Találatok a következő kifejezésre: Figyelmen kívül hogy (41 db)

Van egy csaj akinek hiába hogy van párja rendszeresen írkál facebook-on az enyémnek. Már többször megkértem hogy ne tegye, de figyelmen kívül hagy. Babát várok és a csaj ezt se veszi figyelembe. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mit írkál? lehet csak közvetlen Ha nem lenne semmi, de semmi okod hogy kiakadj,(magyarul ha tényleg ártalmatlan baráti/ ismerõsi írogatás) és a párodat sem zavarná, sõt válaszolna is, akkor én sem hagynám abba (függetlenül a terhességedtõl) A véleményem annyi lenne, hogy hisztis féltékenykedõ nõ vagy, és sajnálnálak, hogy nincs ennyi önbizalmad sem. Hisztizz tovább, aztán akkor biztosan rendben lesz sokáig a kapcsolatotok.

Mit írkál? lehet csak közvetlen Ha nem lenne semmi, de semmi okod hogy kiakadj, (magyarul ha tényleg ártalmatlan baráti/ ismerõsi írogatás) és a párodat sem zavarná, sõt válaszolna is, akkor én sem hagynám abba (függetlenül a terhességedtõl) A véleményem annyi lenne, hogy hisztis féltékenykedõ nõ vagy, és sajnálnálak, hogy nincs ennyi önbizalmad sem. Hisztizz tovább, aztán akkor biztosan rendben lesz sokáig a kapcsolatotok.
De miért, mit irkál? Meg igy miért nem párod mondja neki hogy ne irkáljon, miért te? És egyáltalán honnan tudod hogy irkál neki?
Es a parod visszair?? Jobban nez ki a lany mint te vagy mitol tartasz?
Figyelmen kívül is fog hagyni, írhatsz akármit, ezt a párodnak kell elintéznie. Ha nem akarná, hogy irkáljon neki, vagy zavarná, amit ír, akkor letiltaná. Egyáltalán mit irkál? Nem mindegy.
Ilyen nálunk is volt. Egyszer a páromat megkértem, hadd beszélgessek a csajjal, ha úgyis csak barátok, és semmi nincs köztük, én miért ne láthatnám a beszéletést. Írt a csajszi a páromnak, én meg válaszoltam neki. Szándékosan félreérthetõen fogalmaztam, majd a csaj kibökte, hogy õ többet szeretne a páromtól mint barátság. Erre én közöltem, hogy: "szia X vagyok, Y párja. Eddig is velem beszéltél, REmélem te is várod hogy összefussunk!" A csaj pillanatok alatt lekopott. :)

Nálatok volt olyan, hogy nagyon megkívántatok valami és szó szerint már rosszul voltatok ha nem esztek/isztok belőle? Mennyire kellene az ilyen érzést figyelmen kivül hagyni vagy le lehet győzni?

Nekem nem megy. Muszáj ennem/innom ilyenkor. Van olyan ,hogy felébredek és már arra gondolok:ezt akarok enni. Vagy hirtelen rám jön és addig furcsán érzem magam míg meg nem kapom. Ez általában gyümölcs,édesség vagy üdít?.

Legjobb válasz: Rám is rámjön a kívánósság,de szerencsére nem ilyen szinten.Ha 2 nap múlva van lehetõségem olyat enni,akkor sincs nagy gond.Akarat kérdése szerintem.Eleinte nehéz volt legyûrnöm,de olyankor elkezdek mással foglalkozni és nem gondolni rá.Vagy megeszek egy almát.Nekem nagyon bevált.Volt olyan nap,hogy óránként rágtam el egy almát,de elmúlt az az iránti vágyam amit éppen megkívántam. Szerintem nem szabad engedni mindennek,fõleg ha olyan dolgokat kíván meg az ember,ami nem egészséges. 25hkm

