Találatok a következő kifejezésre: Fizikálisan vagy Ha (5 db)

Fizikálisan vagy fizikailag? Ha van akkor mi a különbség a kettő között, melyik helyes vagy szabályos, melyiket lehet tovább ragozni?

Legjobb válasz: a fizikálisan az egy élõlény állapotára, teljesítõ- és tûrõképességére vonatkozik. A fizikumra utal, pl. "jó fizikumú, bírni fogja a megterhelést" a fizikailag meg vonatkozhat bárminek bármilyen fizikai tulajdonságára.

a fizikálisan az egy élõlény állapotára, teljesítõ- és tûrõképességére vonatkozik. A fizikumra utal, pl. "jó fizikumú, bírni fogja a megterhelést" a fizikailag meg vonatkozhat bárminek bármilyen fizikai tulajdonságára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez logikusnak tûnik, bár nem tudom mi értelme van megkülönböztetni a két dolgot. A fizikálisan egyszerûen bántja a fülemet... De mindenképp köszönöm a választ.

Ha van reinkarnáció, lelkünk hogyan jött létre legelőször a világban? Csak lett, és aztán életről életre vándorol? Önálló lelkek vagyunk mind és jelenlegi szüleink csakis fizikális formát adtak nekünk? Bocs ha nehezen raktam fel a kérdést.

Aktuális szüleink csak fizikailag nemzettek minket? Aktuális szüleink lelkéhez semmi közünk sincs?

Legjobb válasz: Maradjunk annyiban, hogy idáig kb. 5-10-szer annyi ember élt a Földön, mint amennyi ma él. Ebbõl következik, hogy állandóan keletkeznie kell lelkeknek, és a legtöbb embernek - ha volt egyáltalán elõzõ élete - akkor max. 1 vagy 2, nemrég. Érdekes, hogy az ilyen lélekvisszakövetési eljárásokban mindenkirõl az derül ki, hogy híres hadvezér vagy kurtizán volt 4000 éve - és sohasem az, hogy mozdonyvezetõ 50 éve vagy jobbágy 500 éve. Na meg persze az sem derül ki, hogy az 500 vagy 5000 év alatt mi történt vele, hol volt. A szüleidtõl nem csak a fizikális felépítést kaptad. A lelked felépítését ugyanúgy az õseidtõl öröklöd, mint minden mást. Nem feltétlenül közvetlen a szüleidtõl - mivel az emberben (is) sok tulajdonság rejtve maradhat - de ha nem tõlük, akkor a nagyszülõktõl vagy dédszülõktõl örökölted. Persze összekeverve, mindenkitõl egy-néhány összetevõt. Ezen kívül a lelked fejlõdésében (is) fontos a környezet, a nevelés.

