Találatok a következő kifejezésre: Fitymaszűkületem van. állapotba (11 db)

Lehet hogy fitymaszűkületem van? Nem merev állapotban semmi gond, hátra birom normálisan húzni, sőt még merev állapotban is, csak akkor elöl egy kicsit feszül.

Most 13 éves vagyok.Eddig nem volt semmi gondom a péniszemmel, csak most elkezdett aggaszani hogy vajon nincs-e fitymasz?kületem.Állatira parázok.Szerintetek hogy tovább?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, nekem is ez van(meg minden férfinak) ha mereven szeretném hátrahúzni a bõrt, de a fityma szûkületrõl akkor beszélhetünk, ha petyhüdt állapotban sem tudod hátrahúzni, illetve a hátrahúzod a bõrt, de visszahúzni már nem tudod. Egyébként ha hátra tudod húzni petyhüdten a bõrt, meg vissza gond nélkül, akkor nem kell félni.

Ez teljesen normális, nekem is ez van(meg minden férfinak) ha mereven szeretném hátrahúzni a bõrt, de a fityma szûkületrõl akkor beszélhetünk, ha petyhüdt állapotban sem tudod hátrahúzni, illetve a hátrahúzod a bõrt, de visszahúzni már nem tudod. Egyébként ha hátra tudod húzni petyhüdten a bõrt, meg vissza gond nélkül, akkor nem kell félni.

Nem tudom, hogy fitymaszűkületem van-e. Merev állapotban csak a makk aljáig. Nyugott állapotban pedig teljesen le tudom húzni. Szerintetek?

fityma, szűkület, fitymaszűkület, merev, húzni

Legjobb válasz: A leírásod alapján nem fitymaszûkület, mert a makkod szabad, nem? A bõrt lehúzni a makkra nem feltétlen muszáj, a körülmetéltek ezt nem is tudják megtenni, mivel nincs. A lényeg az, hogy merev állapotban ne akadályozzon meg pl. egy közösülést.

A leírásod alapján nem fitymaszûkület, mert a makkod szabad, nem? A bõrt lehúzni a makkra nem feltétlen muszáj, a körülmetéltek ezt nem is tudják megtenni, mivel nincs. A lényeg az, hogy merev állapotban ne akadályozzon meg pl. egy közösülést.
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm. am meg rossz helyre mentek a kulcsszavak. :/
enyhe szükület, esténként meleg vízben merev állapotban a péniszed kezd el óvatosan, lassan hátra húzkodni 1-2 percig, ezt rendszeresen csináld és idõvel lazulhat a fitymád, mindig kicsit tovább tudod húzni és már nem érezel idõvel feszülést sem.Ha nem válik be akkor menj urologushoz lehet ad rá kenõcsõt vagy más megoldás javasol.
A kérdező hozzászólása: de jönne lentebb csak a fityma teteje nem engedi
Igen. Beállsz a zuhany alá, jól tisztáramosod, aztán tiszta gatyát húzol, szépen felöltözöl és elsétálsz az urológushoz! Nyugi nem esz meg! Mivel ez a szakterülete, nem fog meglepõdni semmin, és nem fog gúnyolódni sem, tehát nincs mitõl félned! Beutalót se kér, így a családorvost is kihagyhatod...
Nagyon nehezen, de nem fáj? Akkor gyakorold, nem vicc. Vagdosni csak durvább esetekben érdemes szerintem.
A kérdező hozzászólása: de már a makkomon átmegy de tovább nem és utána ha huzom már fáj
Rövid fitymafék lesz az inkább! http://videoklinika.hu/video/fekete0222_fitymafek
Akkor le van tapadva, kapsz egy kis lidokaint, fellazítják, kenegeted pár napig betadinnal, aztán lehet hogy kapsz még tágító krémet. Még mindig azt javaslom, menj el az urológiára! A múlt héten vittem el a fiamat hasonló dolog miatt, és nem ette meg a doki, sõt széles vigyorral jöttünk ki mindketten!
A kérdező hozzászólása: jó köszi majd elmegyek de otthon nem lehet valamit csinálni valamit vele??
lehet hogy egy realtív fitymaszükület, amivel elmész orvoshoz, ir egy bör lazító, puhitó krémet, és akkor mikor otthon tágitod, az este 11után kezdõdõ tv mûsorra azzal egész szép eredményt érsz el, és diõvel megjavulnak a problémáid.... de az orvos nagoyn fontos tényezõ !

Hogyha merev állapotban a a fityma csak a makk aljáig húzható le, akkor egyértelműen fitymaszűkületem van?

Szóval rövid a fékem? Nem tudom, hogy szabályosan meddig kéne lemennie a fitymának, a makk aljáig is csak "er?ltetve" tudom lehúzni.