Rám is rámjön a kívánósság, de szerencsére nem ilyen szinten.Ha 2 nap múlva van lehetõségem olyat enni, akkor sincs nagy gond.Akarat kérdése szerintem.Eleinte nehéz volt legyûrnöm, de olyankor elkezdek mással foglalkozni és nem gondolni rá.Vagy megeszek egy almát.Nekem nagyon bevált.Volt olyan nap, hogy óránként rágtam el egy almát, de elmúlt az az iránti vágyam amit éppen megkívántam. Szerintem nem szabad engedni mindennek, fõleg ha olyan dolgokat kíván meg az ember, ami nem egészséges. 25hkm
Szia! 2 napja este 10 körül azt mondtam, ha nem ihatok egy nagy pohár pinja colladat rosszul leszek. A vicc az, hogy sosem iszom alkoholt, koktélt is csak nagyon ritkán. A férjem fogta magát és elment, szerzett nekem alkoholmentes pinja colladat. Olyan jól még semmi nem esett! Egyébként a 3. gyerkõcöt várjuk. :)
Nekem az elején kegyetlen rossz volt mert sokszor megkívántam az energiaitalt, de csak magát az ízét... Persze nem ittam hiszen nem a legegészségesebb dolog. De "szerencsére" alacsony volt a vérnyomásom így a védõnõ kifejezetten ajánlotta a koffeines dolgokat. Így vettem egy fél literest ami visszazárható és néha ittam pár kortyot. Azóta a vérnyomásom is helyrejött és az energiaitalt se kívánom :-D

Hogyan kell figyelmen kívűl hagyni, hogy ordítanak/sírnak a gyerekek? Nekem nem megy valahogy.

Én nem szoktam ehhez hozzá. Én egyedül nőttem fel, és a szomszédba, ahova költöztem van 3 gyerek, a másik szomszédban megint 2 a harmadikban meg 1 kisbaba. Az zavar, hogy egész nap... najó nem viszem túlzásba. :D Szóval mikor kiülök a teraszra olvasni, vagy bármit, mindig sírni hallok valahonnan egy gyereket, vagy ordítani, mert akaratoskodik. És nekem nem megy az, hogy "ahh, nem érdekel, nem figyelek oda!" Ez egy csöndes kertvárosi környék, és igen csak megüti az ember fülét a gyerek sírás. Múltkor valamiért sírt az egyik, hallottam, hogy beszél hozzá az apja, gondoltam, jó!!! megnyugtatja. Erre mit hallok egyszer csak? "Jó! AKKOR SÍRJÁL CSAK!" hát ez nem hiszem el! Az apa elég türelmetlen, és általában ez a vége, hogy rájuk ordít, mérgesen, gondolom ettől szegénykék megijednek, és még jobban sírnak! Néha már azon gondoltkodtam, hogy átmegyek én a gyereket megnyugtatni, mert nem értek habár a gyerekekhez semmit, de az, hogy rájuk van ordítva, nem szokott megoldás lenni. Szóval sokat sírnak a környéken, és közel vannak a házak egymáshoz, meg pont ott a teraszom, ahol nekik meg az udvar. Szóval van rá valami módszer, hogy hogyan sz**jam le hogy gyerek ordítást halljak akár 2 órán át amíg kint olvasnék?

Legjobb válasz: Nem rosszindulatból írom, hanem csak jótanács: "Néha már azon gondolkodtam, hogy átmegyek én a gyereket megnyugtatni, mert nem értek habár a gyerekekhez semmit, de az, hogy rájuk van ordítva, nem szokott megoldás lenni." Ebben mindent leírtál arról, hogy FOGALMAD SINCS róla, milyen nehéz gyereket nevelni. Menj át egyszer egy teljes napra, és meglátod, hogy milyen. Talán akkor majd megérted, milyen nehéz a sírást kiküszöbölni, és inkább csak sajnálni fogod a szülõket...

