Találatok a következő kifejezésre: Feszül a minden (150 db)

Nekem van 2 zebrapintyem egy fiu meg egy lány . A fiu elkezte építeni a fészket de mindig meg-megáll . Hány nap alatt szokott felépülni egy ilyen fészek? és milyen anyagokat kell még betennem?

tettem be faágat[kicsit],ruhadarabot :)

Legjobb válasz: Gondolom van nekik odújuk s abba fészkelnek,ám tehetsz neki egy kis füvet s persze elõtte õblisd le a füvet s utána rak be nekik nekem is voltak s szedtem nekik pl tyukhurt azt is szeretik mikor fészket raknak.

Gondolom van nekik odújuk s abba fészkelnek, ám tehetsz neki egy kis füvet s persze elõtte õblisd le a füvet s utána rak be nekik nekem is voltak s szedtem nekik pl tyukhurt azt is szeretik mikor fészket raknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: És az helyes hogy nem a fészekben alszanak?
Szárított fû vagy feldarabolt manilla vagy csíkokra vágott szalvéta. Eltart néhány napig, de akkor is adagold nekik az anyagot, ha már kikeltek a fiókák, mert mindig alakítgatják, tisztogatják a fészket.
A kérdező hozzászólása: köszike!!!!!!
A kérdező hozzászólása: és honnan tudom hogy tetszik-e a lánynak a fészek????
Én mindig elteszem a ki hullot madaraim tollat ha költenek be rakom h tegyék be és be teszik ha lehet ha már nem költenek sztem rakd el a kihullot tollaikat :D meg tenyél be puha szalmát ugy értem nem a szárat ami kemény ha nem aztat amilyen ilyen kisvékony és puha xD
A kérdező hozzászólása: köszi!hasznos voltak a válaszok és köszi még 1szer hogy ilyen gyorsan válaszoltatok!

Amikor feszül a cicim, akkor érzem magam nyugodtnak, hogy van tejem. Amikor nem feszül, akkor kétségbeesek és egyből fejek, hogy ismét feszüljön. Helyesen teszem, hogy feszülnie kell mindig?

Legjobb válasz: nem feltétlenül kell feszülnie. Én is mindig kifejtem teljesen,nem a baba igényeihez igazodott,és igy rengeteg lett,örökké feszült,és tele volt a fagyasztó tejjel.Legközelebb igény szerint szoptatnék,és nem fejnék ennyit,csak mikor elviselhetetlenül feszült.

nem feltétlenül kell feszülnie. Én is mindig kifejtem teljesen, nem a baba igényeihez igazodott, és igy rengeteg lett, örökké feszült, és tele volt a fagyasztó tejjel.Legközelebb igény szerint szoptatnék, és nem fejnék ennyit, csak mikor elviselhetetlenül feszült.
Nem, nem kell feszülnie. Így csak a mellgyulladás veszélye nagyobb, folyamatosan túltermelsz. A kereslet-kínálat beálltakor a mell annyit termel amennyire a babának szüksége van. Ilyenkor már a mell nem feszül. Növekedési idõszakban amikor a pici többet kíván, sûrû szoptatással lehet fölszaporítani a tejet annyira, amennyire szükség van. Négy gyermeket szoptattam, ill. egyiküket még szoptatom. Soha nem volt kevés a tejem és a mellem kb. két hetes korukra már nem feszült. A mellben nem csak annyi tej van amennyit érzel. Szoptatás közben termelõdik a java. Ha folyamatosan feszül a mell, elõfordulhat, hogy a baba is folyamatosan túl eszi magát. Ennek egyik jele a fehérjedarabos széklet.
Azért feszül, mert fejed, és sokkal több a tejed, mint amire a babádnak szüksége lenne!
Nekem sose feszül, illetve reggel egy kicsit (az éjszakát átalussza a bébi), mégis elég a tej. Nem is értem honnan vagy mit szív õ ki, olyan mintha egyáltalán semmi nem lenne a mellemben.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy azért feszül, mert én fejem, csak az a baj, hogy én ezt szeretem. Ha feszül. Nem is értem.

Az gond ha egyáltalán nem feszül a mellem? Nekem természetesen nagy és eres melleim vannak? Muszály mindíg feszülnie és fájnia a mellnek terhesség allatt?

Legjobb válasz: Nem. sok embernek nem feszül. nekem mondjuk az elsö 10 hétben nagyon feszült aztán most kevésbé néha nem is de ma pl megint nagyon. De nekem is nagyon nagy cicim van de nem eresek, eddig mondjuk nem is szeretném hogy az legyen. 14 hetes vagyok.

