Találatok a következő kifejezésre: Fogadott szülésznőm csak akkor (11 db)

Fogadott szülésznőm valóban csak akkor lehet, ha fogadott orvosom is van a szülésnél?

Legjobb válasz: Szia. Ez hülyeség. Nagyon sokan csak szülésznõt fogadnak orvost azt nem. Én amikor szültem nagyon kifogtam nagyon rendes szülésznõ volt mellettem. Ha fogadott lett volna az sem csinált volna semmit másként az biztos. Még maszirozott is. Pedig nem kötelessége. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Jó lenne ha most is õt fognám ki. De nem lesz szerencsém biztos. A fogadott orvosról meg jobb nem beszélni....Most nekem semmim nincs. 3 hét és elvileg szülök. Boldog babavárást és könnyû szûlést kívánok.

Szia. Ez hülyeség. Nagyon sokan csak szülésznõt fogadnak orvost azt nem. Én amikor szültem nagyon kifogtam nagyon rendes szülésznõ volt mellettem. Ha fogadott lett volna az sem csinált volna semmit másként az biztos. Még maszirozott is. Pedig nem kötelessége. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Jó lenne ha most is õt fognám ki. De nem lesz szerencsém biztos. A fogadott orvosról meg jobb nem beszélni....Most nekem semmim nincs. 3 hét és elvileg szülök. Boldog babavárást és könnyû szûlést kívánok.
Nem, a kettõ független. Lehet orvosod, lehet szülésznõd és lehet mindkettõ is.
Én úgy tudom akkor van így ha nem a saját kh-adban szülsz-területileg.De ha a sajátodban akkor lehet csak szülésznõnél.Nekem legalább is ezt mondták.
Nem. Szülésznõt fogadhatsz orvos nélkül is. Sõt, ha mégegyszer szülök, akkor szülésznõt fogadok csak. Ha komplikáció mentes a szülés - márpedig miért ne lenne az - akkor a szülésznõ vezeti le a szülést. Ha valami van, akkor van ügyeletes orvos, aki foglalkozik veled.

A párommal babát szeretnén. Holnap megyek dokihoz. Már előre gondolkodunk, és ha tényleg terhes vagyok, akkor szeretnénk szülésznőt fogadni, dokit NEM. Csak félünk, hogy drága. Mennyit kell fizetni egy fogadott szülésznőnek?

Azért fontos már ennyire korán, mert azt a szülészn?t, akit szeretnénk megfogadni, nagyon sokan kedvelik, és ezért id?ben kell nála jelentkezni, különben nem tud elvállalni.

Legjobb válasz: Szia. Minenkinek más az ára.Kórházanként változik.Ezt a szülésznötöl személyesen kérdezd meg,nincsen benne semmi.

Szia. Minenkinek más az ára.Kórházanként változik.Ezt a szülésznötöl személyesen kérdezd meg, nincsen benne semmi.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem, és azt mondta, ahogy majd mi gondoljuk. Nem akarok neki túl keveset, de túl sokat sem adni.
Én azt olvastam, hogy a nõgyógyász "ára" min. 50 e, a szülésznõé pedig min. 20 e. De aztán ki tudja, ha fogadott és jó, én adnék neki 30 e-et is ha ki tudom gazdálkodni, végülis õ végzi a kemény melót és õ van veled a vajúdáskor is.

Akinek volt fogadott szülésznője a szülésnél, ahhoz a szülésznő bement a szülés után, a kórházi napok alatt, látogatni? Vagy a szülés után már rá sem nézett, csak akkor találkoztatok, amokor a pénzt megkapta?

Legjobb válasz: szia nekem igen aranyo volta szülésznõm mind a kétlányom születésénél õ volt jelen (a másodiknál már 5 hónapos terhes volt és már nem is dolgozott csak bejött hogy segítsen) ÉS MINDEN NAP MEGLÁTOGATOTT MIND A KÉT ALAKALOMMAL. NEKEM SZERENCSÉM VOLT VELE

szia nekem igen aranyo volta szülésznõm mind a kétlányom születésénél õ volt jelen (a másodiknál már 5 hónapos terhes volt és már nem is dolgozott csak bejött hogy segítsen) ÉS MINDEN NAP MEGLÁTOGATOTT MIND A KÉT ALAKALOMMAL. NEKEM SZERENCSÉM VOLT VELE
15 ezret adtam a szülés után 8 órával és minden nap benézett kétszer
Most egy kicsit elszomorodtam, mert nekem fogadott szülésznõm volt de egyik nap sem látogatott meg. ja és 20 ezret kapott !
A kérdező hozzászólása: Azt megkérdezhetem, hogy mennyit adtatok neki? Mert lehet az enyém kevésnek találta, azt, amit tõlünk kapott. (25ezret).
elõszõr 10 000ft másodszor pedig 20 000ft -ot szerintem a stílusa ilyena tiednek
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az utolsó válaszolótól kérdezném, a te szülésznõd is fogadott volt, vagy te az ügyeletesnél szültél?
nekem nem volt fogadott szülésznõm, az ügyeletesnél szültem (nem kapott pénzt tõlem!), és olyan rendes volt, hogy másnap meglátogatott bennünket a gyermekágyas osztályon.
A kérdező hozzászólása: Ne szomorkodj! Azért tettem fel ezt a kérdést, mert engem sem látogatott meg egyszer sem! Viszont majdnem mindenkitõl azt hallottam, hogy a szülésznõ látogatta õket a kórházban. Nekem is jólesett volna! Na mindegy, nem ezért fogadtuk, és ami a lényeg szakmailag nagyon toppon volt!


