Találatok a következő kifejezésre: Fizikálisan vagy Ha van akkor (1 db)

Fizikálisan vagy fizikailag? Ha van akkor mi a különbség a kettő között, melyik helyes vagy szabályos, melyiket lehet tovább ragozni?

Legjobb válasz: a fizikálisan az egy élõlény állapotára, teljesítõ- és tûrõképességére vonatkozik. A fizikumra utal, pl. "jó fizikumú, bírni fogja a megterhelést" a fizikailag meg vonatkozhat bárminek bármilyen fizikai tulajdonságára.

a fizikálisan az egy élõlény állapotára, teljesítõ- és tûrõképességére vonatkozik. A fizikumra utal, pl. "jó fizikumú, bírni fogja a megterhelést" a fizikailag meg vonatkozhat bárminek bármilyen fizikai tulajdonságára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez logikusnak tûnik, bár nem tudom mi értelme van megkülönböztetni a két dolgot. A fizikálisan egyszerûen bántja a fülemet... De mindenképp köszönöm a választ.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha egy összetett szóban 3 ugyanolyan betű kerül egymás mellé, akkor egy betű kieseik, esetleg kötőjellel kell írni vagy mi történik?

a szó: melllenyomat. (tudom, hogy helytelenül írtam)

8

Mit jelent az hogy "írj reagot! "?

5

Szerintetek milyen hibákat követhetnek el az emberek a nyelvi stigmatizálódástól való félelmükben?

11

Beiratkozás vagy beíratkozás?

Az egyes iskolák honlapjai hol ezt, hol azt használják, de nem is ez az érdekes. A helyesírási szótárak sincsenek azonos állásponton.

14

Balatonra megyek horgászni és nem értem pontosan a különbséget a területi szabályozásnál. A második pontot valaki le tudná nekem írni, hogy mire vonatkozik az 1500 méter, és a különbséget a két pont között?

1. Az "ÁLTALÁNOS" területi engedély, érvényes a Balaton egész területére, beleértve a befolyók meghatározott szakaszait is, a Kis-Balatonon a kijelölt területekre és partszakaszokra, valamint a Nyugati-övcsatornán is a meghatározott szakaszra.

2. A "PARTKÖZELI BALATONI" területi engedély érvényes a Balatonon a parttól a víz felé 1500 méter távolságig, valamint a befolyók meghatározott szakaszain a Kis-Balatonon a kijelölt területekre és partszakaszokra, valamint a Nyugati-övcsatornán is a meghatározott szakaszra.

2

Mindig félreütöm a kétbetűs betűket. Van valami módszer "hogy" ezt elkerüljétek?

Valami fasza módszer kéne, hogy ne üssem el ezeket a nyavalyás bet?ket.
Gépírást tanulók, tanítók van valami ötletetek?

5

Igaz hogy a malyom az lyé?

27

Németben ezeket mikor használjuk?

Perfekt Konjunktiv

ich sei gekommen
du seiest gekommen
er sei gekommen
wir seien gekommen
ihr seiet gekommen
sie seien gekommen

Präteritum Konjunktiv

ich käme
du kämest
er käme
wir kämen
ihr kämet
sie kämen

3

Ich werde hier nach 2 Uhr vagy ugyanez csak a végén +sein? :D

Németül hogy fejezed ki?
Alig várom ,hogy lássalak

/

ich werde hier nach 2 Uhr vagy ugyanez csak a végén +sein?:D

6

Valaki németes le fordítaná ezt nekem?

auch wenn ich wegen dir das Wohnzimmer manchmal 2 Mal pro Tag putzen/saugen/aufräumen muss.. ich werde dich vermissen!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!