Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós sorsjegy játékot (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudtok egy olyan programot amivel lehet 3d játékot késziteni?

Ismerem a GameMaker 8.1-egyet csak nem találok olyan oldalt ahol a kódjai fenn vannak! Aki tud olyan oldalt az írja! Előre köszönöm a válaszokat

4

Hogy lehetne program visszajelzéseket küldeni a legegyszerűbben?

Nem akarok egy mail fiókot erre használni nyilván mert nem biztonságos (kinyerhető a jelszó). Olyasmire gondolok mint a php mail() függvénye csak ezt mondjuk egy delphi programon keresztül.

2

Mappanyitó parancs cseréje win7 alatt. Hogyan?

Ha jól emlékszem, korábbi win verziókban az alábbi kulcs szerkesztésével lehetett elérni, hogy mikor a mappára kattintok megnyitás végett, valami más parancs fusson le:
HKCR\Directory\Background\shell\cmd\command\@
Ez a kulcs jelenleg is létezik, az értéke az mint eddig (cmd.exe /s /k pushd "%V") viszont ennek a szerkesztése hatástalan a mappák működésére. Hova került el?

0

Hogyan/milyen programmal lehet létrehozni INC. (include) fájlt?

Sa:mp gamemode-hoz kéne a progressbar inc... a kód megvan de nem tudom hogyan lehet megcsinálni INC -re! Itt a kód:

2

Pascal-ban lehet ilyet?

azt szeretném hogy a program a lehető legtöbbször kiírjon a képernyőre egy szöveget 1 percen belül
valaki venné a fáradságot és le írna a kódot
nem tudok Pascal-ul csak kiváncsi vagyok valamire
előre is Köszönöm

9

Mire szokták használni a MS SQL Server Management Studiot, és hogy lehet összekötni a Visual Studioval?

0

Valaki eltudná küldeni a SeeRPG modot?

0

Miért ezzel az értékkel kell? [JavaScript]

Csináltam egy lotto szám generátort, itt van a forráskód.

<html>
<head>
<title>Lotto</title>
<script>
var szam = [];

for (i=1; i<91; i++) {
szam[i-1]=i;
}

function veletlen_szam(a,b) {
return 0.5 - Math.random();
}

szam.sort(veletlen_szam);

var lotto = [];
for (i=0; i<6; i++) {
lotto[i-1]=szam[i-1];
}
document.write(lotto);


</script>
</head>
<body>
</body>
</html>
Az lenne a kérdésem hogy veletlen_szam fügvényben miért 0.5 el kell kivonni a Math.random()-ot.

1

Zavarba esek amikor ezt hallom [Programozás]!?

Nagyon sokat gondolta a [programozói] tudásra.
Én is szeretném ezt megtanulni.
Tudnátok olyan helyeket, oldalakat...stb ajánlani???
Előre is köszönöm

5

Miből/hogyan tanultátok a WPF-t (Windows Presentation Foundation)?

A Windows Forms világában már "elvagyok", de nem tudom, hogyan kezdjek neki a WPF-nek, PDF-jeim vannak, meg rengeteg kérdésem, elég nehéznek tűnik ugyanarra "szintre" eljutni mint Windows formsokkal.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!