Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló abbahagyása mennyi (57 db)

Mennyire lehet kockázatos fogamzásgátló abbahagyása után másfél hónappal teherbe esni?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló abbahagyása után akár egybõl is teherbe lehet esni. Az ikerterhesség esélye is megnõ.:))

Fogamzásgátló abbahagyása után akár egybõl is teherbe lehet esni. Az ikerterhesség esélye is megnõ.:) )
Szia! Nekem nõgyógyász mondta, hogy azonnal lehet próbálkozni a babával, mert a mostani fogamzásgátló tabletták hormontartalma annyira alacsony, hogy nem raktározódik fel a szervezetben. Ha meg mégis, akkor úgysem esel teherbe.
Nekem is azt mondta a nõgyógyász hogy azonnal lehet próbálkozni, sikerül is elsõre:) Azóta 2 éves a kisfiam, most második baba is elsõre sikerült gyógyszer után!12 hetes km
A kérdező hozzászólása: Azt hallottam, hogy négy hónapot kell várni, addig gumi.
Ahány baba fogan mellette... Semennyit nem kell várni, nem kerülhet forgalomba, amennyiben károsítana egy esetlegesen létrejövõ terhességet (->ha abbahagyod, még annyit sem árthat), kiürülési ideje lényegében nincs (többek között ezért kell naponta szedni). Régen sem azért kellett várni velük, mert a babának árt, hanem azért, mert a nyálkahártya elvékonyodását okozta egyik másik kb. 20 évvel ezelõtti készítmény. Így effektíve a terhesség létrejöttének nem volt esélye. Most van, azonnal, rögtön az elhagyása után lehet próbálkozni, és a szedésrõl való leállás utáni elsõ hónapokban nagyobb is az esélye a terhességnek.
Én dupla példával szolgálhatok: kétszer lettem bogyó elhagyása után terhes rögtön (tervezetten). MÁsodjára duplán jól sikerült, ikrek lettek, pedig a szopi alatt szedhetõ egy hormonos gyógszert szedtem és hagytam abba. (egypetéjûek a fiúk, így nem hiszem hogy a gyógyszer befolyása miatt lettek "duplák", bár ezt nem tudom)
Ja és mindhárom gyerek egészséges, az ikrekkel is problémamentes terhességem volt.

Fogamzásgátló abbahagyása után IKREK, ki meddig szedte, és mennyi idő múlva lettek ikrek?

Annyit olvasok iker terhességekről itt,(fog.g. abbahagyása után)mi is most szeretnék kistesót és 5.hónapja szedem,ettől lehetnek ikreim?Kíváncsi vagyok mennyire gyakori,nekem a családban nem volt,gondolom nem is lehet nekem :D

Legjobb válasz: A kétpetéjû ikerterhesség esélye nõ meg egy kicsit a fogamzásgátló abbahagyása után, pont azért amit az elsõ válaszoló is írt, mert a hirtelen szabályzás alól felszabaduló hormonok túlmûködnek. Én 4 évig szedtem, utána egybõl terhes lettem, és "csak" 1 babám lett.

A kétpetéjû ikerterhesség esélye nõ meg egy kicsit a fogamzásgátló abbahagyása után, pont azért amit az elsõ válaszoló is írt, mert a hirtelen szabályzás alól felszabaduló hormonok túlmûködnek. Én 4 évig szedtem, utána egybõl terhes lettem, és "csak" 1 babám lett.
Az ikerterhességnek több oka van, az egypetéjü ikrek esetében az anyai ágon öröklödhet a hajlam, és az egy megtermékenyitett petesejt osztódik több részre, tehát a gyerekek biológiailag ugyanazok a személyek. A többpetéjü ikrek esetében általában nincs örökletesség, a hormonszabályozás rendellenessége miatt egy helyett kettö vagy több pete szabadul fel egyszerre, az ilyen ikreknek genetikaliag nincs több köze egymáshoz, mintha egymás után születtek volna. Ezt a fajta ikerterhességet segitheti elö néhány esetben az elözöleg szedett fogamzásgátló, mert a saját hormonszabályozást leállitja, és amikor újra visszaáll a gyógyszer után, akkor elöfordul, hogy néha túlmüködik. De én nem ismerek egyetlen olyan valakit sem, aki igy lett ikrekkel terhes.
A kérdező hozzászólása: :D
Az elsõ nem írta jól, a kétpetéjûség öröklõdhet anyai ágon, az egypetéjû ikrekre még igazán az orvosok sem tudják a választ, úgy nevezik sok helyen, hogy véletlen balesete a természetnek. Nem öröklõdik. A családban nekünk is öröklõdik anyai ágon a kétpetéjû ikerterhességre való hajlam, nekem is ikreim lettek:)
Èn egybõl az abbahagyàsa utàn estem teherbe, ikreket vàrok.

