Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós sorsjegy játékot készíteni (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Visual basicben 2re vagyok íváncsi. Fontos mert elég azavaró. A kérdések lent? Csak mert kell a kérdőjel. *mosolygós smiley* (smileyt se lehet írni)

1. mediaplayer komponensel készített app-al ha megnyitok valamit amit nem tud lejátszani akkor windows media player-ként panaszkodik.
2. webböngésző komponensel készített böngésző, ha nincs net vagy vmiért nem tud betölteni, az iexploreres hibaüzenetes oldal jön oi aminek a címe is "az internet explorer nem tudja megnyitni a weboldalt" (kb valami ilyesmi)
hogy lehet ezeket megváltoztatni, hogy pl a böngésző ha nem tud betölteni akkor egy sajàt helyi html oldalt nyisson meg, és a media player az eredeti helyett sakát hibaüzenetet vagy az alkalmazás egy megadott ablakát jelenítse meg.

0

C++-ban, hogyan tudom karakterláncból a magánhangzókat kitörölni?

4

Az ingyenes android alkalmazások készítői, hogy profitálnak a programjukból?

Számos ingyenes android alkalmazás van, melyeket már több millióan letöltöttek. Ebből, hogy profitálnak a fejlesztők?

4

FPDF-ben hogy tudom megcsinálni, hogy az adatbázisban található név mezőben tárolt nevek alapján kapják a fájlok az elnevezéseket? Például: gipsz_jakab. pdf; cement_elek. Pdf. Eddig jutottam el: $pdf->Output ('. /mappa/' . $dbrow['nev'], 'F') ;

0

Letezik az AUTOSAR beagyazott operacios rendszernek valami elerheto verzioja? Demo, tanulo versio.

0

Ruander oktatóközpontban tanult valaki? PHP tanfolyamra szeretnék menni.

http://www.ruander.hu/webprogramozo-php-mysql-tanfolyam.html

1

Családneveket kell turbo pascalba sorrendbe rakni. Hogy kell ezt megcsinálni? Csak a programrészlet kellene.

1

C string kiíratása printf () -fel?

Nem vagyok teljesen kezdő programozó, de C-ben most programozok először.
printf()-fel szeretnék kiíratni stringeket.
Ez egy szótár, a stringek egy struct-ban vannak, két karakter tömb:

struct Dictionary
{
char entry[20];
char definition[80];
};

A beolvasás alacsonyszintű read()-del történik, de ezt a részt vagy 100szor ellenőriztem ez (szinte) biztos, hogy jó.
A furcsa a következő:
Ha az entry-ket íratom ki a következőképpen tökéletesen működik:
printf("%s", dictionary[i].entry);
Ha viszont a definition-okat szeretném kiíratni így:
printf("%s", dictionary[i].definition);
Akkor nem íródik ki normálisan, hanem valamiért a prompt (Ubuntu terminál) alá írja ki és csak az utolsó pár karakter látszódik.
Ha rakok bele egy plusz sortörést, akkor viszont tökéletesen működik:
printf("%s\n", dictionary[i].definition);
Valakinek valami ötlet, hogy mi a fene lehet ez?
Először azt hittem a záró \0-kal van a gond, de annak nem így kéne viselkednie.
Sosem láttam még ilyet, fogalmam sincs miért csinálja ezt, bármilyen ötletet nagyon megköszönnék!

7

C programozási nyelv kérdés! Mit rontottam el? (bővebben lent)

Nagyon kezdő programozópalánta vagyok, igazából csak ki szerettem volna próbálni egy programot (a neve Dev-C++, de beállítottam, hogy C-ben programozzon), ezt írtam be:
#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>

main( )
{
printf ("Helló vilag!")
}
A két headert automatikusan adta hozzá a program, azokhoz nem piszkáltam hozzá, a többit én írtam be, de ha le akarom fordítani, ezt a két hibaüzenetet nyomja ki:
[Build Error] ["Helló világ!"] Error 1 (ebből azt hámoztam ki, hogy a felépítésében van valami hiba, de nem tudom, mi)
(a hetedik sorban) syntax error before '}' token (vagyis valami mondattani hibát vétettem...?)
Próbaképpen egy másik programot is bemásoltam, amit a netről szedtem, de arra is kiírta az elsőt. Akkor most velem vagy a programmal magával van baj?
Ha valaki segítene, nagyon megköszönném!

8

Felkészülés az emelt szintű informatika érettségi programozására?

Sziasztok!Tudnátok ajánlani egy oldalt ahol mindent megtalálok ami kell az érettségi ezen részéhez?
Először matematikából akartam emelt szinten érettségizni,csak rájöttem,hogy sokkal több pontot tudok szerezni informatikából,és mivel az is jó tantárgy felvételinél,így gondoltam megnézem mi is van benne.A középszintű az úgy ahogy van maga az ECDL,csak az a baj,hogy az emelt szintűben olyan programozási nyelv van,amit én még nem használtam.Én egy C-hez hasonló objektumorientált nyelvet használtam eddig,és arra lennék kíváncsi,melyikkel a legkönnyebb megírni az érettségi feladatokat.Előre is köszönöm a válaszokat.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!