Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós sorsjegy (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha Linuxon SDL-ben írok egy programot, amit szeretnék, hogy Windows-on is elérhető legyen, hogy tudom megcsinálni rá anélkül, hogy "Windows-t kéne felraknom a gépre"?

Windows XP-m volt, ami elég erősen bugzott már, úgyhogy Linuxra váltottam (Ubuntura).

5

Hogy kell c++-ba meghatározni a tizedes jegyek számát?

A lényeg hogy meg van adva hogy hány tizedes jegyre kell kerekíteni. Ezt hogy lehet megoldani. C-be meglehetett csinálni, de C++-ba is kell.
Double-t kell alakítanom.

4

C++-ban segítség? Keressük meg az összes k-val osztható számot, amelyek két adott szám (n1 és n2) között találhatók!

Tudnátok benne segíteni??

Értem a logikát,de nem sikerül megírni C++-ban.

Készítek egy ciklust az első számtól az utolsóig,és ha adott szám osztható a bekért osztóval,akkor kiíratom.

Vagyis én így értelmeztem a feladatot!

C++-ban le tudná írni nekem valaki?

ELÕRE IS KÖSZI!!

3

Ezt hogyan tudom Linux-ban megcsinálni cut parancsal?

Ez a parancs azt adja meg, hogy egy mappában melyik a legnagyobb fájl.

parancs :
ls -lSr | tail -n1 | awk {'print $5'}

A kérdés az lenne, hogy ezt az awk {'print $5'} parancsot szeretném egy vagy több cut paranccsal megoldani és ezt hogyan kellene?
(Ez vágja ki a méretet az ls által méret szerint rendezett listából.)

6

Hogyan oldom meg Free Pascalban azt, hogy egy program teljes képernyőn fusson?

1

Hogyan kell a weboldalak URL címének a végét elrejteni?

Tehát hogy ne hanem csak

6

Milyen lehetőség van arra, hogy egy 32 bites platformon megírt program 64 bit alatt is fusson?

számítástechnika, programozás, 32 bites, 64 bites, CPU

5

AutoLisp programozásban hogyan tudom megoldani?

Kirajzolok egy egyenest két pont megadásával, és ennek az egyenesnek a végpontjába/ból szeretnék húzni egy x hosszúságú merőleges egyenest.Milyen parancsot használjak?

0

Delphiben kéne segítség, Timer komponensben hogy lehetne beállítani hogy több színt váltson gombnyomásra egy kép vagy felirat?

Nem fontos Timer alkalmazás, csak nekem más ötletem nincs erre. Kezdő vagyok még viszonylag.

1

C++ ékezetes karakterek lekérdezése?

Sziasztok!
Hogy tudnám c++ban getasynckeystate-el a magyar ékezetes karaktereket lekérdezni?
Válaszokat előre is köszönöm.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!