Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós sorsjegy játékot (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehet megvalósítani, hogy egy létrehozott "Exit" menüpont ne csak az adott activityt zárja be, hanem az összes alkalmazásunkhoz tartozót?

2

Ajánlanátok jó android fejlesztőket akik szívesen korrepetálnának egy megbeszélt összeg ellenében?

0

Melyik a "jobb" program környezet?

Emelt szinten akarok érettségizni, ezt a Free Pascal nyelvel szeretném. Melyik programkörnyezetbe érdemes begyakorolni, úgy alapból a Pascal Programozást ? Lazarus vagy Free Pascal ?
Előre is thx a válaszokat :)

8

Hogyan lehet megoldani androidban, hogy ha létrehozok egy main activityn belül egy menüt és feltöltöm menüpontokkal, akkor az az összes később létrejövő activitymen létrejöjjön/megjelenjen?

1

Szerintetek lehet informatikus ilyen jegyekkel? Tavai eredményeim: matek:2 angol: 3 magyar: 3

nagyon szeretnék az lenni idén javítok a matekon

8

Milyen programozasi nyelven vannak irva a torrent oldalak pl. (Bithorlo, nCore, microbit. )?

3

Matematica-ban szeretnék megtanulni programozni, segítség?

Lesz ilyen tantárgyam, de én szeretném mielőbb elsajátítani az elméleti alapjait, de csak angol leírást találok hozzá, azt meg még nem értem. Tudna valaki adni egy magyar nyelvű leírást?

3

Eclipse PyDev-ben otthon van valaki? Bajom van a package-ek átmentésével újratelepítés után (hosszú lesz).

Elkezdtem fejleszteni egy kis szókikérdező programot. Ez az első alkalom, hogy package-eket használok, szóval nem ismerem a koncepciókat, ezért, ha valami ilyesmi van, kérlek írjátok meg.

Három package van a szotar/src-n belül:
"core" 3 modullal: itt vannak a válaszok kiértékelését végző függvényeket tartalmazó modulok, illetve magát a kikérdezést levezénylő konzolos frontend.

"gui_mode" 3 modullal: Ez egy Tkinteres cucc, ami ablakok segítségével végigvezet egy új szótár létrehozásán.

"hasznos" 3 modullal: classes modulban tárolom a nem Tkinter leszármazott osztályokat (pl Szo). methods modulban van pár általánosan használt függvény.

Eddig minden faszán működött, de mióta újratelepítettem az op-rendszert (Linux Mint Olivia), azóta az importálások nem mennek.
pl a kikérdező importálja a hasznos package classes modulját:

import src.hasznos.classes as classes

erre Eclipse azt mondja, Unresolved import és hogy nincs ilyen modul...
Rosszul importálom?
import hasznos.classes as classes szintén ugyanezt dobja...

0

Hogyan kell linux shellben egy adott tartalommal text fájlt létrehozni?

dpkg -l tartalmát szeretném egy fájlba írni az asztalra. A következőt próbáltam:
dpkg -l | echo > csomaglista.txt
Sajnos csak egy üres fájlt hozott létre... echo után gondolom kéne egy stringet rakni argumentumként, de hogyan?

4

Milyen Engine-t használ?

Milyen Engine-t használ a cc2 és a Namco Bandai a játékok elkészítéséhez? Akarok egy versus stílusu játékot csinálni de sajnos a cryengine3 erre alkalmatlan azzal csak rts-t és sandbox valamint fps-t lehet készíteni.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!