Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló 7 szünete (80 db)

Fogamzásgátló 7 napos szünete után az első tabi már védettséget ad?

Lindynette 20 tablettát szedek 3 hónapja rendesen (még nem maradt ki egy szem sem), a 7 napos szünetben rendesen megjött, és a 8. napon beszedtem a köv. levél els? tabiját is reggel. Aznap este voltam együtt barátommal ,ugye nem lehet baj? CSak mert szúr a hasam alja, és eléggé émelygek pár napja, de eddig úgy voltam vele, hogy ez a tabi mellékhatása. Szerintetek?

Legjobb válasz: A tabletta a 7 napos szünetben is véd, ha 3 hónapja szeded, már rég védett vagy!

A tabletta a 7 napos szünetben is véd, ha 3 hónapja szeded, már rég védett vagy!
nekem pontosan ezért kellett abbahagynom ennek a gyógyszernek a szedését....ezekkel a tünetekkel kezdõdött aztán már a menstruációm is elmaradt késõbb, a doki felírt 1másikat mondván hogy a szervezetem nem reagál erre gyógyszerre rendesen.
Általban a pecsételõ vérzés jelenti azt, hogy tul gyenge számodra az a gyógyszer. A hasfájás nekem is elõjött egy másiknál és én is váltottam, pont erre a Lyndinette-re, amit most 2. hónapja szedek, de most állandóan fáradt vagyok ezzel. Egyébként próbáljatok vitaminokat is szedni, mert nekem a dokim mondta, hogy a foggétlók kicsit meg is terhelik a szervezetet és pl. az Activalra rá van irva, hogy azoknak is ajánlott, akik fogamzásgátló tablettákat szednek. Ha nagyon rosszul érzed magad ettõl, nyugodtan menj vissza a dokihoz és ír másikat.
Hát ha 3 hónapja szeded akkor nem lehet semmi baj.A tabi a 7 napos szünetben is véd.Hát nekem nem volt ettõl a tabitól semmi bajom pedig én is ezt szedem már 7 hónapja.De lehet a te szervezeted máshogy reagál rá.
A kérdező hozzászólása: És az hogy nem "reagált jól a szervezeted a bogyóra" az azt jelenti hogy nem is védett, vagy hogy egyszerûen nem ez a megfelelõ tabi a számodra? Ezek a tûnetek amúgy elég gyakran elõjönnek nálam, majdnem mindig azután, hogy elkezdem szedni - a szünet után, vagy ha együtt vagyunk barátommal rá pár napra...fogalmam sincs... Valszeg váltani fogok, de ezt a levelet azért még végigszedem. és köszi a válaszokat:)
Elõzõ válaszolónak: A pecsételõ vérzés az elsõ hónapban teljesen normális és ez nem azt jelenti, hogy nem véd a tabletta!!!!

Az első levél fogamzásgátló 7 napos szünetében is véd a tabletta?

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ hónap alatt még más módszerrel is védekezni kell a tabi mellett, mert szokja a szervezeted, ill át kell állnia... A második hónapban már kifejti rendesen a hatását.. Akkor már a szünetben is véd. Ez le van írva a gyógyszered beszélõpapírjára is szerintem....

Szerintem az elsõ hónap alatt még más módszerrel is védekezni kell a tabi mellett, mert szokja a szervezeted, ill át kell állnia... A második hónapban már kifejti rendesen a hatását.. Akkor már a szünetben is véd. Ez le van írva a gyógyszered beszélõpapírjára is szerintem....
A legtöbb tablettánál csak az elsõ hétben kell kiegészítõ védekezést alkalmazni, tehát a 7 napos szünetben már védenek. Mit szedsz? És miért nem olvasod el a betegtájékoztatót? A neten is fönn van, ha beütöd a gyógyszer nevét.
A kérdező hozzászólása: elhihetitek, nem vagyok idióta elolvastan mindedn tájékoztatót....de ez, hogy a 7 napos szünet után véd, e és kell e kiegészítõ védekezés, hát pont nincs rajta :DD amúgy Belarát szedek..
Tényleg nincs rajta... hát, a legbiztosabb, ha felhívod az orvosodat, vagy elmész hozzá.