Maradjunk annyiban, hogy idáig kb. 5-10-szer annyi ember élt a Földön, mint amennyi ma él. Ebbõl következik, hogy állandóan keletkeznie kell lelkeknek, és a legtöbb embernek - ha volt egyáltalán elõzõ élete - akkor max. 1 vagy 2, nemrég. Érdekes, hogy az ilyen lélekvisszakövetési eljárásokban mindenkirõl az derül ki, hogy híres hadvezér vagy kurtizán volt 4000 éve - és sohasem az, hogy mozdonyvezetõ 50 éve vagy jobbágy 500 éve. Na meg persze az sem derül ki, hogy az 500 vagy 5000 év alatt mi történt vele, hol volt. A szüleidtõl nem csak a fizikális felépítést kaptad. A lelked felépítését ugyanúgy az õseidtõl öröklöd, mint minden mást. Nem feltétlenül közvetlen a szüleidtõl - mivel az emberben (is) sok tulajdonság rejtve maradhat - de ha nem tõlük, akkor a nagyszülõktõl vagy dédszülõktõl örökölted. Persze összekeverve, mindenkitõl egy-néhány összetevõt. Ezen kívül a lelked fejlõdésében (is) fontos a környezet, a nevelés.
A szüleidhez persze, hogy van közöd. Mindenképpen örökölsz egy sor képességet.Utána meg ellesel, tanulsz még egy csomó mindent ami miatt hasonlóan fogsz gondolkodni számos dologban mint õk. Nem csak tudatosan tanulva sõt, hanem egyszerûen ezek a minták épülnek be többnyire. A fizikai test csupán hardver, a szoftver menet közben fejlõdik egyre kifinomultabbá. Hardver nélkül nincs szoftver. Reinkarnáció meg nem létezik.
igen, fizikai testet adtak nekünk. õk hívták le a gondolatot. de már éltünk elõtt ismerjük a szüleinket. olykor sok a lehetséges fizikai síkra hívandó lélek. õk kiválasztják a gyereket, hogy kinek kell tanítani bizonyos dolgokat, vagy a szülõnek kell tanulnia. sõt azt is eldöntitek, hogy milyen problémákon akartok végigmenni. ezek természetesen építõ jellegûek. a halál idejét is megbeszélitek. sõt van, hogy sok lélek eldönti, hogy hol legyen vége az életének, és mikor. lehet, hogy egy repülõ lezuhan, és mindannyian meghalnak. ez karmikus feladat. persze csak a testük megy el. õk visszakerülnek a "várakozói listára". remélem segítettem. írj, ha valami nem tiszta!!
A reinkernáció vallási tézis, elképzelés nyomán jött létre, amúgy nem létezõ jelenség csupán egy hiedelem. Innentõl kezdve ezer féle magyarázkodás létezik arra nézve, hogy honnan ered a sok lélek. Nem magyarázat, csupán magyarázkodás.
Nem a szülõk "hívják be" a gyermeket, az érkezõ gyermek saját karmája alapján kerül abba családba, ahova kerül, illesztve választja meg a "nevelõit", és innentõl kezdve indul a kölcsönös tanítások sorozata..
szerintem, a logika szerint, már ha lehet itt logikáról beszélni kiváltunk valami tudattalan egységbõl, és a tudatunkkal nyertünk valamiféle létet...?
Ha még érdekel a téma, írj privit, segítek .
"EGy repulo lehuzan" Ez azert igy nem teljesen fedi a valosagot, mivel itt mar nem biztos, hogy egy karmikus csoport feladatrol van szo, hiszen lehet a figyelmetlenseg miatt is ez a baleset, amikor nem megfeleloen vizsgaljak meg a gepet, s abban az emberi mulasztas miatt egy csoportnak kellett meghalnia pl. TEhat igy nem igazan mukodik, mivel az elet valoban nem kivansagmusor, tehat nem mernem azt allitani, hogy en szabom meg azt, hiszen a fizikai sik, a foldi siknak a tukorkepe, tehat lathatatlan , de ott is vannak Torvenyek! Mint tapasztaljuk, hogy sokan varatlanul eltavoznak, amire magyarazat sincs, hiszen a halal sincs korhoz kotve, s tobbszor lehetunk tanuja annak, hogy egesz ffiatalon tavoznak el hirtelen, betegesegek nelkul, de termesztes halallal, s ugy erzem, hogy ekkor tortenik az, hogy visszavonjak a lelket, mivel letelt a foldi feladata. Egy uj lelket a lelki fejlettsegerol lehet felismerni altalaban, hiszen semmit nem ismer, ugy viselkedik a fizikai sikon, mint egy idegen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Ahány ember, annyi vélemény és ez jó, mert mindig lehet tanulni valamit ezekbõl a véleményekbõl, meglátásokból! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon, majd privátban felkereslek. Köszike!
Bár a reinkarnáció úgy ahogy feltételezik nem igaz, viszont a halhatatlan lét igen. A szüleidtõl kaptad a lelkedet és pedig két lelket! Két fantasztikus lélek energia rendszernek parányi kezdeményeit azon rengeteg õseidtõl örökölt információt-szellemit és érzelmi-- valamint gyakorlati és képi, anyagi - emléket. 19. f. A két csodálatos lelkünk. 87.f. Evolució és fejlõdés. Mondd csak picinyem.... Betettem neked ide két blogomból egy -egy fejezetet ird be a keresõbe és kijön az oldal és válaszokat találsz mindenre. Szépek és csodálatosak az antik dogmák-hitek, csak oly korban íródtak amikor az ember sokkal kevesebbet tudtak, illetve mindig a társadalmi hierarchiához igazították! Vannak olyan dolgok amit csak különleges képességekkel lehet megtapasztalni-- viszont ahhoz is szükség van egy bizonyos szintû ismeretre hogy érteni tudjuk. Máskülönben csak egy csodálatos mese lesz amit a fantáziával kerekké alakítanak.mindenkor a korhoz a hatalomhoz és a tömegemberek életminõségéhez igazítva. A reinkarnáció filozófiája olyan helyen keletkezett ahol még ma is bádog városokban él a tömegember ahol éheznek és emberi fajhoz méltatlan életlehetõséget kapnak. Amely szüli az olyan szövegeket, mint --- ha nem rabolsz tõlem ha éhen halsz az utca kövezetén, akkor a következõ életedben egy gazdag poronty testében fogsz újra születni ecetera...--
volt olyan komoly kapcsolatom amiben azt mondtam hogy igen, vele maradnék. ...nem csúnyult el mégis vége lett f24
nem hagynám egyedül, nem szeretném ha még egy csalódás érné, fõleg ha igazán szeretjük egymást, de ha szakítanánk nem ez lenne az oka
Én igen, a férjemmel maradnék mindenképp! Egy nehéz helyzetben ilyennel a másikat terhelni szinte gyilkosság egyébként is. És egyébként is, az ember nemcsak errõl szól...a személyisége megmarad. Sajnos láttam arra példát, hogy egy barátunkat otthagyta a felesége, miután lebénult. Még a 2 gyerekét is a szerencsétlenre hagyta. Elmenekült a problémák elõl...úgy látszik, hogy az ilyen embereknek addig tart a házastársi hûség, amíg jó dolguk van.
vele maradnék, mert hát õt mint embert szeretem és nem csak azt ahogy kinéz. bár ha sokat hízna inkább rábeszélném diétára meg sportra 29, L
Ha tényleg szeretek valakit, akkor jöhet bármi! "...ásó, kapa, nagyharang"
Még nagyon fiatalok (17 évesek voltunk) amikor megismerkedtünk. Mániákusan szerettük egymást, tudtuk, hogy örökké egymást akarjuk. A téli szünetben elutaztunk volna a szüleivel síelni pár napra, de mivel engem akkor még nem engedtek el, otthon maradtam. Beléjük ment egy kamion, frontálisan. Mindenki meghalt a balesetbe, kivéve a párom, de nagyon súlyosan megsérült, lebénult két lába és több bordája is eltõrt. Mindez 8 éve történt és még mindig együtt vagyunk. Minden nap hálát adok az égnek, hogy Õ az én párom és tudom, hogy hihetetlenül szerencsések vagyunk. Nem mondom voltak nehézségek és nagyon sokat veszekedtünk, de sose adnánk fel ezt a kapcsolatot. L/25
jelenlegi páromat imádom, nem kérdés hogy vele maradnék-e... de ehhez igen erõs érzeémek kellenek elõzõ pasik iránt ez nem volt meg, nem maradtam volna
egyik elõbbi válaaszoló vagyok (2.) csak azért írok megint mert 23:07-es történetétõl kirázott a hideg, félre ne értsetek :D gratulálok nektek :) mindig kiráz a hideg az ilyen gyönyörûszép történetektõl :) sok boldogságot :) elismerés a kitartásodért :) 15/L
Nyugodtan lepontozhattok, de én annó, amikor megismertem a jelenlegi férjem, már akkor megmondtam neki, hogy semmilyen elcsúnyulás miatt nem hagynám ott, kivéve, ha lebénulna, mert attól egyszerûen írtózom, nem tudom, miért. Ehhez képest õ akar elhagyni, mert híztam 15 kilót.27L
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök, hogy mind mellette maradnátok, sajnos én is hallottam már, hogy valami negatív változásra rögtön faképnél hagyta az egyik fél a másikat, pedig évekig együtt voltak már, és állítólag így, meg úgy szerették egymást... Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a további válaszokat is, és tényleg nagyon megható a történet, nagyon sok boldogságot mindannyiotoknak!
Nem, nem hagynám el.Képtelen lennék rá.Átreformálnánk az élet/vitelünket.A gond akkor volna, ha esetleg olyan jellegü sérüléssel kéne szembenézni, ahol a továbbiakban képtelen a szexre.Mert azt, nem akarnám megvonni magamtól.Kénytelen lenne elviselni szükségleteim.Tudom, ez így elég keményen hagzik.Intelligencia-tolerancia szükséges 1 ilyen szituációhoz.Szerintem.


