Találatok a következő kifejezésre: Fogamzásgátló és antibiotikum milyen (2 db)

Fogamzásgátló és az antibiotikum milyen hatással van egymásra?

novynette fogamzásgátlót szedek, de homloküreg gyulladásom van,és a doki a summetrolin antibiotikumot írta fel!tegnap szedtem be az utolsó antibiotikumot és közben szedtem rendesen a fogamzásgátlót!mennyi id? után hat megint a fogamzásgátló?vagy nincs is rá hatással az antibiotikum?

Legjobb válasz: Valamilyen hatással van, de ha betartod az idõket, akkor nem lehet baj! Én is novynette-t szedek, és a foggyulladásomra kaptam Dalacin-t nemrég! Én úgy csináltam, hogy min. 5-6 óra telt el a két tabi bevétele között, nekem nem lett semmi bajom!

Valamilyen hatással van, de ha betartod az idõket, akkor nem lehet baj! Én is novynette-t szedek, és a foggyulladásomra kaptam Dalacin-t nemrég! Én úgy csináltam, hogy min. 5-6 óra telt el a két tabi bevétele között, nekem nem lett semmi bajom!
Állítólag az antibiotikum semlegesíti a fogamzásgátlót és kell kiegészítõ védekezés amíg szeded.

Ha fogamzásgátló szedése mellett valamilyen okból (pl. antibiotikum szedése v elfelejtett gyógyszerbevétel, stb. ) teherbe esik az ember, annak milyen jelei vannak?

Ez csak egy elméleti kérdés, nekem nincsen semmi ilyen problémám (egyelőre gumit használunk). Csak érdekelne, hogy ilyen esetben mik az intő jelek? A köztes vérzés gondolom biztosan elmarad, ugye? Esetleg pecsételő vérzés a gyógyszerszedés alatt? Vagy milyen tünetekből lehet rájönni, hogy mégis becsúszott a gyerek?

Legjobb válasz: "A köztes vérzés gondolom biztosan elmarad" Egyáltalán nem biztos, hogy kimarad a vérzés. De a többi tünet jelentkezhet. Émelygés, hányinger, gyakori vizelési inger, mellfeszülés... Ugyanakkor nem minden terhes nõnél jelentkeznek ezek sem. A legbiztosabb a pár havonként elvégzett terhességi teszt. Nem vicc.

"A köztes vérzés gondolom biztosan elmarad" Egyáltalán nem biztos, hogy kimarad a vérzés. De a többi tünet jelentkezhet. Émelygés, hányinger, gyakori vizelési inger, mellfeszülés... Ugyanakkor nem minden terhes nõnél jelentkeznek ezek sem. A legbiztosabb a pár havonként elvégzett terhességi teszt. Nem vicc.
Igen, érdemes 2-3 hetente tesztelned.A terhes tünetekre nincs mit adni, van akinek csak az 5-6.héttõl jelentkeznek a rosszullétek, valakinél pedig egyáltalán nincs.Viszont így ha bizonytalan vagy akár produkálhatsz is magadnak hamis tüneteket ami megint nem terhesség.Miért nem szedsz gyógyszert?.... :) 23l
A kérdező hozzászólása: Fontolgatom, h elkezdek gyógyszert szedni, csak nem tudom, rá merjem-e bízni magam. Mert amíg gumit használunk, tuti, hogy nincs mitõl teherbe esnem, hiszen nem megy el bennem a párom. Viszont ha már az ember gyógyszert szed, annak pont az a lényege, hogy más védekezésre nem kell költenünk. De így, hogy gyakorlatilag nincs is konkrét jele, ha mégis baleset történne, háát... nem tudom, belevágjak-e. :/
azért az enyhe túlzás, hogy nincs konkrét jele. és a pearl indexe sokkal magasabb a tablettának. mellesleg tabi mellett rendszeresen kell nõgyógyászhoz járnod, bármikor kivizsgál, amikor szeretnéd.
A kérdező hozzászólása: #4 Akkor mégis mik a konkrét jelei? Mindketten írtátok, hogy a rosszullétek nem jelentkeznek mindenkinél. A köztes vérzés se biztos, hogy elmarad. Nõgyógyászhoz pedig csak 3 havonta kell járni újabb gyógyszerért. Akkor adott esetben akár 1, 5 hónapja is terhes lehetek úgy, hogy én mit sem tudtam róla.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!