Találatok a következő kifejezésre: Felvételi vizsgám és (29 db)

Milyen követelmények vannak a Roxfortban? Szeretnék jelentkezni valamikor, de nem vagyok tisztában a dolgokkal. Kell felvételi vizsgát tenni, és muglikat egyáltalán vesznek fel?

a Varázsló szak hány éves képzés, na és persze van tandíj? bocs a sok kérdésért, de csak jobb azért valaki tapasztaltabbtól érdekl?dni

Legjobb válasz: Varázsképességek kellenek, muglikat nem vesznek fel. Mire tanítanák õket? Felvételi vizsga nincs: referenciák kellenek. Tandíj nincs, még ellátási díj sem. Szerintem nincs megkötve, hány éves... erõsen képességektõl függ.

Varázsképességek kellenek, muglikat nem vesznek fel. Mire tanítanák õket? Felvételi vizsga nincs: referenciák kellenek. Tandíj nincs, még ellátási díj sem. Szerintem nincs megkötve, hány éves... erõsen képességektõl függ.
Nem jogos a kérdés. Ez egy értelmes kérdés, születtek értelmes válaszok is. Aki nem képes elvonatkoztatni a két kézzel megfogható dolgokról való kérdésektõl az ne kotorásszon az egyéb kategóriában.
Miért nem a humor kategóriába írtad a kérdésedet? Ott még jól is mutatna :-)
A kérdező hozzászólása: :)
Tényleg van tandíj, a hatodik részben is utal rá Dumbledor, amikor elmegy az árvaházba, ott mondja neki Tom, hogy nincs pénze, és ekkor utal rá a prof., hogy az iskola alapból finanszírozzák. Gondolom, aki nem engedheti meg magának, de van benne varázserõ, azt az iskola támogatja. Nem kell felvételi vizsga, õk számon tartanak. Ha már elmúltál 10 éves, akkor felejtsd el, már értesítettek volna.:) )
Hermione és Lily nem muglik még akkor sem ha a szüleik azok. Bennük meg volt/van a varázsképesség ami szükséges. Muglik a nem varázslók. Kviblik a varázslócsalád varázstalan gyerekei, ellentétük a nem varázslócsalád varázsló gyermeke. Benne van a könyvben... :) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, lecsúsztam:( na de majd külsõ forrásokból érdeklõdöm a dolgokról:) )
De van tandíj! Idézem: "-Nekem nincs pénzem, és Vernon bácsi se fog adni. Hallottad, mit mondott tegnap este: nem fizet azért, hogy varázslást tanuljak. -Emiatt ne fájjon a fejed. - Hagrid felállt, és megvakarta a kobakját. - Azt hiszed, hogy a szüleid itt hagytak örökség nélkül?" Persze szó szerint ez nem említ tandíjat, de én arra következtetek. Amúgy valóban nem a leendõ diák adja be a jelentkezést, hanem õ csak megkapja a levelet, hogy felvették.
A kérdező hozzászólása: feltétlen szólok:) )*
nem vesznek fel , nincs tandíj és ha felvesznek akkor varázslónak kell lenned és ha 7 éves korodig ez nem mutat semmi jelet akkor hát bocs
honnan tudod h. nem vette észre a jeleket?
Nincs tandíj a pénz a varázscuccokra kell.
Erre sajna nem tudok mit mondani, ....:-)
sok sikert! és ha már ott vagy légyszi szólj pár szót az én nevemben is! köszi! (K)
Aki jogosan kiröhögte a kérdezõt ezért a bugyuta kérdésért, az le lett pontozva, de jellemzõ...
hát ha te megtalálod a módját h jelentkezhess, akkor gratu!XD
A kérdező hozzászólása: köszönöm...gondoltam hogy nem sok esélyem, de legalább megpróbáltam
Ja, tényleg: az egyik legkeményebb követelmény, hogy találj oda. De ez a parafenomén-képzõben is így van :-)
Te minket akarsz hülyíteni, vagy tényleg ennyire mesevilágban élsz? Szólj, ha megtalálod a módját... :-)
A Roxfortba nem tudsz jelentkezni. Õk jelentkeznek nálad azzal, hogy "felvételt nyertél..." Muglival ez sohasem fordulhat elõ. A képzés 10 éves kortól folyik, 7 éven át, bentlakásos módon, kötelezõ minõsítõ vizsgákkal. 5 év alapképzés és 2 év szakképzéssel. Ttandíj nincs, de a szükséges könyvekrõl és eszközökrõl a tanulónak kell gondoskodnia. További részleteket találsz itt: http://thehogwarts.uw.hu/html/alaptanterv.htm
[email protected] vki teljesen komolyan csinált egy ilyen honlapotXD
Muglikat is felvesznek. Gondoljunk Hermione-ra, es Harry anyjara. :-)
ez édes :)
Nagyon nehéz bekerülni, különbözõ próbákon kell átesned: , , Kezet kell fognod H.Rózsával" , , Szájon át kell lélegeztetni 2sündisznót"