Nem rosszindulatból írom, hanem csak jótanács: "Néha már azon gondolkodtam, hogy átmegyek én a gyereket megnyugtatni, mert nem értek habár a gyerekekhez semmit, de az, hogy rájuk van ordítva, nem szokott megoldás lenni." Ebben mindent leírtál arról, hogy FOGALMAD SINCS róla, milyen nehéz gyereket nevelni. Menj át egyszer egy teljes napra, és meglátod, hogy milyen. Talán akkor majd megérted, milyen nehéz a sírást kiküszöbölni, és inkább csak sajnálni fogod a szülõket...
Vegyél egy füldugót...Az ordítozás valóban nem célravezetõ, de hidd el, hogy az a gyerek is üvölt, akivel soha nem emelték fel a szülei hangjukat... Megnyugtathatlak, ha a gyerek azért sír, mert baja van, nincs olyan szülõ, aki ne vigasztalná meg azonnal, de a hisztit máshogy nem igazán lehet kezelni, minthogy túllépsz rajta...Mert valószínû, h azt nem hallod, ahogy a szülõ csendben magyaráz neki közben, hogy mit is kellene máshogy csinálni..
Az elõttem szólók leírtak kb mindent. Tudom még esetleg javasolni a tanyavilágot vagy pl egy repülõtér / vasúti rendezõ pályaudvar szomszédságát.
A gyereknevelés szerves része, hogy a hisztirõl nem veszünk tudomást. Nyilván, ha a gyerek azért sír, mert fáj valamije, akkor minden szülõ megnyugtatja.
Költözz el egy nyugdíjas negyedbe ott nem fogsz gyereksírást hallani. Ahol gyerekek vannak ott bizony van sírás is és bizony te is sírtál ha csak nem valami deformált nevelést kaptál. Nincs olyan gyerek aki nem sír, a sírás egy érzelem kifejezés, amit ha nem tesznek meg akkor sérülnek, ezzel mutatják ki ha valami nem jó nekik. Ha ez olyan dologért történik ami nem egyezik bele a szülö akkor jobb sírni hagyni nem foglalkozni vele, mint inkább neki adni csak csöndbe legyen. Lányom tegnapi példája. 3 éves nyugodt ritkán hisztizö gyerek. Tegnap ebéd közben arra az ötletre jött, hogy 2 harapás után neki csoki kell. Igazából nem is értettem a kérdést, mert ebéd közben nincsen, nem is volt. Mondtam neki ha megeszi az ebédjét akkor lesz. Erre mint a villám a földön termett és földhöz verve hisztizett. Lehajoltam hozzá és próbáltam szépen megmondani, hogy ebéd után lesz csoki... Persze meg sem hallotta mert annyira visított. Ott hagytam. Mi megebédeltünk, kb 20 percig üvöltött, majd magától abba hagyta felállt, megette az ebédjét (nem mindet, de nem is kellett neki midnent megennie), majd kapott csokit. Szerinted azért hogy a szomszéd tini jól tudjon olvasni nekem inkább csokit kellett volna adni az ebéd közepette neki?
Szia! Szerintem a megoldás az, ha szülsz egy saját gyereket, mert hidd el, azután a másik gyerek sírása nem fog már idegesíteni, hanem kellemes megnyugvással tölt majd el, hogy nem a tiéd ordít. :) Egyébként nekem van gyerekem, de megértelek, engem is zavar a gyereksírás, sõt, tudom, szemétül hangzik, de ha véletlenül eljutok valahová gyerek nélkül, akkor az is zavar, ha mások gyerekei rohangálnak, visítoznak körülöttem, bár a fentiek miatt már jobban bírom, mint régen. A füldugó jó tipp, csak hát egyrész azzal is hallod majd õket, másrészt elég vicces, hogy az embernek otthon ilyet kell hordania otthon mások miatt.
Fülldugo és kész , gyerek nincs sirás és hiszti nélkül , a legnyugodtabb gyerek is hisztizik néha a babák meg mivel nem beszél sirásal adja a szülei tudtára hogy valami nem jo .
Amúgy annyira irigyellek, hogy van idõd 2 órán keresztül olvasni a kertedben... De jó neked! (Bár azért nem cserélnék veled :) ) - utolsó
Hallgass valami megnyugtató zenét fülhallgatóval. Vagy menj be a házadba. Jobb ötletem nincs. Nincs gyerek sírás nélkül, ezt gyakorló anyukaként (2 gyerek) én is tapasztalom nap mint nap. Néha már én is legszívesebben sírnék... Viszont azt is látom, hogy ahogy nõnek a picijeim, egyre kevesebb az ordítás, hálistennek. Még pár év, és nálatok is nyugi lesz, és majd egyszercsak észreveszed (remélhetõleg), hogy mennyi gyereknevetést hallasz mindenfelõl.
Fuldugo/zene. :)

3éves kislányunk kezd engedetlen lenni, ha szólunk neki figyelmen kívül hagyja, nem fogad szót szinte soha, ti hogyan fegyelmeztek?

hisztizni nem szokott, nagyon vidám gyerek, a bünti sarokba állítás vagy tv-ben mese megvonás szokott lenni...

