Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló abbahagyása mennyi idővel áll (8 db)

Ha a fogamzásgátló abbahagyása után nem áll vissza a rendszeres ciklus, akkor az orvosnak milyen eszközei vannak, hogy ezt rendbe tegye? Általában mennyi idő alatt áll vissza a szervezet a régi kerékvágásba?

3 hónapja hagytam abba, de egyel?re még mensi sehol. Legalább jönne meg...! Így semmi esély a babára... :-(

Legjobb válasz: Tablettával lehet helyreállítani,de ez csak 90 nap után lehetséges! Legalábbis nekem ezt mondta a doki. Viszont leis cseszett,hogy ettõl még lehet próbálkozni,mire várunk! Szerintem azért kérd ki az orvosod véleményét,aztán mindent bele...

Tablettával lehet helyreállítani, de ez csak 90 nap után lehetséges! Legalábbis nekem ezt mondta a doki. Viszont leis cseszett, hogy ettõl még lehet próbálkozni, mire várunk! Szerintem azért kérd ki az orvosod véleményét, aztán mindent bele...
a javaslatom irány az orvoshoz, és nézess vele egy uh-ot, mert én is ugyanígy jártam, bár nem vártam csak 45 napot, elmentem orvoshoz, de csak rákszûrést csinált. a menszi csak nem jött, visszamentem egy hónap múlva, és uh-on kiderítette hogy pcom-van.egyébként uh után felír menszi megindítót, duphaston, vagy provera, ezzel mesterséges menszeszed lesz. 1 héten belül a kúra után.
Én is igy voltam.Szintén pcos!! Most 4hónapja szedek duphaston-t, még két hónapot szedem és utána kell mennem kontrolra, hogy javult-e a helyzet!Persze kozbe próbálkozunk!
Szia! Menj orvoshoz, ne hagyd magad lerázni, nekem ugyanez volt a problémám, ciszta lett a petesejtbõl, emiatt nem jött meg. Írt az orvos Norcolut-ot, attól megjött, kiürült a ciszta, utána 28 naposak lettek a ciklusaim. 4 hetes kismami

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idővel áll be normálisan a menstruáció?

Kb 1 éve nem szedem,és most 1,5 hónapja késik! Terhességi teszt negatív lett,de nem tudom,hogy akkor mi lehet a baj!

Legjobb válasz: Egy dolgot tudok ajánlani : NÕGYÓGYÁSZ ez nagyon szervezettõl függõ, igy nem tudok neked semmi okosat írni.

Egy dolgot tudok ajánlani : NÕGYÓGYÁSZ ez nagyon szervezettõl függõ, igy nem tudok neked semmi okosat írni.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek, ezért is nem tudok aludni! Nagyon félek...
Van akinek azonnal, van akinek 1-2 év, van akinek soha.
nem lehet, hogy pont az idegesség miatt késik? mert nekem az volt, hogy kb 2 hónap kimaradt, de amint elmentem a nõgyógyászhoz megnyugodtam, hazaértem és meg is jött.

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idővel áll helyre a ciklus?

Február végén hagytam abba, azóta a ciklusaim 35, 29, majd kb. 45 naposak voltak. Most a következ? ciklus 24. napján tartok. Babát szeretnénk, de fogalmam sincs, mikor lehet peteérésem, és mikor próbálkozzunk. A 45 napos ciklus eléggé átrázott, magas volt a h?m is, és tutira vettem a babát.

Legjobb válasz: Nincs átlag azt elhiheted!Neken tabi után megjött 27 napra és örültem, hogy lám én vagyok a kivétel!Aztán meg összeviszza jött meg 2 hónapig majd svájci óra szerint beállt a 26 nap.