Mennyi az esélye hogy teherbeesek a fogamzásgátló 7 napos szünetébe?

Legjobb válasz: Semmi! A fogamzásgátló nem csak azokon a napokon véd, amikor beszeded, hanem folyamatosan fejti ki a hatását.

Semmi! A fogamzásgátló nem csak azokon a napokon véd, amikor beszeded, hanem folyamatosan fejti ki a hatását.
Nulla
Nem tudjuk, nem vagyunk orvosok.
En kiskorom ota ekcemas vagyok. A szunet elotti 2-3 napban es a szunetben langol az ekcemam es semmilyen krem nem valik be. Ahogy vege a szunetnek, elkezd javulni.
Es a lenyeget kihagytam... :) Szerintem ez a progeszteron-szint csokkenese miatt lehet, amikor menstrualtam, ugyanez volt.

A fogamzásgátló 7 napos szünetében menstruáció előtt ti is fel szoktatok szedni egy két kg-ot?

Alapjáraton menstruáció el?tt sokkal nagyobb lesz az étvágyam, szinte dupla tripla annyit eszem... persze amint megjön, utána minden visszaáll alaphelyzetbe és az 1-2kg is elt?nik 1-2nap alatt... volt másnál is ilyen?

Legjobb válasz: igen.

igen.
menstruáció alatt vízvisszatartás van uh ilyenkor mindenki nehezebb kicsit
Sajnos, akkor mindig pufi vagyok :D

Mi a teendő ha a fogamzásgátló 7 napos szünetében nem jön meg a menstruáció?

elkezdtem harmadik napja a 7napos szünetet és még nem jött meg. kb. egy éve szedem a lindynette 20at és a harmadik napon megszokott jönni. kicsit félek. :S

Legjobb válasz: A szünet végén elkezded szedni a következö levéllel és elmégy az orvoshoz.

A szünet végén elkezded szedni a következö levéllel és elmégy az orvoshoz.
Jajj ne idegsíts, ha a 3. napon nem jött meg az nem azt jelenti, hogy meg se jött a hét nap alatt :D :) Még megjöhet, átállás miatt is eltérhet, nekem váltakozva 4-5 napon jön meg, pedig ugyanazt szedem évek óta. Ha nem jön meg 4 nap múlve sem, írd ki újra a kérdést léci, de szedést ne hagyd abba sztem se.
Ha tényleg nem jön meg, akkor teszt, ha negatív, akkor nincs para. Akkor menj el orvoshoz, ha a következõ szünetben sem jön meg. Amúgy ne parázz, még csak a 3. napon vagy! Bármikor megjöhet a 7 nap alatt!
nekem 4. napon szokott megjönni:) ha vége, és nemjön meg, csinálj tesztet, mikor már kimutatja. ha negatív, semmi gáz:) viszont ha köv. hóapban sem jön, akkor irány a doki, mert lehet h nemjó a gyógyszer. (bár én is ezt szedem, remélem jó:D)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! megjött a negyedik napon!:)

A fogamzásgátló 7 napos szünetében ha fáj a hasam, akkor nem vagyok terhes ugye? (A többi lent)

Beszedtem a 21 szem fogamzásgátlót,augusztus 15.én együtt voltam a barátommal,és lehet belém élvezett...megkéne jönnie ugye a gyógyszermentes id?szakban,de még nem jött meg,csak fáj a hasam nem mindig,de érzem hogy fáj...csináltam augusztus 28-án egy terhességi tesztet,ami szerint nem vagyok terhes...van hogy a fogamzásgátló gyógyszermentes id?szakában meg sem jön a vérzés,de félek :(

Legjobb válasz: Teljes mértékig rendesen szedted a tabit akkor nagyon kicsi az esélye kb.: 1%, hogy terhes vagy. A mesi késhet: - idegesség, valamilyen lappangó megfázás, - felfázás... stb. miatt. Ne aggódj és remélhetõleg megjön.

