Találatok a következő kifejezésre: Fiam 11 Több alkalommal észrevettem, (1 db)

Fiam 11 éves. Több alkalommal észrevettem, hogy a nemi szervével foglaltoskodik. Nem túl korai ez?

Nem tartom ?t testileg ehhez elég fejlettnek.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem korai, a szexuális érés már bõven megkezdõdött. Fontos, hogy soha ne szidd le, hogy miért cisnálja ezt, mert csak csorbát szenved a szexuális fejlõdése. Inkább ülj le vele beszélgetni, meséld el neki, hogy mi történik vele, hogy õ is értse, és tisztában legyen vele, hogy ez normális. Tudja, hogy mellette álsz és kérdezhet tõled. Volt itt már sajna olyan 12 évestõl kérdés, hogy miért merev minden reggel a kukija? Szegény nem tudta, miért van. A te fiad ne járjon így, beszélj vele. VAgy adj neki könyvet, vagy a neten nézzetek utána, amelyik az õ személyiségéhez közelebb áll. (13 évesen már a szexen gondolkodnak, sõt sok 12 éves lány már...Sajna, de ez van, hamarabb érünk...)

Egyáltalán nem korai, a szexuális érés már bõven megkezdõdött. Fontos, hogy soha ne szidd le, hogy miért cisnálja ezt, mert csak csorbát szenved a szexuális fejlõdése. Inkább ülj le vele beszélgetni, meséld el neki, hogy mi történik vele, hogy õ is értse, és tisztában legyen vele, hogy ez normális. Tudja, hogy mellette álsz és kérdezhet tõled. Volt itt már sajna olyan 12 évestõl kérdés, hogy miért merev minden reggel a kukija? Szegény nem tudta, miért van. A te fiad ne járjon így, beszélj vele. VAgy adj neki könyvet, vagy a neten nézzetek utána, amelyik az õ személyiségéhez közelebb áll. (13 évesen már a szexen gondolkodnak, sõt sok 12 éves lány már...Sajna, de ez van, hamarabb érünk...)
A kérdező hozzászólása: ok. köszi a válszokat
Ez teljesen normális, ne szólj neki hogy láttad, felejtsd el. Ha még nem volt meg a szexuális felvilágosítás akkor már meg kéne tartani.
Erre akkor lesz testileg elég fejlett a gyerek, amikor kinõ a farka, ez pedig már jó rég megtörtént.
én hat évesen kezdtem masztizni nincs ebben semmi!!! ne aggódj!!
Én már öt éves koromban is maszturbáltam, és sok ismerõsöm is, szerintem semmi baj nincs ezzel.(Persze akkor még nem tudtam, mi az, csak jó érzés volt.) A lényeg, hogy nem szabad rászólni, egyszerûen nem kell tudomást venni róla.
Nem korai, egyálltalán.több helyen olvastam és hallotam is róla sõt még tanultam is, hogy teljesen normális dolog még akár kisebb, óvodás korban is, hogy a gyerekek felfedezik testüket, akát maszturbálnak is.Nem szabad büntudatod kelteni emiatt bennük.
Szia. Én lány vagyok, de örökké bennem él, hogy hogy leszidtak, mikor olyan 5 éves lehettem, is 'piszkáltam' ott, úgy hogy nagymamám és apukám látta. Nem voltam tisztába a dolgokkal, meg hogy ilyet nem szabad - illetve társaságban nem - mert sosem világosítottak fel. Nagyon leszidtak miatta, és ezt sosem fogom elfelejteni. A mai napig belepirulok ha önkielégítek, pont emiatt. Egy a lényeg! Ne szidd le a fiadat, mert lelki sérülést okozhat neki, akár a késõbb szexuális életébe is zavart okozhat. Világosítsd fel, hogy mi ez. Nekem az öcsém kb. ennyi idõs, anyám sosem világosította fel, egyszer kétségbeesetten nekem mutogatta, hogy nézzem mekkora lett, és hogy milyen jó ha 'piszkálja'... Elmagyaráztam neki, hogy miért, és hogy emiatt nem szabad szégyenkeznie. Nem túl korai, már egészen pici korban is csinálják a gyereket, csupán mert jó, de még nincsenek tisztába mit csinálnak. Ezért kell felvilágosítani õket a megfelelõ korban. Remélem nagyjából érthetõen írtam le.
Unokabátyám 5 éves korában beszólt anyukájának mikor hívta az anyja hogy indulnak, hogy mindjárt anya maszturbálok. És télleg maszturbált.