Nem kell, csak ha akarsz!
Nem kell sõt úgy egyébként törvény tiltja is. Csak akkor ha akarsz és annyit amennyit gondolsz. Nyilván ha maszek rendelésre mész akkor a vizsgálat díját igen, de ha kórházba mész vissza akkor miért adnál? Egyébként Fehérváron fogadott orvosnak, ha fõorvos, akkor 20-30 között, ha csak sima kezdõ ügyeletes akkor 5-10 ezret. Jó nyilván van aki ebben is rákontráz és százezreket dugdos meg ajándék az osztály dolgozói számára stb.
Nem kell. A doki megkapja minden honapban a fizeteset.

Igaz, hogy a II. SZ. Női klinikán csak akkor fogadhatsz szülésznőt, ha van fogadott orvosod?

Legjobb válasz: errõl nem hallottam, de ezek szerint már így van. (?) -1.-

errõl nem hallottam, de ezek szerint már így van. (?) -1.-
nem
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdem, mert ma hivtam fel egye és azt mondta megbüntetik õket ha nincs fogadott orvos!
Ez Vácon is így van. Csak szülésznõt akartam fogadni, azt mondták, hogy ez így itt nem járja... Csak akkor fogadhatok szülésznõt, ha orvost is. :( Pénz beszél, kutya ugat.. (fogadtam orvost is)

Mi az a ctg? Itt olvastam, hogy azt a szülésznő csinálja. Mindenkinek, vagy csak akinek fogadott van?

Legjobb válasz: Azt hiszem az nst-t nevezik valahol ctg-nek, tulképp ugyanaz. Ez pedig a magzat mozgását és a fájásokat nézi. 36 hét után hetente szokás menni. És szülés közben is fenn van megfigyelés gyanánt.

Azt hiszem az nst-t nevezik valahol ctg-nek, tulképp ugyanaz. Ez pedig a magzat mozgását és a fájásokat nézi. 36 hét után hetente szokás menni. És szülés közben is fenn van megfigyelés gyanánt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, akkor így már tudom mirõl van szó, nálunk NST-nek hívják.
Az NST és a CTG nem ugyanaz! NST:ennek a vizsgálatnak az a célja, hogy figyelje a magzat szívmûködését.A lényeg az, hogy, amikor a baba mozog, akkor meg kell emelkednie a pulzusának 160 fölé.Ha van a kh-nak, akkor esetleg szerelhetnek fel a vizsgálat idejére keményedés mérõ tappancsot is. CTG:ez nem csak a szívhangot, hanem a keményedésekez is nézi.Ezt annyira nem ismerem, mert nálunk is NST van. Napjainkban az NST kezd elterjedni jobban(modernebb), de van ahol még használják a CTGt is.

Mikor adtátok oda a szülésznőnek, fogadott dokinak a pénzt? Ha nem mondták mennyit kérnek, akkor a szülésznőnek 20, a dokinak 30 elég? Nem Bp. és nem jártam hozzá magánrendelésre, csak szülésre kértem fel!

Köszönöm

Legjobb válasz: Engem császároztak mindkét fiam születésekor. A férjem adta át a borítékot a szülésznõnek amikor én még megfigyelés alatt voltam. A doki más helyzet, mert én régóta járok hozzá, neki a 6 hetes kontrollon adtam oda. De szerintem amikor alkalom van rá a szülés után odaadni nem fog tiltakozni.

