Találatok a következő kifejezésre: Fizet a ha véletlenül letörtem (1 db)

Fizet a casco ha véletlenül letörtem a visszapillantó tükrömet?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen a szerzõdésed! Általában igen, de ha van önrész azt biztos levonják a kárértékbõl!

Attól függ, milyen a szerzõdésed! Általában igen, de ha van önrész azt biztos levonják a kárértékbõl!
Visszapillantónál nemhiszem, hogy kellene önrészt is fizetni, hisz általában úgy kötik, hogy x összegig és azon felül kell önrészt fizetni.
A Casco-s kár 50e Ft-ig (feltéve, hogy a legdrágább fajtát fizeted), a te költséged. A biztosító csak a fölött téríti az összeget. Tehát 50e Ft-ot így is-úgy is fizetned kell.
Na akkor tisztázzuk. Ha valaki magasabb önrészt vállal, akkor csökken a havidíja. A kárt az önrész felett fizetik ki! Nekem 25000 az önrészem, egy fûthetõ tükör 70-80 ezer forint + beépítés. A biztosító a számla végöszegébõl levonja az önrészt, és a többit kifizeti!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A törzskönyvet csak akkor küldik ki használt autó vásárlásakor ha beérkezett a gépjármű szerzési illeték a NAVhoz, vagy az okmányirodai átírás után (de még a pénz beérkezése előtt)?

1

Auto biztosítás angliában?

valaki segítene hol találok olyan angol oldalt ahol az autók biztosítása van összehasonlítva?
1549cc alatt és fölött?
úgytudom ez a határ.

0

Érvényes kötelező biztosítás nélkül él a CASCO?

5

Ilyen esetben mit tehet a biztosító?

A helyzet a következő: Egy társasházban lakunk, ahol van egy 2 férőhelyes parkoló placc. A környéken mindenki itt áll meg(Balaton part, főút) ha van hely. Ma épp beparkoltam, mire a placc melletti bolt tulaj felháborodva kérdezgeti, hogy van-e biztosításom. Én értetlenkedve álltam, de válaszoltam, h igen van, mire elkezdte mutogatni az üzlet falát, ahol én elvileg neki mentem 3 hónapja. Kérdésemre, miből gondolja, hogy én voltam, azt válaszolta, hogy mert csak az én autómnak van ilyen méretű lökhárítója. Nevetve(azt hittem először, hogy viccel)megkérdeztem, hogy komolyan, csak ennek az egy autónak(honda civic) van ekkora???
Mire ő komoly arccal közölte, hogy bizony csakis ennek az egyetlennek van ekkora! És még hozzátette, hogy de ne aggódjak, a biztosítóm fizet....
1. Mivel csak én használom a kocsit 2 éve, biztos vagyok benne, hogy nem én mentem neki,
2. A kocsin semmi sérülés nincs.

A kérdés tehát az, hogy mit tehetek ilyen esetben? Vagy csak üres szódobálások a boltos részéről a fenyegetőzések?
Esetleg ha mégis feljelent(vagy mit csinálnak ilyenkor?) hogy bizonyítom, hogy nem én voltam?
Egyáltalán foglalkoznak ilyesmivel?

Válaszokat előre is köszönöm!

3

Benzin probléma?

Mitől van az hogy a motoromban ha sokáig (3 hónap) hagyom benne a benzit a tankjában akkor megzöldül, megromlik. Sajnos a karbiba is a réz dolgok zöldek lesznek (trutymósak). A benzinszűrő pedig el is tűnik tehát a réz elporlik. Gondoltam olyanra is hogy a benzin megkezdi a rezet, mert a réz oxidja,patinája pont zöld és emiatt lesz zöld. A kitisztítom meg minden, akkor üzemképes még a moci zöld benyával is de az égésképe is zöld
Azt nem tudom is itt várok tapasztalatokat hogy a szűrőnél ha félig van pl a tank akkor a fél szűrőt rohassza el ameddig ér, vagy pl: a szűrű feléig van a tankba és csak a felénél porlad el is ugy mintha a benzint tetején úszna pl kis víz és csak vékony csíkba porlasztja el a rezet a szűrőnél középütt(mintha a kismennyiségű víz enné meg a szűrőt)

Én arra lennék kiváncsi főleg hogy miért okozza ezt a benzin, mert azt tudom hogy megromlik de annak oka is van és főleg ez érdekel.
Ez több motornál is gondot okoz, nekem babettában csinálja, kipróbáltam másik útángyártóttal (szűrőt) és gyári szűrőjével de azokkal is meg volt ez a gond.
Ha jól tudom ilyen szűrő van a 350 jawakban is

2

Üdv, ha egy autót csak értékesíteni akarok, szükséges megvétel után rögtön átírnom az én (saját) nevemre, vagy tovább adhatom átiratás nélkül is? Természetesen használtautóra gondolok!

2

Használhatom így a kocsimat? Most lett leműszakiztatva.

Szóval, van egy Suzukim, és tegnap lett leműszakiztatva. De... ott nem kaptam se matricát, se bejegyzést a forgalmiba, hogy megvan a műszaki, csak azt a műszakis papírt kaptam, ami igazolja. Megkérdeztem, és azt mondták, hogy 15 napon belül be kell mennem az okmányirodába és kérnem kell a rendszámra matricát, ill. új forgalmit kell csináltatnom, mert elvileg jobb lett (???) a kocsi körny.védelmi besorolása, mint eddig volt... ezt nem értem, de nem is ez a lényeg.., plussz 6000 az új forgalmi, nagyon jó, de az a kérdés, hogy használhatom-e pl holnap a kocsit, ha nincs még rajta az új matrica csak az a papír van nálam, ami bizonyítja a műszakit? (meg persze a forgalmi...)

(kértem időpontot okmányirodába. kaptam is... jövőhét péntekre :) -.-)

12

Nagymotorra miket kell fizetni? Biztosítás, átiratás, (esetleg forgalomba helyezés), műszaki oké, de van még valami?

Súlyadó vagy teljesítményadó vagy ilyesmi van?

Milyen összeg lehet ez kb. ha egy 600 cm3-s, 94 LE motorról van szó?

1

Targoncajogosítvány. Külföldi (pl Ausztria) targoncás munkavállaláshoz az itthon szerzett targonca jogosítványon kívül kell valami kiegészítő irat, vagy nem várnak el semmit?

Nyilván munkaadótól is függ....tapasztalatok érdekelnének főleg. A kérdésem azokhoz szól, aki vagy jelenleg is ilyen helyen dolgozik, vagy már dolgozott ilyen munkakörben külföldön.

0

Online kötött, bankkártyával fizetett kötelező biztosítás esetén hogyan igazolom a rendőrnél?

Most volt az évfordulója a kötelező biztosításomnak, ezért újrakötöttem online, és az eddigi csekkes fizetés helyett, bankkártyával online fizetem be. A kérdésem az lenne, hogy a z hogy be van fizetve a kötelező, hogy igazolom a rendőrnél? Eddig ugyebár a csekkszelvény elég volt.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!