Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló abbahagyása mennyi idővel (39 db)

Aki fogamzásgátlót szedett, mennyi idő után esett teherbe? Rögtön próbálkoztatok, vagy valamennyi időt vártatok a gyógyszer abbahagyása után?

Ha vártatok, akkor közben hogyan védekeztetek?

Legjobb válasz: Én hét évig szedtem gyógyszert.Nem vártunk.a második hónapban már várandós voltam.védekezhettek gumival.

Én hét évig szedtem gyógyszert.Nem vártunk.a második hónapban már várandós voltam.védekezhettek gumival.
A kérdező hozzászólása: köszi, és gratulálok! :)
Én 3 hónapja álltam le a fogi gátlóról(elötte 4 évig szedtem), most kezdtünk el probálkozni.Jövõhét szombatra nem várom:) Remélem össze jön nekünk is ilyen hamar:)
Mi se vártunk 6 évig szedtem és 3 hónap múlva terhes lettem csak sajnos elment. De hamar sikerült a másik baba 1 vérzést vártunk meg a következõ már nem jött meg :) 9+4hkm
A kérdező hozzászólása: :) Nem semmi!
Egyik alkalommal sem vártunk, elõsre terhes lettem mindkétszer.(másodjára duplán jól sikerült, ikrek lettek)
mi sem vártunk, a 2.hónapban terhes lettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, várok még válaszokat.
Gyenge gyógyszert szedtem, a doki azt mondta, hogy nem kell várni, a második hónapban, illetve a tesóval a harmadikban maradtam terhes.
Mi se vártunk már a 3. hónapban terhes lettem.Már 16 hónapo

Milyen fogamzásgátlót szedtetek? Mennyi ideig? és abbahagyása utána mikor lettetek terhesek?

Legjobb válasz: Lidnynette 20 drazsét 4 évig szedtem.abbahagytam és következõ hónapban terhes is lettem

Nekem minden évben másikat írt fel a doki.Legutolsó Diane 35.Már második éve nem szedem.1 éve próbálkozunk, de a + teszt még várat magára :(
A kérdező hozzászólása: én 2éves kisfiam születése elött 7 évig tri-regolt szedtem és az elsõ gyógyszer mentes hónapban össze is jött, most a Lydinette20-at szedem és már beszélünk mikor legyen a következõ baba, ezért kérdeztem hogy vajon most mire számítsak.
Lidnynette 20 drazsét 4 évig szedtem.abbahagytam és következõ hónapban terhes is lettem
9 évig Meliane-t szedtem, abbahagyás után 1 év 1 hónapig nem volt ciklusom, idén áprilisban beállt, azóta még nem jött a baba.
Lydinette20-at szedtem 4 évig, utána 1 hónapot még védekeztünk gumival, 2. hónapban már nem, és terhes is lettem.
Annyira jó nektek komolyan, nekünk a gyógyszer után ez már a 4. hónap és még mindig nem sikerült a baba. :-(
Tri-regolt szedtem 3 évig, majd váltottam Femodenre, amit 9 évig szedtem folyamatosan. Abbahagyása után 3 hónapig védekeztünk gumival, és utána azonnal megfogant a kisfiunk.
Gracialt szedtem 4-5 évig, elõtte másfajtákat, 3 hónapot védekeztünk óvszerrel, és elsõ abbahagyásra jött a baba, 29 évesen.
2 évig és 2 hónapig szedtem Cypromixet, május 10-én hagytam abba, elõször 3 hétre megjött, rá 3 hétre megint, és jún.28-án teherbe estem! :)
Marvelont szedtem majd' 10 évig, folyamatosan, közben 2x fél éves szünettel. Még a szedése közben terhes lettem... közbejött egy lázas betegség. Antibiotikumot nem szedtem, míg beteg voltam..
Yadine (remelem jol irom) fogamzasgatlot szedtem 8 evig. Abbahagyas utan 3 honapig ovszerrel vedekeztunk es utanna egybol sikerult a baba.

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idő után célszerű elkezdeni szedni valamilyen vitamint (Elevit)? Vagy egyátalán van-e értelme?

Legjobb válasz: Tulajdonképpen a terhesvitaminok multivitaminok, amikben emelt szinten vannak a vitaminok. Szóval szerintem nem értelmetlen, csak hosszú ideig nem ajánlott szedni õket, ha nincs szüksége a szervezetnek rá, mert akkor vitamin túladagolásod lesz. A gyógyszer abbahagyása után már egy hónappal lehet próbálkozni, valaki 3-6 hónapot ajánl. Én a biztosra mentem, és úgy voltam vele, hogy 6 hónapot várok legalább. Végül a 6 hónap leteltével még nem kezdtük el a próbálkozást, csak pár hónapra rá, és rögtön össze is jött a babánk:D A gyógyszer abbahagyása után már egy hónappal elkezdheted az elevitet szedni.