Legjobb válasz: Szóval merev állapotban pont a fityma aljáig jön le a bõr, tovább egy mm-el sem. Tovább is kéne, hogy menjen?

A kérdező hozzászólása: Szóval merev állapotban pont a fityma aljáig jön le a bõr, tovább egy mm-el sem. Tovább is kéne, hogy menjen?
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor csak a makk aljáig kell, hogy lemenjen a fityma?
ha petyhüdt állapotban megy akkor nincs fitymaszûkületed. ha a makk alá letudod húzni fájdalom nélkül a bõrt, akkorsincs fitymaszûkületed. deha csak eröltetve tudod, akkor valszeg rövid a féked. menj urológiára, ott bemetszik a fékedet, 2-3 hét után pedig minden oké lesz. nemkell körülmetélni.

16 éves vagyok és fitymaszűkületem van. Valószínű nem komoly mert merev állapotban is félig hátra tudom húzni a bőrt. A műtét után egyből hazaengednek? Másnap mehetek suliba? Vagy be kell feküdni?

Legjobb válasz: Nem nagyon értek hozzá,de ez valószínûleg attól van,mert pici baba korodban anyukád nem húzta le a bõr a péniszedrõl fürdés közben.Van egy öcsém,aki nagyon sírt,ezáltal anyukám nem merte lehúzni neki és ápolónõt kelett hívni,hogy megcsinálja helyette.

Nem nagyon értek hozzá, de ez valószínûleg attól van, mert pici baba korodban anyukád nem húzta le a bõr a péniszedrõl fürdés közben.Van egy öcsém, aki nagyon sírt, ezáltal anyukám nem merte lehúzni neki és ápolónõt kelett hívni, hogy megcsinálja helyette.
Csak egy bõrdarabot vágnak le nemhiszem hogy bent fognak tartani.Suliba valószínûleg mehetsz mert nem a lábadat és nem a kezedet mûtik. Nekem egyszer a kezemet mûtötték de még aznap ki is engettek.Pedig nagymûtét volt meg altattak is.Egy ilyen kis semmiségért nemhiszem hogy bent tartanak.
nem hiszem, hogy suliba enged a doki hiszen megmûtenek!lehet, hogy kis mûtét de az után is seb marad, szerintem pár nap otthon maradsz.
Mûtét után 1-2 órás megfigyelésig vagy bent... Ennyi az egész... Ja meg 1-2 napig fájni fog a wczés vagyis csipni
Ha majd szexelni fogsz és fájni fog akkor menj el orvos mond hogy fáj szex közbe és egy 5 perces "mûtéttel" megoldja
A kérdező hozzászólása: Éppen azért merült fel bennem a kérdés mert gumit próbálltam húzni és egyszerûen lehetetlen volt. Nem mellesleg éppen szüzességem elvesztésének a küszöbán állok ezért érdekel mennyi a gyógyulási idõ!
igen
Vagy rövid a fitymaféked. Mi a helyzet lankadtan?

Merev allapotban nem tudom felhuzni a fitymam. Fitymaszükületem van? És ha igen akk nem lehetne ezt otthol elintézni?

Legjobb válasz: Mind két bátyámat megmûtötték, kellemetlen de ki lehet bírni. Egy vágás.

Mind két bátyámat megmûtötték, kellemetlen de ki lehet bírni. Egy vágás.
Ez már arra vall bizony .Otthon kevés esély van erre .
Mirõl beszélsz te itt 2 es. A fék átvágása az, de nem ez. A bátyáinak meg volt, most te következhetsz.Na majd akkor megtudod milyen is .
miért, láttad hogy néz ki neki? Nem biztos hogy azonnal körbemetélik!
*ahhoz, hogy válaszolni lehessen a kérdésedre, ...
Ha csak merev állapotban nem jön fel, akkor az nem vészes. Teljes körülmetélés egészen biztos, hogy nem kell. Ha valamelyik hentes ilyet ajánl, hagyd ott és keress másikat. Engem körülmetéltek, levágták az egész fitymát - amikor pedig nem kellett volna, csak nekik ez nyilván egyszerûbb - és azóta csak a baj van nekem emiatt. Szóval legyél nagyon óvatos!
A kérdező hozzászólása: Rendben.Koszonom mindenkinek.
Fürdéskor, ha már eléggé kiáztál amúgyis, akkor kezd el tornáztatni a fitymádat és lazulhat idõvel a fitymád és mindig hátrébb tudod majd kicsivel húzni, rendszeresen csináld és a legjobb ha merev már a péniszed és úgy tornáztatod.Amúgy orvosilag fityma plasztikával lehet a szükületet kezelni.