A munkaügyi központunknál Tb-bér tanfolyan indul, és van egy felvételi vizsga! Milyen felvételi eljárás van a Szász oktatási stúdiónál?

Legjobb válasz: A felvételi eljárást sajnos nem ismerem, de nézd meg szakképzéssel kapcsolatos linket, ha bármit kérdeznének, akkor a leírt feladatok alapján képbe leszel. Gondolom, azt megkérdezik, hogy miért ezt a képzést választottad. Innen sok infót kaphatsz: http://www.informado.hu/index.php?mod=sdoc&id=103&EWADMINFSI..

A felvételi eljárást sajnos nem ismerem, de nézd meg szakképzéssel kapcsolatos linket, ha bármit kérdeznének, akkor a leírt feladatok alapján képbe leszel. Gondolom, azt megkérdezik, hogy miért ezt a képzést választottad. Innen sok infót kaphatsz: http://www.informado.hu/index.php?mod=sdoc&id=103&EWADMINFSI..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a linket, megnézem


Tényleg könnyű bejutni a Rendőrtisztire? Azt olvastam nem kell felvételi vizsga csak érettségi és alkalmassági. Illetve azt hallottam, hogy könnyű a bejutás

Mennyi az a szint amit elfogadnak az érettségiben és felvesznek? Engem a kriminalisztika érdekel. Mivel jár a bekerülés?

Legjobb válasz: Nem, egyáltalán nem könnyû bejutni. Felvételi valóban nem kell, csak alkalmassági, abból viszont 3 féle is (fizikai, egészségügyi és pszichikai). Csak a legjobbak juthatnak be, évrõl évre 380 alatt nem húzzák meg a határt, azt is rendészeti igazgatási szakokon, bûnügyire pedig 400 alatt lehetetlen bekerülni. Ez azt jelenti hogy rendészeti igazgatásihoz idén elég volt 2 db 95%-os érettségi, azzal épp bent volt valaki ha megfelelt az alkalmassági követelményeknek. Bûnügyin 2 100%-os érettségi+1 nyelvvizsga, vagy 1 100%-os közép, és egy 90% feletti emelt érettségi. Konkrétan olyan szak h kriminalisztika nincs. Hogy érted hogy mivel jár a bekerülés?

Nem, egyáltalán nem könnyû bejutni. Felvételi valóban nem kell, csak alkalmassági, abból viszont 3 féle is (fizikai, egészségügyi és pszichikai). Csak a legjobbak juthatnak be, évrõl évre 380 alatt nem húzzák meg a határt, azt is rendészeti igazgatási szakokon, bûnügyire pedig 400 alatt lehetetlen bekerülni. Ez azt jelenti hogy rendészeti igazgatásihoz idén elég volt 2 db 95%-os érettségi, azzal épp bent volt valaki ha megfelelt az alkalmassági követelményeknek. Bûnügyin 2 100%-os érettségi+1 nyelvvizsga, vagy 1 100%-os közép, és egy 90% feletti emelt érettségi. Konkrétan olyan szak h kriminalisztika nincs. Hogy érted hogy mivel jár a bekerülés?