Nincs átlag azt elhiheted!Neken tabi után megjött 27 napra és örültem, hogy lám én vagyok a kivétel!Aztán meg összeviszza jött meg 2 hónapig majd svájci óra szerint beállt a 26 nap.
Van akinek évekig nem áll be rendesen. Keresd fel a dokid, hátha tud segíteni valami gyógyszerrel, amivel beállhat a ciklusod.
mindenképp uh vizsgálatot kérj, nekem is ez volt minél elõbb dokihoz menj! elõszöris nekem 2 évig nem állt be, kiderült másfél év után, hogy csupa ciszta lettem ezért volt a kimaradozás..volt 34-84 napos ciklusom is a negyedik doki fejtette meg a gondot és kaptam rá gyógyszert és most jó 16+1 hetes vagyok. Nem mondom, hogy nálad ilyen gond lenne, de ennyi idõ után érdemes beállítatni és megnézetni uh-n az okokat..Azért mondom az uh-t, mert nekem az elsõ 3 doki nem csinált, ezért nem is derült ki semmi.
Szia! Nekem egyböl beállt:DD! Hála istennek én már 4 honapja nem szedek gyógyszert de a ciklusaim 27 naposak! És megjön mindig pontosan! Csak a baba nem:((! Azt hallottam hogy valakinek kellett 1 év is mire beállt a ciklusa!
Szia!Nekem ket es fel ev utan allt be, mert mint kiderult a petefeszkeim nem mukodtek egyaltalan a gyogyo elhagyasa utan.Egy marha eros gorcsos fajdalommal es ejjszakai mento hivassal derult ki, hogy jaaa hat a petefeszkeim most tertek magukhoz, hogy mukodni kene..
Nekem rögtön helyreállt, bár a petefészek rendesen sokot kapott, hogy magától kell üzemelnie, az elsõ 3 hónap maga volt a szenvedés. A doki 3 hónapot javasolt, és most 10 hónap után pozítivat teszteltem reggel:) :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: gratulálok!!! Köszönöm a válaszokat, max. az aktuális és a következõ ciklust megvárom, ha nem oké, irány a doki.

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idővel áll vissza a "normális" mensi? Ha nem jön meg, honnan tudhatom, hogy mikor van peteérés, ill. hogy van-e egyáltalán?

Mi a tapasztalat? Nekem már 25 napja késik...

Legjobb válasz: Szia! Én aug.22én hagytam abba. Nekem is rendszertelen még. Eddig 3x jött meg, de remélem, hogy most nem is jön meg, mert babát szeretnénk! :)) Nekem megjött már 34, 41, és 29 napra is. Szóval össze-vissza. Én most 28-29 napos ciklust számolok, ami a hétvégén telik le, de tesztet inkább csak a jövõhéten csinálok, ha olyan 35 napnáj járok. Sok sikert neked is! :))

Szia! Én aug.22én hagytam abba. Nekem is rendszertelen még. Eddig 3x jött meg, de remélem, hogy most nem is jön meg, mert babát szeretnénk! :) ) Nekem megjött már 34, 41, és 29 napra is. Szóval össze-vissza. Én most 28-29 napos ciklust számolok, ami a hétvégén telik le, de tesztet inkább csak a jövõhéten csinálok, ha olyan 35 napnáj járok. Sok sikert neked is! :) )
Nekem tabi után(vagyis hüvelygyûrût használtam) az elsõ hónap is percre pontos volt.A második már nem is jelentkezett, és reményeim szerint júliusig nem is nagyon találkozom a havi vendégemmel:D:D De ahány nõ annyi szokás.Barátnõmnek, még mindig nem állt helyre rendesen, pedig egy fél éve abbahagyta, valamelyik hónapban késik, másikban hamarabb megjön.Amúgy 3 hónapot szoktak mondani.
Én is aug. 22-én hagytam abba. A következõ 2 mensi abszolút kimaradt, reménykedtem kismama vagyok, de sajna csalódnom kellett. Természetesen mindennap úgy éreztem, most meg fog jönni. Szenvedtem a tünetekkel: görcs, hangulatingadozás, mellfeszülés. Gondolhatod milyen ezt 60 napon keresztül elviselni:( Aztán a doki felírta a Norcolutot és Clostilbegyit, ezek segítségével rendesen megjött (3 nappal korábban), de most a köv. mensim újra 12 napot késett. Szintén újra reménykedtem. Szerintem kb. 6 hónap, mire helyre áll. Szóval ez van. Viszont megfogadtam, hogy soha többé hormon tabi! Barátnõm 4 évig szedte, és azóta is percre pontosan megjön. Hát nem vagyunk egyformák:)
SziaIÉn áprilisban hagytam abba és lehet szerencsés vagyok de nekem 24 napra beállt a ciklusom!Hallottam rémhíreket én is hogy nem fog helyreállni, de hála az égnek nálam minden oké.Remélem nálad is!

