Találatok a következő kifejezésre: Fiam 11 Több alkalommal (1 db)

Fiam 11 éves. Több alkalommal észrevettem, hogy a nemi szervével foglaltoskodik. Nem túl korai ez?

Nem tartom ?t testileg ehhez elég fejlettnek.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem korai, a szexuális érés már bõven megkezdõdött. Fontos, hogy soha ne szidd le, hogy miért cisnálja ezt, mert csak csorbát szenved a szexuális fejlõdése. Inkább ülj le vele beszélgetni, meséld el neki, hogy mi történik vele, hogy õ is értse, és tisztában legyen vele, hogy ez normális. Tudja, hogy mellette álsz és kérdezhet tõled. Volt itt már sajna olyan 12 évestõl kérdés, hogy miért merev minden reggel a kukija? Szegény nem tudta, miért van. A te fiad ne járjon így, beszélj vele. VAgy adj neki könyvet, vagy a neten nézzetek utána, amelyik az õ személyiségéhez közelebb áll. (13 évesen már a szexen gondolkodnak, sõt sok 12 éves lány már...Sajna, de ez van, hamarabb érünk...)

Egyáltalán nem korai, a szexuális érés már bõven megkezdõdött. Fontos, hogy soha ne szidd le, hogy miért cisnálja ezt, mert csak csorbát szenved a szexuális fejlõdése. Inkább ülj le vele beszélgetni, meséld el neki, hogy mi történik vele, hogy õ is értse, és tisztában legyen vele, hogy ez normális. Tudja, hogy mellette álsz és kérdezhet tõled. Volt itt már sajna olyan 12 évestõl kérdés, hogy miért merev minden reggel a kukija? Szegény nem tudta, miért van. A te fiad ne járjon így, beszélj vele. VAgy adj neki könyvet, vagy a neten nézzetek utána, amelyik az õ személyiségéhez közelebb áll. (13 évesen már a szexen gondolkodnak, sõt sok 12 éves lány már...Sajna, de ez van, hamarabb érünk...)
A kérdező hozzászólása: ok. köszi a válszokat
Ez teljesen normális, ne szólj neki hogy láttad, felejtsd el. Ha még nem volt meg a szexuális felvilágosítás akkor már meg kéne tartani.
Erre akkor lesz testileg elég fejlett a gyerek, amikor kinõ a farka, ez pedig már jó rég megtörtént.
én hat évesen kezdtem masztizni nincs ebben semmi!!! ne aggódj!!
Én már öt éves koromban is maszturbáltam, és sok ismerõsöm is, szerintem semmi baj nincs ezzel.(Persze akkor még nem tudtam, mi az, csak jó érzés volt.) A lényeg, hogy nem szabad rászólni, egyszerûen nem kell tudomást venni róla.
Nem korai, egyálltalán.több helyen olvastam és hallotam is róla sõt még tanultam is, hogy teljesen normális dolog még akár kisebb, óvodás korban is, hogy a gyerekek felfedezik testüket, akát maszturbálnak is.Nem szabad büntudatod kelteni emiatt bennük.
Szia. Én lány vagyok, de örökké bennem él, hogy hogy leszidtak, mikor olyan 5 éves lehettem, is 'piszkáltam' ott, úgy hogy nagymamám és apukám látta. Nem voltam tisztába a dolgokkal, meg hogy ilyet nem szabad - illetve társaságban nem - mert sosem világosítottak fel. Nagyon leszidtak miatta, és ezt sosem fogom elfelejteni. A mai napig belepirulok ha önkielégítek, pont emiatt. Egy a lényeg! Ne szidd le a fiadat, mert lelki sérülést okozhat neki, akár a késõbb szexuális életébe is zavart okozhat. Világosítsd fel, hogy mi ez. Nekem az öcsém kb. ennyi idõs, anyám sosem világosította fel, egyszer kétségbeesetten nekem mutogatta, hogy nézzem mekkora lett, és hogy milyen jó ha 'piszkálja'... Elmagyaráztam neki, hogy miért, és hogy emiatt nem szabad szégyenkeznie. Nem túl korai, már egészen pici korban is csinálják a gyereket, csupán mert jó, de még nincsenek tisztába mit csinálnak. Ezért kell felvilágosítani õket a megfelelõ korban. Remélem nagyjából érthetõen írtam le.
Unokabátyám 5 éves korában beszólt anyukájának mikor hívta az anyja hogy indulnak, hogy mindjárt anya maszturbálok. És télleg maszturbált.
