Találatok a következő kifejezésre: Fennál akkor terhesség (17 db)

Terhesség áll fenn, akkor normális, hogy pár napja hajnalba kelek, mert nem tudok aludni?

Legjobb válasz: Fenn áll már a terhesség vagy még csak a gyanúja? Szerintem korai fázisban nem függ össze a nem alvás meg a terhesség! Én is egyre korábban kelek mostanában,de szerintem emiatt a hülye idõ miatt!Nem idegeskedsz valamin vagy ilyesmi?

Fenn áll már a terhesség vagy még csak a gyanúja? Szerintem korai fázisban nem függ össze a nem alvás meg a terhesség! Én is egyre korábban kelek mostanában, de szerintem emiatt a hülye idõ miatt!Nem idegeskedsz valamin vagy ilyesmi?
Terhesség alatt én is nagyon rossz alvó voltam, éjfél elõtt nem bírtam elaludni de már hajnali 2-3 körül fel is keltem.Citromfû levél teát ittam lefekvés elõtt és kb fél óra múlva már aludtam is, az elsõ két-három nap még nem hatott a tea de utána már tök jókat aludtam tõle.
Én is terhes vagyok, és már a kezdettõl iszonyat rosszul alszom.Szóval szerintem normális:)

Aki terhesség alatt a combjára, meg a fenekére is hízott, az is lement szülés után vagy azt nehezebb volt ledolgozni?

Legjobb válasz: Szerencsére én csak az elsõ terhességem alatt híztam combra és fenékre(nem foglalkoztam a kilókkal)és mondhatom,megdolgoztam a leadásával.A 2.terhességemnél figyeltem magamra,így a szülés után 1 hónappal már a súlyomnál voltam mindenféle erõfeszítés nélkül(combomra,popsimra nem híztam).Most várom a 3.babát,a 22. hetet kezdem,+2 kiló van rajtam,és szerencsére a combom és fenekem mérete nem változott(csak a pocakom nõtt,de az sem vészes).A gumis derekú nadrágjaimat(vászon,farmer)hordom(nem kismama nacik),és hátulról nem is látszik,hogy babát várok.Szerintem könnyebb nem felszedni a kilókat,mint leadni.Bár sokszor nagy önfegyelmet igényel,hogy az ember ne faljon be ezt-azt.

Szerencsére én csak az elsõ terhességem alatt híztam combra és fenékre(nem foglalkoztam a kilókkal)és mondhatom, megdolgoztam a leadásával.A 2.terhességemnél figyeltem magamra, így a szülés után 1 hónappal már a súlyomnál voltam mindenféle erõfeszítés nélkül(combomra, popsimra nem híztam).Most várom a 3.babát, a 22. hetet kezdem, +2 kiló van rajtam, és szerencsére a combom és fenekem mérete nem változott(csak a pocakom nõtt, de az sem vészes).A gumis derekú nadrágjaimat(vászon, farmer)hordom(nem kismama nacik), és hátulról nem is látszik, hogy babát várok.Szerintem könnyebb nem felszedni a kilókat, mint leadni.Bár sokszor nagy önfegyelmet igényel, hogy az ember ne faljon be ezt-azt.
13 kg-ot híztam terhesség alatt, de ami nem a baba volt, az a fenekemre ment. Nem foglalkozom igazán vele, mert 2-3 kg-val vagyok több, mint terhesség elõtt. Mondjuk én 49 kg voltam, így 51 kg körül vagyok és örülök, hogy egy kicsi rajtam maradt. Bár jobban örültem volna, ha nem így hízok:-) 22 hós a kislányom.

Mit jelent az, hogy ha a hõmérséklet fent marad akkor terhesség áll fent?

De mihez képest kell fent maradnia? Ha pl nekem a luteális fázisom átlagosan 36,7 és 3 napja késik de ma leesett 36,5-re akkor ez azt jelenti, hogy már ne reménykedjek?

Legjobb válasz: A hüvelyben mért hõ terhesség alatt magasabb, 37fok körüli.

A hüvelyben mért hõ terhesség alatt magasabb, 37fok körüli.

Ha terhesség áll fent, akkor menses előtt van folyás? Vagy száraz vagy?

