Találatok a következő kifejezésre: Fogadott dokinak pénzt (32 db)

6 hetes kontroll vizsgálaton adtatok a fogadott dokinak pénzt ha a szülésnél nagyobb összeget adtatok?

Legjobb válasz: Igen, mert a magánrendelõben volt a 6 hetes kontroll és az ugyanannyiba kerül mint a terhesgondozás. Meg is mondta az árát, de ezzel nincs is gond. Más lett volna, ha a kórházba hív be.

Igen, mert a magánrendelõben volt a 6 hetes kontroll és az ugyanannyiba kerül mint a terhesgondozás. Meg is mondta az árát, de ezzel nincs is gond. Más lett volna, ha a kórházba hív be.
igen, mivel magánrendelésen voltam, ugyanúgy, mint a többi beteg, megkérdeztem mivel tartozom, õ meg mondta az összeget..
mivel fogadott dokiról van szó, így nyilván nem ingyen vizsgált meg..!
Én is magánrendelésen voltam és megkérdeztem mennyivel tartozom. Nem teljes árat kért, hanem annyit, amennyit a kontrollvizsgálatokért kérni szokott, de nekem természetes volt, hogy fizetek.
A kérdező hozzászólása: Fogadott doki de mindig kórházba mentem hozzá nincs magánrendelése ezért mindig annyit adtam neki amennyit én gondoltam.De most pénz szûke miatt nem adnék!Szerintetek gáz?
háát..! elég furcsán fog kinézni, hogy megvizsgál, te felöltözöl, megköszönöd és elmész.. vagy hogy akarod megúszni fizetés nélkül?
vagy ne kifejezetten hozzá menj, hanem szimplán sztk-s rendelésre...Más is meg fog vizsgálni.
4. Valaszolo vagyok. Terhesgondozasra en konkretan nem a dokim maganrendelesere mentem, hanem a korhazba, ahol egyszer sem fizettem. A szulesert kapott penzt, annyit, amennyit gondoltam. Ha a korhazba mentem volna vissza kontrollra en nem fizettem volna neki. Maganrendelese mas teszta. Szerintem kapott toled igy is mar eleg penzt. Ne erezd magad rosszul, mert csak a szulesig tomted a zsebet. :-)

Hogy viselkedtek veletek, akiknek nem volt se fogadott doki, se szülésznõ? És a nõvérek segítettek pl, a szoptatásban? Vagy csak azokkal törõdtek akiknek volt a zsebében pénz?

Azoknak a véleményére lennék kíváncsi akik a Baross utcai kórházban szültek mostanában.

Legjobb válasz: Én ott szültem nemrég. Fogadott dokim volt, szülésznõm nem. A szülésznõ egy utolsó paraszt volt!!! Nem fogadtuk fel, de akartunk neki is pénzt adni, hát nem kapott egy fillért sem azok után, ahogy viselkedett. A szoptatásban nem segített senki, a csecsemõsök folyton idegbetegek és bunkók voltak. 1x elmondták ELMÉLETBEN a pelenkázás menetét és annyi. Orvosilag jó hely, alaposak és lelkiismeretesek, de emberileg.. pfff! Szobatársamnak volt szülésznõje, hozzá folyton bejött, segített, beszélgetett vele.

Én ott szültem nemrég. Fogadott dokim volt, szülésznõm nem. A szülésznõ egy utolsó paraszt volt!!! Nem fogadtuk fel, de akartunk neki is pénzt adni, hát nem kapott egy fillért sem azok után, ahogy viselkedett. A szoptatásban nem segített senki, a csecsemõsök folyton idegbetegek és bunkók voltak. 1x elmondták ELMÉLETBEN a pelenkázás menetét és annyi. Orvosilag jó hely, alaposak és lelkiismeretesek, de emberileg.. pfff! Szobatársamnak volt szülésznõje, hozzá folyton bejött, segített, beszélgetett vele.
A kérdező hozzászólása: Én is ott szültem, azért érdekelt mert nekem nem volt egyik sem. Viszont találkoztam én is egy ritka bunkó szülésznõvel, nem elég hogy úgy vizsgált meg mint egy barbár, de ha kérdeztem még válaszra sem méltatott! Lehet ugyan avval futottál te is össze alacsony kis vékony, fiatal szõke csaj volt. De akinél szültem volna az nagyon kedves volt és figyelmes . A nõvérekrõl meg ne is beszéljünk, se a csecsemõsök , se azok a nõvérek nem voltak segítõkészek akik velünk anyukákkal foglalkoztak! Úgy hogy ha legközelebb szülni szeretnék tuti nem ott fogok! :)
Én sajnos tudtam, hogy ez lesz, viszont a dokimhoz nagyon ragaszkodtam, õ pedig ott dolgozik… A szülésznõm fiatal volt, de barna hajú. Próbáltam megjegyezni a nevét, de sajnos nem sikrült. Rohadtul lekezelõ volt és bunkó. De hogy jót is mondjak, a gyakorlatukat töltõ cserediákok baromi kedvesek voltak! Nekem sok óra vajúdás után császárom lett, a mûtõben is mindenki végtelenül kedves volt, majd a császáros õrzõben az ápolónõ is! Tényleg, õk szívvel-lélekkel dolgoztak!!
A kérdező hozzászólása: Nekem is császárom lett sajnos, de az a nõvér sem volt valami kedves :) amugy szerintem változó vannak kedvesek is bár azokból van ott kevesebb ahogy észrevettem.

Mikor "szokás" odaadani a pénzt a fogadott dokinak, szülésznőnek?