Az igazság az, hogy ebben a korban ez a foglalatosság nem feltétlenül szexuális indíttatású. Mi felnõttek ezt nehezen értjük meg, mert saját élettapasztalatunk alapján, teljesen normálisan ez jut eszünkbe elõször. A szakirodalom szerint ezek a gyermekek szeretetéhesek, gyötrõdnek valamiért. Mindenképpen próbálj minnél több figyelmet szentelni a fiadnak, beszélgetni vele, mert valamit hiányol az életébõl. Semmiképpen nem szabad megszidni azért, amit csinál! Hidd el, ez nem testi fejlettség kérdése, már óvodásoknál is gyakran találkoztam a jelenséggel. Szóval, szerintem fontos megérteni, hogy ez a dolog egy 11 évesnél nem valószínû, hogy a szexrõl szól, és ebben a tudatban próbáld kideríteni, hogy mi a gond. (Sokat segíthet, ha biztosítod róla, hogy Te minden körülmények között nagyon szereted Õt.) Sok sikert!
Eléggé elszomorító volt az a 11 éves kisfiú, aki nem tudta, hogy mitõl van merevedése minden reggel, teljesen kétségbe volt esve.A kislány, aki 12 évesen már le akart feküdni a barátjával, az meg már egynesen túlzás volt.A te fiadnak egyiket sem ajánlom.Legyen a kettõ között, tudja mit csinál, de azt is hogy mit nem szabad.Ha jól számolom olyan 5-es lehet a fiúcska.Nyugi, nálunk az egyik 3os kisfiú még meséli is az iskolában, hogy miként foglalatoskodik a nadrágjában.Még a tanárnak is.Nyugii
Szerintem teljesen normális, hogy ebben a korban érdeklõdik a teste iránt vagy épp vannak vágyai és azokat próbálja kielégíteni. Én már itt olvastam olyat is, hogy valaki 12 évesen a szexre készül. ... Egy szülõ sosem fogja érettnek tartani a gyerekét a szexhez, max. 60 évesen. :) De attól õ tudja, hogy mit érez, mire vágyik. Addig jó, amíg magával foglalatoskodik, nem pedig magára a szexre vágyik már. Gondolj arra, hogy milyen fontos az, hogy egy pasi megismerje a szexet, megtanulja kontrolálni magát, mert ez elengedhetetlen a pérkapcsolatban. Ehhez viszont gyakorolnia kell. Hunyj szemet a dolog fölött, mintha nem is tudnál róla. Te sosem maszturbáltál? A férjed sem? :) Én 6 éves koromtól végeztem önkielégítést. Ebben nincs semmi.
Egyeteértek. Bár "csak" középiskolás lányvagyok, voltak már felvilágositó órák, meg régebben is rengetek könyvet olvastam. és akár hiszed akár nem a kiscsecsemõk is csinálják. szinte minden korosztály piszkálja a nemi szervét. fiúk-lányok egyaránt. nem kell agódni, amit a srác csinál az teljesen normális. amit a leginkább okos döntésnek lehetne mondani egy vagy több könyv. ami értelmesen leirja, hogy mi is történik. vagy az iskolához kéne fordulni, hogy szervezzenek felvilágositást. és ezt sem hiszem hogy a két nemnek külén kéne. mert a lányik vagy fiúk is szeretnék néha tudni, hogy hogyan is mûködik a másik. a beszélgetész (tapasztalatból mondom) nem jó megoldás, ciki neki, és ugy nem nagyon érdekli a gyerekeket.
ha ez megnyugtat, én mûáûr ovodás koromban azt tettem. :-) csak mert jó volt. :-) szeritnem ne szolj rá, ez teljesen normális amit csinál.
Ne aggódj az én fiam 8 éves, és sokszor látom, hogy piszkálja a kukacát. Õ még nem igazán érti, és van, hogy meg is mutatja, hogy "mekkora lett". Nem szoktam rászolni, apja tanácsára-meg amúgy sem tenném. Nem szabad rászolni, vagy "megbüntetni" érte-mert lelki sérülést okozhat, ami nagyobb korára kihat.
Nem korai. Az én fiam 12 lesz, elég jó viszonyban vagyunk, sokmindent elmesél és sokat beszélgetünk, mondjuk a szex témát egy az egyben nem érinti, de célozgat olyan dolgokra, mirõl beszélnek a többiekkel és hát néha meglepõdöm, milyen sokat tudnak... nem feltétlenül értik a dolgok mûködését, ezért mindenképp beszélgetni kell velük. Nem erõltetve, de meg lehet találni az alkalmat... pl egy szép nõ képe az újságban... Sok sikert!
Nem durva az egy kicsit hogy te ezt észrevetted?Biztos kellemetlenül érezhette magát.És egyébként szerintem még késett is a dologgal a kisfiúk hamar elkezdenek foglalkozni a nemi szervükkel.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan tudnám az anyámmal megértetni, hogy üvöltözéssel meg fenyegetéssel nem ér el semmit, úgyhogy be is fejezheti ezt az egészet?

