Találatok a következő kifejezésre: Fizessek a is (68 db)

Jogilag "rákényszerithetem"-e a testvéremet, hogy fizessen o is?

Orokoltunk egy kertes hàzat fele-fele arànyban, miutan a szuleink meghaltak. én a halàlukig veluk laktam, testvèrem màr èvekkel ezelott elkoltozott, sajat csaladot alapitott. A hàz règi, felujitasra szorul, abban az allapotban ahogy most van, lakhatatlan. esozeskor beazik, emiatt peneszednek a falak, egy reszen hianyzik a csatorna, felazik a kulso fal is, stb.... fel kellene ujitani, tetocsere, csatornajavitas, stb. de a tesom nem akar beszallni a koltsegekbe, mert azt mondja, nem o lakik benne. Az rendben van, hogyha elromlik valami, èn csinaltatom meg, mert èn hasznalom, gondolok itt egy csapra, vagy ha pl. villanyszerelot kell hivni, de ugy gondolom, hogy egy tetocsere nem csak az èn koltsegem. most azon gondolkodom, hogy inkabb elkoltozom alberletbe, minthogy egyedul fizessek olyanert, ami nemcsak az enyèm. Jogilag lehet valamit tenni? Vagy ha szàmlàval igazolom, hogy csakis èn csinàltattam a hàzon munkàlatokat, amikor eladjuk a hàzat, annyival nagyobb osszegben fogok èn rèszesulni? hogy is van ez? valaki segitsen...

Legjobb válasz: "most azon gondolkodom, hogy inkabb elkoltozom alberletbe, minthogy egyedul fizessek olyanert, ami nemcsak az enyèm" És attól a pillanattól épp azt fogod tenni. :)

"most azon gondolkodom, hogy inkabb elkoltozom alberletbe, minthogy egyedul fizessek olyanert, ami nemcsak az enyèm" És attól a pillanattól épp azt fogod tenni. :)
Ez teljesen logikátlan. Te eldöntheted magadban, hogy kinek mit kellene csinálnia, de ettõl hivatalosan még nincs így. Ha te akarod felújítani a házat, akkor te fizeted ki.
A kérdező hozzászólása: nemcsak azon mulik, hogy akarom-e.... ha eladjuk igy, az èn rèszembol nem tudok sajatot venni... nincs hol laknom... igy viszont szinte lakhatatlan. ha nem ujitjuk fel, 2 èv ès osszedol az egesz.... akkor mèg ennyit se fog èrni....
Ha veszélyt jelent az épületre, -önkormányzatot hívd ki, és õk megállapítják, hogy azonnali beavatkozás kell, kérj írásban tõlük erre igazolást- akkor te megcsinálod, számlával igazolod, és a vételárból levonod. De itt pl csak annyi, hogy törött cserepek pótlása, ha tetõszerkezet rossz, akkor kérj tõlük részleges bontási cuccot, nem tudom pont hogy hívják, és akkor a tetõcserét is leírhatod. Arra viszont vigyázz, hogy mindent megtámadhat, tehát mindent hivatalosan csinálj. Anyagbeszerzés számlával, munkadíj számlával. Beleköthet, hogy ha nincs munkadíj számlázva is. Egy + kérdés, miért nem fizeted ki a házból? És akkor csak a tied lenne, inkább vegyél fel valami hitelt, ha albérletet fizetsz se jobb. Akkor már hitel, akkor a sajátodat fizeted. Ha megfogadod, fogadd emg azt is, hogy 5, max 10 évre, nekünk Takarék jött be.
A kérdező hozzászólása: nem tudom kifizetni... annyi fèlretett pènzem nincs, ès irreàlis osszegèrt lenne csak hajlando eladni a rèszèt...

Fizessek a vizsgálatért is külön, vagy jó úgyis ha a hálapénzhez rakom hozzá?

6 hete szültem és a hálapénzt még nem volt alkalmam odaadni az orvosomnak. A kórházban valahogy nem jött úgy ki a lépés,aztán itthon meg a pici lekötött,nem tudtam elmenni hogy felkeressem, meg közben szabin is volt. Holnap megyek a 6 hetes kontrollra. Ott szeretném odaadni és nem tudom,hogy a vizsgálati pénzt is belerakjam-e a borítékba és köszönjem meg az eddigieket,vagy azt fizessem külön? Szerintem az úgy olyan furcsán jönne ki,fizetek,aztán meg adok egy borítékot!?!? Szerintetek? Tudom,hogy eléggé piti a problémám,de tényleg nem tudom hogy csinálja?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem mindenképpen a hálapénzzel együtt add oda neki.Külön ne fizess a vizsgálatért,hiszen amúgy is ez a dolga.Hálapénzt adj neki,amennyit gondolsz,vagy amennyit megbeszéltetek,de külön ne! 26 hetes kismama