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyire "normális" a vérzés zavar? Nem a menszesz kimaradása, hanem épp az ellenkezője erős vérzésem van?

Van egy befelénövő miómám, ezt valszeg műteni fogják hamarosan. Eddig fogamzásgátlót szedtem, de már az előző hónapban is az volt, hogy pl a nehéz súlyok megemelésétől nagyon elkezdett fájni a hasam és elkezdtem vérezni. Vagy pl, adott nap már nem nagyon véreztem, majd este vendégségben ittam 2db pálinkát és utána kb egy "negyed" csírkemáj nagyságú nyálkahártya jött ki belőle egy tonna vérrel...a tiszta betét egy pillanat alatt maximálisan megtelt, sőt túl is telítődött, ha értitek mire gondolok. Tudom, hoyg a mióma is okoz ilyen gondot...de szerintetek ez a fő ok, vagy akár az is hogy abba hagytam a fogamzásgátlót? Ps. dokinál voltam a mióma miatt 3 hete...elmítettem neki a vérzést, nem nagyon kommentálra...megemlítette, hogy valószínű a mióm amiatt van ez...

Legjobb válasz: Amikor az ember lánya abbahagyja a fogamzásgátlót, az okozhat vérzészavarokat, hiszen a szervezetnek át kell állnia a plusz hormonok nélküli mûködésre. Nálad meg még egy mióma is bejött a képbe. Szerintem is inkább a mióma rendetlenkedik, viszont elképzelhetõ, hogy a gyógyszer abbahagyása is rásegít minderre. Mindegy, most már ne kezdd el újra a gyógyszert, mert teljesen megbolondítod a szervezeted. Mûtesd ki a miómádat és utána valószínûleg hamar beáll a vérzésed a normális gyakoriságra és mértékre.