Az utóbbi 2 évben eléggé megváltoztam és elkezdtem bulizgatni.Nem bírom,ha unalmas a hangulat,ezért mindig feldobom valahogy és bárkivel megtalálom a közös hangot,ha jó fej.
Csak anya nem annyira szereti,ha jól érzem magam.
Mindig veszekszik velem,hogy miért iszom (csak jó szokott lenni a hangulatom,nem a sárgaföldig megyek),miért tűnök el itthonról,miért nem segítek neki,miért öltözök úgy,mint valami ribi (hát bocsánat,hogy 40 fokba nem garbóba mászkálok),honnan van pénzem,stb.De ezeket nem úgy mondja,mint a normális emberek,hanem úgy,hogy zeng az egész ház.
Meg fenyeget,hogy elküld vidékre a nagyanyámékhoz,mehetek intézetbe,ha ilyen vagyok és hasonlók,de tudom,hogy úgyse tenne semmi ilyesmit.Ha meg dicsekedni kell másoknak,akkor én vagyok a szeme fénye,aki versnyekere jár,nyelvvizsgákra készül.
Elegem van már,hogy mindig ezeket kell hallgatnom,amikor itthon vagyok.Hogy értessem meg vele,hogy álljon le,mert ennek semmi értelmes és csak magát fárasztja vele?

23

Kamaszok ti örülnétek neki, vagy ez nem jó dolog? 15/L

Bocsi, tudom hogy sok az ilyen kérdés de ez fontos lenne nekem.. Legyszives írjatok le hogy mi erről a véleményetek... Köszönöm!!

Na szóval... Kb.már egy éve joba vagyok egy tanárnővel , akivel elég közeli már a kapcsolatom... Õ már engem nem tanít..
Néha szoktunk talalkozni,telefonalni...sokat szoktunk beszélgetni... Néha már hiányzik is hogy nem beszélünk vagy nem látom..(nem egy suliba járunk).... Megbizom benne szóval majdnem mindent elmondok neki.... (persze anyummal is jó a kapcsolatom)...
Szerintetek ez jó dolog???

9

Szerettek flörtölni másokkal? Szoktatok?

Ha igen akkor te szoktál kezdeményezni?Általában hol szoktatok flörtölni?

9

13 éves lányom műkörmökkel állt haza! Mit tegyek? Leszedjem neki vagy hagyjam?