Az igazság az, hogy ebben a korban ez a foglalatosság nem feltétlenül szexuális indíttatású. Mi felnõttek ezt nehezen értjük meg, mert saját élettapasztalatunk alapján, teljesen normálisan ez jut eszünkbe elõször. A szakirodalom szerint ezek a gyermekek szeretetéhesek, gyötrõdnek valamiért. Mindenképpen próbálj minnél több figyelmet szentelni a fiadnak, beszélgetni vele, mert valamit hiányol az életébõl. Semmiképpen nem szabad megszidni azért, amit csinál! Hidd el, ez nem testi fejlettség kérdése, már óvodásoknál is gyakran találkoztam a jelenséggel. Szóval, szerintem fontos megérteni, hogy ez a dolog egy 11 évesnél nem valószínû, hogy a szexrõl szól, és ebben a tudatban próbáld kideríteni, hogy mi a gond. (Sokat segíthet, ha biztosítod róla, hogy Te minden körülmények között nagyon szereted Õt.) Sok sikert!
Eléggé elszomorító volt az a 11 éves kisfiú, aki nem tudta, hogy mitõl van merevedése minden reggel, teljesen kétségbe volt esve.A kislány, aki 12 évesen már le akart feküdni a barátjával, az meg már egynesen túlzás volt.A te fiadnak egyiket sem ajánlom.Legyen a kettõ között, tudja mit csinál, de azt is hogy mit nem szabad.Ha jól számolom olyan 5-es lehet a fiúcska.Nyugi, nálunk az egyik 3os kisfiú még meséli is az iskolában, hogy miként foglalatoskodik a nadrágjában.Még a tanárnak is.Nyugii
Szerintem teljesen normális, hogy ebben a korban érdeklõdik a teste iránt vagy épp vannak vágyai és azokat próbálja kielégíteni. Én már itt olvastam olyat is, hogy valaki 12 évesen a szexre készül. ... Egy szülõ sosem fogja érettnek tartani a gyerekét a szexhez, max. 60 évesen. :) De attól õ tudja, hogy mit érez, mire vágyik. Addig jó, amíg magával foglalatoskodik, nem pedig magára a szexre vágyik már. Gondolj arra, hogy milyen fontos az, hogy egy pasi megismerje a szexet, megtanulja kontrolálni magát, mert ez elengedhetetlen a pérkapcsolatban. Ehhez viszont gyakorolnia kell. Hunyj szemet a dolog fölött, mintha nem is tudnál róla. Te sosem maszturbáltál? A férjed sem? :) Én 6 éves koromtól végeztem önkielégítést. Ebben nincs semmi.
Egyeteértek. Bár "csak" középiskolás lányvagyok, voltak már felvilágositó órák, meg régebben is rengetek könyvet olvastam. és akár hiszed akár nem a kiscsecsemõk is csinálják. szinte minden korosztály piszkálja a nemi szervét. fiúk-lányok egyaránt. nem kell agódni, amit a srác csinál az teljesen normális. amit a leginkább okos döntésnek lehetne mondani egy vagy több könyv. ami értelmesen leirja, hogy mi is történik. vagy az iskolához kéne fordulni, hogy szervezzenek felvilágositást. és ezt sem hiszem hogy a két nemnek külén kéne. mert a lányik vagy fiúk is szeretnék néha tudni, hogy hogyan is mûködik a másik. a beszélgetész (tapasztalatból mondom) nem jó megoldás, ciki neki, és ugy nem nagyon érdekli a gyerekeket.
ha ez megnyugtat, én mûáûr ovodás koromban azt tettem. :-) csak mert jó volt. :-) szeritnem ne szolj rá, ez teljesen normális amit csinál.
Ne aggódj az én fiam 8 éves, és sokszor látom, hogy piszkálja a kukacát. Õ még nem igazán érti, és van, hogy meg is mutatja, hogy "mekkora lett". Nem szoktam rászolni, apja tanácsára-meg amúgy sem tenném. Nem szabad rászolni, vagy "megbüntetni" érte-mert lelki sérülést okozhat, ami nagyobb korára kihat.
Nem korai. Az én fiam 12 lesz, elég jó viszonyban vagyunk, sokmindent elmesél és sokat beszélgetünk, mondjuk a szex témát egy az egyben nem érinti, de célozgat olyan dolgokra, mirõl beszélnek a többiekkel és hát néha meglepõdöm, milyen sokat tudnak... nem feltétlenül értik a dolgok mûködését, ezért mindenképp beszélgetni kell velük. Nem erõltetve, de meg lehet találni az alkalmat... pl egy szép nõ képe az újságban... Sok sikert!
Nem durva az egy kicsit hogy te ezt észrevetted?Biztos kellemetlenül érezhette magát.És egyébként szerintem még késett is a dologgal a kisfiúk hamar elkezdenek foglalkozni a nemi szervükkel.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit gondoltok erről?

15/ F vagyok. Rengeteg rokonom van és ha találkozunk mindig azzal jönnek hogy kész férfi vagy, hogy állsz a lányokkal stb., de ha valami meló van vagy segíteni kéne mindig mellőznek hogy gyerek vagy még.

3

13 év körüli gyermekeid mivel fogják tölteni a nyári szünet utolsó 3 hetét?

10

Hányszor találkozhat gyermeked a szerelmével egy héten?