Szia!Szerintem mindenképpen a hálapénzzel együtt add oda neki.Külön ne fizess a vizsgálatért, hiszen amúgy is ez a dolga.Hálapénzt adj neki, amennyit gondolsz, vagy amennyit megbeszéltetek, de külön ne! 26 hetes kismama
De ha nem a fogadott orvosod volt, akkor miért akarsz neki fizetni? Hiszen megkapja a fiztesét érte. A vizsgálatért meg pláne nem kell.
A kérdező hozzászólása: Nekem Õ a fogadott orvosom és a maszek rendelõjébe járok és megérdemli a hálapénzt. Örülnék, ha minden orvos ilyen lenne!
A kérdező hozzászólása: Ja és nem az volt a kérdésem, hogy adjak pénzt vagy ne adjak, hanem hogy hogyan adjak. Az elsõ válaszadónak köszönöm a választ!
Szia! Szerintem, ha a maszek rendelõjébe jársz, akkor kell fizetni a vizsgálatér is. Én a te helyedben úgy csinálnám, hogy mikor bemegyek a dokohoz, rögtön, még a vizsgálat elõtt, odaadnám neki a borítékot, és mondanék hozzá egy olyan szöveget, hogy ezt korábban szerettem volna odaadni, csak sajnos nem tudtunk találkjozni, de ezze szeretném megköszöni a sok segítséget. Majd ezek után jön a vizsgálat. Amikor végzett a vizsgálattal, akkor pedig megkérdezném tõle, hogy mennyivel tartozom a vizsgálatért. Lehet, hogy azt fogja mondani, hogy semmivel, de az is lehet, hogy mond egy árat. Így szerintem el tudnád választani a szülésért adott pénzt a vizsgálat díjától.
Szia! Ezt én úgy oldottam meg, h miután végeztünk a vizsgálattal, kifizettem neki a szokásos vizsgálati díjat. Aztán elõvettem a borítékot, leraktam az asztalra és megköszöntem, h szülésnél segédkezett. Semmi gond nem volt, simán elfogadta. (naná)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek! Akkor mindenképp külön adom oda, most már csak azt kell eldöntenem, hogy vizsgálat elõtt, vagy után. :)

Hogyan lehet levenni átkot, ha nincs rá pénz, hogy szakértő csinálja? Létezik olyan hozzáértő, aki puszta jószándékból segítene, aki nem köti az ebet a karóhoz, hogy fizess akkor is, ha tényleg nem tudsz - ha igen, hol találom?

Legjobb válasz: "úgy szólsz hozzá vmihez, hogy fingod sincs róla" Tudod az illetõ pontosan szinkronba van azzal az agyrémmel amihez te szakértõt keresel!

