Találatok a következő kifejezésre: Fogalmam sincs, fogjuk (18 db)

Mit célszerü venni, akkor 10 hónapos babámnak karácsonyra? Első babám és fogalmam sincs. Fogja egyáltalán érdekelni a dolog, fog belőle valamit érteni?

Legjobb válasz: Szia!Nekem tavaly volt pont 10 hós karácsonykor a kisfiam és mi Fisher Price-os játékokat vettünk neki.Van az a tanuló kutyus, na annak nagyon örült, ölelgette, meg ugy e az zenél és nagyon tetszett neki, elvolt vele a kiságyban is.Meg vettem neki azt a daloló mesekönyvet, együtt énekeltem neki a könyvvel a dalokat és az is tetszett neki.Vettem ilyen sütifaló bödönt, ugye az is zenélt és már ki-be tudta pakolni a kockákat, zörgött össze-vissza, igaz azzal már mostanában tudunk jókat játszani.Én mindenképpen azt javasolnám, hogy zenélõ játékot vegyetek.

Szia!Nekem tavaly volt pont 10 hós karácsonykor a kisfiam és mi Fisher Price-os játékokat vettünk neki.Van az a tanuló kutyus, na annak nagyon örült, ölelgette, meg ugy e az zenél és nagyon tetszett neki, elvolt vele a kiságyban is.Meg vettem neki azt a daloló mesekönyvet, együtt énekeltem neki a könyvvel a dalokat és az is tetszett neki.Vettem ilyen sütifaló bödönt, ugye az is zenélt és már ki-be tudta pakolni a kockákat, zörgött össze-vissza, igaz azzal már mostanában tudunk jókat játszani.Én mindenképpen azt javasolnám, hogy zenélõ játékot vegyetek.
Nekem most 10 hónapos a kisfiam, és õ is nagyon szereti a zenélõ játékokat. Nagy kedvence még a búgócsiga, Lego duplo azt tudja rágcsálni is, meg rombolni is(mert azt nagyon szeret). Ha gondolod vehetsz neki szobában használható hintát is, nekem mindkét gyerekem szereti(szerette). Mi is nézelõdtünk már a múltkor, mert neki dec.30-án lesz az elsõ szülinapja is, és nagyon sokféle játék van. Szerintem sok olyan is van, ami felesleges, és nagyon drága. De ti tudjátok mennyit szántok rá:) Sok sikert.

Ha egy kocsmában egy fiú megkér, hogy írd bele a neved a telefonjába, hogy később megkereshessen Facebookon, akkor meg fog keresni vagy hullarészeg és fogalma sincs másnap miért van egy idegen név felírva?

Legjobb válasz: Meg fog keresni, ne parázz, de lehet, hogy csak jobban meg akar ismerni, szóval ne számíts sokra, nehogy puffanj egyet majd. :) 24/F

Meg fog keresni, ne parázz, de lehet, hogy csak jobban meg akar ismerni, szóval ne számíts sokra, nehogy puffanj egyet majd. :) 24/F
Megeshet, hogy semmire sem emlékszik majd, de az is lehet, hogy emlékszik.
Szerintem keresni fog. Velem 1 hete pont ugyanez történt, csak egy szórakozóhely közepén. A srác, akinek a telójába beírtam magam, bejelölt és a haverja is.
És így kezdõdik egy gang bang.
A kérdező hozzászólása: És mennyi idõ után jelölt be?

Hogyan és miket beszélgethetnék egy olyan anyával akit most fogok először látni, átmeneti otthonban él a gyerekeivel. Elsős vagyok, és jövő héten gyakorlatom lesz. Fogalmam sincs hogy kezdjem, mit ne mondjak/kérdezzek stb?

Feladat lesz beszélgetni egy-két anyával az otthonban. Ti miket kérdeznétek, mire lennétek kíváncsiak ami mégsem sérti meg vagy érinti rosszul?

Legjobb válasz: Elõször is tisztáznám, hogy én miért vagyok ott, mik a feladatatim. Legyél kedves, látszon az õszinte érdeklõdés, és kérdezd meg, van e kedve segíteni neked úgy, hogy magáról mesél. Innen már látni fogod, hogy akar e nyitni, vagy elutasító.

