Találatok a következő kifejezésre: Fiam 11 Több alkalommal (1 db)

Fiam 11 éves. Több alkalommal észrevettem, hogy a nemi szervével foglaltoskodik. Nem túl korai ez?

Nem tartom ?t testileg ehhez elég fejlettnek.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem korai, a szexuális érés már bõven megkezdõdött. Fontos, hogy soha ne szidd le, hogy miért cisnálja ezt, mert csak csorbát szenved a szexuális fejlõdése. Inkább ülj le vele beszélgetni, meséld el neki, hogy mi történik vele, hogy õ is értse, és tisztában legyen vele, hogy ez normális. Tudja, hogy mellette álsz és kérdezhet tõled. Volt itt már sajna olyan 12 évestõl kérdés, hogy miért merev minden reggel a kukija? Szegény nem tudta, miért van. A te fiad ne járjon így, beszélj vele. VAgy adj neki könyvet, vagy a neten nézzetek utána, amelyik az õ személyiségéhez közelebb áll. (13 évesen már a szexen gondolkodnak, sõt sok 12 éves lány már...Sajna, de ez van, hamarabb érünk...)

Egyáltalán nem korai, a szexuális érés már bõven megkezdõdött. Fontos, hogy soha ne szidd le, hogy miért cisnálja ezt, mert csak csorbát szenved a szexuális fejlõdése. Inkább ülj le vele beszélgetni, meséld el neki, hogy mi történik vele, hogy õ is értse, és tisztában legyen vele, hogy ez normális. Tudja, hogy mellette álsz és kérdezhet tõled. Volt itt már sajna olyan 12 évestõl kérdés, hogy miért merev minden reggel a kukija? Szegény nem tudta, miért van. A te fiad ne járjon így, beszélj vele. VAgy adj neki könyvet, vagy a neten nézzetek utána, amelyik az õ személyiségéhez közelebb áll. (13 évesen már a szexen gondolkodnak, sõt sok 12 éves lány már...Sajna, de ez van, hamarabb érünk...)
A kérdező hozzászólása: ok. köszi a válszokat
Ez teljesen normális, ne szólj neki hogy láttad, felejtsd el. Ha még nem volt meg a szexuális felvilágosítás akkor már meg kéne tartani.
Erre akkor lesz testileg elég fejlett a gyerek, amikor kinõ a farka, ez pedig már jó rég megtörtént.
én hat évesen kezdtem masztizni nincs ebben semmi!!! ne aggódj!!
Én már öt éves koromban is maszturbáltam, és sok ismerõsöm is, szerintem semmi baj nincs ezzel.(Persze akkor még nem tudtam, mi az, csak jó érzés volt.) A lényeg, hogy nem szabad rászólni, egyszerûen nem kell tudomást venni róla.
Nem korai, egyálltalán.több helyen olvastam és hallotam is róla sõt még tanultam is, hogy teljesen normális dolog még akár kisebb, óvodás korban is, hogy a gyerekek felfedezik testüket, akát maszturbálnak is.Nem szabad büntudatod kelteni emiatt bennük.
Szia. Én lány vagyok, de örökké bennem él, hogy hogy leszidtak, mikor olyan 5 éves lehettem, is 'piszkáltam' ott, úgy hogy nagymamám és apukám látta. Nem voltam tisztába a dolgokkal, meg hogy ilyet nem szabad - illetve társaságban nem - mert sosem világosítottak fel. Nagyon leszidtak miatta, és ezt sosem fogom elfelejteni. A mai napig belepirulok ha önkielégítek, pont emiatt. Egy a lényeg! Ne szidd le a fiadat, mert lelki sérülést okozhat neki, akár a késõbb szexuális életébe is zavart okozhat. Világosítsd fel, hogy mi ez. Nekem az öcsém kb. ennyi idõs, anyám sosem világosította fel, egyszer kétségbeesetten nekem mutogatta, hogy nézzem mekkora lett, és hogy milyen jó ha 'piszkálja'... Elmagyaráztam neki, hogy miért, és hogy emiatt nem szabad szégyenkeznie. Nem túl korai, már egészen pici korban is csinálják a gyereket, csupán mert jó, de még nincsenek tisztába mit csinálnak. Ezért kell felvilágosítani õket a megfelelõ korban. Remélem nagyjából érthetõen írtam le.
Unokabátyám 5 éves korában beszólt anyukájának mikor hívta az anyja hogy indulnak, hogy mindjárt anya maszturbálok. És télleg maszturbált.