Fitymaszűkületem van akkor, ha álló állapotban lehúzom a bőrt lejön csak fáj egy kicsit? Ha igen akkor mi tegyek?

Legjobb válasz: Ha csak ksi mértékben érzel fájdalmat akkor még nincs figymaszükületed, csak kezdetleges. Szerintem azt lehet ugy orvosolni, hogy gyakrabban felhuzod a fitymádat (furdes kozben tobbszor, vagy naponta párszor) és akkor a bõr talán tágul egy kicsit, illetve ha sulyosabbodik fordulj orvoshoz.

Ha csak ksi mértékben érzel fájdalmat akkor még nincs figymaszükületed, csak kezdetleges. Szerintem azt lehet ugy orvosolni, hogy gyakrabban felhuzod a fitymádat (furdes kozben tobbszor, vagy naponta párszor) és akkor a bõr talán tágul egy kicsit, illetve ha sulyosabbodik fordulj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: köszi. amúgy a fitymaszûkület súlyosbodni is tud?
nyilván letapadhat a figymád, ha nem kezeled rendesen.
Meg kéne mutatni orvosnak, mert szerintem szûkület, s körülmetélésre lesz majd szükséged.
Szerencsére nem a középkorban vagy az ókorban élünk: így tisztességes, kevésbé barbár megoldások is léteznek. Krémek, plasztikák, bemetszés, részleges metélés. Nem kell rögtön az egészet vágni, mert én is póruljártam vele, vigyázni kell :( Utána már nincs mit tenni sajnos :(((
a kenõcsöt is az orvos írja fel.menj el dokihoz, jobb lesz túlesni ezen.
Sokféle szûkületet lehet krémekkel megoldani és szerencsére léteznek különféle plasztikák, esetleg bemetszés, sõt, részleges metélés is szóbajöhet, ha valaki nem akarja levágatni magáról azt, aminek FUNKCIÓJA IS VAN. Engem körülmetéltek és csak a hátrányait érzem :( Kiszáradt makk, ami kérges, hámlik, merevedéskor fáj....stb

Fitymaszűkületem van, nem merev állapotban azért még fel tudom húzni a bőrt fájdalom nélkül. Menjek el vele orvoshoz, vagy úgy is lehet szexelni, hogy nem húzom rajta fel a bőrt?

Nagyon félek a m?tétt?l..

Legjobb válasz: Hát igen. Ez a helyzet csakis a szülõk felelõssége, hogy nekik a szemérmesség fontosabb, minthogy a te ilyen jellegû egészségügyi dolgaid figyelemmel kísérjék. Mindenesetre a mûtéttõl ne félj, mert azt érzéstelenítéssel, és néhány perces beavatkozással elvégzik. Mindenképpen menj dokihoz, mert szexelni így nem lehet,és a sérülésveszély nagy, beszakadhat, és hegesedik. Mondd meg szüleidnek(valamelyiknek) hogy problémát észlelsz és elmész orvoshoz. így talán el tudtok kezdeni beszélni róla.

Hát igen. Ez a helyzet csakis a szülõk felelõssége, hogy nekik a szemérmesség fontosabb, minthogy a te ilyen jellegû egészségügyi dolgaid figyelemmel kísérjék. Mindenesetre a mûtéttõl ne félj, mert azt érzéstelenítéssel, és néhány perces beavatkozással elvégzik. Mindenképpen menj dokihoz, mert szexelni így nem lehet, és a sérülésveszély nagy, beszakadhat, és hegesedik. Mondd meg szüleidnek(valamelyiknek) hogy problémát észlelsz és elmész orvoshoz. így talán el tudtok kezdeni beszélni róla.
A kérdező hozzászólása: Hát úgy látom akkor nincs más megoldás, csak a doki. :( Pedig olvastam 1-2 dolgot, hogy pisilésnél/akármikor sokszor hátra kell húzni a bõrt, és ez talán helyrehozza...
hát, inkább menj el orvoshoz, és legyen akár mûtét is, de sokkal jobb lesz akkor, nem kell tõle annyira félni. Inkább egészségesen jobb lesz a sexuális életed :)
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok amúgy, a szüleimmel sosem beszéltem ilyen dolgokról, sõt a szex teljesen tabu téma...éppen ezért még elmondani is nagyon nehéz lenne nekik...
Dehogy hozza, ill. nem 17 éves korban kell kezdeni "bejáratni". és ez a módszer egyébként is csak a letapadást gátolja meg, a fitymaszûkületen nem segít
Minden nap hátra kell húzni a bõrt zuhanyozáskor , különben nem lehet alatta higiénikusan tisztán tartani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!