Találatok a következő kifejezésre: Felvehetem a ha (95 db)

Tanulmányi alapon ha úgy teljesítesz, simán felvehetnek.
Annyi a kapcsolat, hogy a költségtérítéseseknek drágább a koli.
Ez fõiskolánként/egyetemenként változó. Egyik bátyámnál eleve nem is kapnak kolit a költségesek, a másik bátyámnál kaphat, de drágábban. Nálunk meg ugyancsak kaphat és ugyan annyiba kerül.
Meg persze kolifüggõ is. Mert nálunk inkább a szociális alapot nézik, de itt van olyan koli is, ahol csak a tanulmányi átlagot.
Természetesen felvehetnek.
A kérdező hozzászólása: olasz kéttannyelvû osztályába szeretnék menni
Szerintem felvehetnek:) A lényeg , hogy a felvételi vizsgáid jól sikerüljenek gyúrj azokra a tárgyakra és melletük fektess több idõt a fizikára , kémiára és a tesi (no comment)...Én nagyon rossz voltam matekból és fizikából , mégis felvettek A károlyiba Spanyol 2tannyelvûbe;)Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy inkább én is a károlyiba akarok menni... jobban tetszik a spanyol
A kérdező hozzászólása: vagy inkább mégsem.xD ma voltam lászlóban nyílt napon és nagyon-nagyon megtetszett... midnenképpen be szeretnék jutni...
ha két tanítási nyelvûbe mész, akkor elsõsorban a nyelvet nézik, hogy tényleg jó vagy-e belõle. Azután figyelik a matekot, magyart.. fizika, tesi, kémia nem számít, de a suliban majd keményen kell tanulnod!
Hát, ha ezek a felvételi tárgyak, akkor nem vennék mérget rá. De egy próbát megér, semmit nem veszítesz.
# Trmészetesen, felvehetnek. - javítva.

Miskolc Semmelweis kórházban kötelező a kórházi hálóing szülés után? Felvehetem a sajátomat? és ha igen akkor hálóing vagy lehet nadrágos pizsama is?

Legjobb válasz: bármikor felveheted a sajátodat de miért aszt koszold amikor ott a korházi is a hálóing praktikusabb

bármikor felveheted a sajátodat de miért aszt koszold amikor ott a korházi is a hálóing praktikusabb
A nadrágossal az a baj, hogy ha vizsgálat van, állandóan levenni, aztán vissza... Nekem ez nem sikerült volna, mivel semmi erõm nem volt, a hálóinget is a szülésznõ hajtotta fel már.
Én császár után el sem tudtam volna képzelni magamon nadrágos pizsamát. És a vért is jobb, ha a mosoda mossa ki, mint hogy én kínlódjak vele.
Semmi sem kötelezõ. :) Felveheted nyugodtan. ( persze vannak kivételek ) Viszont praktikusabb a vizsgálatok miatt.
Lehetsz sajátban, de nem praktikus. 4 ágyas szobában voltam, az elsõ 1-2 napban mind a négyünknek véres lett a hálóinge a gyakori betétcserék ellenére is. Jobb a kórházit koszolni, nem kell bajlódni a mosással, minden reggel kérhetsz tiszta hálóinget, ágynemût.


Szia!Nyugodtan hord, most megint divatba jön!
Engem nem érdekel, hogy divat-e, de szerintem már nem, de felveszem, mert nekem tetszik :)
Volt egy nagy párducmintás korszak, úgy 30 éve. De a divat forgandó. Ha jó a szabása, és elõnyös rajtad, jól érzed magad benne, miért ne vennéd fel? Már nincsenek olyan éles határvonalak a divatos, és már nem divatos között. Ha csak a nadrágok szárát, szoknyák, ruhák hosszát nézed. Lehet a nadrág is szûk, bõ, a szoknya is a legminibbtõl a bokáig érõig.

Ha 72 órás esemény utánira van szükségem bemehetek egy SZTK-ba? - magyarul felvehetnek a listára előre egyeztetett időpont nélkül?

Legjobb válasz: Nálunk nõgyógyászati ambulancia van non-stop. és vizsgálat után írják fel.

