Találatok a következő kifejezésre: Felvételi vizsgám és nem tudok (3 db)

Felvételi vizsgám lesz, és nem tudok fekvőtámaszozni. Ha 2 hétig mindennap próbálkozom, meg tudok majd csinálni 20-at?

Legjobb válasz: Szerintem ne a fekvõtámaszt gyakorold. Én lány vagyok és már lassan egy ideje emelek 1 kg-os súlyzokat és lámcsak már megtudok csinálni 10 fekvõtámaszt komoly erõlködés nélkül:D Szóval szerintem súlyzózz.

Szerintem ne a fekvõtámaszt gyakorold. Én lány vagyok és már lassan egy ideje emelek 1 kg-os súlyzokat és lámcsak már megtudok csinálni 10 fekvõtámaszt komoly erõlködés nélkül:D Szóval szerintem súlyzózz.
Igaza van az elõttem szólónak! Súlyzózz! Fekvenyomással tudsz a legjobban ráedzeni a fekvõtámaszra. De sajnos ehhez kevés lesz a 2 hét...
Remélem jól értelmezem a kérdésedet. A "nem tudok" alatt azt érted, hogy egyszer sem tudod kinyomni magad? Ha így van, akkor sajnos biztosan kevés lesz a 2 hét.
A kérdező hozzászólása: Csak úgy tudom kinyomni magam, hogy a mellkasom nem érinti a talajt, az meg úgy nem jó.
A fekvenyomás nagyon jó, de másképp terheli az izmokat. Eleinte nem tudnál sokat nyomni, mert a stabilizáló izmok még nem "érzik" a súlyt, még nem alakult ki az ideg-izom kapcsolat. Ugyanez igaz a fekvõtámaszra is, elõször az agyadnak kell megtanulni a mozgást, hogy utasíthassa az izmot az erõkifejtésre. Ez a helyes technika elsajátítását jelenti. Ez sokkal fontosabb, mint az erõ, mert így be tudod kapcsolni azokat az izmokat, amik szükségesek a mozgáshoz. Naponta többször is csináld, gyakorold és mindíg kicsit többet, hogy hozzászokj. Sok sikert.

Június 3-ra kaptam behívót a TF-re a felvételi miatt. Az a problémám, hogy nem tudom mit takar a motoros alkalmassági vizsga és így azt se tudom, hogy milyen cuccal készüljek. Bárki más aki kapott ilyet, felvilágosítana?

testnevelő-edző és rekreáció szakot jelöltem meg az egyetemen belül.

Legjobb válasz: A motoros alkalmassági nem a motorozásról szól, hanem a motoritikus képességeidrõl, azaz hogy hogy mozogsz, mennyire jók az ízületeid. Nem tudom pontosan mit takar egy ilyen vizsgálat, de sztem edzõcuccot érdemes vinni, bár inkább orvosi vizsgálatra tippelek, de ártani nem árthat.

A motoros alkalmassági nem a motorozásról szól, hanem a motoritikus képességeidrõl, azaz hogy hogy mozogsz, mennyire jók az ízületeid. Nem tudom pontosan mit takar egy ilyen vizsgálat, de sztem edzõcuccot érdemes vinni, bár inkább orvosi vizsgálatra tippelek, de ártani nem árthat.

Ha megvan az aláírásom egy tárgyból, az egyetemen, és nem sikerül a vizsgám, akkor tudok jövõre is vizsgázni menni belõle, a tárgy újra felvétele nélkül?

Legjobb válasz: Tanárfüggõ, van, aki megengedi, hogy áthozd az aláírást, de CV-s tárgyat keresztfélévben is fel tudsz venni - arra mehetsz vizsgázni.

Tanárfüggõ, van, aki megengedi, hogy áthozd az aláírást, de CV-s tárgyat keresztfélévben is fel tudsz venni - arra mehetsz vizsgázni.
Ez az egyetem TVSz-tõl függ. Van, ahol az elégtelen vizsga alapján ismét fel kell venni a tárgyat, fõleg gyakorlati jellegû tárgyból. Nálunk voltak keresztfélévek, tehát nem kellett egy évet várni. Nagy eltérések lehetnek a különbözõ intézmények között.
Elõadás? Szemináriumnál újra fel kell venni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!