"úgy szólsz hozzá vmihez, hogy fingod sincs róla" Tudod az illetõ pontosan szinkronba van azzal az agyrémmel amihez te szakértõt keresel!
http://scabeabnde.blog.hu/2011/09/30/atoklevetel fogyó holdkor a leghatásosabb
Senkit nem lehet megátkozni, így azt levenni sem. Ha gondjaid vannak, akkor keress rá megoldást, ne ilyen babonákban higgyél. Te vagy szánalmas, nem azok, akik normális választ adtak neked.
Azt hiszem nem én vagyok az aki hisz az átkokban:D Sõt hovatovább, SZAKÉRTÕHÖZ MENNE AZ ÁTKÁVAL HA LENNE RÁ PÉNZE. Kettõnk közül nem én vagyok az, aki kezelésre szorul.
Én úgy tudom hogy le kell vágni egy angolna fejét, a vérét szétkenni a testeden, eltemetni a fejet, és mire a fej a földben megrohad, addigra elmúlik az átok. Ha gyorsabb megoldást szeretnél, akkor azt javasolnám hogy állj éjfélkor békák szemével telerakott hordóba, a nyakadban pedig legyen egy földigiliszta-nyaklánc (nagyon fontos hogy a giliszták hozzáérjenek a testedhez) és imádkozz a szellemekhez hogy vegyék le rólad az átkot, ha méltónak találnak rá akkor megteszik. Ha pedig olyan megoldást szeretnél amivel embertársaidon is segítesz, akkor vonulj be egy klinikára. Hidd el, ezzel mindenki másról leszeded az átkokat, Te pedig biztonságban leszel a kórházban.
Azért írtam hogy hátha a fejedhez kapsz hogy mekkora baromságot kérdeztél, de ezek szerint erre nincs esély.
Ja, és "fitogtat", nem pedig "fitoktat". Ezt az átkot szórták rád? Hogy nem tudsz helyesen írni?
Keress meg privátban, segithetek.
19:47 így lehet baromsággal baromságra válaszolni:D
19, 50-nek: "Legyen néked a te hited szerint" ... nekem meg az enyém szerint.
19:47 Szerintem jól mondja.
Jó csaj vagy? Ha igen és elmúltál már 18, én leveszem rólad az átkot ingyen. Persze kérni fogok érte cserébe valamit, de nem pénzt. Oksi?
Átok Jézus, azért jött megszabadítónak (a neve ezt jelenti), hogy semmiféle átok ne fogjon rajtunk, ha elfogadjuk Õt. Õt elfogadni nem nehéz. Csupán ennyit kell mondanunk: 'Szeretlek Jézusom, jöjj a szívembe!' Ezzel már minden átkot fel is oldottunk. Ez azért ilyen egyszerû, mert Õ, Jézus, valóban legyõzte a sátáni, az átkokkal terhelt világot (János 16;33). Nem kell tehát más, mint az, hogy az Õ oldalára álljunk! E kis mondattal: 'Szeretlek Jézusom, jöjj a szívembe!', máris az Õ oldalára álltunk! Ezek után az a fontos, hogy földi életünkben ne a negatív jelenségekre figyeljünk, hanem arra, hogy Õ a körülményeinknek is az Istene, tehát mindent, amit te most rossznak élsz meg, javadra fordítja. Ennek érdekében vállalnod kell a gondolkodásátalakítást! Jézus, legyõzte a világot! Hogyan lehetnének átok alatt azok, akik elfogadják Jézust, uruknak, megszabadítójuknak?! Semmiképpen! Azok viszont, akik bár megtehetnék, de nem fogadják be Õt, akkor is átok alatt vannak, ha senki nem átkozta meg õket! Értsük meg már végre, hogy rajtunk kívüli erõk nem képesek hatni ránk úgy, hogy hatásuk boldogtalanná tehetne minket. Szent és igaz az az ígérete, amelyet János evangéliumában, a 14;23-ban mondott! Teljes képtelenség, sõt istenkáromlás arra gondolni, hogy az, akiben Õ, Jézus élhet, valamiképpen átok alatt lehetne! Átok alatt azt az állapotot kell érteni, amelyben Õ, Jézus, az illetõnek tudatos, Vele szembeszegülõ akarata miatt, nem élhet benne. Az teljesen mindegy, hogy mások mit kívánnak nekünk! A döntõ mindig az, hogy mi mit kívánunk magunknak. Az viszont igaz, hogyha mi rosszat kívánunk magunknak, akkor ebben segíteni tudnak azok, akik szintén rosszat akarnak nekünk. Az is igaz, hogy azok, akik jót akarnak nekünk, tudnak segíteni, ha mi is az Általa elgondolt jót akarjuk magunknak. Megnyugtatásul, ha visszavonod azokat az átkokat, melyeket valaha másokra mondtál, akkor semmiféle átok nem ül majd rajtad. Csak olyan emberen van átok, aki gonosz lelkeket hív segítségül tervei megvalósításához. Átok csak addig van rajtad tehát, míg valakit megátkoztál, s azt nem vontad vissza. Tehát csak az átkozódó emberen van átok.- E téren tehát könnyû magadon segíteni.
Ha nõ vagy, más ellenszolgáltatásban is tudsz fizetni nekem. :) Ha férfi, akkor nem, sorry.
Szerintem senkinek nincs joga ilyen jellegû véleményeket alkotni, anélkül hogy jártasak lennének a témában. Én hiszek ezekben, de sajnos ilyen szertartásokat szerintem csak igen drágán hajtanak végre.