Nálunk nõgyógyászati ambulancia van non-stop. és vizsgálat után írják fel.
A kérdező hozzászólása: én 18kreületi sztk-ra gondoltam, nem tudom Te hol laksz:)
http://szexdoktor.hu/intezmenyek/S%C3%BCrg%C5%91ss%C3%A9gi-f.. A linkben megtalálod a hozzád legközelebb esõt.
Milyen listára? :O Bemész az ambulanciára, megvizsgálnak, és adnak egy receptet. 1 bogyót adnak a patikában, kb. 5-6e Ft.
A kérdező hozzászólása: lista.. bekell jelentkezni.
Szép is lenne, ha esemény utániért be kellene jelentkezni. Én kb. 2 hónapja voltam, hétvégén, és felírták. Ha idõpontot kellene kérni, akkor senki nem tudná használni a 72 órásat... :S

Felvehetem a diákhitelt ha középiskolán tanulok szakmunkás vendéglátó szakon?

maximum mekkora összeget vehetek fel?

Legjobb válasz: Nem. http://www.diakhitel.hu/index.php/hu/ugyfeleinknek/erdeklodo..

A kérdező hozzászólása: akkor mindegy:( köszi

Felvehetm a dédmamám nevét ha? Engedélyeznék? (lent)

Õ szerb volt, de jól kiejthet? és magyar bet?k szerint anyakönyvezett neve volt(szal semmi fura krixkraxos bet? nincs a nevében).

Legjobb válasz: http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/US/hu/Konzuliinfo/nevval..

Simán, ha nem nagyon magyartalan, vagy pl. történelmi híresség neve. Elsõ, ez külügyes, konzuli oldal..

Ha nem kapom meg az ajánlott szelvényt, akkor is felvehetem a levelemet a postán?

Költöztem és a postás nem dobta be az ajánlott szelvényt a régi lakhelyem postaládájába.. :S Családi pótlékot kaptam és most nem tudom, hogyan fogok hozzá jutni. Persze ez mellett még lehet más levelem is volt..

Ha Németből fel vagyok mentve, és nem teszem le belőle az érettségit, de minden másból megvan az érettségim, attól még felvehetnek a rendőr szakközép iskolába?

Legjobb válasz: A mûveltségi teszt, töri meg idióta alkotmányos hülyeség lesz. Ettõl függetlenül kell idegen nyelvbõl érettségizned, hogy felvegyenek. Egy kegyelem kettest már csak összeszedsz!