Elõször is tisztáznám, hogy én miért vagyok ott, mik a feladatatim. Legyél kedves, látszon az õszinte érdeklõdés, és kérdezd meg, van e kedve segíteni neked úgy, hogy magáról mesél. Innen már látni fogod, hogy akar e nyitni, vagy elutasító.
Az elsõ válaszoló tanácsai nagyon jók! Készíts magadnak listát, amire felírod a kérdéseid, így lesz puskád, ha éppen nem tudsz mirõl kérdezni. Esetleg vigyél magaddal diktafont, így nem kell közben jegyzetelni. Mutatkozz be neki, mondd el, mi céllal vagy itt, és hogy teljesen név nélkül folyik a dolog. Ne félj, a legtöbb kliens nagyon szívesen mesél magáról, a múltjáról és arról, hogy miért került ilyen helyzetbe. Sok sikert, menni fog! Üdv: egy szociálpedagógus. Még egy tipp: arra figyelj, hogy ne eldöntendõ kérdéseket tegyél fel, mert azokra általában rövid, igen vagy nemmel válaszolnak. Elõnyösebb, ha ilyen típusú kérdéseket teszel fel, pl: -Hogyan került ide az otthonba? -Milyen tervei vannak a jövõben? -Mi a véleménye errõl a dologról? stb.Az ilyen kérdésekre bõvebben szoktak válaszolni, így sokkal több információ birtokába juthatsz.
Az egyetem/fõiskola céllal, feladattal küld ki gyakorlatra, ha errõl van szó. Elõtte kaptatok instrukciókat. Ugye? Pszichológiai, pedagógiai, szociológiai céllal mész? Mi a cél?
Elõször van az elmélet, mert csak úgy nem küldenek ki. Igazából egy rossz szó, nem megfelelõ kérdés hülye helyzeteket teremthet. Más világba láthatsz bele, s jobb tudni mit, miért, mikor tehetsz meg. Mi a cél? Mit kell megfigyelned?
Ha nem tudod, mi céllal mész, de készségesen mész, akkor inkább javaslom az egyes állami hivatalokat vagy a sereget. Nem mindenhol kell gondolkodni, elég ha jó birka vagy. Ugye nem vagy az??????
20.00! Megkérdezhetem, hogy Veszprémbe jártál-e? Ha igen, azóta ott is változott egy kicsit a helyzet, elsõben is van egyfajta gyak, de az még inkább csak ismerkedés, és az zajlik kb, amit már fentebb leírtam:)
Olvass bele ebbe a könyvbe http://webshop.animare.hu/az_interju+65783.html Az egyetemi könyvtárban biztos megvan. Én kommunikáció média szakos vagyok, és gyakran forgatom ezt a könyvet. Én is elsõéves vagyok, és ebben a félévben interjúzni kell egy kutatáshoz. Segít abban, hogy milyen típusú kérdéseket célszerû feltenni például. Ad egy formai segítséget, innentõl pedig már tudod azért remélem, hogy mi érdekel. Amúgy jövõre kezdem a szocmunka szakot, szóval valószínû leszek még én is ebben a helyzetben, mint te :) Amúgy hova jársz?
Azért írtam, hogy ezt valami közösségi programba szokták beleépíteni az elsõsöknek(legalábbis nálunk)Ott tudsz beszélgetni szabadabban, de szemmel is vagy tartva.A másik pedig, hogy a tereptanár is tisztában lesz vele, hogy te még "csak" elsõs vagy.Az iskolák általában felkészítik azokat a helyeket, ahová laikus gyakorlatra(nálunk így hívták az elsõst)küldenek. amúgy én kapcsolatfelvételi interjút csináltam a tereptanárom felügyeletével, az sem volt kellemes, de ez is a része.
A kérdező hozzászólása: ...az még furább hogy van mellettem valaki és úgy beszélgessek.Egyébként biztos ott lesz. Olyan erõltetett lenne. Errõl szól a gyakorlat végül is hogy belejöjjünk a kommunikációba. Remélem nem fogok marhaságokat makogni..
szia! nem tudom, hogy nálatok hogyan mûködik ez, de mikor mi elsõsök voltunk, akkor egyedül szinte nem is engedtek ügyfél közelébe , különösen nem legeslegelsõ alkalommal.Valószínûbbnek tartom, hogy a tereptanárod is melletted lesz, és egy átmeneti otthonban elõször mondjuk valamilyen közösségi programon fogsz részt venni, életmód klub, stb, amin a beszélgetés menetét meghatározza az adott téma, ami köré szervezõdik, pl egészséges táplálkozás. Amúgy jó taktika, hogy írd föl, magadnak, amikre szeretnél választ kapni, DE kezeld rugalmasan, légy nyitott és érdeklõdõ, ahogy elõttem is írták, de soha ne személyeskedõ, azt hiszem ez is szerepelt. Ja, ha megkérdezhetem hová jársz? egy majdnem szocmunkás:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!!! Igen, ilyenekre gondoltam. :)
Arra mindenképpen ügyelj, hogy kínos kérdéseket ne tégy fel neki, ne is oktasd ki. Talán arról kérdeznék, hogy érzi magát az otthonban, mik a tervei, kihez kötõdnek a gyerekei, stb.
A kérdező hozzászólása: De birka vagyok , és azért írtam ide a kérdést, hogy talán van itt olyan nem birka aki szimplán segítene abban a kérdésben amit feltettem, vagyis hogy hogy kezdenél bele egy beszélgetésbe egy idegennel. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Instrukció annyi amennyit majd attól kapok akihez beosztanak. Sajnos elméletben még nem tanítják a gyakorlatot (nálunk) :( Vagy tanították de nem tudom hol lehettem, mert most meg tanácstalan vagyok.
A kérdező hozzászólása: csak sima beszélgetés, semmi túlspirázás, az majd késõbb, ha meglesz a diploma (szocmunka). Egy natúr beszélgetés, nem folyhatok semmi komolyabb "segítõ beszélgetés"-be még.
20:00-as vagyok, nem Veszprémbe jártam, hanem Pestre. :)