Sajnállak, de azért annyira mégsem, hogy levegyem az átkot. :D
"Sajátkezûleg". Van tudatod, nem? http://www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser Agykontroll téma fizikai alapjai...
Uhh! Miért kellett ezt a sok agyhalott zombit rászabadítani az internetre!? Sajnos a kérdésedre nem tudom a választ, de segíteni tudok átlátni a szeméthegyen. Ez a jelenség a legtöbb moderálatlan fórumon megvan, az ilyen helyeken szabad a pálya a zombiknak - kitombolhatják magukat. Valaha õk is emberek voltak, csak azután elkorcsosultak, elhalt az agyuk. Egyszerûen csak ösztönösen arra vágynak, hogy valaki figyeljen rájuk, ezért bele-bele böffentenek a szavak folyamába. Ha nem figyelsz rájuk, egy idõ után eltûnnek, ha löksz nekik néhány kedves szót, akkor pedig még hamarabb megszabadulsz a szennyezésüktõl, mivel nem értik. Sok sikert, hogy megtaláld a válaszod a kérdésedre!
Egy jobb egyenes és megtisztulsz az átoktól.
ha tartós ideig dörzsölsz egy péniszt, akkor hármat kívánhatsz tõle. legyen az egyik, hogy levegye rólad az átkot
A kérdező hozzászólása: Azt hiszed, milyen poénos voltál... de ezzel csak szánalmassá váltál. :) Inkább nézz magadba, mielõtt úgy szólsz hozzá vmihez, hogy fingod sincs róla. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Vitatkozz csak... Én nem állok le veled :) . Nem a te félédet kérdeztem, akkor meg minek írsz "választ" - hogy most itt aztán jól megmutasd, fitoktasd magad? Úgy sem tudják, ki vagy, akkor meg? ...Szegényke :) . Sok sikert magadhoz, drága. :)
A kérdező hozzászólása: Normális választ itt még egyikõtök sem adott... A kérdés egyáltalán nem a ti asztalotok, akkor meg minek írtok rá - ez titeket minõsít, nem engem. :) De azért hajrá, erõlködjetek csak :) .
Puszta jóindulatból nem, de én kedves vagyok és jóindulatú, keresek neked szakembert, aki meggyógyítja az elmebajod. Nem tudom, hány éves vagy, de ha átkokban és hasonló ökörségekben hiszel, akkor nem kéne szabadon járkálnod. Inkább vmi olyan hely kéne, ahol figyelnek rád, õriznek :)
Szegény kmd és a hasonlók, tényleg mosolyogni való, olyan gyerek, vagy ha felnõtt, akkor szegényke borzasztó gyerekes, és még tényleg szánalmassá is tette magát, azt hiszi, ezzel a begyöpösödött fafejûséggel bosszantani tudja az emereket és hogy õ mekkora csávó, csak hogy aki nem az õ kis elmaradott agyszintjén van, azt egy cseppet sem érdekli az õ kis játszmája. :) ))
A válasz megírásának idõpontja: ma 19:04 Édes vagy. Ja, bocs, inkább ostoba :)
Végre valaki a mágia altopicban is aki szeret úgy trollkodni mint én vagy várjunk csak, hiszen az igazat mondjuk! Kedves kérdezõ menj orvoshoz azt fizeti a TB! Ui: És szentül megvannak gyõzõdve mindenféle átokról, babonáról, bár tény a mai társadalom jóval a középkori alatt van átlagban csak fürdenek(többnyire) és vannak a technológiai fejlõdéssel(nem társadalmi vagy értelmi!) együtt járó eszközeik!
Te még hiszel ezekben az ostoba dolgokban? Átoklevétel, rontáslevétel! Te a középkorban élsz?
szegény kérdezõ, még jó hogy valaki tényleg tudta a választ szerintem vannak érzékeny emberek, akiken fog az átok ez is olyasmi lehet mint a hatodik érzék, nem lehet bizonyítani, bár már vannak ebben a témában is kutatások, csak Magyarországon nem tudnak pénzt szerezni a kutatásokhoz
Igen, biztos én vagyok a begyöpösödött fafejû, mert nem hiszek az átkokban... Arra nem gondoltatok, hogy nem azért történik veletek a rossz mert meg vagytok átkozva, hanem azért, mert a helyett hogy a rossz elkerülésén/megoldásán/megelõzésén lennétek rajta, azon moziztok hogy veletek ez biztos azért történik mert meg vagytok átkozva? Hm? Mellesleg hagyjuk már hogy én azt hiszem kemény csávó vagyok, meg hogy én most majd megmondom a tutit, nem hiszem, azt hiszem viszont hogy nem szorulok orvosi segítségre veletek ellentétben. Pusztán hangot adtam abbeli meggyõzõdésemnek, hogy nem vagytok normálisak hogy ilyenekben hisztek. Nem azért, mert nekem az orrom alá kell dugni mindenrõl a bizonyítékot hogy elhiggyem, de azért olyanban nem hiszek ami minden realitást nélkülöz:) Á[email protected]!:D
Nem tudom hallottad-e a mondást: 48-óta nem fog az átok! Tehát legyél nyugodt.
Sajnálom. Ha nincs pénz, nincs átoklevétel... Kapitalizmus van barátaim. Ötvennégyezrest is elfogadunk amúgy.

