Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló 7 szünete után az első (4 db)

Fogamzásgátló 7 napos szünete után az első tabi már védettséget ad?

Lindynette 20 tablettát szedek 3 hónapja rendesen (még nem maradt ki egy szem sem), a 7 napos szünetben rendesen megjött, és a 8. napon beszedtem a köv. levél els? tabiját is reggel. Aznap este voltam együtt barátommal ,ugye nem lehet baj? CSak mert szúr a hasam alja, és eléggé émelygek pár napja, de eddig úgy voltam vele, hogy ez a tabi mellékhatása. Szerintetek?

Legjobb válasz: A tabletta a 7 napos szünetben is véd, ha 3 hónapja szeded, már rég védett vagy!

A tabletta a 7 napos szünetben is véd, ha 3 hónapja szeded, már rég védett vagy!
nekem pontosan ezért kellett abbahagynom ennek a gyógyszernek a szedését....ezekkel a tünetekkel kezdõdött aztán már a menstruációm is elmaradt késõbb, a doki felírt 1másikat mondván hogy a szervezetem nem reagál erre gyógyszerre rendesen.
Általban a pecsételõ vérzés jelenti azt, hogy tul gyenge számodra az a gyógyszer. A hasfájás nekem is elõjött egy másiknál és én is váltottam, pont erre a Lyndinette-re, amit most 2. hónapja szedek, de most állandóan fáradt vagyok ezzel. Egyébként próbáljatok vitaminokat is szedni, mert nekem a dokim mondta, hogy a foggétlók kicsit meg is terhelik a szervezetet és pl. az Activalra rá van irva, hogy azoknak is ajánlott, akik fogamzásgátló tablettákat szednek. Ha nagyon rosszul érzed magad ettõl, nyugodtan menj vissza a dokihoz és ír másikat.
Hát ha 3 hónapja szeded akkor nem lehet semmi baj.A tabi a 7 napos szünetben is véd.Hát nekem nem volt ettõl a tabitól semmi bajom pedig én is ezt szedem már 7 hónapja.De lehet a te szervezeted máshogy reagál rá.
A kérdező hozzászólása: És az hogy nem "reagált jól a szervezeted a bogyóra" az azt jelenti hogy nem is védett, vagy hogy egyszerûen nem ez a megfelelõ tabi a számodra? Ezek a tûnetek amúgy elég gyakran elõjönnek nálam, majdnem mindig azután, hogy elkezdem szedni - a szünet után, vagy ha együtt vagyunk barátommal rá pár napra...fogalmam sincs... Valszeg váltani fogok, de ezt a levelet azért még végigszedem. és köszi a válaszokat:)
Elõzõ válaszolónak: A pecsételõ vérzés az elsõ hónapban teljesen normális és ez nem azt jelenti, hogy nem véd a tabletta!!!!

Fogamzásgátlót szedek az első levél befejezése után nem 7 hanem csak 6 nap szünetet hagytam lehet e ebből terhessség?

Legjobb válasz: Nem, fõleg hogy a 7. nap bevetted a gyógyszert.Csak a mensi idõt rövidítetted le.

Nem, fõleg hogy a 7. nap bevetted a gyógyszert.Csak a mensi idõt rövidítetted le.
Itt a kérdés az hogy 21 vagy 22 naposat szedel-e! Én régen 22 naposat szedtem és ott 6 nap szünetet kellett tartani és a 7. napon elkezdeni! Szerintem nem leszel terhes, de a saját megnyugtatásodra a köv. mensidig védekezzetek gumival is!

Már beszedtem az első levél Lindynette 20 fogamzásgátlóm és most tartok 7 napos szünetet ha elkezdem a következő levéllel és a 3. szem után szeretkezünk a párommal ugye védett leszek?

És mivel az els? levélnél végig volt szinte pecsétel? vérzésem csak az utolsó napokra hagyta abba most ugye már nem lesz?

Legjobb válasz: persze,ved.:)

persze, ved.:)
Persze, hogy véd! Valószínû nem lesz már pecsételõ vérzésed, az elsõ levélnél ez normális. Nekem is így volt anno. Ha mégis megmarad a pecsételés ezalatt a levél alatt is végig, érdemes lesz visszamenni a dokihoz, és esetleg más tabi után nézni.
1-3 hónap alatt NORMÁLIS a pecsételõ vérzés. Ha utána nem szûnik meg, akkor kell dokihoz menni! 1 levél után már tuti védett vagy! Amúgy nekem a doki 2 hetet mondott. Tesóm is ezt szedi és 2 hét után volt szex és nem lett terhes. Szal ha rendesen szedted a gyógyszert, nem lehet gond!
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm szépen! Csak aggódtam nem akarok semmiféle bajt!:) A Pecsételõ vérzést meg nekem is mta a doki hogy az elsõ levél alatt ha van is semmi gond csak szedjem tovább csak remélem most már nem lesz mert eléggé zavart!
nyugi véd, de ez a tabi már 2hét alatt is véd, én is ezt szedem!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!