15 éves lányomnak április óta van egy szerelme,aki egy transzexuális fiú/lány testben fiú lélek/.Eddig a lányom egy normális kamasz volt a fiúkhoz vonzódott,fiùba volt szerelmes.Április óta ez változott
,azóta szerelmes ebbe a ''fiúba''.Azóta nem tanul ,linkeskedik,szemtelen.Már mindent megpróbáltam,de semmi nem elég semmi nem jó.Mit tegyek?A fiú rendes tisztelet tudó gyerek.

14

10 éves gyerekednek megengednéd, hogy pl. konzervdobozba kisméretű beltéri tüzeket rakjon?

Lakásban vagy házban mondjuk tegyen egy üres konzervbe papírt, sebalkoholt, vastag cérnát stb. és begyújtsa, aztán piszkálja, nézegesse a tüzet.

18

Ha egy 5 évest kislánynak hívtok, és ugyan így neveztek egy 13 évest akkor tulajdonképpen egy számba veszitek őket?

11

Apák! Hogy dolgoztátok fel, amikor egy szem lányotoknak egy másik férfi is belépett az életébe?

Én valahogy nem akarom/nem tudom...

10

Kislányoknál hány évesen kezd megjelenni a nemi illetve hónalj szőr mellnövekedés?

8éves a lányom szeptemberben tölti a 9-et. kb március óta látszott a cicije kezd nőni most a nyári szünetben már elég látványos a nemi szőrzete kezdetben kis pihe szerű fehéres volt most egyik hétről a másikra fekete hosszú és kezd sűrűsödni, hónalj szőr is így indult és kb 1hét alatt feketés kezd lenni ugyan csak még néhány szál de nagyon durva. kis vékony alacsony lány az osztályában a torna sor elején van 25kg. nekem 11évesen korom után jött meg de sokkal életrevalóbb voltam ő még olyan kis esetlen hogy kezdjem neki magyarázni ne is legyen durva de egyik percről a másikra megjön neki és hogy reagál azt sem tudja mi az. most olvastam a hónaljszőr után bármikor várható a menstruáció . Milyen szakrendelésre lehet elvinni ahol megnézik nem-e hormonzavar ?

14

Hogyan legyünk egy közösség, mint egy osztály?

Hellóbelló.

Gimiben most leszünk 9. osztályosak. A mi osztályunk sosem volt összetartó közösség, gyakori veszekedések a fiúk és a lányok között. Ezek a viszályok elég nagy hátrányokhoz vezettek, szóval valahogy változtatni kellene ezen, hogy ne szívjuk egymás vérét. Milyen módszerekkel lehetne összekovácsolni a közösséget? Úgy gondolom, hogy már a többség rendelkezik megfelelő intelligenciával és ők is belátják idővel, hogy ez így nagyon nem jó. Még három évet kell egy közösségnek lennünk, szóval minél előbb javítani kellene ezen a következő tanévben.

Előre is köszönöm, kellemes nyarat kívánok. 15/F

9

Lehet szerelem? 15l

Van egy srác akit 3 éve ismerek, az utóbbi fél évben rengeteget beszéltünk és jó barátok lettünk. Gyakran (szinte mindennap) beszélünk facebookon. Gyakran úgy ír mintha flörtölnénk.
Ma amikor jöttem haza angolról véletlenül. találkoztunk és hazakísért. Aztán behívtam (mert csak egyedül voltam otthon) és beszélgettünk, meg közvetlen mellém ült, amikor felállt fogta a kezem és húzott maga után én meg egy picit hátulról megöleltem. Aztán mennie kellett mert hamarosan hazaérnek és nem akartam hogy tudják hogy behívtam a srácot ( szerintük egyetemen kezdődhet szerelem).
Nemrég küldött üzit, hogy még 10 perc és történt volna vmi... :$
Nem akarom hogy szerelmes legyek, másra kell koncentrálnom (nyelvvizsga, suli), de egyre jobban kedvelem
Közben bűntudatom van hogy a szüleimnek nem mondtam el...
Pécsen lakom, a srác 20 éves (tudom idősebb jóval mint én)
És tudom hogy egy 20 éves mást vár el egy kapcsolattól, de én még nem lennék rá érett.
Szerintetek mit tegyek? Nagyon rosszul érzem magam hogy nem mondtam el a szüleimnek, de ha elmondanám még kevesebb teret kapnék.

13

Én reagálom túl, vagy ez tényleg nem normális?

Szeretem a rockot és a metált, de a szüleim emiatt gyakorlatilag kitagadnak. Nem kötöm az orrukra, hogy milyen zenét hallgatok, viszont néha szóba jött, vagy nem is tudom. Anyám azóta fenyegetőzik, hogy megtép, eltilt a géptől és nem találkozhatok a barátaimmal, ha még egyszer ilyen mocskot merek hallgatni, apám furcsán kezel. Azt hiszik, hogy ettől a zenétől majd helyes dolognak találom az öldöklést vagy ilyesmi, miközben ilyesmiről szó sincs! Külsőre sem vagyok extrém vagy polgárpukkasztó. Figyelmen kívül hagynám a zsörtölődéseiket, de marhára zavar, hogy minden adandó alkalommal lecsesznek és rossz embernek tartanak.

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!