Legjobb válasz: Jól írta az elsõ, a legfontosabb a következetesség. Ha egyszer kimondtál valamit az fene fenét eszik de úgy legyen! Csak egyszer változtasd meg a véleményed a hiszti miatt, kész, rögtön nyitott kapukat dönget a kis lurkó és ezzel õk nagyon tisztában vannak, rendkívül rafináltak! :) A fokozatosság is nagyon fontos, nálunk mûködik. Elõször szépen szólni, figyelmeztetni hogy hangosan fogsz vele beszélni. Ha nem megy, akkor erélyesen rászólsz, akkor biztosan engedelmeskedni fog. Ugyanakkor mindennek az alapja és a LÉNYEGE, hogy jóban legyetek, megbízzon benned, bensõséges legyen a szülõ-gyerek kapcsolat, és így a gyereknek ne az essen rosszul hogy kiabáltál vele, hanem az, hogy a jó kapcsolatotok õ miatta megromlott, még ha csak egy fél órára is. Ez fogja igazán õt bántani, és bánni fogja hogy õ maga így viselkedett és ez miatt anya vagy apa haragszik rá, pedig tudja hogy nem ez a természetes, hanem az, hogy jóban van a szüleivel és szereti õket illetve viszont szeretik. Ha ez nincs meg, akkor a gyereknek csak üres, felesleges fegyelmezés lesz a szülõ nevelése.

Jól írta az elsõ, a legfontosabb a következetesség. Ha egyszer kimondtál valamit az fene fenét eszik de úgy legyen! Csak egyszer változtasd meg a véleményed a hiszti miatt, kész, rögtön nyitott kapukat dönget a kis lurkó és ezzel õk nagyon tisztában vannak, rendkívül rafináltak! :) A fokozatosság is nagyon fontos, nálunk mûködik. Elõször szépen szólni, figyelmeztetni hogy hangosan fogsz vele beszélni. Ha nem megy, akkor erélyesen rászólsz, akkor biztosan engedelmeskedni fog. Ugyanakkor mindennek az alapja és a LÉNYEGE, hogy jóban legyetek, megbízzon benned, bensõséges legyen a szülõ-gyerek kapcsolat, és így a gyereknek ne az essen rosszul hogy kiabáltál vele, hanem az, hogy a jó kapcsolatotok õ miatta megromlott, még ha csak egy fél órára is. Ez fogja igazán õt bántani, és bánni fogja hogy õ maga így viselkedett és ez miatt anya vagy apa haragszik rá, pedig tudja hogy nem ez a természetes, hanem az, hogy jóban van a szüleivel és szereti õket illetve viszont szeretik. Ha ez nincs meg, akkor a gyereknek csak üres, felesleges fegyelmezés lesz a szülõ nevelése.

22 hetes vagyok. A barátaimmal nemrég beültem egy kávézóba, és mindenki cigizett, figyelmen kívül hagyva hogy én babát várok. Gondolom hogy ez nem hasznos, de nagyon ártalmas?

Bár szerintem nem fog el?fordulni többet hogy beülök, mert még nekem is rosszul esett a füst. Másokkal is el?fordult hogy a barátai nem voltak tekintettel rá? Ennyire nehéz nem cigizni egy fél óráig?

Legjobb válasz: Hát, inkább magadat okolhatod, hogy a füstöt kellett szívnod. A kávézó mégiscsak egy közösségi színtér, ott nem mondhatod senkinek, hogy ne gyújtson rá. Sajnos. Ugyanakkor én kifejezetten elítélem, ha valaki várandós nõ mellett cigizik akár az utcán is. Nemrég történt meg velem, hogy egy zsúfolt buszmegállóban vártam. Sikerült leülnöm, aminek nagyon örültem a rossz vérnyomásom miatt. 34. hetes vagyok, jól látható a terhességem. Erre nem messze tõlem egy öreg nõ rágyújtott, a füst pedig egyenesen a képembe landolt. Látta, hogy eltakarom az orromat és nagyon zavar, de iszonyat nem érdekelte, szép komótosan elszívta. Ki tudtam volna verni a kezébõl, annyira ideges lettem!!!!