Nem. sok embernek nem feszül. nekem mondjuk az elsö 10 hétben nagyon feszült aztán most kevésbé néha nem is de ma pl megint nagyon. De nekem is nagyon nagy cicim van de nem eresek, eddig mondjuk nem is szeretném hogy az legyen. 14 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Kösznöm! Nekem is nagy a mellem, de eddig nem feszül egyáltalán:(( még csak nem is érzékeny... ez rossz jel lehet?
hát az orvos mikor mentem h jupi pozitív a tesztem, csak nézett rám, h miért jöttem ezzel ilyen gyorsan....mellfeszülés émelygés van? mondtam, h van, de nem volt, csak nem akartam h hülyének nézzen....a férjem utána mondta, h érzi, h nagyobbak a melleim.....és a fiam ma már 18 hónapos
Én 75E vagyok (terhesség elõtt még D). Nekem a terhességgel együtt éppenséggel elmúlt a mellfeszülésem, nem is volt alatta végig, vagy csak nagyon enyhe. Viszont elõtte állandóan az volt a bajom, hogy mensi elõtt egy hétig nagyon fájtak, fõleg mikor este kibontottam õket a melltartóból.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló!Pont az én szitumat írtad le: az én méretem 95E és mindíg mielött megjött feszült, meg érzékeny is volt, viszont egy jó ideje egyáltalán nem, és mivel szinte mindenkitöl azt hallom hogy az a "normális" ha terhesség allatt feszül és érzékeny a mell kezdtem aggódni hogy valami gond van velem...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat most megnyugtattatok egy kicsit.
18:42 vagyok. Gyönyörû, egészséges 3 hós kislány anyukája. Azt már taglaltam, hogy mellfeszülésem egyáltalán nem volt, de konkrét hányingerem se volt soha, csak egy kicsi finnyogás-undorkodás, hogy épp ezt vagy azt az ételt nem kívántam. Na, akkor az elõzõ válaszoló sógornõje ránk ezer keresztet vetett volna már :)


Igen, lehetnek:) Várj egy kicsit, csak türelem, és vasárnap-hétfõn tesztelj. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Azt el felejtettem oda irni hogy nagyon fáj a derekam és nagyon viszket a mellbimbóm.köszi a választ
mennyi ideje probálkozol?
A kérdező hozzászólása: 6 hónapja de mostmár mindig türelmetlenebb vagyok
Szia! Nem akarok benned reményt kelteni, de pl. a mellviszketés tipikus terhes tünet, mert olyankor száraz a bõr. Sok sikert!

24 hetes terhes vagyok, normális, hogy néha fájdogál, feszül a hasam? Nem vészes csak érzem! UH-on minden rendben van és sokat mocorog a kisfiam! Más is van így?

Legjobb válasz: Nekem az elejétõl kezdve feszül,fájdogál a hasam.Magnéziumot próbáltad?Én 3x2-t szedek Magne B6-ból.De a pihenés is sokat szokott segítni ilyenkor.31 hetes kismama

Nekem az elejétõl kezdve feszül, fájdogál a hasam.Magnéziumot próbáltad?Én 3x2-t szedek Magne B6-ból.De a pihenés is sokat szokott segítni ilyenkor.31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Béres Magnéziumot szedek de arra rá van írva, hogy ajánlott napi 1!Nem merek többet bevenni.
nekem nem feszült, de ma fájdogált reggel, de azt hiszem, inkább attól, mert WC-re kellett menjek, és lassan kezd nem túl kényelmes lenni az alvás. Azt még nem éreztem sosem, hogy feszülne. 24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Ha wc-re kell mennem azt én is megérzem ha jobban bele gondolok elõtte szokott feszülni.
Szia! Én 26 hetesen voltam dokinál és mondta, hogy pihenjek többet és duplázzam meg a Magne B6-ot. Õ úgy tudta, hogy 3X1-et szedek, de én a Béres félét szedtem , csak nem akartam neki mondani, hogy spórolásból. Na ekkor eldöntöttem, hogy inkább akkor áttérek a Magne B6-ra és 3X2-t szedek, ahogy javasolta. 1 hétig tartott az átállás, addig nem is csökkentek a görcsök, viszont most 27 hetesen teljesen jól vagyok. Úgyhogy mostmár én is azt mondom, hogy a Magne B6 jobb.Pedig azuelõtt is volt olyan, hogy duplát szedtem a Béresbõl és mégse javult a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsot, nekem is azt javasolta, de a gyógyszertárba viszont a Bérest is.Vissza állok én is rá!

Pár napja úgy feszül a köldököm mint egy húr, nem szakad ki? Baj ez?

Gondolom n? a poci, mivel már 20 hetes vagyok, szemmel láthatóan is n?, csak néha olyan félelmetes, milyen feszes a hasam. Végig lehet erre számítani? Nem baj ha igen, csak tudjam.

Legjobb válasz: Nem fog kiszakadni, ne félj,nyomja a pici:-)A hasad ha feszül ezért van, de ha keményedik, és gyakran, említsd meg a dokinak.Boldog babavárást!