10

Nem tudok tanulni, pedig most nagyon kéne (nyelvvizsga). (? )

általános iskolában végig megéltem abból, amit órán hallottam... persze csak akkor maradt meg valami is, ha figyeltem, de minimum 3ast minden egyes feleletnél vagy dolgozatnál összehoztam valahogy... Most nulladikban is megéltem az általános iskolás tudásomból (két tannyelvű gimnázium és még az angolra se kellett tanulnom 1 betűt se, így is 5ös lettem év végén).
Az lenne a probléma, hogy nyelvvizsgázni megyek és 4 hónapom van felkészülni (angol kétnyelvű (fordítások is vannak benne) nyelvvizsga) és a nyelvtanom viszonylag jó, de azon is lsz mit gyakorolni, de a szókincsem nem olyan nagy.. Ki tudom fejezni magam, maximum körülírom azt, amit akarok, de ha olyan szöveget kapok, ami tele lesz idegen szavakkal, akkor biztos, hogy megbukok.. Van egy szószedetem, amit inkább szótárnak mondanék, mert nagyon hosszú, azt tanulgatom több, mint 1 hete.. de 1 szót se tudtam megjegyezni.. Nyolcadikban voltam középfokúzni és akkor is éppen hogy átcsúsztam mert a szövegértésben olyan szavak voltak, amiket nem értettem.
És majd most a tizedik osztályban jön a történelem és hasonlók, csak ugye részletesebben, és arra majd tanulni kell.. Meg ugye a második nyelv.. De fogalmam sincs, hogy hogyan kell tanulni..
15L

9

Elég nagy bajban vagyok. Anyukám már kikészít! Nem engedi, hogy borotváljam. (? )

Nem is tudom, hogy írjam le...
Szóval, Anyukám nem engedi, hogy szőrtelenítsek ott, lent...
És ezt egyszerűen nem értem. A hónaljamat 12 éves korom óta borotválom, azt engedi, de csak mert Keresztanyum mondta Anyának, hogy már illene nekem. A lábamat olyan 13 éves korom óta borotválom, de erről nem szóltam Neki, mert tudom, hogy kiakadna. Azt mondta, hogy nem kell. DE ez mondjuk nem is gáz, mert nem nagyon vette eddig észre, hogy csupasz, avgy nem is tudom... lehet, hogy azt hiszi, hogy nem vagyok szőrös. Ki tudja...
Intimen pedig nem engedi semmiképpen. A bikinivonalnál leszoktam mondjuk borotválni, azt megengedi, de aztán mindig megnézi, hogy hogyan csináltam. Mindig mondja, hogy mutassam meg. Erre én mondtom, hogy elvileg azért hívják "intimnek", mert ahhoz senkinek semmi köze. Erre elkezd üvöltözni, hogy ne feleseljek. Hát jó... De most komolyan, kb. minden fürdéskor bejön a fürdőszobába, és csak úgy nézeget. Ha 10 éves lennék, akkor még érteném is, de így, hogy már gimis... Nem értem. Eddig csak kisollóval vágtam le, hogy ne legyen olyan dzsungel-szerű, meg főleg mikor meg van... akkor ne legyen olyan. Szóval, értitek...
Kolis leszek, és mondtam Anyunak, hogy majd szeretném vinni a borotvám, mert ugye a hónaljam nem nagyon bír ki öt napot, és erre kiakadt, hogy dehogy viszem, öt napot kibír és kész. Így végképp nem tudom mit csináljak. Azt hallottam manapság már nem nyerő, ha valakinek szőrös ott... Én legalábbis nem szeretném, ha olyan lenne, és nem tudok mit kezdeni Anyával. Azt mondta, Õ sem borotválja, akkor neki sem kell. De könyörgöm, ősszel lesz 51 éves. Mikor volt ő tini? Szóval nem tudom, mihez kezdjek.
Ja, és a másik, hogy mindig mikor leborotválom a bikinivonalam, akkor szinte mindig kipattog, és pöttyös lesz. Eléggé fáj, és viszket. Mit kéne csinálnom, hogy ne legyen olyan. A gyanta az milyen? Attól kicsit félek, bevallom. Segítsetek, Please!