Teljes mértékig rendesen szedted a tabit akkor nagyon kicsi az esélye kb.: 1%, hogy terhes vagy. A mesi késhet: - idegesség, valamilyen lappangó megfázás, - felfázás... stb. miatt. Ne aggódj és remélhetõleg megjön.
ne aggód túl a dolgot, s akkor valószínû megjön. a gyógyszerszedés szünetében meg kell jöjjön, ha a 7dik nap, akkor akkor, meg fog jönni, ne aggódj, s az se biztos, h a barátod benned ment el... szóval.

A fogamzásgátló 7 napos szünetében mennyire vagyok védve?

Legjobb válasz: Miért kell ezt 2 hetente megkérdezni?

Miért kell ezt 2 hetente megkérdezni?
RTFM! Ha rendesen szedted, akkor véd. A fogamzásgátló tabletta ugyanis úgy véd, hogy a benne lévõ hormonok átverik a szervezetedet, elhitetve a petefészkeiddel, hogy terhes vagy. Emiatt nem érnek meg újabb petesejtek. Van ugyan egy menstruáció szerû idõszak a hétnapos szünet alatt, de nincs érett petesejted. Ezért is nem tudsz teherbe esni.
Teljesen, ha rendesen szeded.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ két válaszolónak nagyon szépen köszönöm:) Az utolsónak annyit hogy én egyrészt nem szoktam 2 hetente kérdéseket felteni, másrészt a felháborodásod akkor lenne jogos ha a "Terhes vagyok?" címû kérdést tettem volna fel

1 éve szedek fogamzásgátlót.7 napos szünetben szeretkeztem párommal és véletlenül belém ment el. A gyógyszerem egyéb okok miatt csak 12 órára tudtam bevenni. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Biztos jól meghíztál a sok tablettától én a büdös életbe nem szedetnék egy csajjal tablettát inkább óvszert használnék

Biztos jól meghíztál a sok tablettától én a büdös életbe nem szedetnék egy csajjal tablettát inkább óvszert használnék
7napos szünetben véd minden tabletta tudtommal.
A kérdező hozzászólása: Én tudom hogy hat szünetben is. De ha elfelejted bevenni a levél elsõ szemét és elõtte héten volt szex akkor baj lehet mert pont 12 órára vettem be. Ezért kérdeztem. Én elolvastam a tájékoztatót tisztában vagyok mindennel. Kérdezni meg szerintem lehet... attól csak okosabb lesz az ember
ilyen felelõtlen emberek hogy lehetnek ? azt se tudják mit szednek, hogyan hat és stb....és felnõttnek érzik magukat a sexhez???
1 éve szedsz fogamzásgátlót és nem vagy vele tisztában hogy a szünetben is véd??
még annyit, h a tabletta véd a 7 napos szünetben is.
sztem nem kellene, h baj legyen. elõzõ válaszolónak pedig : ne avatkozz bele mások dolgába. a fogamzásgátlóról sok a tévhit. én is már 1 éve szedem, és nem hiztam. sõt, fogytam is, és szebb lett a bõröm. na, mit szolsz? :) az, h neked éppen volt egy barátnõd, még semmit se támaszt alá. amugy meg ha látja vki, h hizik tõle, akkor minek tovább szedni????
A kérdező hozzászólása: Minden szervezetre másként hat a fogamzásgátló. Nála lehet ez a mellékhatás jelentkezett. Én Yasminelle-t szedel ebben kevés hormon van, lehet ezért nincs mellékhatása.
Ja oksa mert ismerek egy csajt aki elkezdett szedni nagyon szép volt, aztán úgy ellöttyedt hirtelen a sok zsírtól hogy húha, kicsit sincs szexmániás barátja
A kérdező hozzászólása: Nem híztam meg :) 168 cm vagyok és 56 kg :) És akárhogy is szeretnék felszedni pár kilót nem tudok. Rám nem így hatott a fogamzásgátóm és még az arcom is tisztább lett.
2 hét óvszerrel és kész.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!