Hát, inkább magadat okolhatod, hogy a füstöt kellett szívnod. A kávézó mégiscsak egy közösségi színtér, ott nem mondhatod senkinek, hogy ne gyújtson rá. Sajnos. Ugyanakkor én kifejezetten elítélem, ha valaki várandós nõ mellett cigizik akár az utcán is. Nemrég történt meg velem, hogy egy zsúfolt buszmegállóban vártam. Sikerült leülnöm, aminek nagyon örültem a rossz vérnyomásom miatt. 34. hetes vagyok, jól látható a terhességem. Erre nem messze tõlem egy öreg nõ rágyújtott, a füst pedig egyenesen a képembe landolt. Látta, hogy eltakarom az orromat és nagyon zavar, de iszonyat nem érdekelte, szép komótosan elszívta. Ki tudtam volna verni a kezébõl, annyira ideges lettem!!!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló! Az lehet hogy nem volt egyértelmû, hogy a barátaim cigiztek. Azért annyira nem vagyok egó, hogy elvárjam hogy a szomszéd asztalnál ne cigizzenek. :) ) (de amúgy üres volt a kávézó) Szóval ez nem esett olyan jól hogy a saját barátaimat nem érdekelte. És tömény füst volt, mert kb 8-an cigiztek egyszerre, egyiket a másik után.
Nem akarlak megbántani, de elsõsorban neked kellene kerülnöd az ilyen helyzeteket! Véleményem szerint most nem a barátaid füstjét kellett volna szó nélkül szívnod, hanem udvariasan megkérni õket, hogy ne füstöljenek az orrod alá, vagy ha nem bírják ki, akkor ott is hagyhattad volna õket abban a kávéházban... Gondolom, nem volt "kötelezõ" ott ülnöd :) Persze tõlük se szép, hogy cigiznek a jelenlétedben, de legközelebb inkább hívd meg õket magadhoz, ne ilyen nyilvános helyen találkozzatok, ahol a babád hasonló helyzeteknek van kitéve.
Semmi bajod nem lesz. Gondolj bele, mennyi koszt, szmogot Szívunk be itt Bp-en, fõleg azok akik a belvárosban laknak. Mégis egészséges babájuk lesz.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, csak mikor beültem, akkor nem gondoltam hogy cigizni fognak, de hát leszûrtem ebbõl hogy többet nem megyek, mert úgy látszik õk nem fogják fel még ezt. el is jöttem fél óra múlva.

Mindenki megnéz az utcán, és elég idegesítõ. Hogyan tudnám ezeket figyelmen kívül hagyni?

Bármikor ha olyan helyen megyek ahol több ember van, kicsit furán érzem magam, mintha megzuhanna az önbizalmam.Mindenki megnéz fiúk lányok egyaránt, de nem csak 1-2 mp-s pillantás hanem elég hosszan nézelõdnek.Múltkor véletlenül beszóltam az egyiknek hogy "Mivan?Nem láttál még embert?"(nem akartam de kicsúszott)..

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy üldözési mániád van ??

Nem lehet, hogy üldözési mániád van ??
ne törõdj velük. engem is mindig megnéznek, mikor kiszállok a Q7esbõl. Üdv: Béla 45F, 197cm, 147kg
Hát szerintem beképzeled. Engem is megnéznek, amikor ejtõernyõvel landolok a luxushotel elõtt, majd beszállok egy limuzinba... Üdv: Laci 120/F, 110cm, 230kg. Ezt nem hagyhattam ki.
Kecsapos az inged
fölösleges felhúzni magad ilyeneken. az ember ha valamit nem ismer, vagy új dolog, akkor kíváncsi rá = megnézi. ezzel nincs semmi baj. hozzá fogsz szokni idõvel. fogd fel úgy, hogy félig celeb vagy. csak akkor van probléma ha beszólnak és bántani akarnak ezért.

Szerintetek helyesen cselekedtem, hogy figyelmen kívül hagytam a hazugságát?

Ismerkedem egy sráccal, eddig még semmi sem történt köztünk, de jól megvagyunk. Azonban hazudott nekem valamiben, nem derült ki rögtön, csak rá pár hónapra. Annyi lenne, hogy az egyik barátomat sokat csesztette/csesztették, de mikor megismerkedtünk azt mondta nekem (merthogy szóba hozta az esetet, magyarán elõre kimagyarázta a szitut), hogy neki ahhoz semmi köze nem volt... Mikor megismerkedtünk nem tudta, hogy nekem az a srác barátom, akin szórakoztak, de aztán gondolom leesett neki és ugye rögtön próbálta magát menteni. Idõvel kiderült persze az igazság. Szerintetek se foglalkozzak ezzel? Hagyjam a fenébe?

Legjobb válasz: Elmondhatod neki, hogy tisztában vagy a történtekkel, de nem ragadsz le és túllépsz rajta.