Legjobb válasz: a fogadott dokimnak a pénzt a varratszedés után adtam oda. más is akkor adja.(vagyis akiket én ismerek!)

a fogadott dokimnak a pénzt a varratszedés után adtam oda. más is akkor adja.(vagyis akiket én ismerek!)
Szia! Az én dokim varratszedéskor kapta meg! Szülésznõt ugyan nem fogadtam, de a párom neki is adott a szülés után, még aznap.
szia! én a dokinak a varratszedésnél adtam oda, a szülésznõnek meg mielõtt hazajöttünk a kórházból. az egyik ismerõsöm a szülés utáni 6 hetes vizsgálaton adta oda a pénzt. elõre szerintem ne add oda a pénzt!


Az EDA kérése pénzbe kerül? Nincs fogadott orvosom, nem tudom mikor kell kérni, kitől kell kérni. Vagy így fogadott doki nélkül adnak e egyáltalán.

Legjobb válasz: Nem kerül pénzbe, de jó ha viszel egy 10est, az meghozza a kedvet az aneszteziológusnak hogy beadja..Nekem is össze vissza hazudoztak mire kiderült, hogy kéne egy kis pénzbeli juttatás az embernek a szolgálataiért.. Nekem se volt fogadott orvosom..

Nem kerül pénzbe, de jó ha viszel egy 10est, az meghozza a kedvet az aneszteziológusnak hogy beadja..Nekem is össze vissza hazudoztak mire kiderült, hogy kéne egy kis pénzbeli juttatás az embernek a szolgálataiért.. Nekem se volt fogadott orvosom..
A kérdező hozzászólása: És hogy mondjam nekik?Hogy itt van nálam x összeg csak kapjam már meg? :)
Hát én kértem.(oxitocint kaptam, majd meghaltam..errõl még annyit, hogy nyugaton automatikusan adnak EDÁt oxi mellé, mert jobban fáj így). Aztán jött a szülésznõ, hogy nincs az osztályon aneszteziológus.Aztán elment..csak néztem ki a fejembõl, hogy mi van???NA addig hisztiztem, meg ordítottam, amíg a szülésznõ be jött zsebre dugott kézzel, és közölte, hogy kellene egy kis segítség a kedves embernek, hogy átjöjjön másik osztályról.Eddigre vagy már 2 órája vergõdtem...AZ UTOLSÓ 10EZERESÜNK ADTUK ODA EZEKNEK A MOCSKOKNAK!!!De megérte, mert végre nem fájt. 1. voltam.
Nálam amikor bekötötték az oxitocint, és látták a fájásmérõn, meg rajtam is, hogy nagyon fáj, automatikusan mondták hogy szeretnék-e? persze én igent mondtam, nem sokár jött is az aneszteziológus és beadta ingyen, pedig este 10-11 közt volt.
Nekem sem volt fogadott orvosom, mégis felajánlotta a szülésznõ az epidurált. Sajnos el is fogadtam, bár ne tettem volna. Na de ez egy másik sztori :) Budapest, Péterfy kórház, idén február - mindenki (úgy értem az orvosok :) ) be tudja kötni és persze ingyenes!
igen, vannak kórházak ahol elõre felkeresed az anesztes orvost és megkérdezed tõle, hogy mennyiért vállalja, hogy amikor szülsz rendelkezésre fog állni és beköti a csövet a gerincedbe.
Utolsó vagyok, elfelejtettem leírni hogy nem volt fogadott dokim, sem szülésznõm, senkinek nem adtam egy fillért se.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, gondolom orvostól, kórháztól is függ mennyire rendesek akkor.Na bárcsak nekem sem kellene perkálnom majd...:S
az utlsó válaszolónak: azért nem minden orvos tudja ezt bekötni, vannak erre speciális emberek (ha ezekere az emberekre:aneszteziológus-ra gondoltál, akkor elnézést, ne kötekedni szeretnék)

Akik Szombathelyen szültek. Adtatok pénzt a fogadott dokinak ha bent volt szülésnél? És ha nem? És ha volt fogadott szülésznőtök neki fizettetek?

Legjobb válasz: Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.

Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.
Én ott szültem augusztusban, de nem volt fogadott dokim, ezért nem is fizettem.De ha felfogadsz valakit, akár szülésznõt, akár dokit, vagy mindkettõt, akkor fizetned kell. Megkérdezhetem ki a dokid??szülésznõt fogsz fogadni??
A kérdező hozzászólása: Fogadott orvosom Dr. Németh Levente. De nem bíztos, hogy õ lesz éppen ügyeletes. Mert ugye csak az ügyeletes dokinál lehet szülni! Ezért kérdeztem, hogy ha nem õ lesz akkor fizessek e neki. Szülésznõt fogadtam, mert õ bejöhet bármikor. Neki nem tudom mennyit adjak.
14.00-s válaszoló vagyok.Ha nem õ lesz az ügyeletes szerintem ne fizess neki!Nekem is nála lett volna a császárom, de sajna szabadságra ment.Szülésznõk nagyon rendesek, -5hétig feküdtem ott, -így ismerem õket-szerintem 20-30körül lehet fizetni nekik, õk tényleg égig veled vannak!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én is így gondoltam, ezek szerint jól.

Van fogadott dokim, de most a 38. héttöl a kórházba kell járnom vizsgálatra. Ilyenkor is kell adnom pénzt?

