Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós sorsjegy játékot készíteni (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehet megélni webes jelenlétből, 3d látványtervezősből, (nem gagyi! ) honlaptervezésből?

Értek a fent leírt témákhoz, de még nem tudom hogyan csináljak ebből (nem aprópénzt)

Látványtervezésre és honlapszerkesztésre elég nehéz munkát találni, túl sokan csinálják.

A másik oldal pedig, hogy a saját hasznomra készítsek weboldalakat, erre még nincs ötletem.

Gondoltam itt webshopokra, promóciós oldalakra, reklámoldalakra, amik csillivilli leírásokkal reklámoznak valami drága terméket (légtisztító, akármi) majd webshop szerűen megvásárolhatják az oldalon.

Esetleg ez?

Vagy készítsek olyan oldalt amin a fenti szolgáltatásokat felajánlom?

Esetleg készítsek oldalakat, és pakoljak rá reklámot? Komolyan érne valamit?

Szóval hogyan lehet pénzt csinálni ebből?

7

Megszeretnék tanulni scriptet írni?

Windows XP-m van túl jutottam már a VBScript:
<html>
<title> Első VBScript alkalmazásom </title>
<script language="VBScript">
<!--
MsgBox("Helló Világ!")
-->
</script>
</html>
Meg ugyan ilyen csak java "nyelven".
De hogyan tovább?
Van a Sub meg function meg ezek ezeket hogy tudom alkalmazni hova kell írni stb most nem csak ezekre gondolok hanem függvényekre is stb.Meg hogy kell elkezdeni első 5 sort vagy ilyesmi alap dolgokat szeretném megtanulni aztán onnan meg valahogy rájövök.

13

Ha ELTE IK proginfó szakra jelentkezek, akkor érettségin szerezhetek azzal több pontot ha fizikából ÉS infóból is érettségizek?

Vagy érdemesebb vmeikre ráfeküdni és abból egy biztos jójegy?

Tudom nem a legmegfelelőbb kateg., de a témában jártas emberek ide járnak.

Köszönöm, üdv

5

Valahogy lehet állítani a cpu órajelét?

valami parancs/ forráskód elem amivel órajeleket és feszültséget lehet változtatni(c/c++ vagy pascal lenne a legjobb) valamint telejesítményt lehet e valahogy figyelni és értéket csinálni belőle

1

C#-ban hogyan kell ezt kiszámolni?

Írjunk programot, mely a testsúly és a testmagasság alapján meghatározza a testtömegindexet. (a kg-ban vett testtömeg osztva a méterben vett testmagasság négyzetével)

7

C-nyelvben hogy kell külön függvényben érméket felváltani illetve a lnko-t megkeresni?

Adott az a feladat, hogy fel kell váltani egy számot 10-5-2-1 forintos érmékre (Hogyan fizethető ki a legkevesebb 10-5-2-1 forintos érmékkel az összeg?) Ezt külön fv-ben kéne leírni, de én csak amolyan home-made verzióban tudom ami ez:
tiz = osszeg/10;
ot = (osszeg - (tiz*10))/5;
ketto = (osszeg - (tiz*10) - (ot*5))/2;
egy = (osszeg - (tiz*10) - (ot*5) - (ketto*2))/1;

ezt meg csak a main-ben tudom használni.
A másik problémám pedig az lnko. Prímtényezőkre nem lehet felbontani, mert azt nem tudjuk mindig hogy mi mennyi. Hogyan lehetne ezt is külön fv-ben? Köszönöm!

5

Hogy lehetne ezt a feladatot a legegyszerűbben megoldani C++ban?

Olvassunk be természetes számokat! A számok beolvasása a 0 szám beviteléig tart. Számoljuk meg és írjuk ki, hány olyan számot találtunk, amelyeknek 7-tel való osztási maradéka 5, illetve hány olyant, amelyeknek 13-mal való osztási maradéka 7!

már volt rá néhány próbálkozásom de egyik se volt jó, mert az az (egyik) nagy hibám, hogy mindent túlbonyolítok és a végére már elvesztem a fonalat...

8

Magyarországon melyik fősulikon/egyetemeken, mely szakokon lenne haszna a programozási tudásomnak? (Html5, Xml, Java, Javascript, Php, SQL, CSS, C#, C++, Pascal)

9

WordPress-hez van valami magyarnyelvű leírás?

1

Android alkalmazás ötletemhez megmondaná valaki, hogy megvalósítható-e az elgondolásom?

Ha van valaki, aki szánna rám pár percet, annak leírnám az ötletemet privátban

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!