Találatok a következő kifejezésre: Fitymaszűkületem van ne (3 db)

16vagyok fitymaszűkületem van, fürdéskor még visszatudom húzni de másnapra elég nehéz már. Akkoris visszatudom csak nagyon nehezen, van valami itthoni megoldás, ami nem annyira fáj?

Legjobb válasz: Tornáztatással minimálisan azért javítható a dolog, de mindenképpen az a javaslatom, hogy menj el szépen a háziorvosodhoz, õ be fog utalni az andrológiára (nem urológia). Kenõccsel szerintem ne próbálkozz, ez házilag nem igen orvosolható. Az orvosoknál teljesen felesleges ezen szégyenkezni, õk napi szinten találkoznak ilyesmivel, nekik csak egy vagy a százból, szóval no para. Az andrológus valószínûleg egy rutinmûtétet fog javasolni, aminek gyakorlatilag minimális kockázata van, nem jár befekvéssel, mûtét után pár órával lábon el lehet távozni. Két hét múlva kontroll, egy hónap múlva el is felejted az egészet. Mindenképp javaslom megcsinálni, mert ellenkezõ esetben a teljes fiatalkori és késõbb felnõttkori szexuális életedet tönkre teheti ez a fitymaszûkület, esetleg emiatt nem lehet gyermeked, nem beszélve az egyéb gyulladásos, fertõzéses megbetegedésekrõl, amik szintén kísérik néha ezt a rendellenességet!

Tornáztatással minimálisan azért javítható a dolog, de mindenképpen az a javaslatom, hogy menj el szépen a háziorvosodhoz, õ be fog utalni az andrológiára (nem urológia). Kenõccsel szerintem ne próbálkozz, ez házilag nem igen orvosolható. Az orvosoknál teljesen felesleges ezen szégyenkezni, õk napi szinten találkoznak ilyesmivel, nekik csak egy vagy a százból, szóval no para. Az andrológus valószínûleg egy rutinmûtétet fog javasolni, aminek gyakorlatilag minimális kockázata van, nem jár befekvéssel, mûtét után pár órával lábon el lehet távozni. Két hét múlva kontroll, egy hónap múlva el is felejted az egészet. Mindenképp javaslom megcsinálni, mert ellenkezõ esetben a teljes fiatalkori és késõbb felnõttkori szexuális életedet tönkre teheti ez a fitymaszûkület, esetleg emiatt nem lehet gyermeked, nem beszélve az egyéb gyulladásos, fertõzéses megbetegedésekrõl, amik szintén kísérik néha ezt a rendellenességet!
** Az andrológus a nemi szervek mûködési zavaraival foglalkozik (pl. impotencia). A nemi szervek szervi elváltozásai az urológusnak, a nemi betegségek kezelése pedig a bõr- és nemibeteg-gondozónak a reszortja.
Van, ahogy írták, a fityma nyújtható – az emberek elég nagy részénél mûködik (feltéve ha a szûkület nem mondjuk egy kóros elváltozás eredménye). Azt is megpróbálhatod, hogy elõrefele húzod (így nem tud a makk mögé szorulni), és úgy "feszíted ki" a fityma szûk részét. Pont annyira, hogy ne fájjon (semmiképp se fájjon!), de érezd, hogy a bõrt nyújtod. Ha rendszeresen csinálod, rövid idõn belül javulni fog a helyzet. Egyébként mereven mennyire megy hátra?
"jah és nem szeretném magam körülmetéltetni, van más megoldás is?" Ha megnézted volna a belinkelt oldalakat, akkor nem kérdeznéd ezt meg, mint hülyeséget, kedves kérdezõ, erre csak ezt tudom mondani! Ha ennyit nem vagy képes önmagadért megtenni, hogy megnézd, amit küldtek neked segítõ szándékkal, akkor biztos vagyok abban, hogy az sem érdekel, mi történik veled! Lepontozhatsz, attól én még így látom, és ezáltal nem is biztos, hogy rosszul.
Ne kísérletezz vele. Látta már urológus? Beutaló sem kell, csak idõpontot kérj, és vidd a TAJ kártyádat!
És tényleg szûk, vagy csak a makkod túl érzékeny és az fáj neki, hogy a száraz(abb) bõr elmozdul rajta?
A kérdező hozzászólása: a makkom nem érzékeny simán megfogom kézzel meg mostmár kicsit tornásztatom minden nap már csak akkor nem jön vissza ha merevedésem van, ha nincs aklkor szerencsére már egész jó..
A kérdező hozzászólása: jah és nem szeretném magam körülmetéltetni, van más megoldás is?