Amikor az ember lánya abbahagyja a fogamzásgátlót, az okozhat vérzészavarokat, hiszen a szervezetnek át kell állnia a plusz hormonok nélküli mûködésre. Nálad meg még egy mióma is bejött a képbe. Szerintem is inkább a mióma rendetlenkedik, viszont elképzelhetõ, hogy a gyógyszer abbahagyása is rásegít minderre. Mindegy, most már ne kezdd el újra a gyógyszert, mert teljesen megbolondítod a szervezeted. Mûtesd ki a miómádat és utána valószínûleg hamar beáll a vérzésed a normális gyakoriságra és mértékre.
A kérdező hozzászólása: Szia bánomisén, Köszi a válaszod! Van még egy óriási dilemám a mûtéttel kapcsolatban. Laparoszkópia vérzés mellet: Laparoszkópiát terveznek nekem, de eléggé aggódom, hogy lényegében nem tudom megmondani mikor nem fogok vérezni... Mi lesz ha ez a méhnyálkahártyás vér bejut a hasüregembe és megtapad? Van valami módszer arra, hogy mielõtt a hasüregfelõl megnyitnak valahogy "kitisztítják a méhem"...hülye kérdésnek tûnik, de valahol nem az. Normáls esetben sosem mûtenek, ha valaki menstruál és nálam eleve találtak endometriózis a hasüregben egy korábbi mûtét során. Méhgyulladás: Még azon gondolkodtam, hogy nem okozhatja-e ezt az extra erõs vérzést méhgyulladás? Mióta nem szedem a gyógyszert /2hete/ lényegében non-stop fájdogál a hasam...non-stop vérzek néha nagyon erõsen...szúr össze vissza az egész hasam, kicsit olyan érzésem van mintha bent mindenem be lenne gyulladva...nem teljesen olyan érzés, mintha menszesz fájdalmam lenne, hanem szúr a petefészkem, fájdogál az egész hasam. Mindenm nyom, fel vagyok puffadva... 3 hete még nem volt semmilyen ciszta a petefészkemen. Feltételezem és remélem most sincs.
Ha nem olyanok a mûtéti feltételek - például erõsen vérzel -, akkor kiírnak majd egy másik mûtéti idõpontot. Viszont ha muszáj elvégezni a mûtétet, el tudják vérzés mellett is. Az orvosod tisztje ezt eldönteni még a mûtét elõtt, hiszen õ látott, õ tudja, hogy valójában mi történik odabent. Nagyobb mûtéti kockázatot, mint amennyi minden mûtéttel jár, nem vállalnak be csak úgy az orvosok, legyél egészen nyugodt. (Na, ezt most könnyû mondani, mi? :-) A lényeg a lényeg, hogy ha azt mondják, mûthetõ vagy, akkor biztosan mûthetõ vagy és vigyázni fognak mindenre. Ha meg éppen akkor nem vagy mûthetõ, azt is meg fogják mondani. A gyulladásokat, legyen az bármilyen, általában láz kíséri, ez az egyik jele annak, hogy valami gyulladásba jött a szervezetben. Ha nincs lázad, akkor nagy valószínûséggel nincs gyulladásod sem. Végülis egy mióma és egy éppen most felborított hormonrendszer elég ok arra, hogy ennyire rendetlenkedjen a vérzésed.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm bánomisén a válaszod! Nagyon segítõ volt :-)!

Fogamzásgátló abbahagyás után fellépő menzi kimaradás miatt mennyi idő után lehet orvoshoz fordulni?

Babát szeretnénk, 3 hónapja nem szedek már fogamzásgátlót. Els? két hónapban megjött (de akkor sem rendes ciklusonként), utána viszont már nem (nem lettem terhes). Olvastam, hogy volt akinek fél évig, de hónapokig is kimaradt. Ha esetleg velem is ez lenne, hogy nem jön meg több hónapig, akkor ezzel fordulhatok orvoshoz, és ha igen mikor? Vagy elhajt az orvos azzal, hogy várjak türelmesen amíg magától megjön, mégha ez esetleg fél évbe is beletelik?

Legjobb válasz: Ha a fogamzásgátló szedése elõtt rendszeres volt a ciklusod, akkor elhajt az orvos nagy valószínûséggel. És türelemre int! Nekem egyáltalán nem jött meg a tabi abbahagyása után, vártam fél évet, és utána fordultam dokihoz. Addig szedtem E-vitamint, multivitamint, homeopátiás cseppeket. A hormonvizsgálat már elkészült, szeptemberben megyek a dokihoz, és kielemzi. Szóval, egy kicsit azért várhatsz, mondta nekem is a dokim, hogy a fél év kimaradás, az már gyanus, de látottmár olyat is, hogy vkinek nem jött meg 1 évig, és semmi gondja nem volt, egyszerûen csak annyi, hogy szegény agyalapi mirigye állt és várt... Hát... ezért olyan szörnyû módszer a hormonális fogamzásgátlás... Ráadásul nekem elõtte sem volt rendszeres... De tanulta, belõle... Remélem, te nem jársz így!

Ha a fogamzásgátló szedése elõtt rendszeres volt a ciklusod, akkor elhajt az orvos nagy valószínûséggel. És türelemre int! Nekem egyáltalán nem jött meg a tabi abbahagyása után, vártam fél évet, és utána fordultam dokihoz. Addig szedtem E-vitamint, multivitamint, homeopátiás cseppeket. A hormonvizsgálat már elkészült, szeptemberben megyek a dokihoz, és kielemzi. Szóval, egy kicsit azért várhatsz, mondta nekem is a dokim, hogy a fél év kimaradás, az már gyanus, de látottmár olyat is, hogy vkinek nem jött meg 1 évig, és semmi gondja nem volt, egyszerûen csak annyi, hogy szegény agyalapi mirigye állt és várt... Hát... ezért olyan szörnyû módszer a hormonális fogamzásgátlás... Ráadásul nekem elõtte sem volt rendszeres... De tanulta, belõle... Remélem, te nem jársz így!
Én 2 hónapot vártam a fog. gátló után, majd elmentem dokihoz, aki adott egy olyan gyógyszert, ami meghozta. Szerintem fölösleges várnod, csak húzod az idõt!