Legjobb válasz: ezt a dokitól kérdezd meg, nekem mind a kétszer fogadott volt, az elsõ azt mondta, hogy a munkaidejében jöttem, nem kell fizessek, a második akkor is kért pénzt, ha megnézte az nst-met, mindenféle vizsgálat nélkül, a munkaidejében

ezt a dokitól kérdezd meg, nekem mind a kétszer fogadott volt, az elsõ azt mondta, hogy a munkaidejében jöttem, nem kell fizessek, a második akkor is kért pénzt, ha megnézte az nst-met, mindenféle vizsgálat nélkül, a munkaidejében
Nem kell... Mivel akkor ott nem csak a magánbetege vagy, hanem "sima" páciens. Természetesen ha szeretnél adhatsz neki, de gondolom a szülésért úgy is fizetsz. Persze ez csak a saját véleményem. Engem a 39. héten fektettek be magas vérnyomással, és azért nem adtam külön pénzt
Én sem adok, ha kórházban megyek hozzá.. nem is kért soha.
Tõlem se kért soha a magándokim, ha a klinikára munkaidejében mentem hozzá!
Én megkérdeztem, hogy tartozok-e valamivel, de nem kért és a 35. héttõl a klinikára jártam az osztályára nst-re és vizsgálatra, a fõnõvér csinálta, õ volt a szülésznõm is.

Lányok mikor szokták odaadni a Fogadott dokinak a pénzt?

Varrtat szedésnél (ami a kórházba történik) vagy a 6 hetes kontrollnál?

Legjobb válasz: Nálunk nem volt varratszedés, de beszéltem a dokimmal. én a 6 hetes kontrollon adtam oda, a kórházban mondtam neki, hogy majd ott, akkor... A kórházba nem vittem magammal pénzt, és a férjem meg késõbb ért oda, mint amikor a dokival találkoztam. De nem volt semmi gond, örült neki akkor is.:)

Nálunk nem volt varratszedés, de beszéltem a dokimmal. én a 6 hetes kontrollon adtam oda, a kórházban mondtam neki, hogy majd ott, akkor... A kórházba nem vittem magammal pénzt, és a férjem meg késõbb ért oda, mint amikor a dokival találkoztam. De nem volt semmi gond, örült neki akkor is.:)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy 30 hetes vagyok már nem biztos hogy ilyenkor még más doki elvállalna...
De te magad írtad, hogy már most, a terhes gondozás alatt sem vagy megelégedve vele. Gondolom ezért merült fel benned, hogy mi van, ha nem lesz ott idõben. Igen, sajnos sok olyan doki van, aki mondjuk nem hagyja ott a nyaralását szülés kedvéért, utána meg tartaná a markát. De ennek vannak elõjelei. És sajnos, ha fogadott dokid van, akkor a kórházban mások nem fognak veled foglalkozni, mindenki arra fog várni, hogy õ odaérjen. Ezért is mondtam, hogy olyan dokit kéne inkább választanod akiben már most megbízol. Kedves, elmagyaráz mindent, a neveden szólít stb.
persze eszembe jutott, de most teljesen meg vagyok elégedve vele. hallomásból tudom, h. az én dokim szinte végig bent van szülésnél is, a babára is ránéz, még bent vagyunk. ha még sem így lenne, nem törõdne velünk, hibázna, természetesen nem fizetnék neki.
A kérdező hozzászólása: Szerintem valamennyire mindenki bizonytalan mert ki tudja elsõ babánál hogy a doki milyen és hogy áll a dolgokhoz. Vagy ti ezen soha nem gondolkoztatok mi van ha nem jön idõbe, ha nem foglalkozik veletek, ha amíg a kórházba vagy be sem néz? Nem gondolkoztatok azon hogy ha nem vagytok vele megelégedve nem adtok pénzt? Lehet én gondolkozom bután azért kérdezem...
Másik dokit kéne keresned. Nem érdemes olyan orvosnál szülni, akiben nem bízhatsz meg teljesen. Ennyi erõvel akkor szülhetnél ügyeletesnél is. Az legalább biztos bent van amikor kell.
ha ez a véleményed, akkor miért nem keresel másik dokit? ??
A kérdező hozzászólása: Ha értem is mindent megtenne és végig mellettem lenne akkor nekem sem jutna eszembe nem odaadni...de a mostani viselkedése miatt picit aggódik mit kapok ezért a pénzért.
En varratszedeskor adtam es azert, mert valoban halas voltam, ghiszen a terhessegem elejetol vegig segitett, a szules indulasakor is mellettem volt es meg a csaszarrol is -ami a vege lett- felvilagositott.
Én is sokat ott hagytam a terhesgondozáson, varratszedés nem volt, így a 6 hetes kontrollon fizettem mind a 2x. A pénznek a te megelégedettségedet kell tükröznie, ezért elég gáz, hogy elõre közölte az árat. Viszont ha te meg ennek ellenére felkérted, hogy vezesse le a szülést, akkor azzal elfogadtad, hogy kifizeted az általa mondott összeget. Innentõl kezdve meg mindegy, hogy mikor fizetsz. Szerintem a 6 hetes kontroll azért jobb, mert akkor már fogod tudni, hogy a szülés után esetleg maradt-e valami, ami ellenkezõleg befolyásolja a döntésedet. (Elcseszett valamit, nem ért oda idõben, és lemaradt, kérsz fájdalomcsillapító, de nem adja a beleegyezését, szülés után 1x-sem néz rád, valami utólagos gond lép fel a gyógyulási idõszakban...stb)
A kérdező hozzászólása: Én azért kérdezem mert kicsit elbizonytalanodtam... A dokim kerekperec megmondta mennyit kér én soknak tartom úgy hogy 120-140 ezret hagyunk ott még a terhesgondozásra. És nem vagyok benne biztos hogy végig ott lesz és nem csak arra jön be hogy jön ki a baba feje... 3-szor hívtam egyszer vette fel egyszer meg egy héttel elõrébb szerettem volna menni és nem tudtak fogadni... És ha nem fog velem foglalkozni, biztatni se semmi nem vagyok abban biztos hogy oda szeretném neki adni ezt a pénzt. Szerintetek ez gerinctelenség, pofátlanság?
Én akkor, amikor mentem haza a kórházból. Jött vizitre, és a szobatársam éppen nem volt bent, a férjem hozta be a pénzt. Jobb, ha mielõbb letudjuk az anyagiakat, mert akkor nincs az, hogy a doki azt hiszi, nem kap semmit.
Ha probléma mentes a terhességed, akkor szerintem elvállal más is. De meg kell kérdezni, addig úgysem lehetsz biztos benne. Ha meg nem jön össze, akkor járj utána a dokidnak, kérdezõsködj felõle, hogy mennyire megbízható. De ne tõle, hanem más anyukáktól, kismamáktól. Fórumokon vagy személyesen. Én legalábbis ezt tenném.