Nem fog kiszakadni, ne félj, nyomja a pici:-)A hasad ha feszül ezért van, de ha keményedik, és gyakran, említsd meg a dokinak.Boldog babavárást!

Mostanában minden éjjel arra ébredek, hogy a percen majd' bepisilek, nagyon kell pisilnem, már szorítom a lábam és rohanok pisilni, de nem feszít a hólyagom még egy kicsit se. Mégis pisilnem kell. Miért van ez?

Legjobb válasz: Hogy veszed észre, ilyenkor mennyit pisilsz? - Ha sokat, akkor vsznû a sok folyadékbevitel, vagy a hideg lehet az oka, mert ez is serkenti a vesemûködést. De,ha nem feszít a hólyagod, akkor inkább mégsem a sok vizelet, hanem a túlzott ingerlékenysége lehet az oka, ami lehet egy kezdõdõ húrút (ha fájni kezd majd a pisilés, akkor biztosan ez)megint csak a hideg, mert ez is kiválthatja a pisilési ingert, esetleg gyógyszerek mellékhatása is lehet. Csak éjszaka, vagy nappal is elõfordul? - Ezt is fontos lenne tudni.

Hogy veszed észre, ilyenkor mennyit pisilsz? - Ha sokat, akkor vsznû a sok folyadékbevitel, vagy a hideg lehet az oka, mert ez is serkenti a vesemûködést. De, ha nem feszít a hólyagod, akkor inkább mégsem a sok vizelet, hanem a túlzott ingerlékenysége lehet az oka, ami lehet egy kezdõdõ húrút (ha fájni kezd majd a pisilés, akkor biztosan ez)megint csak a hideg, mert ez is kiválthatja a pisilési ingert, esetleg gyógyszerek mellékhatása is lehet. Csak éjszaka, vagy nappal is elõfordul? - Ezt is fontos lenne tudni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az utóbbi napokban fáj a jobb vesém is. Infrázni szoktam mikor eszembe jut, mindig figyelek arra hogy belegyen takarva éjjel, és hogy ne legyen kinnt nappal. Gyerekkoromban volt egy súlyos veseelégtelenségem és kórházban is voltam vele (12 éves lehettem). Csak éjjel fordul elõ, hogy hólyagfeszülés nélkül kell rohannom mégis a wc-be, napközben csak akkor megyek mikor a feszítést is érzem.
Megint én, aki az utólsó választ adta. A vesével nem lehet játszani, az helyes, hogy melegen tartod, de ha egyszer volt veseelégtelenséged, akkor (pláne) legalább napi 2l (leginkább vizet) kell innod! - Iszol eleget? - És jol értem, hogy megvárod, amig feszíteni kezd a hólyagod, és csak akkor pisilsz? Nem szabad eddig várni, ez sem jó a vesének.
Az ízesített ásványvíz is jó, és a tea is, de napi minimum 1, 5 liternek le kéne csúszni még ilyen hideg idõben is. ha keveset iszol, a vizelet sûrûbb lesz, és ez is ingerli a hólyag nyálkahártyát, és ettõl is lehet gyakori pisilési inger. Ha jól értem folyamatosan van pisilési ingered, aminek rosszabb esetben baktériális fertõzés lehet az oka. Mennyi idõnként szoktál pisilni? Normálisan 4-5 óránként kéne, hogy kelljen.
oka lehet: veseelégtelenség, felfázás, terhesség, egyéb, amit jó lenne, ha a háziorvos állapítana meg, vagy szakorvos.. egyenlõre büszke lehetsz arra , hogy jól mûködneka dolgaid, nem pisilsz be, felébredsz rá, de ha ez is megszûnne... Mindenképp meg kellene oldani, mert túlterheled a veséd...elõször is ne igyál közel a lefekvéshez és éjjel sem, aztán menj a dokihoz!
Szerintem felfázhattál. Elég hirtelen lett hideg. Vagy az is lehet, hogy sokat iszol este és már nem még el pisilni. Szerintem nincs ezzel semmi baj, addig amíg be nem pisilsz :)
A kérdező hozzászólása: Nem iszok én szinte semmi vizet mert hányingerem van tõle, de tényleg (csapvíz, szódavíz, ásványvíz detto) mostanában a Lidl-nek van citrommal izesített ásványvize, na az finom, abból ittam nagyon sokat míg meleg volt, de most.... most teát iszok mert tegnap óta göthös vagyok :( Pisilni akkor megyek mikor érzem a hólyagomban hogy kell, ha nem akkor mennék akkor rohangálhatnék 5 percenként a wcre.
A kérdező hozzászólása: Neeem, ilyen problémám csak éjszaka van. Mondjuk most múlt éjjel kétszer is felkeltem pisilni, de a hólyagom is feszült rendesen, mert tegnap több mint 3 liter teát megittam (jót is tett mert ma reggelre már jobban vagyok) Amúgy napközben attól függ hányszor megyek pisilni, hogy mit csinálok, mert ha suliban vagyok akkor annyira leköt hogy eszembe se jut és meg sem érzem hogy kéne menni pisilni, sokszor 6-7 órán keresztül. De ha itthon vagyok akkor megyek többször is 1 nap.
van hogy az ember felfázik és állandóan pisilnie kell de szerintem fordulj orvoshoz!