Tulajdonképpen a terhesvitaminok multivitaminok, amikben emelt szinten vannak a vitaminok. Szóval szerintem nem értelmetlen, csak hosszú ideig nem ajánlott szedni õket, ha nincs szüksége a szervezetnek rá, mert akkor vitamin túladagolásod lesz. A gyógyszer abbahagyása után már egy hónappal lehet próbálkozni, valaki 3-6 hónapot ajánl. Én a biztosra mentem, és úgy voltam vele, hogy 6 hónapot várok legalább. Végül a 6 hónap leteltével még nem kezdtük el a próbálkozást, csak pár hónapra rá, és rögtön össze is jött a babánk:D A gyógyszer abbahagyása után már egy hónappal elkezdheted az elevitet szedni.
A kérdező hozzászólása: És naponta szedjem, vagy csak minden másnap?
Nekem anno az javasolta az orvosom, hogy ne szedjem minden nap, hanem "amikor eszembe jut". 2-3 naponta szedtem elõtte, mikor terhes lettem akkor kb minden másnap.

Fogamzásgátló abbahagyása után IKREK, ki meddig szedte, és mennyi idő múlva lettek ikrek?

Annyit olvasok iker terhességekről itt,(fog.g. abbahagyása után)mi is most szeretnék kistesót és 5.hónapja szedem,ettől lehetnek ikreim?Kíváncsi vagyok mennyire gyakori,nekem a családban nem volt,gondolom nem is lehet nekem :D

Legjobb válasz: A kétpetéjû ikerterhesség esélye nõ meg egy kicsit a fogamzásgátló abbahagyása után, pont azért amit az elsõ válaszoló is írt, mert a hirtelen szabályzás alól felszabaduló hormonok túlmûködnek. Én 4 évig szedtem, utána egybõl terhes lettem, és "csak" 1 babám lett.

A kétpetéjû ikerterhesség esélye nõ meg egy kicsit a fogamzásgátló abbahagyása után, pont azért amit az elsõ válaszoló is írt, mert a hirtelen szabályzás alól felszabaduló hormonok túlmûködnek. Én 4 évig szedtem, utána egybõl terhes lettem, és "csak" 1 babám lett.
Az ikerterhességnek több oka van, az egypetéjü ikrek esetében az anyai ágon öröklödhet a hajlam, és az egy megtermékenyitett petesejt osztódik több részre, tehát a gyerekek biológiailag ugyanazok a személyek. A többpetéjü ikrek esetében általában nincs örökletesség, a hormonszabályozás rendellenessége miatt egy helyett kettö vagy több pete szabadul fel egyszerre, az ilyen ikreknek genetikaliag nincs több köze egymáshoz, mintha egymás után születtek volna. Ezt a fajta ikerterhességet segitheti elö néhány esetben az elözöleg szedett fogamzásgátló, mert a saját hormonszabályozást leállitja, és amikor újra visszaáll a gyógyszer után, akkor elöfordul, hogy néha túlmüködik. De én nem ismerek egyetlen olyan valakit sem, aki igy lett ikrekkel terhes.
A kérdező hozzászólása: :D
Az elsõ nem írta jól, a kétpetéjûség öröklõdhet anyai ágon, az egypetéjû ikrekre még igazán az orvosok sem tudják a választ, úgy nevezik sok helyen, hogy véletlen balesete a természetnek. Nem öröklõdik. A családban nekünk is öröklõdik anyai ágon a kétpetéjû ikerterhességre való hajlam, nekem is ikreim lettek:)
Èn egybõl az abbahagyàsa utàn estem teherbe, ikreket vàrok.

Fogamzásgátló abbahagyás után fellépő menzi kimaradás miatt mennyi idő után lehet orvoshoz fordulni?

Babát szeretnénk, 3 hónapja nem szedek már fogamzásgátlót. Els? két hónapban megjött (de akkor sem rendes ciklusonként), utána viszont már nem (nem lettem terhes). Olvastam, hogy volt akinek fél évig, de hónapokig is kimaradt. Ha esetleg velem is ez lenne, hogy nem jön meg több hónapig, akkor ezzel fordulhatok orvoshoz, és ha igen mikor? Vagy elhajt az orvos azzal, hogy várjak türelmesen amíg magától megjön, mégha ez esetleg fél évbe is beletelik?