Volt köztetek olyan aki fogamzásgátlót szedett és le állt vele mert babát terveztetek? A gyógyszer abbahagyása után mennyi idõ után jött össze a baba?

Tudom nem ide kellene írnom de teljesen el vagyok keseredve. 10 hónapja nem szedek gyógyszert és még mindig semmi :-(és hiába kezdek minden hónapot reménykedve, már a reményem is kezd el szálni :-(

Legjobb válasz: En 8evig szedtem az 1honapban össze jött a baba, sogornom 1evre rá esett teherbe! Mindenkinel másképp ürül a szervezetbõl! Ne aggódj, adj idõt és ne stresszelj rá!

En 8evig szedtem az 1honapban össze jött a baba, sogornom 1evre rá esett teherbe! Mindenkinel másképp ürül a szervezetbõl! Ne aggódj, adj idõt és ne stresszelj rá!
A kérdező hozzászólása: Körülöttem mindenkinek van bábjá az egyik ismerõsöm épp 3 napja adott életet a kisfiának, és mindig kérdezi hogy " neked mikor lesz babád.?, a kettõ pici együtt játszhatna " meg ilyenek . Néha már olyan érzésem van hogy valamit én csinálok rosszul :-(
Nekem hál'Istennek rögtön sikerült, de kolléganõmnek csak 1, 5 évvel késõbb. Ne add fel a reményt! Drukkolok!
Az 1. gyerek 12 hónap után jött össze. Ne keseredj el!
A ciklusod rendesen beállt azóta?
A kérdező hozzászólása: A ciklusom 25 napos. A gyógyszert is azért kellett abba hagynom mert hetente meg volt a menzeszem.
Hetente? Az durva.Lehet, hogy egy hormonvizsgálat nem ártana, ezt endokrinológus végzi.Nõgyógyászatilag minden oké? Vagy még nem vizsgáltattátok ki magatokat?
A kérdező hozzászólása: még nem vizsgáltattuk ki magunk azzal gondoltuk még várunk!
Nekem is 8 hónap volt. Nem a gyógyszer kiürülése a baj, mert az hamar távozik hanem hogy a szervezeted mikorra tudja a megfelelõ hormonszintet beállítani magának. És még azután is rengeteg minden kell hozzá hogy megtermékenyülj. Ha viszont korábban is voltak hormonális gondjaid akkor tényleg érdemes a dokiddal beszélni, õ kérhet hormonvizsgálatot is. Amiatt pedig ne stresszelj, hogy másoknak mikorra jött össze. Rengetegen próbálkoznak 1, 5-2 évig miközben semmi egészségügyi bajuk és van akinek elsõre összejön. Nem vagyunk egyformák viszont az orvostudomány egész jól áll :)

Mennyi idő alatt állt be a menstruációtok a fogamzásgátló abbahagyása után?

Azokra gondolok,akiknél nem jött a baba...

Legjobb válasz: Szia! Nekem rendesen megjött a következõ hónapban, ahogy a tabletta szedését abbahagytam. Annyi, hogy erõsebb volt, mint a tabletta melletti megvonásos vérzés. Minden jót!