Akinek fogadott dokija van, az mennyit szokott a kórházban várni az orvosára? És adtok neki pénzt a kórházban?

Ugye ha magán rendelésre mentek, akkor muszály odaadni azt az x összeget.

Legjobb válasz: Szia! Én soha nem adtam a dokimnak pénzt ha a kórházba kellett mennem hozzá. A magán az más tészta, ott annyi, amennyi, de a kórházban eszembe se jutott adni (természetesen a szülést leszámítva) és nem is éreztem rajta egyszer sem, hogy elvárná. Az,hogy ennyit kell rá várni tényleg gáz egy kicsit, de hát ha belegondolsz, hogy lehet,hogy éppen a mûtõben, vagy a szülõszobán van... Az, hogy 4 hetente jársz, teljesen normális, szerintem a legtöbb doki így csinálja.

Szia! Én soha nem adtam a dokimnak pénzt ha a kórházba kellett mennem hozzá. A magán az más tészta, ott annyi, amennyi, de a kórházban eszembe se jutott adni (természetesen a szülést leszámítva) és nem is éreztem rajta egyszer sem, hogy elvárná. Az, hogy ennyit kell rá várni tényleg gáz egy kicsit, de hát ha belegondolsz, hogy lehet, hogy éppen a mûtõben, vagy a szülõszobán van... Az, hogy 4 hetente jársz, teljesen normális, szerintem a legtöbb doki így csinálja.
Amikor a magánrendelõjébe megyek, fizetek neki, amikor a kórházba, akkor nem. Hiszen az valóban az õ munkahelye, ahonnan fizetést kap. Az, hogy ennyire megvárakoztat, véletlennek köszönhetõ (pl akkor van szülése) vagy figyelmetlenség a részérõl? Nem szólt, hogy várni kell rá? MErt ez esetben én, akármennyire is "késõ", seperc alatt leváltanám. Ha fizetsz neki extra szolgáltatásokért, akkor az a minimum, hogy nem várat meg, ha pedig tudja, hogy várnod kell, szól, másik idõpontot ad, javasol egy kollégát, aki ellát helyette, ha sürgõs. Az enyém, amikor szabadságra megy vagy beteg, mindig ír legalább egy emailt, hogy x idõpontban kit keressek helyette, akiben õ is megbízik.
A kórházban sosem adtam pénzt a dokimnak, csak a magánrendelõjében. Ennyi várakozásért egy fillért sem adnék neki a helyedben. Mi ha a kórházban találkozunk a dokival, akkor is idõpontra megyek, elõre megmondja mindig, és ha megérkezek, rá kell csörögnöm a mobiljára, max 5 percen belül már ott is van. Az, hogy 4 hetente jársz, normális, általában így szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nagyon alapos, rendes és jó szakember az orvosom, egyáltalán nem sajnálom odaadni neki a pénzt, mert jó kezekben vagyok nála. Csak a várakozás akaszt ki, meg egy kicsit az, h. míg más 6 hetente megy dokihoz, addig én 4 hetente. És semmi panaszom nem volt eddig a terhességgel, jól érzem magam, csak sûrûnek érzem a 4 heti járkálást. Mellette védõnõhöz is járok, meg ide oda vizsgálatokra, meg ellenanyag szûrésre, vérvételekre, mellette suliba járok, és egy egy ilyen vizsgálat után el megy az egész napom, fõleg, h. vidékrõl kell bejárnom. és már egy kicsit sok.
utolsó vagyok, most jutott eszembe, egyszer vártam rá a magánrendelõben 30 percet, mert szülése volt éppen, de akkor értesítettek engem a mobilomon, hogy ne siessek, mert szül a doki
A kérdező hozzászólása: Hát nálunka akik a papírokat intézik a terhesambulancián, azok csipognak rá, és jön amikor tud. Gondolom midig kifogom mikor mût, vagy szül, mert mikor nehezen megérkezik, mûtõs ruhába van, még a szájmaszk is a nyakába csünk. Nappal, mindig ki van kapcsolva a mobilja. Õ nem keres betegeket, van egy másik száma is, de azt az utolsó hónapban járó kismamák kapják csak meg, olyan sürgõsségi szám. Az mindig be van kapcsolva. MEg õ nem idõpontot ad, hanem ráírja az elõzõ leletemre, h. pl. a betöltött 28. héten kontroll. És én megyek a betöltött 28. hét v.melyik napján. Eddig egyszer volt szerencsém, 24 hetesen, mikor 5 percet kellett rá várnom. Hát lehet, h. úgy lesz, h. nem adok neki több pénzt a kórházba, csak furául, meg kellemetlenül érzem olyankor magam, h. miattam fárad le egy emeletet, és utána megy vissza dolgozni, meg mûteni, meg megy a dolgára.

Akik nem adtak pénzt a dokinak szülésnél, nem volt fogadott doki, azokkal hogy bántak a szülésnél? Mint emberrel, vagy mint egy darab hússal?