Elmondhatod neki, hogy tisztában vagy a történtekkel, de nem ragadsz le és túllépsz rajta.
Hagyd a fenébe az ilyen nyomit ...bem erdemli meg h foglalkozzanak vele

Hogyan tudnám fejben elhatározni, hogyha látok embereket akik rólam beszélnek a leg kevésbé sem érdekeljen, valamint, ha kb 5-6 személy piszkál egyszerre, akkor hogy lehetne figyelmen kivül hagyni?

tudom hogy van rá mód, de hogyan kell csinálni? valaki tapasztalt esetleg ebben? Azt akarom, hogy ne idegesitsen fel, ha piszkálnak, meg ha rólam beszélnek, csak sikerüljön elmennem a dolgok mellett, mintha meg se kottyanna. Nem érdekelnek egyébként, csak mégis piszkálja a csõröm és kihat az idegrendszeremre és egészségemre, ezért mellõzném ezeket a dfolgokat

Legjobb válasz: Semmi ördöngösség nincs benne. Eldöntöd, hogy leszarod és arrébb mész és másra gondolsz.

Semmi ördöngösség nincs benne. Eldöntöd, hogy leszarod és arrébb mész és másra gondolsz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ez a népi kultúránk része, azért :) kibeszélni másokat, ez valami hobbi itt ismerõstõl hallottam, hogy kiment külföldre, és munkahelyen próbált beilleszkedni, és egy kollégáról akart beszélni, mikor az nem volt jelen. Azt mondta, néztek rá kerek szemekkel, hogy mi van? Mert nem beszélnek arról, aki nincs jelen. Õ meg így próbált beilleszkedni, pletykával, mások kibeszélésével, panaszkodással, amiket itthonról vitt magával, mert itt ez alap. Heller Ágnes, a filozófus könyvében is olvastam hasonlót, hát elég meredek még elképzelni is, mert én is azt tapasztalom, hogy itt mindenki szeret mindenkit kibeszélni, megítélni, más dolgával foglalkozni... és ha valaki ilyenbe kezd, és mondod, hogy bocs, nem akarom kibeszélni a másikat, akkor még hülyének is néznek vagy besértõdnek... Szóval minek is gondolkozol azon, hogy miért? nem te vagy az oka :) inkább legyél alanya, mint résztvevõje :)
A kérdező hozzászólása: Sokszor már amúgy van olyan, hogy lehet nem is rólam beszélnek, csak úgy érzem, mintha. Meg odanéznek egy pillanatra és már olyan érzésem van. Vagy kimondanak egy szót, ami kapcsolható hozzám és akkor is elgondolkodok rajta, hogy vajon engem akarnak e b*sztatni. de miért... bár az utóbbi 1-2 évben egyre jobban elmentem abba az irányba, hogy idióták, nem számit ez a hülye, gyerekes "véleményük", meg hogy több vagyok annál, hogy leálljak, lesüllyedjek a szintjükre és inkább elõre arccal teszek rá, hoyg mi folyik. Ennek ellenére sokszor agyalok rajta, hogy vajon miért...
Így van hagyd figyelmen kívül hidd el nekem õket egy idõ után jobban fogja ez bosszantani, mint téged ezzel a viselkedéssel is saját magukat minõsítik.
Ha valaki sértõen lép fel veled szemben mérlegelj! Ne azt nézd, hogy MIT, hanem, hogy MIÉRT mondja. Tényleg annyira értékes ember, hogy adj a véleményére? Õ miért mondja rád? Szerintem neki is ugyan ezeket mondja, mondta valaki, és csak levezeti rajtad tudat alatt. Ne állj le vitatkozni!! Ne akarj érzéketlenné válni! Válj figyelmessé és tudatossá, gondold át, hogy miért mondta. És tudni fogod, hogy õ is csak egy ember, sérelmekkel. Ha valaki kritizál, valójában magát kritizálja! Ha ilyen szemlélettel leszel képes befogadni a negatív hangvételt akkor nem fog többé kihozni úgymond a sodrodból és nem akarsz érzéketlenné válni.