Legjobb válasz: Sya. Nekem amugy sem volt soha mensi elõtt folyás, így a terhességem elõtt sem:)

Sya. Nekem amugy sem volt soha mensi elõtt folyás, így a terhességem elõtt sem:)
Nem baj:-) Majd átteszik:-) Nekem volt folyásom, készült a szervezet a mensire, fájdalmaim is megvoltak. A mindjárt megjön érzés akár 10 hétig is. De a folyás is jellemzõ a mensi idején, és a terhesség végén fõleg. Várod a nem vártat?
Nincs terhességi folyás. A nõk egy részének van folyása a pozitív teszt elõtt, más részüknek meg nincs. Ebbõl nem tudod meg, hogy babás vagy-e. Légy türelmes, várd ki, amíg késik, és akkor tesztelj. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Bocsi, rossz témába ment:(
A kérdező hozzászólása: Igen, majd 12.-re. múlt hónapban teljesen száraz voltam mensi elõtt, most meg van folyásom. Köszi a drukkot!! Hátha:)
Én 15-re nem várom, nekem is fehér-folyásom van. A tüszõrepedés pedig pár csepp vérrel járt, ilyen még nem volt.

Fennál akkor a terhesség veszélye ha gumival(nem spermicides) védekeztünk de a gumi külsejére spermium került? (pl a kezemről a legminimálisabb mennyiségben)

Legjobb válasz: Sajnos az a minimális és épp elég, hogy teherbeess! Ha még benne vagytok a 72 órában nem ártana egy tabletta! Mivel a gumi nem spermicides volt (ha az lett volna, akkor nem lenne olyan nagy a baj)!

Sajnos az a minimális és épp elég, hogy teherbeess! Ha még benne vagytok a 72 órában nem ártana egy tabletta! Mivel a gumi nem spermicides volt (ha az lett volna, akkor nem lenne olyan nagy a baj)!
ha nagyon minimális mennyiségben, akkor nem valószínû, de akkor sincs kizárva. ha nem tudsz ez miatt megnyugodni vegyél egy tesztet ^^.

Akinek terhességi toxikózisa volt 2 hónappal szülés elött és a szüléskor is fent állt és a babájára is átment az mit jelent a gyerekre nézve?

Barátn?m nem rég szült 3 hónapja és még mindig vérvételre hordja a gyereket mert folyamatosan vizsgálják

Legjobb válasz: ja picit 2 hete infúziózták mert annyira besûrûsödött a vére.

A kérdező hozzászólása: ja picit 2 hete infúziózták mert annyira besûrûsödött a vére.
Nekem is toxémiám volt, teljesen fel voltam vízesedve, de a kislányomnak semmi baj nem lett....
A kérdező hozzászólása: szia! Itt a picit 2 hetente hordják vérvételre, hetente dokihoz ellenörzésre! Neked is így volt? Mondták ha a kisfiú belázasodik rögtön kórház be is lázasodott délutánra vitték és kapta az gyógyszereket vénásan... Szerintem barátnõm ezer hogy debil mert azt mondja õ el is felejtette megkérdezni, hogy mi lehet ebbõl! Meg hát ha a doki nem mondja akkor biztos nincs baj! Azt se kérdezte meg hogy miért kell 2 hetente vért vetetni meg heti szinten dokihoz vinni... Hogy egyáltalán mitõl tartanak az orvosok vagy miért ellenõrizgetik ennyire???...
a barátnõd kisfia úgymond mérgezést kapott a méhben és emiatt kell sûrûn vérvételre járnia. az én lányom és kapott a méhben fertõzést, koraszülött lett 32 hétre toxémia miatt. de a lányom 3 antibiotikumot kapott a fertõzésre. igaz mi "csak" 6 hetente hordjuk vérvételre, de azért mert vérszegény. úgyhogy valamilyen fertõzést, mérgezést kapott el a barátnõd picije és ez állhat még mindig fent.az orvosoknak el kellett volna mondaniuk hogy mi a gond, és hogy mi várható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Akinek terhesség alatt aktívabb a babája azé születés után is többet lesz fent?

Vagy ez a két dolog egyáltalán nem függ össze?

Legjobb válasz: Azt szokták mondani, hogy elég meghatározó. Azért fontos, hogy az anyuka rendszerességet vigyen az életébe (étkezés, alvás stb), és nyugodt életvitelt folytasson.

