Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós sorsjegy játékot készíteni (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Python programok ékezetes betűi nem jelennek meg, ötlet?

Python-ban programozgatok, és azt tapasztaltam, hogy az ékezetes karaktereket nem/hibásan jeleníti meg! Minden program elején ott van, hogy # -*- coding:Utf-8 -*- , és a jegyzettömbben is utf-8al mentem el... Mit tegyek?

6

C++ -ról sima ANSI C-re nehéz a váltás?

Eddig C++ -t tanultam, alap szinten otthonosan mozgok benne, de sajnos az egyetemen most mindent alap C-ben fognak tanítani. Okozhat ez gondot? Nem ismerem annyira a C-t, annyit tudok róla hogy nincsenek benne objektum-orientált dolgok (pl. class stb.), illetve nincs bool típus (de ha jól tudom ehhez van egy header fájl ami pótolja :) ). Ezeken felül van (nyilván van, de úgy értem fontos) különbség a kettő között?

9

Pythonban megírt program lefut command line-al aztán rögtön bezár, valaki?

Szóval általában egy Idle-el vagy szerkesztővel írom meg, aztán elmentem .py formátumban. Mikor futtatni akarom (dupla klikk a fájlra, betölteni python command line-al valamiért nem sikerül) akkor látom, hogy lefut, mindent megcsinál, de aztán rögtön be is záródik. Szóval mit kell tennem, hogy ne záródjon azonnal be, és esetleg dolgozni is tudjak az eredménnyel, mert így kivenni is tudom, hogy mit írt!

3

Hhogy lehet Classic ASP - ben lekerni egy adott video file hosszat?

Ha egyaltalan lehetseges ez..

0

Batch nyelvben szeretnék egy kérdőívet készíteni. Hogyan tudnám a végleges kiszámítást végre hajtani?

Igazából két féle módon venném fel az adatokat:
1. Amikor a nemet kérdezem ott 1-lenne a Nő 2-lenne a Férfi
És a végén úgy szeretném megjeleníteni hány nő illetve férfi töltötte ki.
echo 1.) Nő
echo 2.) Férfi
set /p a=Nemed: 1 vagy 2

És akkor a végén két sorba jeleníteném meg hogy hány nő és hány férfi töltötte ki.

2. A súlyt magasságot szimplán beírnák a számot pl 180 és akkor az összesett össze adnám és átlagolnám (külön nő külön férfi)

set /p b=Magasság:

Ha tudtok módszert amivel az össze tudom adni a pl.%a% értéket illetve szorozni osztani avagy átlagolni tudom annak nagyon örülnék.

2

Free Pascalban lehet használni rgb vagy hsb színkódokat?

Alapból ugye a setcolor() van, de csak 16 szín van ,,feljegyezve" viszont a 16 és afeletti számokra is ad vissza valamilyen színt. Kérdésem hogy a 15 felettieknek is le van írva a neve valahol vagy ha nem akkor rgb vagy hsb kódokat lehet-e használni?

1

Van olyan program windows alá amivel egyszerűen tudok java fájlokat kompilálni?

Az a helyzet, hogy van egy .jar, amit visszafejtettem JAD-al és ki vannak mentve a .class fájlok egy zip-be. Viszont onnan nem tudom kiszedni, mert van egy aux.java benne, amit windodws-ra nem lehet kibontani. Tehát a zip-ből kéne átkompilálni.

11

Game maker a többi lent?

Helló lenne egy kérdésem,hogy lehet a game maker-ben olyat csinálni,tegyük fel egy vonatos játéknál,hogy a vonat a sinen mozogjon?

3

C# forgatás, mozgás kiszámítása játékhoz pontosan?

Forgást kéne kiszámítanom és hogy utána a W lenyomása után haladjon.
X += (int)((Speed + 1) * Math.Cos(Wheels.Rotation));
Y += (int)((Speed + 1) * Math.Sin(Wheels.Rotation));
A Speed adja meg a sebességét, a Wheels.Rotation pedig radiánban az elfordulás mértékét. (Ez az érték lehet -4,63-tól 1,64-ig bármilyen tizedes tört)
Csakhogy ez csak nagyobb szögeknél végez más mozgást (0-44-ig egyenesen megy, 45-89-ig átlósan, stb.)
Nincs erre egy pontosabb képlet, hogy "jobban tudjon mozogni"?

6

Mi lehet a gond (pascal kod, többi lent)?

Itt a feladat:
Készítsünk programot, amely beolvas egy egész számot, majd elosztja 2-vel annyiszor, ahányszor lehet és közben felírja a számot a kettes számok  szorzataként megszorozva egy olyan számmal, amely már nem osztható 2-vel. Például:
Kerek egy egesz szamot: 120
120 = 2*2*2*15

Itt a kod:
program Project2;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;

var
szam:integer;
oszto:integer;
begin
oszto:=1;
write('Kerem irjon be egy szamot: ');
readln(szam);
writeln;
write(szam, '= ');
while szam mod 2=0 do begin
szam:=szam / 2;
oszto:=oszto*2;
write('2 *');
end;
write(szam/oszto);
readln;
end.

És ezt a hibaüzenetet kapom a szam:=szam / 2; sornál
[Error] Project2.dpr(20): Incompatible types: 'Integer' and 'Extended'

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!