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idő után célszerű elkezdeni szedni valamilyen vitamint (Elevit)? Vagy egyátalán van-e értelme?

Legjobb válasz: Tulajdonképpen a terhesvitaminok multivitaminok, amikben emelt szinten vannak a vitaminok. Szóval szerintem nem értelmetlen, csak hosszú ideig nem ajánlott szedni õket, ha nincs szüksége a szervezetnek rá, mert akkor vitamin túladagolásod lesz. A gyógyszer abbahagyása után már egy hónappal lehet próbálkozni, valaki 3-6 hónapot ajánl. Én a biztosra mentem, és úgy voltam vele, hogy 6 hónapot várok legalább. Végül a 6 hónap leteltével még nem kezdtük el a próbálkozást, csak pár hónapra rá, és rögtön össze is jött a babánk:D A gyógyszer abbahagyása után már egy hónappal elkezdheted az elevitet szedni.

Tulajdonképpen a terhesvitaminok multivitaminok, amikben emelt szinten vannak a vitaminok. Szóval szerintem nem értelmetlen, csak hosszú ideig nem ajánlott szedni õket, ha nincs szüksége a szervezetnek rá, mert akkor vitamin túladagolásod lesz. A gyógyszer abbahagyása után már egy hónappal lehet próbálkozni, valaki 3-6 hónapot ajánl. Én a biztosra mentem, és úgy voltam vele, hogy 6 hónapot várok legalább. Végül a 6 hónap leteltével még nem kezdtük el a próbálkozást, csak pár hónapra rá, és rögtön össze is jött a babánk:D A gyógyszer abbahagyása után már egy hónappal elkezdheted az elevitet szedni.
A kérdező hozzászólása: És naponta szedjem, vagy csak minden másnap?
Nekem anno az javasolta az orvosom, hogy ne szedjem minden nap, hanem "amikor eszembe jut". 2-3 naponta szedtem elõtte, mikor terhes lettem akkor kb minden másnap.

Fogamzásgátló abbahagyása után megszakításos módszer. Mennyi az esélye a teherbe esésnek? TÖBBI LENT!

kb 3 hete hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését (jövőhétre (péntek-vasárnap) várnám a menstruációm), a párommal a menstruációm után 1,5 héttel (pénteken) megszakításos módszerrel szeretkeztünk. Egyik kérdésem, a fogamzásgátló után rögtön lehet ovu? Mekkora az esélye a terhességre? U.i: korai lenne, de ma (az aktus után 4 nappal) erőteljes folyásom volt, tompa derék és alhasi fájdalmaim vannak. Esetleg ez lehet a peteérés és a közelgő mensi egyik jele? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Tabi abbahagyása utáni hetekben a legnagyobb az esély a terhességre, ez egy nagyon termékeny idõszak, úgyhogy igen, lehetsz terhes.

Tabi abbahagyása utáni hetekben a legnagyobb az esély a terhességre, ez egy nagyon termékeny idõszak, úgyhogy igen, lehetsz terhes.
Igen, szerintem simán lehetsz...pont akkor voltatok együtt mikor a legnagyobb az esély rá és ugye a megszakításos módszer nem sokat ér ha nem akarsz babát...ugyanis sperma nem csak az orgazmussal távozik.Ha nem vagy az , és szerencséd van és nem szeretnél babát akkor használjatok óvszert.Tapasztalatból a naptári módszert se próbáljátok ki ...ezzel módszerrel vagyok 15 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Marad a várakozás, jövõhéten kiderül. Nõgyógyásznak is írtam, bár az õ válasza az volt, hogy szerinte nem valószínû a terhesség, azért nem veszem biztosra. Utolsó komizó: ha jól veszem ki, nem akartatok babát, ugye?