Lejárt vizsgájú autót lehet vontatni? Vagy akkor ha megveszem, akkor külön kell fizessek a szállításra is?

Esetleg, ha hazavezetek mekkora bírságra számíthatok?

Legjobb válasz: járóképes? akkor kérj rá útvonalengedélyt

járóképes? akkor kérj rá útvonalengedélyt
Az önkormányzatól kell útvonalengedélyt kérni , azzal tudod elvinni vizsgáztatni.
csak olyan kocsit vontathatsz, amin van érvényes mûszaki vizsga, tehát nem vontathatod, utvonalendedélyrõl ilyen téren még nem hallottam, azt max. a túlsúlyosoknál és egyéb esetekben kérhetsz. felpakolod trélerre, aztán kész..
nem.
nem
Nem, gyerektartas nem jár tovább. Rokontartas miatt indíthat a gyerek pert, de nem valószínû, hogy meg ítélik, ha megis, akkor is csak nehány ezer forint lesz a vége.
18 év felett nem jár gyerektartás, ha tanul a gyerek ha nem. 18 év felett ha nappali tagozaton tanul és mellette nem dolgozik, akkor kell rokontartást fizetni, amelynek mértéke jóval kevesebb a gyerektartásnál, illetve annak meghatározásakor jobban figyelembe veszik az apa igényét és kérését mint a gyerekét. Amúgy ha depresszió miatt nem tanul, akkor fordulj vele szakemberhez, mert így megáll a fejlõdésben. Tanulás nélkül nincs fejlõdés. Meg amúgy sem normális ha egy fiatal gyerek depressziós. Szerintem ne a pénzen spekulálj, hanem azon hogy miként lehetne segíteni ezen a problémán a gyerek érdekében.
Szerintem nem jár. Van egyébként a gyereknek papírja is arról, hogy depressziós, vagy csak õ hivatkozik erre, hogy ne kelljen semmit sem csinálnia? (értem ez alatt, hogy se tanulás, se munka). Egyébként a depresszió nem "mentség" arra amiért valaki nem dolgozik, bár ez függ a depresszió komolyságától is(van aki ki sem mozdul a szobából napokig/hetekig, van akinek hangulatváltozásokban mutatkozik meg, de a napi teendõit el tudja látni.) Ha eddig nem tetted, vidd el a fiad orvoshoz, és megkapja a megfelelõ kezelést, segítséget.
Nem jár hisz nem tanul önálló felnõtt lett. Ha meg olyan beteg akkor orvost kell keresni neki.
A kérdező hozzászólása: mikor írtam akkor te még nem írtál, de akkor most meg írom hogy a 3.dik hozzá szólásra írtam vissza!amugy nem akadtam ki csak közöltem a tényeket eben szerintem nincs semmi spekuláció!tõled utolsó elnézést de nem neked írtam!!!
Hat nem tudom mivel akasztottalak igy ki.... Apuka bead egy tartasdij megszüntetése iránti keresetet a bíróságra. Visszamenõleg hat hónapra kéri a megszüntetését, akkor vissza kell fizetni, ha meg ítélik. 4.voltam....
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó!!!A gyerek nem az enyém hanem a kedves ex nejé és én úgy gondolom hogy vele él errõl neki kellet volna gondoskodni!A párom hiába kereste õket bármivel kapcsolatba nem reagáltak rá!A párom ennél többet nem tud tenni!Én csak érdeklõdõk ha erre hivatkozik az anya akkor jár e valami összeg?Plusz vissza lehet e követelni azt a 8-honapot amit eddig jogtalanul fel vett mivel a gyerek akkor hagyta ott a sulit és tõlünk azóta is vonják?!
Légyszi vigyétek orvoshoz, a depresszió nagyon rossz :(

Egy biztosítónál függő közvetítő voltam, ezalatt kötöttem szerződéseket, és ezért támogatásban is részesültem. Már nem akarok ott dolgozni, viszont így vissza kell fizessem a megállapodás szerint a támogatást. Mit tegyek? Köszönöm a segítséget!

3 hónapig dolgoztam, vittem is kb.600 ezer érték? szerz?dést a céghez, és most kb. 400at kérnek vissza.Én nem akartam üzletköt? lenni, egész más állásra jelentkeztem! Nem kaptam megfelel? segítséget sem (címlista, oktatás, stb). Nem csak az én hibám, hogy nem tudtam több szerz?dést hozni.Munkanélküliként viszont nem fogok tudni fizetni!