Legjobb válasz: Ha a fogamzásgátló szedése elõtt rendszeres volt a ciklusod, akkor elhajt az orvos nagy valószínûséggel. És türelemre int! Nekem egyáltalán nem jött meg a tabi abbahagyása után, vártam fél évet, és utána fordultam dokihoz. Addig szedtem E-vitamint, multivitamint, homeopátiás cseppeket. A hormonvizsgálat már elkészült, szeptemberben megyek a dokihoz, és kielemzi. Szóval, egy kicsit azért várhatsz, mondta nekem is a dokim, hogy a fél év kimaradás, az már gyanus, de látottmár olyat is, hogy vkinek nem jött meg 1 évig, és semmi gondja nem volt, egyszerûen csak annyi, hogy szegény agyalapi mirigye állt és várt... Hát... ezért olyan szörnyû módszer a hormonális fogamzásgátlás... Ráadásul nekem elõtte sem volt rendszeres... De tanulta, belõle... Remélem, te nem jársz így!

Ha a fogamzásgátló szedése elõtt rendszeres volt a ciklusod, akkor elhajt az orvos nagy valószínûséggel. És türelemre int! Nekem egyáltalán nem jött meg a tabi abbahagyása után, vártam fél évet, és utána fordultam dokihoz. Addig szedtem E-vitamint, multivitamint, homeopátiás cseppeket. A hormonvizsgálat már elkészült, szeptemberben megyek a dokihoz, és kielemzi. Szóval, egy kicsit azért várhatsz, mondta nekem is a dokim, hogy a fél év kimaradás, az már gyanus, de látottmár olyat is, hogy vkinek nem jött meg 1 évig, és semmi gondja nem volt, egyszerûen csak annyi, hogy szegény agyalapi mirigye állt és várt... Hát... ezért olyan szörnyû módszer a hormonális fogamzásgátlás... Ráadásul nekem elõtte sem volt rendszeres... De tanulta, belõle... Remélem, te nem jársz így!
Én 2 hónapot vártam a fog. gátló után, majd elmentem dokihoz, aki adott egy olyan gyógyszert, ami meghozta. Szerintem fölösleges várnod, csak húzod az idõt!

Mennyi idot varjak a fogamzasgatlo abbahagyasa utan a babaval?

Eleg eros Diane 35 nevu f.gatlot szedek 8 honapja a borom miatt kellett szednem.Szerintetek mennyit varjunk a babaval miutan abbahagytam a gyogyszert?Aki mar szedte ezt a fajta gyogyszert annak visszajottek a pattanasai?elore is koszonom a a valaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Ezt a gyógyszert szokták PCOS-soknak is felírni, ha egyébként még nem akarnak babát. Te nem vagy az? Ha igen, akkor menj el endokrinológushoz, mert a pattanás csak az egyik tünete ennek a betegségnek, és komoly akadálya lehet a teherbe esésnek, ha nincs rendesen kezelve. Valószínûleg az abbahagyás után visszatérnek a problémák. Amúgy ennél a fogamzásgátlónál sem kell várni a babavállalással, rögtön lehet próbálkozni, sõt! Nem okoz semmi problémát a tabi.

Szia! Ezt a gyógyszert szokták PCOS-soknak is felírni, ha egyébként még nem akarnak babát. Te nem vagy az? Ha igen, akkor menj el endokrinológushoz, mert a pattanás csak az egyik tünete ennek a betegségnek, és komoly akadálya lehet a teherbe esésnek, ha nincs rendesen kezelve. Valószínûleg az abbahagyás után visszatérnek a problémák. Amúgy ennél a fogamzásgátlónál sem kell várni a babavállalással, rögtön lehet próbálkozni, sõt! Nem okoz semmi problémát a tabi.
15-32-vel értek egyet. Én is megkérdeztem a fõorvost, aki azt mondta, nem kell várni, mert épp azért kell szedni naponta, mert 1 NAP ALATT KIÜRÜL. Nekünk utána a 2. hónapban jött össze.
Rögtön lehet próbálkozni, mert 24 óra alatt kiürül (ezért kell mindennap szedni :) ). Sõt, a tabletta abbahagyását követõ elsõ 2-3 hónapban a legnagyobb az esély a teherbeesésre, mert a petefészek felszabadul a gátlás alól, és elõfordul, hogy egy ciklus alatt több pete is megérik!
fél év.
3 hónap.
Mi fél évet vártunk, de az orvosom szerint rögtön el lehet kezdeni ahogyan abbahagyja a nõ a gyógyszert. Azért biztos ami biztos, vártunk...