Fogamzásgátló abbahagyása után 2 hónappal a középidőben lehet a peteérés? Mennyi az esély "tapasztaltak" akik abbahagyták a gyógyszert, hogy teherbe esnek az első "bele" menésbe?

2 hónapja hagytam abba a gyógyszert,elsőnek 27 napra, másodszorra 25 napra jött meg. Tegnap a párom a nagy hevben belém ment, párom 30 én 25. Igazából későbbre terveznék, de nem lenne tragédia a baba, de kicsit elbizonytalanodtam.A kalkulátor szerint pontosan tegnap volt az ovulációm..Párom azt mondta bízzuk a természetre, várjuk meg mit hoz a sors..Gondolkodom az esemény utánin...Szerintetek ugye kevés az esélyem, hogy egyből összejön?

Legjobb válasz: attol függ akarod vagy sem?ha nem akkor ne várj az esemény utánival.ne várj arra hogy hátha mégse most volt pé.nekem az elsö alkalommal összejött a baba gyogyszer abbahagyása után.szokták mondani hogy ilyenkor amugy is nagyobb az esély rá.de ha nem akarsz most babát,minek hagytad abba a gyogyszerszedést?

attol függ akarod vagy sem?ha nem akkor ne várj az esemény utánival.ne várj arra hogy hátha mégse most volt pé.nekem az elsö alkalommal összejött a baba gyogyszer abbahagyása után.szokták mondani hogy ilyenkor amugy is nagyobb az esély rá.de ha nem akarsz most babát, minek hagytad abba a gyogyszerszedést?
A kérdező hozzászólása: Az orvos erõsen ajánlotta, mert a rákszûrésen egy eredményem nem volt jó:(
A kalkulátor egy gép, ami egy átlag ciklus félidejét mutatja.Neked a ciklus hossza is változó, így nagyon nehéz megmondani, hogy mikor volt peteérés.Nálam a mensi utáni 3.napon volt pé, mikor teherbe estem, pedig a kalkulátor még messze nem jelzett semmit.Ha az orvos eltiltott a fogamzásgátlótól, akkor az eseményutánit pláne nem fogja ajánlani.Keresd fel a dokidat és meséld el neki, hogy mi történt!Ja és vegyetek gumit!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem tudom mit csináljak, tanácstalan vagyok :(
Mondom, menj orvoshoz!

Mennyi idot varjak a fogamzasgatlo abbahagyasa utan a babaval?

Eleg eros Diane 35 nevu f.gatlot szedek 8 honapja a borom miatt kellett szednem.Szerintetek mennyit varjunk a babaval miutan abbahagytam a gyogyszert?Aki mar szedte ezt a fajta gyogyszert annak visszajottek a pattanasai?elore is koszonom a a valaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Ezt a gyógyszert szokták PCOS-soknak is felírni, ha egyébként még nem akarnak babát. Te nem vagy az? Ha igen, akkor menj el endokrinológushoz, mert a pattanás csak az egyik tünete ennek a betegségnek, és komoly akadálya lehet a teherbe esésnek, ha nincs rendesen kezelve. Valószínûleg az abbahagyás után visszatérnek a problémák. Amúgy ennél a fogamzásgátlónál sem kell várni a babavállalással, rögtön lehet próbálkozni, sõt! Nem okoz semmi problémát a tabi.