Vérezni fogok? 17 éves vagyok és a barátommal tervezzük a szexet. A barátaim azt mondják h vérezni fogok de nekem fogalmam sincs, és ha télleg vérzek majd, akkor hagyjuk abba vagy mit tegyünk?

Legjobb válasz: Szia Ez nagyon változó mert van aki nagyon vérzik és van aki éppen csak picit azért rakjatok valamit magad alá soha nem lehet tudni ha fáj akkor pár pillanatra hagyjátok abba de a lényeg hogy nagyon óvatosan.A vérzés miatt nem kell abba hagyni

Szia Ez nagyon változó mert van aki nagyon vérzik és van aki éppen csak picit azért rakjatok valamit magad alá soha nem lehet tudni ha fáj akkor pár pillanatra hagyjátok abba de a lényeg hogy nagyon óvatosan.A vérzés miatt nem kell abba hagyni
Én nem se elõször se máskor és nem is fájt.Ha ez megnyugtat, ilyen is van:-)Ha vérzel az is maximum egy két csepp lesz, lévén hogy nem ütõér van a szûzhártyádon, nem lesz szükség vérátömlesztésre:-)
öö kilógott a szûzhártyája?ez elég hihetetlenül hangzikxD P.Rita
A barátnõmnek nemrég vettem el a szüzességét, kicsit fájt neki, de nem sírt meg semmi. Nem is vérzett! Egyáltalán nem! A második alkalomkor szakadt teljesen szét a szûzhártyája, amit onnan vettem észre, hogy a puncijából lóg valami. Azthittem a koton elszakadt. Kiderült, csak a szûzhártya volt.. :-)
Még mielött lefeküdnél bárkivel is tudj meg róla mindent(pl:védekezés).Mert a kérdésedbõl az tükrözõdik hogy nem nagyon van foglamad az egészrõl. krisztah
Eddig a legtöbben még túlélték, szal nyugi...
Ja, és ha véreznél is, nem kell abbahagyni, hacsak nem gumi nélkül csináljátok, és a barátod finnyás lesz.
Ha már végeztél önkielégítést, vagy a barátod többször megujjazott, akkor már az sem biztos, hogy ép a szûzhártyád, észrevehetetlenül is kiszakadhat, vérzés és fájdalom nélkül. Én 15 körül kezdtem ujjazni magam nagy ritkán, 16 évesen feküdtem le elõször a barátommal, és minimális fájdalmon kívül semmi baj nem volt. De a fájdalom se a hártya miatt szerintem, hanem azért egy pénisz vastagabb, mint 1-2 ujj, akárhogy is nézem. Ez csak általános népriogatás, hogy jajj vér, jajj fájdalom. Persze, lehet 1-2 csepp, és lehet picit szokatlan is lesz. De nagyon nem ez az általános.
Ha a barátaid azt mondják, ugorj a kútba, beleugrasz??? Nõj már fel!!! NEM mindenki vérzik, NEM mindenkinek fáj. NEM fogsz elvérezni, nyugi, az csak pár csepp, azért nem kell abbahagyni, csak ha fáj, akkor, ha nem bírod ki.
Lassan jön a tavasz, és vége lesz a télnek-télleg??? Nem biztos, hogy fogsz vérezni, általában egy kis vérzés van/lehet, de ez nem életveszélyes és nem is súlyos, semmiképp annyira minta helyesírásod hibája.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek:) a tanácsokat megfogadom sokat segítettetek
A kérdező hozzászólása: mostmár úgy nagyából megnyugtattatok am a barátom használ gumit:D meg megbízom benne mert már 3 éve járunk meg nem is erõlteti:) köszi mindenkinek
Hát ez mindenkinel mas nem de, engem is ezzel riasztgatak. Azt halottam volt hogy ha sportolsz akkor a szuz hartyad is nagyon gyenge. Azok esetében akik spárgaznak lehet hogy nincs is.A vérzésnek en meg ccsak 50%-ot adok es az az 50% is észrevehetetlen lesz.