Legjobb válasz: Mondjuk az, hogy adsz vagy sem az csak utolag tudja meg az orvos, szóval ha kutyául bánik veled az nem a pénz hiánya miatt van.

Mondjuk az, hogy adsz vagy sem az csak utolag tudja meg az orvos, szóval ha kutyául bánik veled az nem a pénz hiánya miatt van.
Nekem nem volt fogadott dokim, ügyeletes orvosnál szültem most szeptemberben és kellemesen csalódtam a dokiban mert nekem nagyon aranyos volt szóval én jó dokit fogtam ki :)
Velem nagyon aranyos volt mindenki. 14 órás vajúdásom volt, éjjel mentünk be, 3 garnitúra orvos látott, mert mûszakváltás volt. Mindenki kedves volt. Utána is mosolygósak voltak vizitnél, a szülésznõ a folyosón odajött a babát megnézni. Pedig 1 fillért nem adtam. (Uzsoki kórház)
Nagyon kedves volt velem mindenki, gátvédelemmel szültem, a szülésnõ maximálisan segítõkész volt. Eszembe se jutott pénzt adni senkinek. Miskolcon szültem a Semmelweisben. Sajnálom, hogy az 1. válaszolónak rossz tapasztalata van, de nem ez az általános szerencsére.
De bizony az elso valaszolo tapasztalata a gyakoribb. Nem huskent bannak veled, hanem emberkent, de tojnak rad. Ha van orvosod, akkor 3 percenkent bemegy vki es megkerdezi hogy vagy, segitsen-e vmit, stbstb. Ha nincs orvosod, akkor senki vagy:10 percenkent bemennek, megnezik mizu az nstn, aztan szo nelkul tovabbalnak. Szultem orvossal is, nelkule is, tudom mi a kulonbseg. Ja es ha nincs orvosod, akkor a szuleszedet a szuloagyon fogod eloszor megpillantani a labad kozott. Ha fiatal es nincs kialakult betegkore, akkor krdves, nyajas, szepen bemutatkozik es onnantol mar torodik veled, meg masnap is bemegy meglatogatni, mert teny, ami teny:szarul keres. Azert kedveskedik, hogy onnantol hozza jarj. Viszont az ugyeletes szulesznok nem torodnek veled, ha nincs fogadott orvosod... Ez a debreceni Klinikan tapasztalt eset. Sajnos ilyen is van...
Mint emberrel. :) Nagyon kedvesek, segítõkészek voltak, mind az orvos, mind a szülésznõ, szülés után is bejöttek a szobámba.
Én túlhordással miatt 11 napig voltam összesen kórházban. Soha senkinek nem adtam semmit. Csak udvarias voltam, mosolyogtam, de bátran kérdezgettem is. Egy rossz szót nem kaptam. Még célzást sem. Volt persze hogy egy nõvér türelmetlenebb volt, de ember õ is, következõ alkalommal normális volt õ is. Szóval felesleges ezért pénzt kiadni.
Ha nem fizetsz és nincs dokid, akkor semmibe sem vesznek. Tojnak rád!Ugyhogy inkább fizess!
utolsó, te honnan tudod, hogy az elsõvel hogy viselkedtek??? Miért hazudtolod meg?? Olvastam itt már olyat, hogy közölték az anyukával, hogy "Na, ez meg ideszarik az orrunk alá", mert kitolás közben nem csak a baba jött... hát nem tudom, ez neked mennyire lenne pozitív!
Elsõ! Nagyon undok vagy! Anszolut nem így van, kedves kérdezõ! Az orvosoknak kötelességük minden szülésre odafigyelni! Nekem sem volt fogadott dokim, mégis nagyon figyelmes volt velem õ is meg a szülésznõ is! A 6 hetes kontrollon adtam egy kis hálapénzt!
Nem volt fogadott dokim/szülésznõm, viszont a szülésznõ nagyon-nagyon kedves volt, a doki egy bunkó parast volt. Mikor bevittek a szülõszobára akkor megnézett, majd mondta a szülésznõnek az ajtó elõtt (hallottam), hogy felmegy aludni, majd telefonáljon neki, hogy akció van. Mikor jöttek a tolófájdalmak kb. 10x telefonált a szülésznõ, mire fel bírta kelteni. Nagy mérgesen lejött, rátehénkedett a hasamra és így kinyomta a babát, majd összevarrt és ennyi. Utána nem is láttam többet. Nem is kapott egy ft-ot sem, pedig oda volt készítve a pénz a dokinak + a szülésznõnek is. Õ megkapta, de a doki nem érdemelte meg.
Én csak azt nem értem, hogy ezeken a válaszokon mi a lepontozandó? Mindenkinek van tapasztalata. Most akkor meghazudtoljátok egymást, vagy mi?
DB klinika.Fogadott szülésznõ ügyeletes orvos. Minden rendben volt , több orvossal volt dolgom mert bent feküdtem pár hetet szülés elõtt. A csecsemõs nõvérek semmire való , rosszindulatú banda , de azokon a pénz sem segít.... Én azt tapasztaltam hogy ugyan szar volt bent feküdni de aki bejárt az is ott volt 6-8 órát minden másnap majd minden nap , állt a folyosón .akinek nem volt dokija kevesebbet, akinek volt ki kellet várnia a sajátját, ha mûtött ha vizitelt akkor is. Én pihiztem feküdtem a sok szerencsétlen bejárós pocakos meg kint nyomorgott... Ja és szülésnél sem nyúlt hozzájuk más csak a fogadott orvos , volt aki 12 órát várt rá sem néztek, mert fogadott orvosa volt... Én nem hiszek a pénzes rendszerben szülésznõt is azért választottam hogy jobban kiigazodjak , elsõ gyerek, és jó szobát kapjak, megérte ;)
En vagyok a debreceni. En az elso fiamnal ugy oldottam meg a penz dolgat, hogy a korzeti ejk-s orvosomat kertem fel a szulesre. Igy neki terhesseg alatt nem kellett fizetni, csak egy maganrendelos konzultacion voltam nala, ahol megbeszeltunk olyan dolgokat, mnt szuletese utan tegye a hasamra a gyereket, csaszart cdak akkor alkalmazzon, ha a pici egeszsege ezt kivanja, hogy a ferjem csak a vajudason lesz bent, a kitolasra kimegy es hasonlok. Plusz csinalt egy uh-t. Igy kert 5000Ftot. A szulesert adtam meg 50000Ftot. Igy viszonylag olcson megusztam. A masodik terhessegemnel is ot kettem fel, de hamarabb szultem, nyaralni volt. Igy tortent a fenti negativ eset...
A kérdező hozzászólása: Sajnálom hogy a debrecenire ment a negatív vélemény. Én is biztos ott fogok (még nem vagyok terhes csak érdeklõdtem). Sajnos én voltam a Kenézybe (Debrecen) protekcióval, de még úgyis szartak rám. Ezért belegondoltam hogy úgy minden nélkül mit fogok majd kapni ha esetleg nem lesz 50-100 ezer ftom csak a szülésre, meg durván havi 10es vizsgálatra???
ucsó voltam én is az uzsoki kórházban szültem :)
Szia. Kétszer szültem a Kenézyben, az elsõnél volt fogadott dokim, szülésznõm nem. Az orvos eléggé bunkó volt, így a végén csak húszezer forintot kapott. A szülésznõ nagyon kedves volt. A második gyerekemmel heteken át bent feküdtem, na az osztályon lévõ nõvérek borzalmasak. Nem fogadtam sem orvost, sem szülésznõt, és nagyon jól tettem. Egy nagyon aranyos orvost fogtam ki, Dr. Korláth Zalán a neve, nagyon emberséges volt, és szülésznõm is. Én nem bántam meg, hogy ügyeletesnél szültem. Egyébként míg bent feküdtem mindig a szülészetre jártunk NST-re, így szinte minden szülésznõt megismertem, szerintem mindegyik aranyos volt.