Szia! Nekem rendesen megjött a következõ hónapban, ahogy a tabletta szedését abbahagytam. Annyi, hogy erõsebb volt, mint a tabletta melletti megvonásos vérzés. Minden jót!
Nekem egyelõre még nem jött meg rendesen. Én ugyan szeretnék babát, de mivel tegnap és ma is volt 1-1 csepp barnázásom, így gondolom órák/napok kérdése, és megjön rendesen. Napra szinte teljesen pontosan ugyanúgy 28 napos a ciklus így is. (mármint, ha mondjuk holnap reggel végre megjön normálisan) Régebben hagytam már abba a gyógyszert, és minden ugyanúgy mûködött szerencsémre, mint gyógyszer mellett.
Szia! Én harmadik hónapja nem szedem. Az elsõ 27. napra, a második 30. napra. Mindkét menszeszem 1.5 ill. 2 napos volt. Pénteken megyek miatta dokihoz.
Nos, ma megjött normálisan is. Tehát pontosan akkor, amikor a gyógyszerrel jött volna meg.
A kérdező hozzászólása: En mar voltam vele orvosnal, mert ossze-vissza jon meg junius ota.... Es ha pontosra sikeredik, akkor meg kihuzodik 2 hetre.... (2 het nem folyamatos verzes, hanem hol elkezdi, hol abbahagyja 2-3 napra...) Legkozelebb januarba vagy februarba nezzuk, ha addig nem sikerul a babo... :((( Vervetel volt, abbol aztmondta, hogy minden rendbe....majd be fog allni a menszim... Minden jot Nektek :) Szep napot :) (Lehet irni meg valaszokat ;) )
Igen, sajnos sokszor olvasom, hogy gyógyszer abbahagyás után rendszertelen a ciklus. Nem nagyon tudom, hogy hogyan szokták ezt kezelni, de ha rákeresel tuti találsz valami infót, hogy kinél mi jött be. Én iszom egy tea keveréket ciklus elsõ felében, nem tudom, hogy hatásos e :) Peteérésed van?
Szia! Nekem nagyon hosszú ciklusaim lettek. Gyógyszer után(májusban hagytam abba) 60 napra jött meg elõször, utána 42, 46, 45 nap. Múlthónapban kiderült hogy PCOS-em van, azóta diétázok (nem drasztikusan) és többet mozgok és most megjött 30 napra, nagyon örültem. szerintem ez is befolyásolta.
A kérdező hozzászólása: 176 cm, es 59 kg vagyok...elvileg normalis testsulyban vagyok.... es igen volt peteeresem....elvileg... Hat akkor csak a turelem maradt?! :) Remelem hamarosan beall, es egy babo fog novekedni a pocimbam mihamarabb :) )) Es nektek is minden jot, es mihamarabbi babasodast, aki szeretne :)
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy aki végleg abbahagyta a fog.gátlót.
Rendszeresen jött meg

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idő alatt állt be megint rendesen a menstruációtok?

El?ször a 38. napon jött meg két napra, és azóta meg eltelt 50 nap és semmi. Most már fogok venni egy tesztet, de van egy olyan érzésem, hogy még mindig csak a gyógyszer miatt van ez, mert óvszerrel védekeztünk mindig a gyógyszer abbahagyása után, szóval nem lehetek terhes. Szerintetek is a gyógyszer abbahagyása miatt van ez?

Legjobb válasz: nekem is mindig rogton megjon es helyreall, mar tobbszor hagytam abba. de sok nonek problemaja van ezzel. a baratnomnek eddig mindig megjott ha abbahagyta szunet miatt most viszont nem, honapokig, es ilyenkor dokihoz tanacsos menni. de szerintem varj vele. probalj cickafar es palastfu teat inni minden nap par hetig, szerintem beall rendesre tole. ha esetleg nem kerj hormonos kezelest. de en a naturalt javaslom, ami nem tesz tovabbi karokat es erositi is a noi medencet, es a noi szerveket. sok szerencset:)

nekem is mindig rogton megjon es helyreall, mar tobbszor hagytam abba. de sok nonek problemaja van ezzel. a baratnomnek eddig mindig megjott ha abbahagyta szunet miatt most viszont nem, honapokig, es ilyenkor dokihoz tanacsos menni. de szerintem varj vele. probalj cickafar es palastfu teat inni minden nap par hetig, szerintem beall rendesre tole. ha esetleg nem kerj hormonos kezelest. de en a naturalt javaslom, ami nem tesz tovabbi karokat es erositi is a noi medencet, es a noi szerveket. sok szerencset:)
nekem rögtön megjött rendesen, de hallottam már ilyenrõl, akinek nem.
Kétszer nem jött meg 3-4 hónapig, akkor nõgyógyász írt fel mesterséges beindítót, most augusztusban hagytam abba és azonnal megjött 29. napra és azóta is rendszeres.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kipróbálom a teát, de ha 1 héten belül sem lesz változás, akkor nõdoki...
Én 14 hónapja, tavaly augusztusban hagytam abba a fogamzásgátlót, amit elõtte 3 évig szedtem. Már rögtön a következõ hónapban megjött és azóta sem maradt ki egyszer sem, de az elõtte olyan pontos menzeszem, amihez órát lehetett volna igazítani, azóta nem 28 napos. Általában 5-6 napot mindig késik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!