Ha a portámra négy fazon bejön, esetleg még szét akarnak nézni a házamban is, akkor fizikálisan megvédhetem magamat velük szemben? és ha önvédelemből leszúróm, vagy valamilyen módon megölöm őket? Milyen jogi következményei lehetnek ennek?

Legjobb válasz: Önvédelembõl max. megverheted õket. A probléma az, hogy miért engeded be õket a lakásba? Ha leszúrod õket, akkor mivel nem fogod tudni bebizonyítani hogy fenyegették az életed többrendbeli gyilkosságért elítélnek. Ha bemennek a házadba, hívd ki a rendõröket.

Önvédelembõl max. megverheted õket. A probléma az, hogy miért engeded be õket a lakásba? Ha leszúrod õket, akkor mivel nem fogod tudni bebizonyítani hogy fenyegették az életed többrendbeli gyilkosságért elítélnek. Ha bemennek a házadba, hívd ki a rendõröket.

Enyhe értelmi fogyatékos fiam, még annak idején a kisegítő iskolát végezte. Ha fizikálisan egészséges, számíthat-e rehabilitációs járadékra, vagy ahhoz hasonlóra, ha megigényeljük?

Legjobb válasz: igen. az értelmi fogyatékosságnál nem nézik a fizikai állapotot, csak az értelmit. viszont orvosi papírok kellenek majd, hogy igazolni tud, hogy rehabilitációra jogosult.

igen. az értelmi fogyatékosságnál nem nézik a fizikai állapotot, csak az értelmit. viszont orvosi papírok kellenek majd, hogy igazolni tud, hogy rehabilitációra jogosult.
meg fogyatékossági támogatásra is jogosultak vagytok, azt nem tudom, hogy tudod-e. 18 525 forintra havonta, de ehhez is kellenek az orvosi papírok. menj be a helyi családsegítõbe, vagy a szociális irodára és érdeklõdd meg, ott segítenek pontosítani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!