Egy haver, aki középvezetõ volt egy cégnél, orrba verte a másik kisfõnököt, mert szervezkedett ellene és magyarázott olyan dolgokat, amik nem tetszettek neki. Amaz eldõlt, mint egy darab fa, a havernak meg el kellett jönnie a cégtõl. Egyszerûbb lett volna, ha már eleve eljön, mert akár fel is jelenthették volna. Talán a legjobb megoldás, hogy beadod ezer másik helyre a jelentkezésedet és a cv-det és amint lehet, lelépsz. Egy haver ezt csinálja, amint megvan az új hely, máris pályázza a többit. Legfeljebb ha az aktuális hely jónak bizonyul, akkor valami kamu szöveggel jegeli a többit, ahová felvették volna. Ha forró lesz a talaj, vagy fagyos a légkör, akkor nagyon gyorsan tud váltani.
Odamész az egyikhez jól pofánba...vágod és akkor nem fog tovább piszkálni és ha olyat kap h nagyon nagyot akkor azt ugye látják a többiek és ök se piszkálnak ....de most viccen kívül nállam ez , mûkidött
Igazad van. Eszembe jutott, hogy nekem is volt, hogy munkában pár ember ki nem állt, és mindent próbáltam, voltam kedves, flegma, volt, hogy visszaszóltam, stb., semmi nem vált be, csak amikor eljöttem, múlt el. Plusz suliból is elõjött pár emlék :) Ahogy telik az idõ, visszagondolva akár nevetséges is lehet majd az egész. Csak hát addig is el kell jutni. Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Köszönöm, én is igy vezettem le a gondolatmenetemet, de anno próbálkoztam, mégsem hagyták abba, de ehhez tartom magam és majd megszokom, hogy teszek rá
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem fontos, hogy elgondold, elfogadod, hogy ez van, tehát nem stresszeled magad azon, hogy ne legyen így. Másodszor elgondolod, hogy az ilyeneket leginkább sajnálni lehet, mekkora értelmi szinten vannak, hogy ettõl érzik jobban magukat, ha mást csesztetnek, piszkálnak? Ez róluk szól, az egész, amit mondanak, tesznek, mindnek nulla köze van hozzád, csak az õ bizonyítványuk. Aztán még egyszer azt is olvastam, és tetszett, hogy döglött kutyába nem rúg senki, ami kb. azt jelenti, hogy ha jelentéktelen lennél, akkor nem csesztetnének, tehát van benne valami, amit figyelemre méltónak találnak, számolnak veled. Gondolj egy csomó sikeres, vagy újító, vagy szép, vagy bármi emberre, akit csesztettek, kinevettek, stb., de csak irigységbõl. Aztán mivel én is hasonló vagyok, hogy utólag is rágódok dolgokon, mert mégiscsak bánt, foglalkoztat, arra gondolok, hogy ezzel is csak magamnak ártok, nekik nem, és hogy az idegeskedésre szánt idõt arra kéne fordítanom, hogy jól érezzem magam. Vagy csináljak valami hasznosat. Mindegy mit, elmenni futni, filmezni, olvasni... bármi hasznosabb, mint hülyéken elmélkedni. És az a vicc, hogy ha felfejleszted magadban, hogy mással foglalkozz, hamarosan fel is hagynak a csesztetéssel jó eséllyel.
Egy lehetõség, ha nem foglalkozol velük, ezt már említve vagyon. Valaki biztos elõhozakodik majd a bosszúval. A bosszú rossz dolog és nem állítja helyre a dolgokat. De jó érzés látni, ahogy visszanyal a fagyi. Ha már úgyis olyan alkat vagy, aki nehezen tud szemet hunyni afelett, hogy vele foglalkoznak, róla pletykálnak a háta mögött, akkor végy elégtételt. Járasd le õket. Ettõl most biztosan rossznak tûnök. De jót teszel ezzel. Mert ha megszívatod õket, akkor abból tanulnak és legközelebb másnak már nem fognak kellemetlenségeket okozni.
A kérdező hozzászólása: Büszke is vagyok rá, hogy nem vagyok ilyen. Lehet az lesz a vége, hogy sikerül lelépni más országba. :D

Mit csináljak? Van egy lány akivel nagyon jóban vagyok, de ha kiszemelek egy fiút és neki is bejön akkor mindig ráhajt figyelmen kivül hagyva, hogy nekem is bejön.

Nem akarok vele nagyon összeveszni hiszen 4en vagyunk igy jóban és félek ha vele összeveszek akkor mindegyikőjüket elvesztem.