nekem a legelsõ alkalomnál nem fájt és nem is vérzett aztán a másodiknál véreztem és fájt is de utána elmúlt és már minden rendben volt. :)
nálam ez úgy volt, hogy az elsõ fájt, meg még talán a második is, de csak az elsõ után véreztem. nem akkor éjjel, hanem másnap reggel.. meg úgy egész délelõtt. aztán délutánra elmúlt.
sya ! nem mindenki vérzik ez nem törvényszerû ha esteleg vérzel akk sem kell abbahagyni az ilyenkor természetes

A rendészeti fõiskolára fogok jelentkezni továbbtanulni. Tudnátok írni konkrét kérdéseket ami a mûveltségi teszten elõfordulhat? Fogalmam sincs mire számíthatok, de nagyon szeretnék bekerülni.

Azt is hallottam, hogy vannak könyvek, amibõl fel lehet készülni erre. Esetleg tudtok ilyet ajánlani?

Legjobb válasz: Az Rendészeti Szakközépiskola. Az iskola honlapján fent van az ajánlott irodalom.

Az Rendészeti Szakközépiskola. Az iskola honlapján fent van az ajánlott irodalom.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amelyiken a hüvelykujjad balra néz. A szakmai irányultságú mûveltségi vizsga a pályázó választott hivatásához kapcsolódó – alapvetõen a középiskolai tananyagban, illetve a megadott irodalomban szereplõ – állampolgári, társadalmi, történelmi és igazgatási ismeretekben való tájékozottságát méri fel. A feladatlap megoldása során segédeszköz (lexikon, kézikönyv stb.) nem használható. A teszt pontértékeléses és kizáró jellegû. Az a pályázó, aki nem érte el a feladatlap hibátlan megoldásáért kapható pontszám felét, “nem felelt meg” minõsítést kap. A kitöltés napján a pályázónak tájékoztatást kell adni elért eredményérõl és pontszámáról. A pályázó a kijavított tesztjébe a vizsga napján, az értékelést követõen – az iskola igazgatója által meghatározott idõpontban és helyen – betekinthet, melyhez a javítási útmutatót is rendelkezésére kell bocsátani. Javítási hiba esetén azonnal kérhetõ kiigazítás. A kapott pontszám, a végleges eredmény ellen fellebbezési lehetõség nincs. Ez alól kivétel az, ha összeadásbeli számszaki hiba következett be, melynek azonnali korrigálása helyben történhet. Ajánlott irodalom: Kukorelli István – Pozsár-Szentmiklósy Zoltán: Állampolgári ismeretek középiskolások számára Gimnáziumban vagy szakközépiskolában a 9-12. évfolyamokon használt, érettségire felkészítõ történelem tankönyvek. Mindegyik tankönyv esetében annak utolsó – általában ez évi, utánnyomott – kiadása értendõ!
Melyik a oldalon van a jobb keze?
A kérdező hozzászólása: Felõlem 10 könyv is lehet. Elszánt vagyok! :)
Ezt jól gondolod, legalább lesz bõven idõd a 4-5 könyvet kellõen átnézned.
A kérdező hozzászólása: Jövõre szeretnék jelentkezni, de úgy gondolom itt az ideje elkezdeni a felkészülést, hogy 110%-ot teljesítsek és elérjem a célomat.
Kicsit lekéstél róla. Rég vége az idei jelentkezési határidõnek.
Ahogy az elsõ mondja. Középiskola. Az NKE-RTK-ra nincs mûveltségi teszt. Ennek oka a magas ponthatár.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm a gyors választ!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

