóriába lenne akor nem lenne megvàlaszolatlan....

Ha jo kategóriába lenne akor nem lenne megvàlaszolatlan....

Ha pár hónapig fogamzásgátlót szedek nagyobb az esélye a gyogyszer abbahagyása után a terhességnek? Könnyebben lehet utána teherbeesni?

Legjobb válasz: Én 2 évi szedtem a fogamz.gtlot, 1,5 év után sikerült a babát összehozni. Igaz h.mint kiderül azért mert nekem mensi elõtt 1 héttel volt peteérésem nem ugy mint ahogy a nagykönyven meg van irva. :)

Én 2 évi szedtem a fogamz.gtlot, 1, 5 év után sikerült a babát összehozni. Igaz h.mint kiderül azért mert nekem mensi elõtt 1 héttel volt peteérésem nem ugy mint ahogy a nagykönyven meg van irva. :)
6os vagyok. Ha babát szeretnél javaslom a törpemikroszkopot. Pg 53 a neve. Ezzel jöttünk rá a turpisságra. És egybõl sikerült a baba. Már épp küldtek meddõsségi vizsgálatra mikor rátaláltunk erre.
Nem.Nehezen ürül ki a szervezetbõl.De a kivétel erõsíti a szabályt(az egyik kedves kérdezõ akinek szerencsére sikerült hamar teherbe esni)Boldog Karácsonyt!!
A fogamzásgátló vékonyítja a méhnyálkát.nem mondanám, hogy könnyebben teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a válaszokat.Várok még több tapasztalatot, mert eléggé megoszlanak a tapasztalatok. Kellemes ünnepeket!
4 évig szedtem egy nagyon gyengét, 1 éve abbahagytam, azóta sincsenek rendben a hormonjaim :( Én nem hiszem, hogy könnyebb teherbe esni utána, hiszen leállítja a saját hormontermelést...
Én másfél évig szedtem egy nagyon erõset, majd abbahagytam és a 3.hónapban terhes lettem, most vagyok 10 hetes!
Szia:) Hát nem tudom én októberben hagytam abba gyógyszert még nincs baba, talán majd most decemberbe, bár én több évig szedtem...tehát ez nincs megírva, h kinek h sikerül fogamzásgátló után, de az esély megvan, h rögtön sikerüljön...
10 évig szedtem, szeptemberben abbahagytam, októberben terhes lettem :) Nincs szabály.
Egyik ismerõsöm szedte évekig, aztán abbahagyta, és rögtön teherbe is esett. Én 10 évig szedtem, de amikor abbahagytam, teljesen összezavarta a ciklusom, volt, hogy 1 hónapig menstruáltam, és aztán volt, hogy 2 hónapig nem jött meg. De azért így is fél év alatt összehoztuk ilyen cikluszavar mellett. Még a nõgyógyász is meglepõdött.:-) Szóval, ez tényleg változó. Kinek így, kinek úgy. Én mindenesetre nem zavarnám meg a szervezetemet a helyedben, mert lehet, hogy neked pont az ellenkezõjét váltja ki, és még nehezebb lesz a teherbeesés, bár szerintem mindenképp kérd ki az orvos véleményét, mielõtt belevágnál.
Igen.És könnyebben lehet elvetélni is:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!