Az igazság az, hogy ebben a korban ez a foglalatosság nem feltétlenül szexuális indíttatású. Mi felnõttek ezt nehezen értjük meg, mert saját élettapasztalatunk alapján, teljesen normálisan ez jut eszünkbe elõször. A szakirodalom szerint ezek a gyermekek szeretetéhesek, gyötrõdnek valamiért. Mindenképpen próbálj minnél több figyelmet szentelni a fiadnak, beszélgetni vele, mert valamit hiányol az életébõl. Semmiképpen nem szabad megszidni azért, amit csinál! Hidd el, ez nem testi fejlettség kérdése, már óvodásoknál is gyakran találkoztam a jelenséggel. Szóval, szerintem fontos megérteni, hogy ez a dolog egy 11 évesnél nem valószínû, hogy a szexrõl szól, és ebben a tudatban próbáld kideríteni, hogy mi a gond. (Sokat segíthet, ha biztosítod róla, hogy Te minden körülmények között nagyon szereted Õt.) Sok sikert!
Eléggé elszomorító volt az a 11 éves kisfiú, aki nem tudta, hogy mitõl van merevedése minden reggel, teljesen kétségbe volt esve.A kislány, aki 12 évesen már le akart feküdni a barátjával, az meg már egynesen túlzás volt.A te fiadnak egyiket sem ajánlom.Legyen a kettõ között, tudja mit csinál, de azt is hogy mit nem szabad.Ha jól számolom olyan 5-es lehet a fiúcska.Nyugi, nálunk az egyik 3os kisfiú még meséli is az iskolában, hogy miként foglalatoskodik a nadrágjában.Még a tanárnak is.Nyugii
Szerintem teljesen normális, hogy ebben a korban érdeklõdik a teste iránt vagy épp vannak vágyai és azokat próbálja kielégíteni. Én már itt olvastam olyat is, hogy valaki 12 évesen a szexre készül. ... Egy szülõ sosem fogja érettnek tartani a gyerekét a szexhez, max. 60 évesen. :) De attól õ tudja, hogy mit érez, mire vágyik. Addig jó, amíg magával foglalatoskodik, nem pedig magára a szexre vágyik már. Gondolj arra, hogy milyen fontos az, hogy egy pasi megismerje a szexet, megtanulja kontrolálni magát, mert ez elengedhetetlen a pérkapcsolatban. Ehhez viszont gyakorolnia kell. Hunyj szemet a dolog fölött, mintha nem is tudnál róla. Te sosem maszturbáltál? A férjed sem? :) Én 6 éves koromtól végeztem önkielégítést. Ebben nincs semmi.
Egyeteértek. Bár "csak" középiskolás lányvagyok, voltak már felvilágositó órák, meg régebben is rengetek könyvet olvastam. és akár hiszed akár nem a kiscsecsemõk is csinálják. szinte minden korosztály piszkálja a nemi szervét. fiúk-lányok egyaránt. nem kell agódni, amit a srác csinál az teljesen normális. amit a leginkább okos döntésnek lehetne mondani egy vagy több könyv. ami értelmesen leirja, hogy mi is történik. vagy az iskolához kéne fordulni, hogy szervezzenek felvilágositást. és ezt sem hiszem hogy a két nemnek külén kéne. mert a lányik vagy fiúk is szeretnék néha tudni, hogy hogyan is mûködik a másik. a beszélgetész (tapasztalatból mondom) nem jó megoldás, ciki neki, és ugy nem nagyon érdekli a gyerekeket.
ha ez megnyugtat, én mûáûr ovodás koromban azt tettem. :-) csak mert jó volt. :-) szeritnem ne szolj rá, ez teljesen normális amit csinál.
Ne aggódj az én fiam 8 éves, és sokszor látom, hogy piszkálja a kukacát. Õ még nem igazán érti, és van, hogy meg is mutatja, hogy "mekkora lett". Nem szoktam rászolni, apja tanácsára-meg amúgy sem tenném. Nem szabad rászolni, vagy "megbüntetni" érte-mert lelki sérülést okozhat, ami nagyobb korára kihat.
Nem korai. Az én fiam 12 lesz, elég jó viszonyban vagyunk, sokmindent elmesél és sokat beszélgetünk, mondjuk a szex témát egy az egyben nem érinti, de célozgat olyan dolgokra, mirõl beszélnek a többiekkel és hát néha meglepõdöm, milyen sokat tudnak... nem feltétlenül értik a dolgok mûködését, ezért mindenképp beszélgetni kell velük. Nem erõltetve, de meg lehet találni az alkalmat... pl egy szép nõ képe az újságban... Sok sikert!
Nem durva az egy kicsit hogy te ezt észrevetted?Biztos kellemetlenül érezhette magát.És egyébként szerintem még késett is a dologgal a kisfiúk hamar elkezdenek foglalkozni a nemi szervükkel.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az normális hogy 12 éves vagyok és 90/C a kosárméretem? Kb egy éve jött meg.155 cm vagyok.

14

Rettegek az iskolától már most, hogyan élvezzem ki a nyarat?