Legjobb válasz: Sajnos ez annak függvénye, hogy milyen szerzõdést írtál alá. Látatlanban: Ne lépj ki, mondd azt, hogy továbbra is nekik dolgozol, addig nem fogják visszakövetelni azt a pénzt. Ha nem nagy cég, hanem kis alkuszcég, azokat nyugodtan küld el Hondurasra. Nincs erejük hozzá, hogy kipereljék belõled.

Sajnos ez annak függvénye, hogy milyen szerzõdést írtál alá. Látatlanban: Ne lépj ki, mondd azt, hogy továbbra is nekik dolgozol, addig nem fogják visszakövetelni azt a pénzt. Ha nem nagy cég, hanem kis alkuszcég, azokat nyugodtan küld el Hondurasra. Nincs erejük hozzá, hogy kipereljék belõled.

Mikortól vezetik be, hogy a nyugdíjasok is fizessenek a BKV-n? Már alig várom! Legalább lesz hely.

Legjobb válasz: Egyébként 65 év felett ingyenes csak az utazás.

Egyébként 65 év felett ingyenes csak az utazás.
oké szüntessék be és vegyek mindenki teljes árú jegyet. és a diák mennyi pénzt kap biztosan havonta hogy ezt kispórolja és a nyugdijas mennyit kap? a diák a szüleivel baszik ki, a nyugdijjas meg nem vesz uj kertitraktort csak két hónappal késõbb...gondolkozz már mit beszélsz ember
Le vagy maradva ilyen nem lessz
Én nyögdíjas vagyok és bizony bérletet veszek minden hónapban. Sõt.... amikor éjjelre dolgozni megyek, foglalom a helyet is.
vegyen*
Én sem tartom jó ötletnek, hogy a nyugdíjasok ingyen utaznak.
Majd akkor, amikor te leszel már nyugdíjas :)
csak 65 éves kor felett nem kell fizetni, azt meg úgy sem érjük meg! (addig is marad a nyögdijjas bérlet, ami ugyanannyiba kerül mint a diák! ha úgy gondolod, hogy azt is meg kell szüntetni, áldásom rá, de akkor szünjön meg a diák bérlet vásárlásának a lehetõsége is. Mindenki fizesse ki a teljes vételárat, nincs pardon... aki meg bliccel, úgy mint németországban vagy angliában, ha megfogják 100 ezer Ft-nak megfelelõ a büntetés induló összege, amit keményen be is hajtanak)
Szegény szerencsétlen állod kell.Óóóóóóó...
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó Válaszoló!Mindenkinek ilyen Nagymamát kívánok! De sajnos a többség nem ilyen..Kötözködõek, szemtelenek stb.
A kérdező hozzászólása: Ja és lemaradt bocsánat, RÉSZVÉTEM!
egy olyan teknõs kb 2 mázsa
juj bocs nemide akartam irni ..
Mekkora szánalmak vagytok. És ugyanazt a nyelvet beszélem, mint ti. Hát szégyelem is magam helyettetek. Nekem nagymamám(Isten nyugasztalja) sohasem szállt fel csak úgy utazgatni köröket és senkitõl nem vette el a helyét. Amikor átakarták adni neki, nem élt a lehetõséggel. Úgyhogy nem kéne általánosítani. Amúgymeg ha nem tetszik, vegyetek autót.
amúgy sok öreg csak unalmába buszozik, unatkoznak így felülnek az egyik buszra és mennek egy kört.
egyébként meg egy csomóan panaszkodnak h rosszak a buszok és kénytelenek sok helyen még mindig a lerobbant ikarusokat járatni meg a sofõröknek se valami hajjdenagy a bérük ahoz képest h mekkora a felelõsség. de ezt a bevételkiesést amit ez a kedvezmény hozott azt véletlenül se törölnék ám el... amig busszal jártam suliba reggel a helyijárat már televolt az öregemberekkel 7 órakor mert menni kö a piacra. aki sietne az iskolába meg a munkahelyére(mert egyébként a menetrend ahoz lett tervezve ez nyilvánvaló volt) az már néha fel se fért a buszra. a másik hogy mi fizettünk érte napi 250 forintokat vagy bérletre havi 2k körül addig õk semmit.
A kérdező hozzászólása: IGAZAD VAN!!
a nyugdijjasnak általába több a pénze mint a diáknak. miért kéne neki kedvezmény? ez szerintem egy régrõl megmaradt kampányígéret amit be is tartottak a nyugdijjasok meg hasznot húznak belõle. ugyebár a legnagyobb szavazótábor..
A kérdező hozzászólása: http://velemenyvezer.blog.hu/2011/02/27/fizessenek_a_nyugdij..
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó Válaszoló!Igazad van!
A kérdező hozzászólása: Szia, semmi baj..Aranyosak lehetnek a teknõsök..
az sokba kerül udvarolnod? 30+F
A nõk egyre nagyobb része nem várja el. Keress ilyen nõt és problem solved.
Olyan sötét vagy, mint egy vasúti alagút a fekete éjszaka kellõs közepén. Miért hasonlítod össze a magánéletbeli interperszonális kapcsolatokat az olyan dolgokkal, amelyeknek az embereknek az életben való boldogulásban van szerepük? Az nem tradíciónak volt nevezhetõ, hogy a nõknek kuss volt a nevük... Ez szimpla elnyomás. Amondó vagyok, hogy mindenkinek joga van kinyilvánítani a véleményét, és olyan karriert építeni amihez kedve és tehetsége van. Egy nõ is lehet ugyanolyan intelligens, mint egy férfi, akkor miért kellene bármiben is akadályozni? Miért ne lehetne egy jó vezetõ? Mit kell hisztizni, hogy a nõknek is kijár, és a törvény elõtt is egyenlõ mindkét nem? Meg mit kevered ide azt, hogy egy romantikus kapcsolatban hogy zajlanak a dolgok? Ott legtöbbször az a jó, ha a nõ megmarad nõnek, a férfi pedig férfinak. Ha nem hisztiznél, hogy fizetsz a randikon, akkor esetleg egyszer neked is kijárna azokból a kiváltságokból, amik egy férfinak járnak egy párkapcsolatban. De amúgy ha ennyire nem bírod ezt elviselni, akkor keress olyan nõt, aki nem enged fizetni! Akad ilyen is. Pont az ilyen nyivákoló, méltatlankodó alakok miatt untak rá.
A kérdező hozzászólása: Symbodney Az is hosszú idõn keresztüli tardíciók voltak, hogy a nõ nem szavazhatott, nem lehetett vezetõ, nem lehetett politikus stb stb
Ennek nem értem a logikáját. Lehet arra gondol a kérdezõ, hogy ha már egyenjogúak lesznek fizesse mindenki a saját számláját. Innentõl az udvarlás feleslegessé válna vagy valami ilyesmi. Szerintem ez inkább döntés, mint kötelesség.
Ez nem az egyenjogúságról szól, ez egy tradíció, ami kialakult.
De amúgy nem kell kifizetni semmit. Akkoris ágybabújnak veled hogyha nem fizetsz semmit. Meg neondd hogy neked az nem jó amikor a nõ irányít.
Te rettenetesen buta vagy. Kevered az egyenJOGúságot a nemi szerepekkel.
Te síkhülye vagy kérdezõ...
Soha nem akarnék vezetõ sem lenni sõt, munkahelyre sem szeretnék járni. Az õsanya típus vagyok, kielégítene 5-6 baba gondozása, a ház rendbentartása, fõzés, mosás stb. De annakidején a harcos szüfrazsettek nem foglalkoztak azzal, hogy volt akiknek jó volt az úgy, ahogy volt. Akar a bánat szavazni, nem érdekelt soha a politika, egy ilyen csóri senki mint én biztos nem fog beleszólni soha. A barátomtól el is várom, hogy megmondja a tutit, mert az is nehezemre esik, hogy 2 csoki közül melyiket válasszam a boltban. Nem kell általánosítani, én pl. örömmel veszem, ha a férfi elõreenged, meg költ rám, de cserébe nem is utasítgatok, meg pattogok, mert az annyira ellenkezik a természetemmel.
az udvarlás és a vezetés között mi a kapcsolat? :DDD
Jézusom, remélem sosem lesz barátnõd!
Aztán miért ne?
A kérdező hozzászólása: Udvarolok a nõkének szívesen meg a randin is állom a dolgokat, de akkor ne lehessenek vezetõ szerepben meg ne legyen szavazati joguk se.
De akkor keress is sokat. Csóringer fószer kinek tud diktálni? Ja! És az intelligencia. Tanulj, olvass, mûvelõdj. Utána tudni fogod vagy legalábbis sejteni mi az élet-csízió ;)