Mit jelent ha már az ovuláció utáni naptól feszül a mellem? Eddig mindig később következett ez be.

Ma vagyok a 6. dpo-n, eddig ez csak később szokott megtörténni... Nagyjából most kéne... Ha jól tudom ez semmiképp nem lehet terhesség jele, mivel azok csak a 12-14. dpo körül jelentkezhetnek, de akkor mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Akár terhesség is lehet, de lehet egy kis hormon zavar is. Mióta babát szeretnénk azóta minden egyes ciklusom más, most pl. semmit nem éreztem és babás lettem :D

Akár terhesség is lehet, de lehet egy kis hormon zavar is. Mióta babát szeretnénk azóta minden egyes ciklusom más, most pl. semmit nem éreztem és babás lettem :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát igen ez így valószínûleg semmit nem jelent. Neked viszont tiszta szívbõl gratulálok a babához! :)
Szia! Nekem is szokott ilyen ciklusom lenni ( az utóbbi 2-3 volt olyan hogy szinte nem is fájt a mellem). Utálni is szoktam mert ilyenkor legalább a hónap felét végig kinlódtam. Hogy mitõl lehet ? talán az elsõnek igaza van, hormonprobléma, de legalább tudtam hogy mikor van peteérésem így amióta nincs ez a tünet nem tudom :(

Már nem feszül a mellem és nem kell olyan gyakran sem mennem pisilni. Biztos hogy minden rendben van?

Hányinger, hányás eddig sem volt. Nem véreztem, meg ilyenek, csak annyira jól érzem magam, hogy néha megfordul a fejemben, hogy lehet hogy már nincs is meg a kicsikém. Biztos hülyeség, amiket gondolok. 12 hetes vagyok, jhét kedden megyek UH-ra. Már nagyon várom.

Legjobb válasz: Szia! Nem törvényszerû, hogy rosszul kell érezned magad mert babót vársz! Az elsõ terhességemnél én is így voltam, de bezzeg most a másodiknál minden elér! Ha lehetne választani akkor inkább az elsõt választanám,örülj neki, hidd el! Kellemes babavárást! 19 hetes kismami.

Szia! Nem törvényszerû, hogy rosszul kell érezned magad mert babót vársz! Az elsõ terhességemnél én is így voltam, de bezzeg most a másodiknál minden elér! Ha lehetne választani akkor inkább az elsõt választanám, örülj neki, hidd el! Kellemes babavárást! 19 hetes kismami.
Szia en 20 hetes kismama vagyok elso pillanattol kezdve soha semmi bajom nem volt se hanyinger se ilyen olyan fajasok semmi sokszor en is erre gondoltam hogy talan mar nincs is ott a kis mackom, de mindig minden vizsgalatnal ott volt! :) hala a JO Istennek! Ne aggodj minden rendben van, a uhh vizsgalatokat ugyanugy varom most is van amikor csiklintom a hasam hogy erezzem a kicsimet! Nagyon jo erzes. Boldog babavarast es egeszseget mindketotoknek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, nagyon megnyugtató. Akkor nem aggódom, kedden úgy is megyek és megnézem a kicsimet.
Szia. Igaz hogy én még csak 9 hetes 4 napos vagyok de nekem sincs nagyon hányingerem. A mellem pár napja hol fáj, hol nem. Csak a húsundor maradt meg. Mostanában én is sokat gondolok erre hogy biztos minden okés odabent?? De aztán elhesegetem a rossz gondolatokat és arra gondolok hogy minden rendben lesz. Sajna majdnem egy éve volt vetélésem 5 hetesen és PCOS-em is van. De próbálok én is úgy gondolkodni hogy mostmár mindennek jónak kell lennie. Amúgy a 12. hét felé már általában elmúlnak a rosszullétek. Én is kedden megyek dokihoz! :) Sok boldogságot kívánok! :)
Szia! Szerintem nincs okod aggodalomra, én is igy jártam szinte mint Te. Hányás nem volt, a 8-10.-ik hét között voltak émelygéseim, a melleim az elsõ idõszakban nagyon megnõttek és fájtak, feszültek. Amikor elértem a 12.-ik hetet már ezek sem voltak csak a pocim nõ. Most 15 hetes vagyok, pont tegnap láttam uh-n, izeg, mozog nagyon jól elvan. Ezt kivánom nked is :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!