Januárban szülő kismamák, ti mennyi pénzt adtok az orvosnak? Írjon akinek van fogadott dokija, és az is akinek nincs.

Legjobb válasz: Szia! Nekem fogadott orvosom van, vidéken élünk, várhatóan 60 000 Ft lesz, ha normál szülés, és 70 000 Ft, ha császár lenne valami oknál fogva. A magánrendelésen is 6 000 Ft kér alkalmanként.

Szia! Nekem fogadott orvosom van, vidéken élünk, várhatóan 60 000 Ft lesz, ha normál szülés, és 70 000 Ft, ha császár lenne valami oknál fogva. A magánrendelésen is 6 000 Ft kér alkalmanként.
14:55 Csak azért csinálta szépen mert azt hitte hogy sok pénzt fog kapni. Csak ha megint majd a kezei alá kerülsz lehet hogy pocsék munkát fog végezni :S
14:55 vagyok.többé nem kerülök a keze alá, elköltöztünk jó messzire abból a városból.
Pesten fogok szülni.70 vagy 80 ezret adok attól függõen, hogy sima vagy császár lesz-e.Szülésznõm nem lesz, mert 50 ezret kér. Amúgy a dokim azt mondta, hogy amennyit a pénztárcém bír.Na nem így szó szerint.
Szia ! Nek is fogadott dokim van , Eger egyik legjobb nõgyógyászához járok terhesgondozásra és Õ is lesz ott a szülésnél. Mi 7000 ft-ot fizetünk neki alkalmanként, és sajnos elég sokat jártunk hozzá, igy mikor megkérdeztem mennyiért vállal el, akkor azt választolta nem vicceljek. Kb: 70000-80000 ft-ot már nála hagytam és még csak most kezdek el többször járni hozzá ...De természetesen adunk neki, én 30 ezer ft-ra gondoltam, ha ügyeletben lesz akkor pedig a felére. 32 hetes kismami
Nekem is van a 19-ik héttõl fogadott dokim és havonta kapott 5000ft-ot, van szülésznõm is a 34.ik héttõl Õ nem fogad el tõlem pénzt vittem neki kávét meg egy Merci bonbont azt is alig akarta elfogadni, hétfõre vagyok kiírva szülés után az orvos kap 30.000-et a szülésznõ pedig 15.000-et. Kolléganõm felkért egy orvos (doktornõt) hozzá is járt de azt mondta nem ad neki egy fillért sem esetleg szülés után hát ügyeletesnél szült de nem is ment be hozzá a doktornõ.Meg úgy is bántak vele sajnos meg bánta.hogy nem adott. 39hkm
Látom azért nem én vagyok az egyetlen akinek horibilisnek tûnik az összeg amit az orvosok várnak.Én sem fogadtam orvost, csak szülésznõt.Hetente 2szer járok hozzá NST-re és nem vár pénzt.Dokinak pénzt?Meg nem fordult a fejemben hogy 30000Ft-nál többet adjak neki(ha választottam volna).Örüljön hogy kap valamit.Nehogy már odaálljon és a képembe mondja hogy 100ezer!Azért álljon meg a menet!!!!!!
A barátnõm most szült egy vidéki kórházban.Nem volt fogadott dokija, sem senkije.Húú de megbánta.Tudnillik császár lett a vége.Hol az egyik rezidens varrta-vágta, hol a másik.35 cm a vágás helye, és eszméletlenül néz ki.Azóta pedig rosszul is van.Valami nem sikerülhetett. Én inkább fizetek, minthogy a tanulók stoppoljanak össze.
sziasztok! Le lehet pontozni! De sajnos ilyen világba élünk, az orvosok elvárják, h fizessünk nekik. Azt, h ezt kik rontották el, és mi vezetett ide arról napestig lehetne beszélni! De a lényeg, h a szülés, és "a nõgyógyászhoz járás" a legintimebb és a legkritikusabb terület egy nõ életében! Lehet vitatkozni a dolgon, de mindenkinek TÉNYként kell elfogadnia, hogy nem bánnak úgy az emberrel, ha nem fizet érte! Mindenkinek egyéni döntése, de én ezen nem spórolnék (inkább nem eszem, de megfizetem a magándokit és a szülés költségét is rendesen), mert akár tetszik akár nem, az esetek döntõ többségében nem úgy viszonyulnak a pácienshez ahogy kellene! Kedves Kérdezõ! Én a 10 szeresét adnám, azaz 100 ezret!
