Találatok a következő kifejezésre: Fogadott dokinak pénzt szokás adni (2 db)

Fogadott dokinak mennyi pénzt szokás adni ha nincs tarifája? Székesehérváron fogok szülni, 38 hetes vagyok és sokat filózom rajta mert hamarosan itt az idő. Hogyan készüljek fel?

Legjobb válasz: Szia állitolag azt hallottam hogy az alkalmankénti összegnek a tizszeresét adják ilyenkor de ez szerintem attól is függ mennyiért jártál eddig. Nállunk sincs tarifa és én is kérdezösködtem mennyit fognak adni igy a dokinak átlag olyan 30000ft mondtak remélem segitettem:)

Szia állitolag azt hallottam hogy az alkalmankénti összegnek a tizszeresét adják ilyenkor de ez szerintem attól is függ mennyiért jártál eddig. Nállunk sincs tarifa és én is kérdezösködtem mennyit fognak adni igy a dokinak átlag olyan 30000ft mondtak remélem segitettem:)
szia szintén szfvár:D ki a ddokid?én havi 7000ft-ért jérok, és ennek a 8x-osát "kéri" a doki szülés után. 30hetes kismama, boldog babavárást, és boldog babázást!
Én mindenkitõl azt hallom, hogy olyan 60-70 ezer minimum :-(
AMENNYIT TE GONDOLSZ ÉS AMENNYIRE KI TUOD A PÉNZTÁRCÁDAT NYITNI.SOK MINDENTÕL FÜGG DE A MIN 30.000.
Nekem januárban született meg a kisfiam szintén Székesfehérváron!Megvoltam elégedve az orvosommal és 70000ft-ot adtam neki de csak mielött kiengedett a kórházból minket!nem szülés után közvetlenül!nagyon rendes volt minden nap meglátogatott az osztályon!igaz 3napot töltöttünk bent!Szép szülést Neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen a válaszokat így van mihez viszonyítanom.

Elhalt terhesség miatt a fogadott dokim fog műteni, akinél szültem volna. Ilyenkor is szokás neki pénzt adni? Ha igen, kb. mennyit?

Legjobb válasz: Én nem adtam neki pénzt, szerintem ezért nem kell fizeti.Attól még nem fog jobban odafigyelni rád.

Én nem adtam neki pénzt, szerintem ezért nem kell fizeti.Attól még nem fog jobban odafigyelni rád.
Szia. Sajnos én is így jártam az elsõ babánkkal 8 hetesen. Mi mondjuk vidéken lakunk itt más a "tarifa" egy szülés is 20000ft kb. Mivel hónap végén mûtött csak 5000ft-ot tudtam neki adni bár azt se akarta nagyon elfogadni. A magánrendelésén sem kér mindig pénzt most is azt mondta jártam már nála eleget az elmúlt 9 hónapban:) szóval nagyon rendes. Neked pedig kitartást. 38hkm
Szia Mi a mûtét elõtt azt beszéltük meg a párommal, hogy adunk neki 20.000 Ft-ot. De végül nem kapta meg a pénzt, mert nem jól sikerült a mûtét.
Engem a fogadott dokim mûtött.Szerettem volna adni neki 10000ft-ot de nem fogadta el.Utólag tiszta fejjel átgondolva, már nem adnék neki.Késöbb nála szültem adtam és elfogadta.De az más volt.
En sem adtam a szulesnel, bar annyira rendes volt, h megerdemelte volna, de sajnos nem volt.Egyebkent meg oszinten sajnalom a babat!!!!
Szerintem ez mindenkinél saját döntés, és pénztárca kérdése. Nem vagy köteles. Én adtam anno. Sajnos nekem is az elsõ terhességem 7 hetesen elhalt. Mûszeresen kellett befejezni. Nagyon sajnálom, h ezt Neked is át kell élned...nem egyszerû megemészteni, de muszáj túllépni rajta. Én adtam 10.000.- Ft-ot mikor jöttem el a kórházból. Mivel nagyon rendes volt a dokim. Tehát valóban "hálapénz" volt. Úgy éreztem megérdemli a hozzáállás végett, amit felém tanúsított. (amilyen hozzáállást bármelyik dokinak tanúsítani kellene, még ha nem elõre megfogadott orvos is...de ez sajnos nem így van.)
nekem spontán vetélésem volt, amit mûszeresen kellett befejezni, de nem volt fogadott dokim, a mûtét is késõ délután volt, és altatásban voltam..mire felébredtem csak a vizites doki volt már ott..nem adtam senkinek semmit..amúgy meg sem fordult a fejemben, hogy kellett volna..elég volt a bajunk így is!
Nekem 3 vetélésem volt, mindhármat mûszeresen kellett befejezni. Csak az elsõnél adtam neki pénzt, 10 ezret, akkor hétvégén be kellett jönnie hozzám többször. A másik 2 munkaidõben volt, de a 3. után orvost is váltottam.
Mi ugyanezért 20.000, - Ft-ot adtunk neki!És el is fogadta! Amit most utólag már nem adnék! Nincs akkor egy nõnek elég baja? Rossz testileg is, és lelkileg is! Nekem pofám nem lenne elfogadni a doki helyében! Mondjuk az enyémnek volt....
Szia! Szintén fogadott doki volt, és genetikai betegség miatt kellett elvetetnem. Én megkérdeztem, hogy mennyivel fogok tartozni, és nagyon aranyos volt, azt mondta, hogy Õ ezt nem szívesen csinálja, amúgy nem is csinál abortuszt, és nagyon sajnál, hogy így alakult, így ezért köszöni nem kér pénzt. Nagyon jól esett...és azóta sokat gondolok erre, hogy tényleg ez annyira gusztustalan lett volna, ha elfogad lóvét, hisz nem Én akartam elvetetni, sõt tökre ki voltam borulva... Ezzel a "húzásával" amúgy nagyon belopta magát a szívembe, és mikor azt mondom neki doktor úr, akkor azt tényleg úgy is érzem...
Engem is a fogadott dokim mûtött. Már azelõtt szûltem nála és nagyon meg voltam vele akkor elégedve. Ezután volt két missed abom, elõször 15.000 ft-ot kapott, 2.-jára csak 10.000-et. Most újra babát várok, és ha megszületik a pici, akkor már nem kap annyit szûléskor, mint az 1. babánál.
Én soha nem jártam magánorvoshoz, van kiadásunk így is bõven, örülünk, ha ételre telik hónap végén az albérletben a hitelek mellett (nem túlzok!). Ellene vagyok még a húsvéti locsolópénznek is, nemhogy a hálapénznek! Én irodában dolgozok, havi fix keresetem van. Ha hibátlanul gépelek, nem kapok több pénzt, mint hogyha a levelem tele van hibákkal. Az orvos is kap fizetést, és nem érzem úgy, hogy külön kellene fizetnem azért, mert elvégzi a munkáját, és nem ejt rajtam maradandó károsodást vagy ha világra segít egy csecsemõt. Ez a dolga! Ezt tanulta, ezt a foglalkozást vállalta, ez áll a szerzõdésében, ezért KAP fizetést. Akkor mirõl beszélünk?! Volt missed ab. utáni befejezõ küretem. Vizitkor nagyon szépen megköszöntem az orvosnak, hogy elvégezte a beavatkozást, de nem adtam pénzt. Nekem ad az orvos hálapénzt azért, mert "munkát adok neki"?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!