Most fogok érettségizni, viszont fogalmam sincs: ezután hogyan tovább?

Nem tudom, hogy mi az ami igazából érdekelne. Ilyenkor komolyan,mi a teendõ? Menjek el inkább dolgozni? Egyetemre, fõsulira akkor megyek, ha államira felvesznek. na de oda is, milyen szakra menjek?!

Legjobb válasz: Mondd melyik tárgyakból vagy jó, melyikeket szereted. Nézd át a szakleírásokat felvi.hu-n, az iskolák holnapján.

Mondd melyik tárgyakból vagy jó, melyikeket szereted. Nézd át a szakleírásokat felvi.hu-n, az iskolák holnapján.
Csatlakozom, a felvi.hu-n tudsz nézni szakokat, de ha mondjuk azt tudod, hogy milyen munkák érdekelnek, vagy mi az amit szívesen csinálnál akkor ahhoz is lehet szakot nézni..

Ha minden igaz, ma reggel a nyákdugó, vagy egy része távozott, az orvos sem tudta megmondani tutira. Magzatvíz nincs, azt mondta, hogy elhúzhatom jan-ig, de lehet, hogy előbb fogok szülni. Fogalmam sincs, hogy mi van, más is járt már így?

A nyákdugó távozása az már a szülés kezdetét jelenti, ha más jel nincs, vagy kár izgulni?

Legjobb válasz: Jan. 23.-ra körülre vagyok kiírva, tehát még van 1 hónap..

A kérdező hozzászólása: Jan. 23.-ra körülre vagyok kiírva, tehát még van 1 hónap..
Én még 3 hétig nem mentem szülni, te sem fogsz még, gondolj erre!
Én aznap szültem mikor elment a nyákdugó. Kiírt elõtt egy nappal.
A kérdező hozzászólása: Nekem reggel ment el egy darab (nyákdugó volt egyáltalán), aztán este a másik fele. Színtelen, kocsonyás, nyúlós volt a cucc..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, bizakodom, hogy csak vaklárma volt. Neked is Kellemes Ünnepeket! :)
Jan. 23-án jó születni, én is akkor születtem. :) Amúgy a nyákdugó elmehet egy hónappal, egy héttel, de egy nappal hamarabb is. Nekem 40. hetesen ment el egy nagyobb darab, majd minden nap még egy kisebb, 40+6 napra szültem (elfolyt a magzatvíz). Könnyû szülést Neked, és Kellemes Ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is Boldog Karácsonyt kívánok! :) Tudom, hogy nem kéne ennyire aggódni, de annyira kiszámíthatatlan minden, és eddig minden rendben volt, remélem nem lesz koraszülött a baba.
Én február 4-re voltam kiírva.A védõnõm már dec. elejétõl jajveszékelt, hogy "húúú de lenn van a hasad, ebbõl kora baba lesz".Mástól meg pont az ellenkezõjét kaptam....lényeg, hogy 02.11-én szültem.Elõtte végig totál zárt voltam;szülés elõtt hajnalban elfolyt a vizem.Ennyit arról, hogy mennyire van vagy éppen nincs leszállva a pocak.Barátnõm hasa pl. kb. a torkában volt mikor mentek szülni.Szóval ez sem garancia.Ne aggód túl, nem kell! Kellemes ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: ja, azt nem írtam: a méhszájam zárva van.
A kérdező hozzászólása: a has leszállásának van valami jele? én nem tudnám most megmondani, hogy leszállt-e vagy sem.. :( egyáltalán az már a szülés közeledtét jelenti??
A kérdező hozzászólása: nagyon remélem, hogy nem jön elõbb a baba, mert akkor még javában koraszülött lenne.. ha jan. elején jön, az tökéletes idõzítés, bízom benne, hogy kibírja, és nem makacsolja meg magát. :)
Én még 4hétig húztam! Szerintem ne izgulj :)
Nekem hétfõi napon kezdett el távozgatni és vasárnap szültem.Van aki már aznap megszül de van aki akár három hétig is húzza.Ezt nem lehet megjósolni sajna.
A nyákdugó távozásából még közel sem lehet a szülés várható idõpontjára következtetni.Lehet simán kihúzod januárig, vagy akár túl is hordhatod...de lehet még ez évben baba lesz belõle. Van akinek már a 37-38. hét környékén elmegy, aztán bõven ráhúz még 1 hetet a szülés kiírására (én is így jártam).
A kérdező hozzászólása: És azt sem mondta, hogy nyitva van-e a méhszáj, vagy nincs. Úgy láttam, hogy a kiskönyvembe se írt semmit. :(
A kérdező hozzászólása: nagyon remélem. :)

