Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós sorsjegy játékot készíteni (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

C nyelvben hogyan tudok létrehozni egy tömböt aminek stringek az elemei?

9

Valami JAVA-fórum?

unatkozom :D

7

C++: Ez az osztály miért működik?

class CLight
{
public:
void PullChain()
{
mbIsOn = !mbIsOn;
}
bool mbIsOn;
};

Hogy lehet, hogy az osztályváltozó a függvény után van? Úgy tudtam, h c++-ban minden csak "fölfele lát"! Mit csinál ezzel a fordító?

1

Tudok valahogy az androidos telefonomon . Class fájlt futtatni?

és persze lefordítani a .java-t
minden megoldásra nyitott vagyok :D
ha számit rootolva vagyok

5

Hogyan nyissam meg a class fájlt?

Szeretnék programozni, és ezért kellene.

3

App inventor project builder?

Helló!
Csináltam egy nagyon jó kis alkalmazást App Inventorban. Na most, próbálom letölteni az APK-t de azt írja ki, hogy 5MB-nál nagyobb appokat nem tud felépíteni... Az enyém kb.120 mega. Nincs valami oldal, program vagy valami ahol ezt meg tudnám oldani?
Üdv

0

Miért csak egyszer tudom kicserélni a két képet? (JavaScript)

Egy olyan kis JavaScript cuccról lenne szó, ami ha rákattintunk egy képre, akkor átvált egy másikra, ha pedig újra rákattintunk, visszahozza az eredeti képet. A következő kódot gépeltem be:

<html>
<head>
<meta http-equiv = "Content-Type" content = "text/html; charset = utf-8"/>
</head>
<script language = "javascript">
function changeImage() {
if(document.images['smiley'].src = "smile.jpg") {
document.images['smiley'].src = "sad.jpg";
}

else if(document.images['smiley'].src = "sad.jpg") {
document.images['smiley'].src = "smile.jpg";
}

//Ez az else ág soha nem fog végrehajtódni
else {
alert('Ez nem történhet meg');
}
}
</script>
<body>
<img name = "smiley" src = "smile.jpg" onclick = "changeImage()">
</body>
</html>

Megnyitom a böngészőmmel, a kép meg is jelenik. Rákattintok, átváltja a képet, idáig jó. Ha még egyszer rákattintok, nem hozza vissza az eredeti képet. Mit rontottam el?

6

Hogy oldom meg ezt? Van egy adattáblám amibe van a jelszó tárolva, de ha megváltoztatja a felhasználó a jelszavát akkor.

én az előző jelszót szeretném tárolni egy védet txt fájlba amit csak ő tudna elérni a régi jelszavával. és ha 5nap lejár akkor törlődik a txt fájl és akkor beállítódik az új jelszó az adattáblába.

3

Mi a különbség? [Html]

A Html az Xhtml illetve a Dhtml között ?

2

Hogyan törhetek ki a hobbyprogramozó skatulyából?

17 éves vagyok, készítettem már androidra 3 játékot és 1 alkalmazást, az egyik játékot a jatekfejlesztes.hu és a gameloft által szervezett versenyre készült ahol 17 ből 7. lett. Ezt a tudást szeretném pénzre váltani valahogy,kerestek már meg 1 cégtől hogy csatlakozzak hozzájuk, de amint megtudták hogy 17 vagyok meggondolták magukat, iskolaszövetkezetekhez is jelentkeztem már, a szakmai teszten egyetem 2. évének megfelelő eredményt produkáltam, de mivel még középiskolás vagyok, és nem töltöttem be a 18-se, ezért ők sem tudtak alkalmazni még.
Szükségem lenne a pénzre, és ezért nem nagyon szeretnék várni.
Nem tudom hogy volt-e valaki hasonló helyzetben, de ha igen ő hogy oldotta ezt meg? Hogy lehet fentebb lépni?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!