Már most temetem a nyarat, pedig még majdnem a fele hátra van! Jövőre 11.-es leszek, szóval már számítanak az osztályzatok érettséginél. Egy tárgy már letudva ötösre, jövőre tervezem az angolt, arra nagyon sokat gyúrok majd, mert a felsőfokút szeretném megcélozni, és amúgy is szeretem az angolt. :)
Csak sajnos nem nagyon szeretem a sulimat, 1,5 évig nagyon utáltam, aztán elfogadtam, de még mindig nem érzem olyan fényesen magamat ott. Egy barátot már szereztem, szóval nem is vagyok annyira egyedül, 1,5 évig kívülálló voltam. De nagyon nem gondolok szívesen a sulira, a társaság miatt sem várom, nem valami jó az osztályközösségünk, az ofőnk meg egy boszorkány! :( És ezek miatt nem akarok visszamenni, osztálytársak+ofő, nem akarok újra órákat eltölteni ezekkel a személyekkel. A többi tanáromat kedvelem. Meg jövőre lesz fakt is, az jó lesz. De hogyan élvezzem ki a nyarat, ha folyton rettegek? :( Még semmi hasznosat nem csináltam a nyáron....
lány

4

A Krisztián névről milyen fiú jut eszetekbe? (Rita után szabadon)

12

Mennyire gyakori, hogy szüleitek titkolóznak előttetek?

Fontos információkat utólag tudtok meg például, ami állítólag "nem rátok tartozik".

9

Szülők! Ti megengednétek 16-18 éves kamasz lányotoknak a tetoválást/hegtetoválást/piercinget/fültágítót? Már hosszú ideje szeretne.

21

Szülők! Ti engednétek a 13 éves lányotoknak hogy? (minél több válasz jöhet )

Hogy tangàt hordjon? (válászaitokat indokoljátok is meg)

23

Most tényleg én voltam a bunkó vagy anyukám nem ért meg engem? (Többi lent)

Megpróbálom röviden leírni a lényeget.

6 éves koromig egy szobában lakta a bátyámmal, aztán felköltöztem a házunkban lévő nagy tetőtérbe. Tényleg nagy a helyiség. És ha jöttek hozzánk valakik akkor mindig a szobámban aludtak ,mert van itt egy kanapé ami egyben francia ágy is.

Már megszoktam legyen szó nagyszülőkről, apum egyik barátjáról és a feleségéről akik tőlünk messze laknak vagy bárkiről aki közelebbi ismerős , rokon.

Apum barátjáéknak van egy ismerősük egy félig magyar félig mexikói család. Az apa meghalt egy vagy két éves. Az anyuka magyar származású. Két gyerekük van egy lány olyan 9 éves és egy fiú olyan 3-4-5 éves körül van.
Nemsokára jönnek haza (egyébként kint élnek mexikóban)
És anyum meghívta őket hozzánk egy hétvégére. És úgy lenne ,hogy apám barátja és a felesége (akiket am nagyon bírok) és ezzel még nem is lenne gond hanem a gyerekek anyja meg a két gyermeke. És tudom ,hogy csak kettőt aludnának itt meg napközbe nem is lennének itthon mert mindenfele elmennének de pár éve találkoztam velük és mind a ketten annyira mozgékonyak . Félek ,hogy levernek mindent ( az egész szoba tele van üveg mütyürökkel meg díszekkel stb.)

Meg nekem ez a család olyan idegen és akkor ost öten beköltöznek a szobámba.

Évek óta ez van ,hogy ha jön hozzánk valaki akkor az én szobám a "hotel" . és utálom ,hogy nem jöhetek be csak úgy hanem kopognom kell ,hogy bemenjek a saját szobámba . És ha itthon vagyok az esetek 90 %-ba itt vagyok.

Én vagyok nagyon undok vagy a szüleim nem képesek felfogni ,hogy gyakorlatilag beletuszkolnak 5 embert az én saját világomba??

UI: Normális válaszokat nagyon megköszönném illetve kíváncsi vagyok szülők, illetve bárki véleményére. !
L

11

Elegem van anyámból?

Annyira felidegesit már.. egész héten én csináltam mindent.. oké hogy dolgozik meg stb. de mire hazaért fel se kellett állnia minden rendben volt, főztem, etettem meg minden.. erre ma, hogy főzzem meg a spagettit.
Neki állok bele rakom a vizbe a tésztát erre neki áll velem ordibálni, hogy mi a fszt csinálok meg forraljam fel azt a vizet meg hogy én mindent tönkre teszek.. komolyan elegem van.. -.-
Olyan irritáló..csinálja ezt más anyja is vagy csak az enyém ilyen gyökér?
15l

18

Anyukák! Mit tennétek, ha a lányotok azt kérné, hogy a tizenhatodik születésnapjára azt a lehetőséget kapja tőletek ajándékba, hogy a barátjánál aludhasson?

Nem sokára 3 éve vannak együtt. A fiú 20 éves, volt már a családdal Balatonon és külföldön is, csak ott még nem engedték, hogy együtt aludjanak. A család nagyon szereti, nem csak a tesók és a szülők, hanem az egész rokonság. Megengednétek? Ha nem, akkor miért? Mellesleg nem lenne szex. A párt csakis az együttalvás "érzelmessége" érdekelné. Meg a lány nagyon igényelni is azt a fajta szeretetet, mert rosszul viseli az egyedüllétet, még arra a pár órára is éjszaka. Amúgy nem rólam van szó, hanem a legjobb barátnőmről, csak fél kitenni a kérdést.

14

Szerintetek mennyire meghökkentő, vagy fura, hogy 10-11-12 éves kislányok önkielégítenek? Mi a véleményetek róla?

(nem rossz indulatú kérdés!)

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!