Találatok a következő kifejezésre: Flashben hogyan kaparós (1 db)

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta lev? akkor jelenik meg ha a fels?t az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren els?szinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a fels? képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.

Legjobb válasz: förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.

förszt of óll: tanulj mek flessben prokramoszni.
A kérdező hozzászólása: Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék: Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltûnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedõen változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt. A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik. Van három réteg. 1. A hátsó kép 2. A maszk réteg 3. A "lekaparandó" kép A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között. Itt bõvebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult): http://mypixel.hu/2008/01/27/maszkok-keszitese-es-hasznalata.. Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve. Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen. Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tûnni, mintha a felsõ réteget kaparná le.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan csináljam meg a számfelismerést egy neuronhálóval?

Csináltam egy kis ablakot amelybe tudok írni számokat "kézírással". A neuronhálónak annyi bemenete kell legyen ahány pixelből áll a kép?

4

Hogyan zajlik egy játék programozása?

Szeretnék készíteni egy játékot.
Nem szeretnék összekattintgatni, szeretném érezni hogy sok munkát fektettem bele és hogy ez nagyrészt az én szellemi termékem.
C++ tanulok programozni, Microsoft Visual Studio 2010-ben.
Már egy jó ideje tanulom a nyelvet, de még most sincs fogalmam róla hogy mi is a tényleges procedúra. Amikor utánanéztem, eléggé zavaros képet kaptam, ezért kérek tőletek itt egy egyszerű, érthető választ a kezdőknek, mint én. :)

Ha lehet a lehető legrészletesebben válaszoljatok. (Milyen esetleges extra programokat kell használjak, hol informálódhatok, stb.)

Ha vannak alapfogalmak akkor, amiket ismernem kéne, akkor azokat is magyarázzátok el, kérlek. A saját butaságomat tükrözi, de én még azzal se vagyok teljesen tisztában hogy mi az a GNU, játék motor, stb. :(

A válaszokat előre is köszönöm! :)

7

Wordpressben hol van az a sor a forrásban ami a kommentbe leírt linkeket kattinthatóvá teszi?

Hozzá szeretném adni az a atributmhoz ezt:
class="lightview" hogy linkek az oldalon nyitódjanak meg.

0

Game Maker felvehető tárgy (? ) (többi lent)

Arra lennék kíváncsi, hogy Game Maker-ben hogyan lehetne megcsinálni, hogy egy bizonyos tárgyat(jelen esetben taposóaknát)egy gomb megnyomásával felvehessünk de csak ha közel vagyunk hozzá vagy érintkezünk is vele

6

Melyik programnyelvvel érdemes kezdeni?

16 éves vagyok, 10.es leszek. Most szeretném elkezdeni a komoly informatikát. Programozás stb. egy minimális tájékozottságom van azért a témában.
kérdésem, hogy melyik programmal érdemes így kezdeni, és sokat segítene egy használható magyar tutorial is. (ingyenesen)

7

Python 3.3.2 szintaxis hiba?

Python 3.3.2-m van.
A probléma a következő :
nyitok egy IDLE-t, megadok mondjuk 3 értéket.
elfogadja, kiírni is tudom, tökéletes
Aztán elmentem , s mikor megnyitom, syntax error. ha megnyitom a mentést IDLE-vel, és lefuttatok egy check module-t, az kiírja, hogy syntax error, és kijelöli pirossal a legfelső sorban lévő Python 3.3.2 kiírás középső számjegyét (3)

Most kezdtem csak nemrég tanulni, mi lehet a probléma?

6

Hogyan határozható meg a sebesség és irány alapján a következő hely a térben?

Sziasztok!
A síkban ugyebár a szinusz és koszinusz függvények segítségével megállapítható, hogy a sebessége és iránya alapján mi lenne a következő X és Y koordinátája egy játékban irányított tárgynak.
De hogyan kell ezt megoldani a térben? Milyen függvény alkalmas a Z irányban a következő koordináta megtalálására?
BlitzBasic3D-vel programozok nemrég, és úgy látszik, ezt a kérdést segítség nélkül képtelen vagyok megfejteni.
Egy olyan repülős játékot írnék, amiben magától menne a repülő előre, és az irányt a nyíl gombokkal lehetne megváltoztatni, mint régen pl. a Descent című játékban, csak itt a repülő nem állhat meg egyhelyben.
A segítő válaszokat előre is köszönöm.

10

Hogyan tudom egy batch fájllal elforgatni a képet a számítógépemen?

A ctrl+alt+[le] kombinációt már ismerem, de én egy haveromat szeretném megszívatni egy kicsit...

3

Batch-ba lehet játékot programozni? Bármilyen egyszerű akár egy irtó gagyi játékot?

5

Hogy lehetek google playes fejlesztő? (alkalmazásfejlesztő)

Sajnálom ha rosz kategóriát választottam.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!