A mûveltségi teszt, töri meg idióta alkotmányos hülyeség lesz. Ettõl függetlenül kell idegen nyelvbõl érettségizned, hogy felvegyenek. Egy kegyelem kettest már csak összeszedsz!
Attól, hogy felmentenek németbõl még kell érettségizned valamilyen nyelvbõl. Idegen nyelv nélkül nem lesz érvényes az érettségid.
én valami olyasmit hallottam, hogy angol/német alapfokot le kell rakni vagy a honvédségnél kell .. az se biztos :D majd alattam lévõ válaszadók hátha tudnak értelmes válasz adni nem úgy mint én :)
Ha a rendõr szakközépben érettségit kérnek, akkor nem fognak felvenni, mert hiányzik az idegen nyelv. Azonban lehet hogy nem is kérnek érettségit, szóval nézz utána.
minden bizonnyal, oda úgyse kell ész
Látom azért a helyesírás, és kulturált fogalmazás még mindig szükségtelen hüly*ségnek számít!
ma 12:18 > drága válaszolók elmondom nektek h a sokkal több dolog kell oda Jó, jó, elmondod - de ki hisz neked ? Mindenki láthatja, hogy alig van emberszabású rendõr, a legtöbbe a cipõmet se törölném...
Teljesen felesleges ezen vitatkozni... a rendészeti szakközéphez érvényes érettségi kell, az meg nincs idegen nyelvû vizsga nélkül. Egy érettségi kettest összeszedni mint mondtam nem nagy cucc, azzal már legalább jelentkezhet a kérdezõ. Az már jobb kérdés mekkora a túljelentkezés és milyen eredménnyel szerepel a felvételin. Tök mindegy milyenek a rendõrök, érettségi kell, ami tartalmaz idegen nyelvet is!
Miért vagy felmentve németbõl?
Nem dicsekedni akarok, de 3 mûszaki diploma után kijelenthetem, hogy tényleg nem kell ész a rendészetihez. Nézz körül bármelyik nemzeti ünnep idején a fõvárosban. Alakzatba állított bamba majom mind. Abban sem vagyok biztos, hogy elvégeztek-e ezek valamit. De ettõl függetlenül én tisztelem becsülöm azokat a rendõröket akik tényleg segítenek, ez életüket kockáztatják az emberekért, parancs ide vagy oda nem valami buzeráns kis inkálos vagy politikus parancsára ugranak, hanem azt csinálják ami elvileg a dolguk lenne és nem ilyednek meg 4-en 3 veszekedõ cigányasszonytól. 95%-uk ilyen sajnos.
3 mûszaki diploma :DDDDD honnan? Jah... Nyíregyi Fõsuli, Kecskeméti Fõsuli, meg tommén Debreceni Mûszaki Kar....??? MIT diploma=vagány, magyar diploma=hányás!
Ne aggódj elég a 8 általános egy rendõrnek
fúúú de kiba.szottul utálom azt amikor jaj ha oda mész nem kell ész hát drága válaszolók elmondom nektek h a sokkal több dolog kell oda mint bármelyik OKJ-s képzésre és elmondom h a rendõrtiszti fõiskolába kb ugyanolyan nehéz bekerülni mint orvosnak kb akkora a ponthatár +erõnléti+ egészségügyi és pszichológia Addig még ti nem estetek át ill. nem tudjátok mirõl van szó ne pofáz.zatok! Igen kell a nyelv! hiszen nem vesznek fel és nem is mind1 h milyen az érettségid készülj rá erõteljesen, mert egy 4-es átlaggal sem biztos h bekerülsz pedig ez csak OKJ!
Ha van érvényes érettségid, akkor felvehetnek. A rendészeti szakközép elvégzéséhez nem feltétel az idegen nyelv ismerete. A jogszabályoknak az ég egy világon semmi köze nincs a nyelvtanuláshoz. "minden bizonnyal, oda úgyse kell ész" Akkor téged felvételi nélkül is simán felvesznek.
Aki németet nem tudja megtanulni az jogszabályokkal hogy boldogulhat? Mit nem lehet megtanulni a németben? Angol megy?
* idegen
Kell érettségi és kell idegeny nyelv. Ha cigány akkor cigány ha angol akkor angol de kell...
A kérdező hozzászólása: De nekem így mondta a tanár, hogy úgy mentenek fel alóla, hogy mindenbõl meg lesz az érettségim, csak német nyelvbõl nem, és hogy ez nem hátrányoz abban, hogy felvesznek- e vagy nem. Én nem tudom, hogy hogy mûködik, ezért akarok tájékozottabb lenni.
A kérdező hozzászólása: Te csak azt hiszed, hogy nem kell oda sok ész... Biztos azért kell alapmûveltségi teszteket kitöltögeni...
A kérdező hozzászólása: De nagyon erõsködik a tanár, de ha nem vesznek fel így, akkor biztos, hogy nem hagyom jóvá a felmentést...
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok felmentve, csak a tanárom szerint képtelen vagyok a német nyelv tanulására, és fel akar menteni alóla oly módon, hogy ne kelljen belõle érettségiznem, azt mondta, hogy nincs hátránya ilyen téren, hogy rendõr szakközép iskolába akarok jelentkezni.
Bocs de elkellett sütnöm amúgy ha van felmentésed biztosan felvesznek ne aggódj

Ha felvesznek az ELTE-re, szlovénre, akkor minornak felvehetem a gyógypedagógiát?

Legjobb válasz: Nem, a gyógypedagógiát nem lehet minorban végezni! egy ELTE-s gyógypedagógus hallgató

Nem, a gyógypedagógiát nem lehet minorban végezni! egy ELTE-s gyógypedagógus hallgató
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, pedig nagyon szívesen lennék gyógypedagógus, csaj sajnos nincs elég pontom.
A kérdező hozzászólása: *csak
kérelmezheted majd az átvételed és elbírálják...a lényeg hogy bekerülj a suliba!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!