Újévi bulit tartok, csak sajnos fogalmam sincs hogy mit is fogunk csinálni a bulin. Kb.10en leszünk 8-osok egy osztályból, fiúk és lányok is. Valami ötlet kéne hogy milyen is legyen a buli témája, mit is csináljunk?

el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem kérdezd meg tõlük, hogy milyet szeretnének. Hátha megtudnak egyezni, és akkor nincs gond. A lényeg a kaja, üccsi, zene. Ez az alap. Esetleg társasjátékok meg ilyenek.

Szerintem kérdezd meg tõlük, hogy milyet szeretnének. Hátha megtudnak egyezni, és akkor nincs gond. A lényeg a kaja, üccsi, zene. Ez az alap. Esetleg társasjátékok meg ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valászodat.:) )
Utolsó vagyok! Még annyit akartam írni, hogy éjfélkor érdemes egy nagyobb összeülõs kajálást csinálni, ha van rá lehetõség, mert addigra biztosan éhes lesz mindenki :) Fasírt, virsli, saláták stb Általában ezek is jó hangulatban telnek el, emelik a buli hangulatát :) Legalábbis tapasztalatim szerint.
beszélgetés italozás kajálás... utána betéptek a kp-ba és szétcsapjátok az agyatokat... :P
Ismered a Mi lenne ha? cimû játékot? Az alapján lehet kérdéseket gyártani, vagy a játékból kivenni. nagy röhögés lehet a vége. PL: Képzeld el, hogy XY egy tengeri állat. Milyen állat lenne? 1. cápa 2. medúza 3. tengeriuborka 4. bálna 5. tengeri nyúl (egy csiga féle) 6. hering mindenki szavaz egy kártyán, és akik ugyanarra szavaznak lépnek egyet a pályán. Aki elõbb beér az nyer. Ez akkor vicces, ha egy lány kapja ezt a kérdést, és kiderül, hogy mindenki más szerint egy tengeti uborka lenne...
Mi nyolcadikban 20an voltunk. Felmentünk a karaokeparty.com ra és végigCsak énekeltünk mikrofonba. Aki nem akart az pókerezett vagy beszélgetett valakivel de kevés ilyen volt. Közben folyamatosan az egyik asztalon svédasztalszerûen volt saláta virsli...
Büdös a munka?
Milyen költségek, tandíj?
egyáltalán nem kerül olyan sokba, ha költséghatékonyan élsz.
Mondjuk a diákmunka/munka, attól is függ, hogy milyen szakra mész. Egy ker.-marketing mellett simán, de egy orvosi vagy mérnöki szak mellett nem fog menni (tapasztalat), csak a tanulás rovására menne, annak meg semmi értelme, ráadásul úgy ki voltam merülve, a sok tanulás + munka + szinte 0 alvás miatt, hogy itthon összeestem (szerencsére itthon), és még a jegyeim is sokkal rosszabbak lettek, mint munka elõtt. Annyi pénzt meg tényleg nem lehet megkeresni, hogy kicsit is megérje. Ha jó szakra mész, és valószínû, hogy kapsz majd munkát, akkor szerintem vedd fel a diákhitelt, mindenki mumusnak tartja, de szerintem nem az a 6-7 ezres havi törlesztõ részlet fog majd a jövõben számítani, hogy meg tudsz-e majd élni vagy sem a fizetésedbõl, de legalább az egyetem alatt volt havi plusz 40-50 ezred, ami elég nagy segítség.
Én ezért mentem a helyi egyetem, egyik szakára. Így havi bérletre kell csak költenem. Vettem nyomtatott azzal a jegyzet költségeit is megoldottam.
biztosan nagyon sokan vannak :( én jövõre megyek, de passz. addig próbálok annyit dolgozni, amennyit tudok. neked is vállalnod kell majd, ha mást nem hétvégi munkákat, ha nincs pénzed. esetleg pályázhatsz támogatásra, de kevesen kapják meg, plusz ha nagyon jól tanulsz, szép ösztöndíjad lehet.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem büdös. Csak megfelelõ szakképzés nélkül igencsak nehéz, úgy keresni, hogy tudj járni egyetemre és legyen is mit enned.... A megfelelõ szakképesítés megszerzéséhez pedig egyetem kell.. Már érted?
Nem mindegy, hogy milyen szinten nem tudod mi lesz veled. Ha ott van a tandíj is, plusz havi költségek és annyira sz*r a helyzet, hogy egyikre sincs keret, akkor ezt kegyetlenül elrontottad. Nem egyedül vagyok olyan, aki pont azért ment államira, mert a havi költségeket, ha nagy nehezen ki is tudjuk nyögni, a tandíjat már biztosan nem, így költséges szóba sem kerülhetett, nem is jelöltem. Ha a havi kiadásokat nem tudod csak állni, akkor szégyen nem szégyen, fel kell venni a diákhitelt. Persze nem azért, hogy a havi 50-es anyagi kereted mellé legyen még 40, erre hülyeség, de ha tényleg rászorulsz, akkor inkább ez.