Miért kellene, hogy az Audi Magyarországon is annyit fizessen a munkásainak, mint Németországban?

Legjobb válasz: Nem kellene . Azert vagyunk vonzoak,mert viszonylag olcso a munkaero . Ha ugyanannyit kellene,hogy adjanak,mint odahaz,akkor mi ertelme lenne a kihelyezett gyartasnak ..?

Nem kellene . Azert vagyunk vonzoak, mert viszonylag olcso a munkaero . Ha ugyanannyit kellene, hogy adjanak, mint odahaz, akkor mi ertelme lenne a kihelyezett gyartasnak ..?
Nem tudom szerintem nem ellene, azértelmesebbjének meg amúgy is ajánlanak állást Németországban egy idõ után a többinek meg amúgy is. Meg inkább foglalkoztassanak többezert itthoni viszonylatban normális fizetésért mint pár százat német fizetésért.
A kérdező hozzászólása: Betanított munkáért nagyjából az egész országban sehol nem fizetnek annyit szerintem. Mondjuk akinek 30 évesen is csak a betanított munkára van "végzettsége", az nem értem, miért akar annyit keresni mint egy mérnök vagy egy ügyvéd?
Azért úgy szólok, h te se lehetsz egy észkombájn, ha ezen recsegsz...
Hopszi, véletlen elküldtem. Szal a másik, h annyira nem lenne rossz, mert ha nem x ezret fizet, hanem 5x ezret akkor ötször annyi adót húz az állam, plusz a fogyasztás is több lenne. De ez már neked magas, hagyjuk, nem folytatom.
A kérdező hozzászólása: "Hopszi, véletlen elküldtem. Szal a másik, h annyira nem lenne rossz, mert ha nem x ezret fizet, hanem 5x ezret akkor ötször annyi adót húz az állam, plusz a fogyasztás is több lenne. De ez már neked magas, hagyjuk, nem folytatom." Tehát az államnak jó, ha a 30 éves betanított munkások többet keresnek, mint az aki tanult is? Hozzá tenném, ha 5x-ezret fizet, akkor is ugyanannyi az adókulcs. És bár a fix összeg épp ezért nagyobb lesz, az Audi árbevétele is csökken némileg, ebbõl kifolyólag kevesebb iparûzési adót fizet be az Audi, ami valahol ugyanúgy állami költség, de minimum önkormányzati. Mellesleg, az Audi azért dolgoztat itt, mert itt olcsóbb. Viszont nem pofátlanul olcsón dolgoztat, sõt, a magyar cégeknél kapható fizetéshez képest nagyon jól fizet. Ha kötelezõ lenne nekik itt is annyit fizetni, akkor nem itt lenne a gyár. Azon mennyit nyerne az állam? Érdekes, hogy ha egy német cég betanított munkát végeztet az átlagfizetést megközelítõ összegért, akkor megy a felháborodás, ha a CBA-ban keres valaki létminimumot, azzal meg elégedettek vagyunk?
Csak azért fizet jól, mert a nyugati országrészben van. Ha ez is mondjuk Borsodban lenne, ugyanúgy 60ezerért dolgoztatná az embereket.
A piacokhoz közelebb is letudott volna települni, ha nem a kedvezõ adó és bérezés miatt jött volna Magyarországra. Más nyugati cégek már rájöttek, felesleges oylan messze költözni a piactól, már nyugati államok is adó kedvezményeket adnak, a munkaerõ szabad áramlása miatt meg ide jön majd a kelet-európai dolgozni.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "A piacokhoz közelebb is letudott volna települni, ha nem a kedvezõ adó és bérezés miatt jött volna Magyarországra. Más nyugati cégek már rájöttek, felesleges oylan messze költözni a piactól, már nyugati államok is adó kedvezményeket adnak, a munkaerõ szabad áramlása miatt meg ide jön majd a kelet-európai dolgozni." Ezt nem vitatom, de mivel még így is jobban fizet mint a magyar cégek, nem értem minek kéne rajta kiakadni? Ha majd annyit fizetnek a magyar cégek, hogy egy betanított munkás bruttó 500.000 forintot kap, akkor szégyellje el magát az Audi a bruttó 150-200 ezrével. De akkor meg úgyse fog oda menni senki dolgozni... Akinek van egy kis sütnivalója. Tehát nem értem, mi a probléma?