Fitymaszűkületem van vagy ne aggódjak?

Eddig ugy tudtam az van, mert a makkot elfedi a fityma, és nem tud kibújni a makk. Mikor lehuznám a b?rt felül bepirosodik és semilyen állapotba nem tud kibujni. Ma mentünk volna orvoshoz, de fater megnézte és azt mondta semmi baja nincs, neki is ilyen volt. de szerintem akinek nincs fitymasz?külete annak ki tud bújni a makk. 16 fiú

Legjobb válasz: akinek volt ilyen akár egy képet is elküldhetnék és megmondaná hogy tuti az e. köszi

A kérdező hozzászólása: akinek volt ilyen akár egy képet is elküldhetnék és megmondaná hogy tuti az e. köszi
Menj el dokihoz mutasd meg neki, de a fitymaszûkületet gyerekkorban felfedezik, mert a védõnõ és a háziorvos is rendszeresen nézi.Párom 5 vagy 6 éves volt mikor körülmetélték, akkor vették észre.
Ne aggódj, hanem menj el orvoshoz. Õ megmondja, mennyire súlyos. Szükség esetén 5 perces mûtét (nem kötelezõ körülmetélni, elég egy kis vágás) - de, ha elhanyagolod, súlyos problémád is lehet belõle!
A kérdező hozzászólása: elmentem orvoshoz. altatással 30-40 perces mûtét lesz. eltávolítják a fityma 1 részét. köszi
Örülök hogy megoldódik a problémád! Hidd el, megéri azt a kis mûtétet felvállalni. A lábadozás után minden klasszul mûködik majd. És sok rossztól megóvtad magad, gombásodás, bõrgyulladás ilyenek. Kitartást!

Fityma szükületem van, nem tudom mit csináljak vele! Szüleimnek nem merem elmondani! Mit csináljak hogy ne legyen fitymaszűkületem?

nem jön le a b?r a makkomról, 12 éves vagyok,, és nem szeretnék semmiféle orvosi beavatkozást, annyira tudom hátra húzni hogy épp csak ki láccik a lyuk a tetején.. Segitsetek lécci!!!

Legjobb válasz: Akkor pedig számíts rá , hogy nem lesz valami túl nagy szexuális életed.

Akkor pedig számíts rá , hogy nem lesz valami túl nagy szexuális életed.
Tûzés az orvoshoz, ez nem vicc.
Menj az orvoshoz. Ezt szerintem csak körülmetéléssel lehet orvosolni. Esetleg megpróbálhatod tágítgatni...
mit félted, [email protected] akarod verni? akarsz rá nõt húzni??? igen. akkor meg húzz az orvoshoz!!!
Ugyanannyira megy hátra mereven is meg lankadtan is? Ha nem, mennyire megy hátra lankadtan?
Vigyázz kérdezõ, kire hallgatsz. Sokan nyomulnak itt, arc és név nélkül, más farkát meg simán a csalánba, vagy még rosszabb helyre, a sebészkés alá tennék. Körülmetéltként csak azt tudom neked tanácsolni, hogy vigyázz a fitymára, amíg megvan és ha tágítással, napi krémes húzogatással nem érsz célt, akkor is oda kell figyelni, hogy lehetõleg kerüld el az SZTK-s henteseket, és igyekezz minél több bõrt meghagyni, mert annak ott bizony funkciója van! Ha nem megy a tágítás, akkor lehet BEMETSZÉST ejteni, vagy lehet részlegesen metélni, ekkor csak a beszûkült részt csippentik le az elejérõl... érdeklõdj, hogy nálad mit lehet csinálni. A teljes körülmetélést semmiképp ne akard, egy nagyon durva parafimózis, esetleg cukorbetegség esetén még érthetõ, hogy muszáj, de sima kis szûkületeknél nem indokolt és ha egyszer vágnak, akkor utána nagyon sok baj lehet belõle - nekem konkrétan van is :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!