25/25-nek teljesen igaza van.Nemrég olvastam egy másik kérdést, ahol írta valaki, hogy a SOTE-n milyen borzalmasan viselkedtek vele.Hát én is oda járok, de velem mindenki nagyon udvarias, és a mûtéteimet is szuper orvosok csinálták, ha a dokim nem ért rá.(Csakis azért, mert az ig. helyettes a magándokim.)Pénz kérdése minden. Én is mindenen spórolok, hogy a nõdokimnak tudjak rendesen adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igazából szerintem is sok a 100 ezer mivel egy havi bevételünk a férjemnek és nekem 180000 Ft. Ebbõl azért ha lejön a rezsi a kaja, akkor nem sok marad és ugye akkor még sehol nem voltunk. / úgy értem mi nem járunk moziba nyaralni esetleg néha vacsizni egyet valahol/. Az igazság az, hogy egyébként eddig nagyon meg vagyok elégedve a dokival. A kórházba ha megyek vérvételre vagy genetikai ultrahangara mindig föl kellett hívnom ha odaértem és egybõl behívtak, amíg más kismama várt esetleg 1 órát vagy annál többet. Ez így lesz ha nemsokára CTG- re kell majd mennem, ott sem kell várnom még 10 percet sem. Szóval nem sajnálom én a pénzt csak nekünk szegény embereknek ez rengeteg kiadás még akkor is ha a gyerek a legfontosabb és mindennél többet ér.
Teljesen igazad annyit adjál amit tudsz én is annyit adok.
Nem olvastam el az összes választ, de én is Budapesti vagyok és nálunk (Buda XI-XXII ker) szinte minden doki tarifája 10.000/alkalom és 100.000/szülés. Én is tudom, hogy sok, de ha náluk akar szülni az ember és akar fogadott dokit, akkor sajna fizethet az ember (jó sokat)... :(
Nem tartom jó dolognak ezt a 10x-es díjat. A tesóm most szült, ez a 3. baba, 30-at adnak. Minden hónapban volt, 1 alkalom 8000 Ft. 100.000 Ft rengeteg, annyi a nettóm. Ha csak 10 szülést nézünk 1 hónapban 30.000 Ft-tal számolva, plusz a fizetése, plusz a magánrendelõ... De szerencsére nagyon kedves az orvos, és mondta is, hogy amennyit gondolnak.
Sziasztok! Budapest, 11. kerület Január végén-február elején fogok szülni progis császárral. Még nincs meg konkrét idõpont. A dokim egy vizsgálatért 7000-et kér, de ebben nincs ultrahang. Az külön 7000 Ft. Egy ilyen dokis látogatás 14.000 ft. A második gyermekemet 2009-ben is nála szültem, szintén progis császárral. Akkor is ennyi volt a tarifája, a szülésért 70.000 ft-ot kapott. Most is ennyit szándékozunk neki adni.
hát lányok, jó sok pénzzel megtömitek a dokikat.én sztk-ba jártam, nem volt fogadott orvosom, csak szülésznõm.õ kapott 30e ft-ot, de én már szülés elõtt 1 héttel bent voltam, minden nap meglátogatott, szülés után még 1 hetet voltunk bent, szintén meglátogatott.az orvosnak nem adtam egy fillért sem, pedig várta volna.császárom volt egyébként, gyönyörûen dolgozott.mikor nem kapott pénzt, nem is köszönt kifelé menet.és?tehet egy szívességet!
én már szültem egyet ennél a dokinál, azóta az árak sem változtak. Budapest különben, 7000 ft a terhesgondozás alkalmanként, és 10x-se a szülés, tehát 70000 ft-t adunk most is, ugyanúgy mint 3 éve.
A kérdező hozzászólása: Én Budapesttõl 15 km-re lakok, de Pestre járok dokihoz. Nála 10000 Ft/ alkalom a terhesgondozás. Azért tettem fel a kérdést mert úgy hallottam ilyenkor 100000 Ft-ot szokás adni, de én azt soknak tartom.Köszi a választ!
Én Nyíregyházán szülök jan. elején, van fogadott orvosom, 60.000 Ft.
Mondjuk én decemberben szülök, de azért írok!:) Mi 60-at adunk neki! Szerintem a 100 ezer sok. Akárhogy is nézzük, ha a terhességed alatt minden hónapban mész, akkor már eleve otthagysz neki 80-100 ezer forint körül, amibõl adóznia sem kell stb. Megtehetném, hogy adok 100-at, de szerintem nem jár annyi!
Nincs fogadott orvosom, nem is fogok pénzt adni az ügyeletesnek.
sajnos Pesten illik 10xest adni. de ha külön nem mondja, hanem rád bízza, akkor szerintem nem fogja rossz néven venni, ha kevesebbet adsz, kb.70et. én dokim rendelésen 8-10.000et kér, szülésért 80-100at (80at kapott, mert alig volt dolga, könnyû szülésem volt. ha nem mondta volna ki, hogy mennyit kér, akkor szerintem 50-70 körül adtunk volna).