Mennyi időt kell várni a fogamzásgátló abbahagyása után, hogy gyerek biztonságosan megfoganjon?

Legjobb válasz: Szia! Május 10-én hagytam abba a Cypromixet, és most 6 hetes terhes vagyok! :) A baba jún.28-én fogant! Csak ugye utolsó mensitõl számolják a terhességet. Nekem a gyógyszer abbahagyása után kétszer jött meg 3-3 hétre, azért mertünk nekiállni a baba-projectnek, és lám, elsõre összejött :)! Hajrá Neked is! Bátran! Az elsõ igazi mensidet várjátok meg! Vagyis az elsõ az még gyógyszermegvonásos vérzés lesz, de a második már igazi! Minden jót Nektek! :) boldog 6 heteske

Szia! Május 10-én hagytam abba a Cypromixet, és most 6 hetes terhes vagyok! :) A baba jún.28-én fogant! Csak ugye utolsó mensitõl számolják a terhességet. Nekem a gyógyszer abbahagyása után kétszer jött meg 3-3 hétre, azért mertünk nekiállni a baba-projectnek, és lám, elsõre összejött :) ! Hajrá Neked is! Bátran! Az elsõ igazi mensidet várjátok meg! Vagyis az elsõ az még gyógyszermegvonásos vérzés lesz, de a második már igazi! Minden jót Nektek! :) boldog 6 heteske
A mai alacsony hormontartalmú tabletták mellett, nem kell semmit. De ha biztosra akarsz menni 1 hét sztem optimális :)
van, h nem is kell várni, mert pl. ha kihagysz 1-2 szemet, már attól is teherbeeshetsz..

A Milligest fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idővel tisztul ki a szervezetem? Már 3 hónapja nem szedem.

Legjobb válasz: attól függ mennyi ideig szedted, meg hogy magas vagy alacsony hormontartalmú volt-e az biztos hogy több idõ kell hogy teljesen kiürüljön a szervezetbõl (pl ha több évig szedted) de ha csak kevesebb szerinem akkor kell minimum 5-6 hónap én is vártam bizonyos idõt és csak utána próbálkoztunk babócával aki elsõre sikerült:)

attól függ mennyi ideig szedted, meg hogy magas vagy alacsony hormontartalmú volt-e az biztos hogy több idõ kell hogy teljesen kiürüljön a szervezetbõl (pl ha több évig szedted) de ha csak kevesebb szerinem akkor kell minimum 5-6 hónap én is vártam bizonyos idõt és csak utána próbálkoztunk babócával aki elsõre sikerült:)

Mennyi idő után estetek teherbe Cypromix fogamzásgátló szedésének abbahagyása után? Volt probléma esetleg?

Tapasztalatokat szeretnék hallani, mert én azt szedtem, és nem tudom, mire számítsak babaprojekt ügyben:)

Legjobb válasz: Én nem cypromixet szedtem,de szerintem az nem sokat számit hogy milyen márkájú a tabletta,én abbahagyása után olyan 2 hónapra esztem teherbe,és nem volt semmi probléma

Én nem cypromixet szedtem, de szerintem az nem sokat számit hogy milyen márkájú a tabletta, én abbahagyása után olyan 2 hónapra esztem teherbe, és nem volt semmi probléma
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Sok boldogságot a babádhoz!

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy fogamzásgátló tabletta abbahagyása után mennyi idő mire a normál ciklus helyreáll? 8 hónapja nem szedem a fogamzásgátlót és a menstruációm össze-vissza jön meg, valamint a hajam is eléggé hullik. Premenssel se

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy fogamzásgátló tabletta abbahagyása után mennyi idő mire a normál ciklus helyreáll? 8 hónapja nem szedem a fogamzásgátlót és a menstruációm össze-vissza jön meg, valamint a hajam is eléggé hullik. Premenssel segíthetem a ciklusom helyreállását? Már eléggé tanácstalan vagyok. Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, a Premens tabletta segítséget jelenthet ebben a helyzetben, ám a tünetei miatt javaslok egy részletes nőgyógyászati kivizsgálást is. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, a Premens tabletta segítséget jelenthet ebben a helyzetben, ám a tünetei miatt javaslok egy részletes nőgyógyászati kivizsgálást is. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!