Engem császároztak mindkét fiam születésekor. A férjem adta át a borítékot a szülésznõnek amikor én még megfigyelés alatt voltam. A doki más helyzet, mert én régóta járok hozzá, neki a 6 hetes kontrollon adtam oda. De szerintem amikor alkalom van rá a szülés után odaadni nem fog tiltakozni.
A párom adta oda közvetlen szülés után, mikor készült haza a doki! A szülésznõnek is akkor adta! Neked kell tudnod, h mennyit szánsz rá! És ha nem mondott árat, akkor annyit adsz amennyit szeretnél! :)
Én csak az orvosomat fogadtam meg, szülésznõt nem. A varrat szedéskor adtam neki oda, aznap, mikor haza engedtek. Az összeg pedig reális, amit adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nem mondott árat, hozzá, mint orvos nem járok magánrendelésre! A szülésznõ lesz ott jobban, a doki csak úgyis varr, és megnézi, hogy rendben mennek-e a dolgok! Emiatt nem akarok neki többet adni! Köszönöm
Én Csongrád megyében szültem, és én varratszedéskor adtam oda a dokinak a borítékot.A szülésznõt pedig megkerestem privátban, mikor még benn feküdtem a picivel.Ez év februárban volt mindez.
Orvosnak varratszedéskor, szülésznõnek pedig azon a napon, mikor hazajöttünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Szigetszenmiklóson lakom, oda is járok terhesgondozásra Horváth Gáborhoz, aki nem vezet szüléseket, nem szeretnék fogadott orvost, az I. számú Női Klinikán szerenék szülni. (elvileg területileg oda tartozom) Lehet ott csak szülésznőt fogadni?

Vagy csak akkor ha fogadott orvosom is van. Oda kell bejárni terhesgondozásra, vagy csak szülni kell bemenni. Valaki segítsen hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszod! Akkor jól tudom, hogy területileg a I. számú klinikához tartozunk?? Még csak most költöztünk Miklósra és ezért nem tudom mi, hogy mûködik, velem elég normális volt a doki bár még csak 1x voltam hozzá.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Akkor jól tudom, hogy területileg a I. számú klinikához tartozunk?? Még csak most költöztünk Miklósra és ezért nem tudom mi, hogy mûködik, velem elég normális volt a doki bár még csak 1x voltam hozzá.
Ja még annyit, hogy én úgy halottam hogy azért nem vezethet le szülést mert minden kórházból ki van tiltva a stílusa miatt, meg azért mert még továbbképzésekre sem jár.De ez csak halottam, ne vedd készpénznek.Szép szülést:)
Igen, jól tudod, oda tartozunk:)
A kérdező hozzászólása: Szia Kedves Válaszoló! Lenne még egy kérdésem, akartam neked privit írni, de nem tudok, szóval neked Horváth doki csinálta a 12 genetikai uh-t? Mert én ma voltam nála, és elvileg megcsinálta, bár semmi nem mondott még a végén én kérdeztem rá hogy minden rendben. Meg az egész kb 15 másodpercig tarott és nekem az elsõ terhességemnél ez a vizságlat legalább 10 perces volt. Szóval még is csak van egy olyan érzésem, hogy doki kellenne váltani.

Van aki csak szülésznőt fogadott, dokit nem?

Ilyenkor ,hogy működik a dolog?Mikortól kell menni hozzá meg stb...

Legjobb válasz: Lehet azt,hogy az sztkba járok végig és csak szülni megyek hozzá?

A kérdező hozzászólása: Lehet azt, hogy az sztkba járok végig és csak szülni megyek hozzá?
Kórháza válogatja. Általában a 36. hét elõtt kell felfogadni, mert akkor õ végzi az nst vizsgálataidat.
én sztk-ba jártam, csak szülésznõt fogadtam.aki szimpatikus volt, annak a 22. hét körül szóltam, elvállal-e.elvállalt és megbeszéltük, hogy mikor találkozunk legközelebb.õ is csinálta az nst-t a kórházban.amikor meg meglett a pici, a férjem odaadta neki a pénzt.
A 22. hét után kell hivatalosan megkeresni, akkor közösen aláírtok egy papírt, amin lényegében õneki engedélyezi a fõnöke, hogy kvázi a rendes munkaidején kívül bemenjen veled szülni (legalábbis Zalaegerszegen így van). Utána ha minden rendben van, akkor a 36. hét elõtt keresed meg, az NST-idõpontok miatt. Közben megbeszélitek, milyen kívánságaid vannak (vajúdás, gátvédelem, homeopátia, akármi), meg egyéb részleteket, pl hogy mikor telefonálj majd neki ha megindulnak a dolgok.
igen csak menj be:)
Igen menjél, küteles az ügyeletes ellátni. Nyugalom.
Akármelyik kórházba bemehetsz, ha beindul a szülés.Bármelyikben el fognak látni.Nem kell aggódni!Nekem sem volt, és ugyanolyan jól foglalkoztak velem mintha lett volna.Sõt, hagytak nyugodtan egyedül vajúdni, ami igazán jólesett. Bemész a kh-ba, szigorúan kiskönyvvel iratokkal, majd közlöd, hogy fájásaid vannak és milyen idõközönként.Az ügyeletes doki megnéz, és ha tényleg szültök, nem pedig vakláma volt, akkor felveszik az adataidat mindenféle papírokat iratnak veled alá, ami nagy tortúra két fájás között.Aztán kezdõdik az átöltözés, borotválás beöntés, ha szoktak adni a kh-ban, majd utána minden csak rajtatok múlik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!