Azt szokták mondani, hogy elég meghatározó. Azért fontos, hogy az anyuka rendszerességet vigyen az életébe (étkezés, alvás stb), és nyugodt életvitelt folytasson.
Nem tudom, nekem sok ellenpéldám van. De ezek a példák inkább arra vonatkoznak, hogy a pociban nagyon lusta volt a baba, napi 1-2 mocorgás, még be is fektették a kórházba az egyik ilyen anyukát..., a fia most meg olyan, mint egy sajtkukac, éjjel-nappal fent van, se éjszakájuk, se nappaluk, a gyerek meg 1 évesen születése óta energiabomba. :)
Nálunk valóban bejött, mert megegyezik a tökmag benti és kinti életritmusa......ráadásul az apja életritmusát vette fel.....szörnyû-éjszakai baglyok
IGEN-tapasztalom!A nagy fiam anno egész álló nap aktív volt.Éjjel is többször beindult.És napi rendszerességgel 4-5között keltett hajnalban.És ez idekint is megmaradt. Most a tesó a hasamban fele annyira sem aktív-remélem õ egy kicsit nyugodtabb gyerek lesz idekint is :-)
Nekem méhen belül aktív volt, ugyanezt hozta kinnt is, fõleg éjszaka (méhen belül is mindig éjszaka bulizott) Én órára pontosan éltem, mivel 2, 5 óránként meghatározott mennyiséget kellett ennem, mindig ugyanakkor aludtam, délután is.
Nekem ikreim vannak. Kisfiam nagyon aktív volt a pocakomban, a lányom nagyon nyugis. Alvás terén mindkettõ nagyon jó alvó, viszont tulajdonságban megmaradtak a terhesség alatt észleltek: fiam nagyon mozgékony, lányom kimondottan nyugodt baba. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kíváncsi leszek, az én babám milyen lesz majd. :) )
az en babocam is nagyon aktiv igy a mehben, van ojan h ejel ahanyszor felkelek o mocorog.remelem h szuletese utan aludni fog ejel 28 hetes km

A menstruáció előtt mennyivel kezd el a mell nőni és fájni? Ha terhesség állna fent, akkor is jelentkeznének ezek a tünetek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kb. 1-1,5 héttel elõtte szokott kezdõdni a fájdogálás, növés, aztán a mensikor megszûnik.

Szia! Nekem kb. 1-1, 5 héttel elõtte szokott kezdõdni a fájdogálás, növés, aztán a mensikor megszûnik.
Na hát erre én is kiváncsi lennék, mert nekem menzesz elõtt 1, 5héttel már fájnak, és amikor már megint érzem minden hónapban, hogy fáj, akkor tudom, hogy megit nem sikerûlt. Ja meg ha kevés a hüvelyváladékom pár nappal elõtte, már biztos nem sikerûlt!
A kérdező hozzászólása: nálam is ugyanez van, vagyis volt idáig, de most egy hét múlva kell megjönnie, de még egyáltalán nem fáj
Ez sztem kiszámíthatatlan...Nekem is fáj mensi elõtt, de a terhesség egyik jele is a mellfeszülés. Ugyanakkor több kismamától hallottam, hogy nem feszült a cicije. Szval...Türelem...

Patentex ovalt használtunk, a terhesség gyanuja állt fent. A 4. tesztem nagyon halványan 2 csíkot mutat, akkor ezmár terhességet mutat? Nagyon görcsöl az alhasam

Legjobb válasz: Hát az az igazság hogy elméletileg (ezt mondja a tesztek használtai utasítása is) a leghalványabb második csík is második csík csak még esetleg nincs benned annyi terhességet igazoló hormon. Szerintem menj el nõgyógyászhoz, az õ tesztjük (vérvétel) sokkal megbízhatóbb mint egy halvány csík.

Hát az az igazság hogy elméletileg (ezt mondja a tesztek használtai utasítása is) a leghalványabb második csík is második csík csak még esetleg nincs benned annyi terhességet igazoló hormon. Szerintem menj el nõgyógyászhoz, az õ tesztjük (vérvétel) sokkal megbízhatóbb mint egy halvány csík.
A kérdező hozzászólása: szerdán megyek, és köszönöm
Mi is patentexet használunk...Eddig nem volt gond. A 2 csík jelentheti azt, hogy terhes vagy.

Pozitívat teszteltem, mégis megjött a mensim. Mikor megjött, akkor is csináltam egy pozitív tesztet. Mi van ilyenkor? Fenn áll a terhesség?

Legjobb válasz: azonnal nõgyógyászhoz mennék, hátha még menthetõ a terhesség, ad magzatmegtartó gyógyszert. A "B" verzió, hogy olyan típus vagy, aki terhesen is menstruál.

azonnal nõgyógyászhoz mennék, hátha még menthetõ a terhesség, ad magzatmegtartó gyógyszert. A "B" verzió, hogy olyan típus vagy, aki terhesen is menstruál.
Mindenképpen menj el orvoshoz. De elképzelhetõ, hogy menstruálsz és babát vársz. Nekem is megjött az elsõ gyerkõcömnél. Csak én nem tudtam, hogy babát várok. E miatt késõbb vettem észre 4 héttel. Pontosabban az ultrahangon derült ki, hogy már 10 hetes a babám.
Menj orvoshoz mihamarabb. Reméljük nem lesz semmi baj. Írj hogy mi van veled!!
Azaz, doki. Majd írj!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Az orvos nem látott semmit. Jövõhét hétfõn vissza kell mennem. A mensi elmúlt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!