Már csak pár hónap van míg kezdődik az iskola . Ugye már ti is azon gondolkodnak ki -ki mellé fog majd ülni? Hát azért írok most ide mert fogalmam sincs mit csináljak . :

"legjobb" barátn?mmel voltam táborban és jól voltunk meg minden aztán a táborban megismerkedtem másokkal és ? neki ez rosszul esettde ezt nem mutatta ki csak mikor hazaértünk este nézegettem a facebookom és ott volt egy üzenet ami televolt aljas dolgokkal és ez nagyon bántott engem.De aztán másnap megkérdeztem mit jelentet ez a levél és mondtam béküljünk ki mert akkor még ? volt a legjobb barátn?m de csak azért akartam vele kibékülni mert kés?bb majd visszavágok neki ahol a legjobban fáj. és régebben megbeszéltük hogy egymás mellé ülünk és megkérdeztem t?le hogy nem-e akarna valaki más mellé ülni a másik barátn?je mellé de ? azt akarja hogy mellé üljek de én már nem :/ én a másik legjobb barátn?m mellé akarok ülni és hát sehogy se tudom megmondani neki finoman hogy nem szeretnék mellé ülni hogy mondjam meg neki?

Legjobb válasz: hány éves vagy ? 12-13 ? ettõl nagyobb problémád soha ne legyen. és akkor boldog ember leszel.

hány éves vagy ? 12-13 ? ettõl nagyobb problémád soha ne legyen. és akkor boldog ember leszel.
Nem olvastam végig ezt az agyrohasztó irományt. Inkább tanuljál nyári szünetben is, mert rád fér. Ja és nem, nem ezen gondolkodom, mivel már nem járok suliba. Erre mondják, hogy nagy az isten állatkertje...
hát nem pár hónap hanem konkrétan másfél hónap iskolakezdésig nem tudom ki mellé fogok ülni mert nem ismerem az osztálytársaimat én úgy mondanám meg neki , hogy bocsi de most xy mellé szeretnék ülni...ugye nincs harag? nem tilthatja meg hogy más mellé ülj
Pontosan tudom ki mellé fogok ülni, más nem tudná elviselni a nonstop baromságaimat :) Amúgy meg, azért békülsz ki vele, hogy utána hátba támadd? Példás magaviselet, mit ne mondjak -.-

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!