Szia! Ezt a gyógyszert szokták PCOS-soknak is felírni, ha egyébként még nem akarnak babát. Te nem vagy az? Ha igen, akkor menj el endokrinológushoz, mert a pattanás csak az egyik tünete ennek a betegségnek, és komoly akadálya lehet a teherbe esésnek, ha nincs rendesen kezelve. Valószínûleg az abbahagyás után visszatérnek a problémák. Amúgy ennél a fogamzásgátlónál sem kell várni a babavállalással, rögtön lehet próbálkozni, sõt! Nem okoz semmi problémát a tabi.
15-32-vel értek egyet. Én is megkérdeztem a fõorvost, aki azt mondta, nem kell várni, mert épp azért kell szedni naponta, mert 1 NAP ALATT KIÜRÜL. Nekünk utána a 2. hónapban jött össze.
Rögtön lehet próbálkozni, mert 24 óra alatt kiürül (ezért kell mindennap szedni :) ). Sõt, a tabletta abbahagyását követõ elsõ 2-3 hónapban a legnagyobb az esély a teherbeesésre, mert a petefészek felszabadul a gátlás alól, és elõfordul, hogy egy ciklus alatt több pete is megérik!
fél év.
3 hónap.
Mi fél évet vártunk, de az orvosom szerint rögtön el lehet kezdeni ahogyan abbahagyja a nõ a gyógyszert. Azért biztos ami biztos, vártunk...

Teherbe esési fortélyokat tudnátok javasolni? Vitaminokat kell-e szedni? Mennyit várjak fogamzásgátló abbahagyása után!

Legjobb válasz: Én sem várnék, az abbahagyás után fogékonyabb vagy, a mai fog.gátlóknak már nagyon alacsony a hormontartalma, ezért lehet baj, ha egy szemet is kihagysz, sõt, ha közben esel teherbe, a babának sem lesz baja. Én már sajnálom, hogy várta másfél évet utána,egyre gázabb a ciklusom.

Én sem várnék, az abbahagyás után fogékonyabb vagy, a mai fog.gátlóknak már nagyon alacsony a hormontartalma, ezért lehet baj, ha egy szemet is kihagysz, sõt, ha közben esel teherbe, a babának sem lesz baja. Én már sajnálom, hogy várta másfél évet utána, egyre gázabb a ciklusom.
Nekem nem javasolta a doki a fog.gátló abbahagyása után a szünetet. Egyszer menstruáltam, utána terhes lettem.
Szerintem sem kell várni. E vitamin. Fortély: középidõben sex. De ha biztosra mennél, akkor ovulációs teszt megmutatja mikor
Hát pont ez az..ne várj semennyit, azonnal hozzá kell látni, fortély csak annyi, hogy heti 2-3 szex!!!!Ennyi...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat, eddig akiket megkérdeztem ugyan ezeket mondták.Most fogom beszedni az utolso gyogyszerem és remélem február márciusba már jön is a kis baby..
én bevettem az utolsót 10 nap múlva már megfogant a babám:)
A kérdező hozzászólása: Értem.Én a tri-regolt szedem..valaki szedett ilyen gyógyszert.és ha igen akkor mi a tapasztalata.

Mennyi időt kell várni a fogamzásgátló abbahagyása után, hogy gyerek biztonságosan megfoganjon?

Legjobb válasz: Szia! Május 10-én hagytam abba a Cypromixet, és most 6 hetes terhes vagyok! :) A baba jún.28-én fogant! Csak ugye utolsó mensitõl számolják a terhességet. Nekem a gyógyszer abbahagyása után kétszer jött meg 3-3 hétre, azért mertünk nekiállni a baba-projectnek, és lám, elsõre összejött :)! Hajrá Neked is! Bátran! Az elsõ igazi mensidet várjátok meg! Vagyis az elsõ az még gyógyszermegvonásos vérzés lesz, de a második már igazi! Minden jót Nektek! :) boldog 6 heteske

Szia! Május 10-én hagytam abba a Cypromixet, és most 6 hetes terhes vagyok! :) A baba jún.28-én fogant! Csak ugye utolsó mensitõl számolják a terhességet. Nekem a gyógyszer abbahagyása után kétszer jött meg 3-3 hétre, azért mertünk nekiállni a baba-projectnek, és lám, elsõre összejött :) ! Hajrá Neked is! Bátran! Az elsõ igazi mensidet várjátok meg! Vagyis az elsõ az még gyógyszermegvonásos vérzés lesz, de a második már igazi! Minden jót Nektek! :) boldog 6 heteske
A mai alacsony hormontartalmú tabletták mellett, nem kell semmit. De ha biztosra akarsz menni 1 hét sztem optimális :)
van, h nem is kell várni, mert pl. ha kihagysz 1-2 szemet, már attól is teherbeeshetsz..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!