15L

24

Igaz az, hogy kamaszkorban a lányokat jobban féltik az édesanyjuk, mint a fiúkat?

Csak kíváncsiságból kérdem.:)

12

Ti mit engedtek meg a 13-14 éves lányotoknak?

Értem itt: smink, körömfestés, laptop, facebook, telefon, csavargás, pasizás, meddig és hova mehetnek el?

14

Mit tudnék kezdeni magammal?

15 éves kamaszlány vagyok. Jártam énekkarra anyukámmal, de utáltam, ezért abbahagyhattam rengeteg veszekedés árán persze. Utána jött a faterom és ő eldöntötte, hogy vagy megint éneklek vagy eljárok fittneszezni. Na de itt az a baj az egésszel, hogy szívből utálok sportolni. Nem érzem magam jobban sport után, pedig állítólag jól kéne, hogy érezzem magam. Helyette rohadt éhes leszek és álmos meg nyűgös. Ezt a dolgot tetőzi, ha éppen menstruálok és sajnos körülbelül 12 napig szokott tartani a vérzésem, így a hangulatom az ilyesmihez rettenetes. Énekelni biztos nem szeretnék, nincs kedvem égetni magam, ráadásul pont olyan időpontban van, amikor mennék a barátaimmal még egy kicsit csavarogni a városban. Szóval marad a sport. Fittnesz kizárva, nagyon utáltam, ráadásul a sok páwa gyerek meg a kigyúrt pasik megnéznek, fater meg dicsekszik velem, ezt ki nem állhatom. Bár barátnőkkel belemennék, de odajár az ofim, nincs kedvem a faterhoz sem és korán kéne kelnem hozzá. A barátom felajánlotta, hogy megtanít focizni és focizgathatnánk. CSak az ugye nem rendszeres dolog, szerencsétlen is vagyok ilyen dolgokban és kicsit furcsa lenne sok 17-18 éves között lányként rúgni a labdát. De amúgy nincs bajom a focival. Anya szerint úszhatnék. Régebben imádtam úszni, most már nem a kedvenc elfoglaltságom, egyszerűen inkább heverészek, mert egy lusta dög vagyok :D Érdekelt a floorball de azt nem lehetne kivitelezni. Szóval tudom, hogy egy lusta disznó vagyok, de én ezt nem élvezem. Mivel tudnám őket lebeszélni erről? Nem érdekel, ha meghízok, tudok keveset enni, vannak olyan időszakaim, amikor 1-2 almából tökéletesen megélek egy nap. Vagy ha már mindenképp választani kell, inkább sportolok, annak haszna is van, de akkor mit? Ja a kosárlabdát még ki kell lőnöm mert 1: az, aki tartja az edzést a tesitanárom és nem jövünk ki jól, mivel visszapofázok neki, amikor gimnasztika van és nem végzem rendesen el a feladatokat, 2: nagyon érzékeny az orrom, már egy kisebb ütéstől is nagyon vérzik 3: kegyetlen edzőtáborok vannak. Van hiphop mondjuk az tánc de az már talán érdekelne, csak ott meg szombaton van edzés és nem tudok a barátommal találkozni, plusz még fellépések, amihez nekem nincs sok kedvem és az több idő, amit mozgással kéne töltenem. Tudom, hülyén hangzik ez az egész, de megköszönném, ha nyugodt, normális hangnemben tudnátok segíteni :)

13

Mi lehet ez?

Pl múltkor megnéztem a Daylight - Alagút a halálba című filmet, és abban volt, hogy merülniük kellett, jó pár métert úszni egy levegővétellel. És félni kezdtem, és elképzeltem, hogy én mit tennék, hogy ez nekem nem menne. Aztán most is olvasok egy történetet, abban van, hogy a csaj a pasival búvárkodni megy és ugyanez az érzés. Félelem a víztől, pedig szeretek és tudok is úszni, és nem is magától a víztől, hanem, ha merülni kell és a többi...

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!