Pénzéhes lennék, mert a páromtól 3 év után is elvárom, hogy fizesse a mozi belépőt, éttermet és a közös programokat?

Egyik barátn?mmel összevesztem és ezt vágta a fejemhez. Mit gondoltok err?l? Nem mintha változtatnék miatta a dolgokon, de azért érdekelne mások mit gondolnak err?l.

Legjobb válasz: Attol is fugg, hogy a "paroddal" egyutt eltek vagy sem. Mar nem tudok kiigazodni itt, hogy megis mit jelent ez a "par" megszolitas. Barat, elettars vagy ferj. Mindenki csak "parozik", de megis milyen titulalas alatt ertik?

Attol is fugg, hogy a "paroddal" egyutt eltek vagy sem. Mar nem tudok kiigazodni itt, hogy megis mit jelent ez a "par" megszolitas. Barat, elettars vagy ferj. Mindenki csak "parozik", de megis milyen titulalas alatt ertik?
Nem élünk még együtt a párommal, 4 éve vagyunk együtt, viszont problémás, beteges édesanyja és a munka miatt még nem tudtunk összeköltözni. Én jobb anyagi helyzetben vagyok, mint õ, ezért az esetek 65-70%-ában én fizetek, pedig nõ vagyok. Nem tartom megalázónak, és nem tartom semmi másnak sem, én megtehetem könnyebben, mint õ egyelõre, kész. Ha összeházasodunk, akkor úgyis közös kasszán leszünk, ott már nem lesz kérdés. én sosem vártam el, hogy a férfi fizessen. A felét minimum mindig beleadtam, vagy egyszer én, egyszer õ. Nyilván néha jólesik, ha azzal hív, hogy menjünk, meghív valahová, és kapok is valami könyvet pl., amit szeretnék, szokott ilyen is lenni. Õt rosszabbul érinti a dolog, mint engem.
3 év után már illene közösen viselnetek a kiadásokat.
Elvárni sose szabad! Ha megteheti, és meg akar hívni, akkor örülj neki! Amúgy ha együtt éltek , és közös kasszán vagytok, akkor teljesen rendben van. HA nem, akkor azért néha fizethetnél te is, még ha nem is felváltva fizettek, legalább egyszer-egyszer meghívhatod valamire... Így anyagilag is függeni fogsz tõle, nem beszélve arról, hogy erõsen kihasználás szaga van!
Ilyen esetben nincsen semmi gond! Sõt, teljesen rendben van! Közös kasszán vagytok, ugyanúgy beleadtok gondolom mindketten a számlákba, te fõzöl, bevásárolsz, õ meg fizet ha randiztok. Ilyen esetben tényleg nevetséges lenne, ha felváltva fizetnétek, vagy kuporgatnátok a pénzt, hogy felesbe menjen!
A pofámról leégne a bõr, ha mindent a párom fizetne. Közös programok, tehát közösen álljuk a költségeket, szerintem így természetes. Õ megdolgozott azért a pénzért, biztosan tudná mire költeni, a hobbijára, az álmaira - ha ki tudom fizetni a magam részét, miért ne tenném? Miért várnám el, hogy a saját terveire félretett pénzt rám áldozza, holott nem muszáj? Persze ez nem azt jelenti , hogy nem hívhat meg ide-oda, nem örülök, ha azt mondja, "Gyere drágám, befizettem magunknak egy mozira" - elfogadom, de nem elvárom. Ez nem a férfi "dolga".
Nem pénz éhes vagy csak életképtelen! Gyakorlatilag anyagilag függsz tõle. 6 hónapja vagyok együtt a barátnõmmel, de az elsõ pillanattól fogva felezzük a költségeinket vagy egyik alkalommal õ fizet, másik alkalommal én.
A barátom 17 hónap után sem engedi hogy én fizessek közös programot. Pl.: mozi belépõ, étteremben vagy gyorsétteremben kaja... szerintem egyáltalán nem vagy pénzéhes :) említetted hogy számlát fizetsz, fõzöl, bevásárolsz...teljesen korrekt az egész :) )
A kérdező hozzászólása: Nem erõszakolom ki, egyszerûen az elejétõl kezdve tudja a párom, hogy szerintem ez így normális. Õ ezek szerint elfogadta és nincs ezzel baja, mivel nagyon szívesen kifizeti ezeket a dolgokat magától, sosem kell noszogatnom. Itt nem a pénzen van a hangsúly - mint már írtam, nem függök tõle anyagilag -, hanem a formalitáson. Ez olyan, hogy nekem az sem fér bele, hogy egy nõ kérje meg a férfi kezét (hiába egyre gyakoribb manapság), mert nem illik.
nem olvastam végig a válaszokat de az én véleményem az, hogy nem pénzéhes vagy de mindenképpen nagy bunkó. Az más ha a párod nem enged fizetni de, hogy te kierõszakoskodod meg elvárod az túlzás. Mi 5 éve vagyunk együtt de már fél év után a programok nagy részét közösen fizettük és sosem volt gond ebbõl
Mi az otthoni munkában is osztozunk. Ott, ahol nem így van, hanem a nõ csinál mindent, pláne ne sírjon a pasi, hogy fizetnie "kell". 10.39, 10. 41
jaaj, annyira unom már ezt a pénzéhes dumát. itt már mindenkire rásütik, aki nem átallja elfogadni az apró ajándékokat a párjától. nálunk is úgy néz ki, hogy a barátom állja az ilyen jellegû költségeket, mivel az egész fizum a rezsire megy el. tudja, hogyha akarnám sem tudnék kifizetni egy drága belépõt vagy éttermet. sosem unszolom, hogy menjünk ide vagy oda. max sétálni, vagy ingyenes programokra. még azért is letol, ha szóvá teszem, h ne vigyen drága helyre. könyörgöm, ez hol pénzéhség??? nem a pénze kell, hanem elfogadom azt, amit õ a pénzébõl vesz nekem. együtt élünk már 3 éve, ki van itthon nyalva a popója, õ pedig viszonzásképp néha meglep egy közös programmal, amihez igen, kell némi pénz is.
bunkó vagy! az az undorító, hogy elvárod! nem kell kuporgatni össze a pénzt, de neked sem esne nehezedre, ha pl. elõre megveszed a mozijegyet! ki nem állhatom, ha a nõk azzal jönnek, h én otthon fõzök, takarítok, akkor õ ezt meg azt csinálja.... Pedig én is nõ vagyok, legtöbbször a barátom fizet, de nem azért mert elvárom.és én is azt csinálom, hogy bizonyos dolgokat elõre kifizetek, így nem magam felesleges, pénzhajhász qvának...
Ha bundát meg kocsit vetetnél magadnak, cserébe a semmiért vagy a szexért, akkor az lennél. Ha a párodnak ez nem felel meg, akkor meg valószínûleg már szóvá tette volna 3 év alatt, vagy lelépett volna. Úgyhogy gondolom neki is megfelel. Gond egy szál se. Azért az, hogy elvárod, az túlzás.
És van átmeneti megoldás is, pl. elmentek együtt koncertre, a belépõket és az elsõ italt a pasi fizeti, de utána mondjuk nem állja a teljes fogyasztásodat. Szerintem rendszeresen azt túlzás elvárni. De az se kelt jó benyomást, ha a pénztárnál számolgatod az aprót: "na ennek a barátja még a jegyet se képes kifizetni" SZóval a két véglet között kell megállapodni talán. 10.39
Ha az otthoni kiadásokat közösen vállaljátok, akkor tulajdonképpen ez csak látszat kérdése - azaz konzervatív vagy és azt akarod, hogy a pincér azt lássa, hogy a férfi fizet. Nem? Mi lazábban kezeljük ezt a kérdést, minket nem zavar, ha a pincér látja, hogy én (nõ) fizetek, vagy közösen - de az emberek mások. Lényeg, hogy senki ne használja ki a másikat. "Elvárni" talán furcsa. Nyilván az se szép, ha a pasi, fõleg, ha lenne mibõl, egy mozijegyet sajnál a párjától - de az se, ha a nõ katasztrófának éli meg, ha adott esetben be kell szállnia a költségekbe.
Technikailag nálunk is a férjem fizet, mert így illik. Ugyanakkor közös kasszán vagyunk, tehát teljesen mindegy, hogy ki fizeti a számlát, mert végül ugyanúgy költség mindkettõnknek. Szerintem nincs gond ezzel, amíg kölcsönös, egyenlõen viselitek a terheket és mindketten így látjátok jónak.
A kérdező hozzászólása: Élettárs, nem férj. Nem vagyok életképtelen. Van jó állásom, nem függök tõle anyagilag. Egyszerûen csak nevetségesnek tartom, amikor az étteremben össze kell kuporgatni a pénzt, vagy azon morfondírozzunk ki fizeti ki az ezer Ft-os mozi belépõt. Szerintem ez a férfi "dolga". Én viszont van, hogy bevásárolok, ha itthon fõzünk, vagy fizetek számlát stb.
Ne haragudj kérdezõ, de kicsit fura a gondolkodásmódod. Az oké, hogy illik a férfinek udvariasságból a nõt meghívni erre-arra, de hogy mindig fizessen? A te párod sem sz*rja a pénzt, mint ahogy te sem, gondolom. Ezt elvárni elég tapló dolog. Viszont együttélõ párok esetén az természetes, ha nem nézzük, kinek a pénze, meg kifizet éppen, hanem egyszer egyvalamit másik, máskor másvalamit meg akkor fizetek én.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!