Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mindenképpen szükséges informatikából éretségit tenni ahoz hogy programozó lehessen valaki? (Csak mert nekem a választott tantárgyam nem info volt! )

6

Miért nem jó ez a JavaScript program?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"


<html>

<head>

</head>
<body>
<script type="text/javascript">


function printTime(){
var now=new Date();
var hours=now.getHours();
var min=now.getMinutes();
var sec=now.getSeconds();
document.write(hours+":"+min+":"+sec+"<br/>");
}


setInterval("printTime()",1000);

</script>

</body>
</html>

3

Az alábbi elektronikus könyv megfelelő a Java nyelv megtanulásához?

Tartalmaz mindent ami a Java nyelvhez szükséges?

9

Hogyan tudnék magamtól felkészülni emelt szintű infó érettségire?

Jelenleg csak a programozás része érdekel. A C# nyelvet tanultam középiskolában.

8

C++ kódot hogyan lehet gcc-vel úgy lefordítani, hogy semmilyen dll-t ne keressen, azaz átvihető legyen más rendszerre, pl. összes windows?

4

Miben lehetne elkészíteni könnyedén egy kártya játék programot?

Eddig csak egy programozási nyelvet használtam a Macro Scheduler 13 -at. De ez nem alkalmas játékprogramok készítésére. Úgy érzem nem jelentene gondot egy új programozási nyelv megtanulása, ha vannak hozzá jó oktatóvideók (az angol nyelv nem akadály)
Ha szeretném, hogy a játékot online is lehessen játszani akkor is ugyanazt a programot ajánlanátok? Hozzátenném, hogy nem szeretném, ha böngészőben lehetne/kellene játszani, mint pl. a honfoglalót vagy a kaszinós játékokat.
Úgy az offline mint az online játékkészítési megoldások érdekelnek.
Köszönöm a ségítséget

8

Miből áll az a PLC programozás?

Köze van a CNC esztergályossághoz? Szóval ez is ilyen gépeket programoz, ami majd kivág pl valamit?

3

A c# platformfüggetlen?

4

Miért a Pascal nyelvet ajánlják kezdőknek?

Az évek folyamán sokszor elgondolkodtam azon, hogy miért a Pascalt ajánlják első programozási nyelvnek. Szerintem egy C is legalább ennyire kézenfekvő lenne, hisz nem feltétlenül kell minden nyelvi lehetőséget kihasználni, viszont adott rá a lehetőség az érdeklődőbbeknek.

11

14 évesen nem késő elkezdeni a programozást?

Eggyenlőre még nem nagyon értek hozzá. Milyen nyelvell volna érdemes kezdeni? Meg e tudnám tanulni ha privát órákat vennék? Mennyire bonyolult? Mennyi idő alat lehetne megtanulni egy nyelvett tökéletesen, ha nagyon jó eszem van az infón belül a hardware hez. Tudna e valaki valami egyszerű parancs írni példának?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!