Legjobb válasz: Nem kell összeveszni vele, csak add a tudtára finoman, hogy fontos neked az a fiú, és hogy rosszul esik neked, hogy õ "ráhajt."

Nem kell összeveszni vele, csak add a tudtára finoman, hogy fontos neked az a fiú, és hogy rosszul esik neked, hogy õ "ráhajt."

Hogyan lehet figyelmen kívül hagyni egy kapcsolatban a zavaró tényezőket?

2 éve vagyunk együtt a párommal, nagyon jól meg vagyunk együtt, de nincs kedvem a szexhez. Anyagi, családi és egészségügyi problémáim is vannak, nagyon hamar kimerülök, minden nap fáradt vagyok, és csak összebújni, beszélgetni van kedvem. Hogy lehet egy kapcsolatban a fent említett problémákat kizárni, hogy normálisan működjön a szex? Állandóan a problémáimon kattogok, így nem tudok normálisan ellazulni. A megoldásuk pedig nem megy egykönnyen sajnos. A válaszokat előre is köszönöm. 25/L

Legjobb válasz: Hát, amikor én vagyok hasonló helyzetben, általában tartunk egy csajos napot a legjobb barátnõmmel. Olyankor kipanaszkodom magam, õ végighallgat, és sokszor már attól jobban érzem magam, hogy kiadhattam magamból azt a sok problémát. Néha az is elég, hogy az ember kibeszélje magából, és egy kicsit könnyebbnek érzi utána a lelkét. Persze ez csak egy tipp, és nyilván hosszútávú megoldásnak nem tekinthetõ, de abban talán segíthet, hogy ne kattogj ezeken folyton és el tudd terelni a gondolataidat. :) 22/L

Hát, amikor én vagyok hasonló helyzetben, általában tartunk egy csajos napot a legjobb barátnõmmel. Olyankor kipanaszkodom magam, õ végighallgat, és sokszor már attól jobban érzem magam, hogy kiadhattam magamból azt a sok problémát. Néha az is elég, hogy az ember kibeszélje magából, és egy kicsit könnyebbnek érzi utána a lelkét. Persze ez csak egy tipp, és nyilván hosszútávú megoldásnak nem tekinthetõ, de abban talán segíthet, hogy ne kattogj ezeken folyton és el tudd terelni a gondolataidat. :) 22/L
Meg kell tanulni pihenni. amikor pihensz akkor becsukod a szemedet, lazítasz és nem gondolsz semmire. Persze eme folyamat megtanulása hosszú folyamat. Nekem pl 2 évembe telt hogy ne idegeskedjek, senki és semmi se tudjon felidegesíteni. Mostanra eljutottam egy olyan szintre hogy fél éve nem aggódom semmin, annak örülök ami van, ami meg jön azt próbálom megoldani legjobb tudásom szerinte, de nem mérgelõdök rajta, meg nem töprengek órákat azon hogy mi lesz.
Szerintem sajnos sehogy nem lehet kizárni, vagyis nagyon nagyon nehéz. Akár én is írhattam volna a kérdést, annyi különbséggel, hogy mi kicsit régebb óta vagyunk együtt. A barátod, hogy viszonyul az összebújós, beszélgetõs dologhoz? Nálunk az volt az egyik probléma, hogy nehezen értette meg és mindig szex lett az összebújásból. De én tudtam, hogy nem vagyok ott fejben és csak még rosszabbul éreztem magam az egésztõl. Viszont sok odafigyeléssel vagy humorral javítható a helyzet, de ahhoz az kell, hogy tényleg nagyon szeressen és megértõ legyen. Egy párkapcsolatnak ez is az egyik lényege, hogy ha az egyik fél rossz passzban van a másikra tud támaszkodni és ki tudja segíteni a bajból, jobb kedvre tudja deríteni. Az nagyon rossz, ha amúgy is sok probléma mellé még az is hozzájön, hogy a szex is egy plusz gond lesz. Valójában semmi okosat nem tudtam írni, de nem vagy ezzel egyedül. Nekem sok barátnõm van hasonló cipõben és hát ilyenkor jön ki a legjobban a különbség, hogy máshogy mûködik egy nõ, mint egy férfi. Sok férfi a szexet használja a stressz levezetésére, de engem például a stressz megakadályoz abban, hogy teljesen át tudjam magam adni és kikapcsolni az agyam. Kitartás. Remélem hamar rendezõdnek, vagy már rendezõdött a dolog. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!