Ha elõre nem mondja meg, hogy mennyit kér én biztos nem adnék neki 100 ezret, de még 60-at sem, kivéve ha nem valami nyaralásból riasszák vagy egy hatalmas komplikációt old meg. Akárhogy is nézzük a 9 hónap alatt otthagysz neki majd 100 ezret aztán egy jó esteben 15 perces munkáért ugyanennyit kapjon. Ti tudjátok. De szerintem visszadugni se fogja a gyereket. Bár én 2 hónapja szültem, 9000 ft volt a rendelés. 30 ezret adtam neki. Eleve õ volt az ügyeletes, be se kellett hívni, másrészt szerencsére nem volt szinte semmi dolga.
Én Szolnokon fogok szülni. Nekem azt mondta a dokim, hogy neki nincs meghatározott tariája, adjak amennyit gondolok. Igy is lesz :) De szerintem 30ezer forintot fogunk adni. Viszont ez majd függ attól, hogy mennyit foglalkozik velem szülés alatt és után.
Én is Decemberbe fogok szülni Vácon Magán dokim van havonta 10ezer CTG is õ csinál amit nem tudom még mennyi, De nem mondott árat a szülésért.ezért is mentem hozzá de ha nem lesz gond 30-40nél nem adok többet.igaza van ez elõttem szólónak vissza nem teszi a gyereket.Örüljön, hogy ennyit is kap ja amúgy én is eü -s vagyok, de akkor sem értek egyet azzal, hogy ennyit elkérnek.
Nekem ugyan van fogadott dokim, de sztk-s... Õ megmondta, hogy 100.000 Ft a tiszteletdíja... Ami nem kevés ugyan, de mivel sztk-ba járok hozzá, a terhesgondozás alatt sosem adtam neki pénzt, és nagyon alapos, mindíg megvizsgál, megultrahangoz akkor is ha csak nst-re vagyok eredetileg berendelve, ha picit is nem volt tökéletes valamelyik eredményem azonnal elküldött további vizsgálatokra... Szóval én meg vagyok vele elégedve, és bár elsõre sokalltam a 100.000 Ft-ot, már úgy gondolom, hogy meg fogja érdemelni...
Én 30000 ft-ot adtam a dokinak, a terhesgondozás 7000 volt. Ha kifejezetten nem szól a dokid, hogy 100000-et kér, akkor ne adj annyit. Ha azt mondja, hogy amennyit gondolsz, vagy nem mond semmit, akkor elég 30000 is, ha elégedett leszel vele. 10.000 ft-os terhesgondozás mellett nehogy fizess neki 100.000-et.
sziasztok! Láttam, h sokan írtatok vidékrõl, de sajnos itt Pesten tényleg a 10 szeresét kérik! Tehát ha egy alkalommal 10 ezret fizetsz, akkor 100 ezer lenne a szülésed! Pontosabban fogalmazva Pesti viszonylatban ennyit illik adni, és szerintem a dokik is ennyit várnak el! Ha rákérdeztél és nem mondott semmit, akkor tényleg Te döntesz, h mennyit adsz, de valószínûleg a 10 szerest fogja várni, mert az tény, h itt ez a "szokás"! Privi vélemény: Én egy jó fogorvostól és nõgyógyásztól nem sajnálom, ráadásul, ha legközelebb is nála akarsz szülni, meg is vagy vele elégedve, akkor meg fontos, h ne legyen rossz szájíze a dokinak!
Szerintem 100 000 ft eszméletlen mennyiségû pénz ahhoz képest, hogy a szülésznõk többet foglalkoznak veled közben! Vidéken fogok szülni, maximum 50 000-et vagyok hajlandó neki adni, annak ellenére, hogy maximálisan meg vagyok vele elégedve és nagyon kedvelem. de könyörgöm, nekem ez egy teljes havi fizetésem, és amúgy is magánrendelésére járok... És amúgy nem kérdezném meg tõle, mennyit kér: bízza csak rám. Még így is nagyon jól jár, akkor is, ha nyaralásból ugrik haza miattam. :)
Utolsó teljesen igazad én sem kérdeztem rá mennyit kér õ nem mondta szóval nem zavar, hogy mennyit illik adni.És tök igaz az, hogy mi betegek rontottuk el az orvosokat.Régen nem pénzért szültek a nõk és mindenki megszült, a dokik és a világ is más volt.Én sem sajnáltam a havi 10ezret de hagy döntsem el én, hogy mennyit tudok és akarok adni neki.
Bp.-i vagyok, a dokim magánrendelésén 15000 ft egy vizsgálat, a szülésért 70000 ft-ot kér.Ezt így teljesen korrektnek tartom, ráadásul nem is kell hozzá havonta(csak 10 hetente) mennem magánba(csak beszélünk telefonon)mert egy másik doki(aki a fogadott dokim kollégája)az sztk-ban végzi a terhesgondozásomat, amiért 5000 ft-ot adok neki/alkalom.
Mi januar 14 re vagyunk kiirva es nincs fogadott orvosom, mert nem Magyarorszagon szulok, hanem Angliaban. Itt nem kell fizetni semmiert mert fizeted a tb-t. Oruletesek azok a szamadatok amiket kifizetnek otthon.....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!