Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós sorsjegy (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A c# platformfüggetlen?

4

Miért a Pascal nyelvet ajánlják kezdőknek?

Az évek folyamán sokszor elgondolkodtam azon, hogy miért a Pascalt ajánlják első programozási nyelvnek. Szerintem egy C is legalább ennyire kézenfekvő lenne, hisz nem feltétlenül kell minden nyelvi lehetőséget kihasználni, viszont adott rá a lehetőség az érdeklődőbbeknek.

11

14 évesen nem késő elkezdeni a programozást?

Eggyenlőre még nem nagyon értek hozzá. Milyen nyelvell volna érdemes kezdeni? Meg e tudnám tanulni ha privát órákat vennék? Mennyire bonyolult? Mennyi idő alat lehetne megtanulni egy nyelvett tökéletesen, ha nagyon jó eszem van az infón belül a hardware hez. Tudna e valaki valami egyszerű parancs írni példának?

13

Hogyan tudom a Samsung Galaxy Ace 2-öt frissíteni?

1

Mennyire húzós egy navi programozása?

Úgy értem, ha vesz valaki egy sima mezei navit, térképek nélkül, az internetről számítástecnkiai képesítés nélkül is fel tudja javítani?

12

Ismertek jó C++ programozási könyvet pdf formátumba?

Tanuljuk meg a C++ programozási nyelvet könyv nem annyira tetszik sok dolgot kihagy Bjarne Stroustrup könyve sem tetszik annyira mert kevés benne a példa.Valaki valamit amibe sok példa is található és érthetően mindent elmagyaráz.

4

C-vel és c++-al mindent meglehet csinálni amit java-val?

Úgy hallottam, hogy a Java fő előnye, hogy mivel magasabb szintű programozási nyelv ezért egyszerűbb.

13

C# WebClient és Regex kérdés?

5

Hogyan írjak szép olvasható kódokat?

Az a helyzet, hogy programozói feladataim vannak de nem vagyok programozó és néha nem túl olvashatónak tűnnek a kódjaim főleg ha sietnem is kell.

5

Billentyűleütéses, szövegbeillesztéses automatikus botot hogyan készíthetnék el?

Nagyon sok szöveget szoktam írni Wordbe, Jegyzettömbbe, és szeretnék készíteni egy olyan automatikus programkódot, ami pontosan 15 percenként beilleszt egy bizonyos szövegrészt (pl 20 darab csillagot), ami megjelenik a szövegfelületen.

Tudnátok tutorialt mutatni ilyen automata progi elkészítésében?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!