Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Struktúra rendezése hogy kell általánosságba megvalósítani?

A c++-nál ha van egy struktúrám azt hogy tudom rendezni úgy hogy kritérium alapján és az egész sort cseréli? esetleg arra nincs módszer két fajta kritérium alapján rendezzen?

8

Valaki segít nekem megírni a következő 2 ciklust pascalban?

1.) olvassunk be egy 3szög oldalainak hossuságát. a beolvasást addig ismételjük amig nem teljesül a következő 2 feltétel
- az adatok tényleg legyenek egy 3szög oldalai
-a 3szög területe 20 és 30 közé esik.

adjunk üzenetet ha valamelyik feltétel nem teljesül.

2.) adjuk meg az első n páros szán szorzatát

1

Egy egyszerű programot szeretnék készíteni, ami a mappák nevét, és tartalmát adná vissza. Mi lenne erre a legkönnyebb megoldás?

VisualBasic-ben szeretném ezt a programot megírni,és hogy ne kelljen egyesével beírni olyan 90 nevet,és a hozzá tartozó címet(Zenekar+ album),mi lenne a legkedvezőbb megoldás?Vagy hogy lehetne ezeket a mappacímeket egyszerűen kimásolni,hosszas gépelés nélkül?
Tudom,kicsit hülyén hangzik,de remélem érthetően fogalmaztam.

2

Azt szeretném megcsinálni visual basicben hogy egy listview tartalmát minden itemet és subitemet egy gombbal el lehessen menteni és később egy másik gombbal meg lehessen nyitni. Hogy kell?

1

Hogy tudnék több embert szerezni a játékfejlesztésemhez?

Unity3D-s játék lenne.

6

Hogyan tudnám megoldani? Hogyan induljak el? Esetleg megállási feltétel?

Írnom kell egy C++ programot, amely törli egy karakterláncból az első és az utolsó magánhangzót.
pl.: ha a karlánc, szemuveg, az lesz belőle, hogy: szmuvg

6

A rendes c-ban lehet játékokat ugyanolyan játékokat csinálni mint c++-ban?

3

C (99) Programozás : Gyors sípolások - HOGYAN?

C-ben szeretném rövid időtartamokra gyors egymásutánban - rövid késleltetésekkel - megszólaltatni a "belső hangszórót". Pl.: adott frekvencián egymásután 10×-er 50 msec.-os várakozásokkal elválasztva 50 msec. ideig sípoltatni a gépet.

Csak ugye a helyzet az, hogy az alapértelmezett Beep() és Sleep() parancs ezekhez meglehetősen lassúak és akadnak, úgyhogy a gyakorlatban képtelenség ezredmásodpercre pontosan kivitelezni azt, amit én szeretnék.

Angol fórumokon olvastam azt az ajánlást, hogy generáljak valós időben egy WAV szekvenciát és azt küldjem rá a hangkártya driver-re, de ez így nekem C-ben elsőre nagyon bonyolultnak tűnik! :(

Nincs erre valami kezelhetőbb, nem annyira bonyolult módszer???

Amúgy assembly kódokkal is próbálkoztam, de az még sikertelenebb volt : vagy szólt, vagy nem szólt, vagy csak egy pillanatig szólt, vagy teljesen beragadt a hangszóró -- hozzáteszem UGYANANNÁL a programnál.

Ötlet? Vagy esetleg meglévő példakód???

És mielőtt elfelejteném, Windows 7-et használok (az van a gépen, nem én raktam rá, amúgy ilyenek miatt jobban szeretem az XP-t), illetve itt van példaként egy a saját kérdésemhez hasonló problémaleírás angolban - csak az a nagy különbség, hogy nekem ezt valós időben kéne megoldanom lehetőleg fájlírogatások nélkül :
Előre is köszönöm (előrevivő válaszokért természetesen meglesz a pontjutalom)!

5

A webfejlesztő és a weblapprogramozó között mi a különbség?

3

PHP - oop (hol a hiba)?

Sziasztok, több fájlban akarom tárolni a dolgaimat, most konkrét példaként config.php és functions.php

config.php tartalmazza az adatbázis csatlakozáshoz szükséges dolgokat, functions php pedig a funkciót:

config.php:

<?php
class config
{
public static $host="localhost";
public static $user="root";
public static $pass="";
public static $db="adatbazis1";
}
?>

functions.php:

<?php
class connect{

$conf= new config();
$kapcsolat = new mysqli($conf->host,$conf->user,$conf->pass,$conf-&g
t;db);
if ($kapcsolat->connect_errno) {
echo "Failed to connect to MySQL: (" . $kapcsolat->connect_errno . ") " . $kapcsolat->connect_error;
}


echo $kapcsolat->host_info . "<br />";
}
?>

Hol hibázok ? Gondolom rosszul hivatkozok az első fájlban található dolgokra, de mégis hogyan kéne ?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!