A főiskola, ahova jelentkeztem, a felvételi vizsga napját az OKJ-s záróvizsga és a szóbeli érettségi első napjára rakta. Ez azt jelenti, hogy sokan nem fognak elmenni felvételizni. Szerintetek ez így rendben van, vagy van jogorvoslatra lehetőség?

Legjobb válasz: a felvételi az elvileg úgy mûködik h február 25ig (vagy meddig) beadtad a jelentkezést és az érettségi meg a 12 év végi bizi fénymásolatát pótlod.aztán kiértesítenek h sikerült e vmelyik szakra bekerülnöd vagy sem.....de javíts ki ha tévedek

a felvételi az elvileg úgy mûködik h február 25ig (vagy meddig) beadtad a jelentkezést és az érettségi meg a 12 év végi bizi fénymásolatát pótlod.aztán kiértesítenek h sikerült e vmelyik szakra bekerülnöd vagy sem.....de javíts ki ha tévedek
A kérdező hozzászólása: Sajnos, bár ilyen egyszerû lenne! Ez egy mûvészeti szak, csak az ezen a vizsgán szerzett eredmény alapján veszik fel a jelentkezõket. Az érettségi eredmény bele sem számít...
hát az az iskola feladata h melyik napra teszi be az adott osztály csoportját szóbelizni.szerintem meg lehet oldani h másik csoporttal vizsgázz mert neked felvételi van aznap amikorra be vagy osztva.beszélj az ofdel h meg tudja e oldani vhogy.
Sajnos nehéz összeegyeztetni ezeket a dolgokat, nem direkt kiszúrásból tették arra a napra, hiszen egy felvételire elég sok mindent kell összeszervezni az intézményeknek, tehát valószínûleg máshogy nem tudták megoldani. De mindenképpen jelezd az adott intézménynek, minél többen jelzik, annál jobb, biztos, hogy segítenek, ha van rá mód.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, megoldódott. Kaptam másik felvételi idõpontot. :)

Színház- és filmművészeti főiskola külön felvételi vizsgáiban milyen feladatok szoktak lenni?

Csak úgy általánosságban, mi folyik az elsö, a második és a harmadik fordulóban.

Legjobb válasz: Barátnõm pár éve jelentkezett, neki következõk voltak: elõre meg kellett tanilnia több mint 10 verset, és 5 monológot,több dalt is el kellet énekelnie különbözõ mûfajokban.Illetve volt még teszt színház-és irodalomtörténetbõl. Sok sikert hozzá,ha belevágsz!

Barátnõm pár éve jelentkezett, neki következõk voltak: elõre meg kellett tanilnia több mint 10 verset, és 5 monológot, több dalt is el kellet énekelnie különbözõ mûfajokban.Illetve volt még teszt színház-és irodalomtörténetbõl. Sok sikert hozzá, ha belevágsz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ

Felvételi vizsgám lesz, és nem tudok fekvőtámaszozni. Ha 2 hétig mindennap próbálkozom, meg tudok majd csinálni 20-at?

Legjobb válasz: Szerintem ne a fekvõtámaszt gyakorold. Én lány vagyok és már lassan egy ideje emelek 1 kg-os súlyzokat és lámcsak már megtudok csinálni 10 fekvõtámaszt komoly erõlködés nélkül:D Szóval szerintem súlyzózz.

Szerintem ne a fekvõtámaszt gyakorold. Én lány vagyok és már lassan egy ideje emelek 1 kg-os súlyzokat és lámcsak már megtudok csinálni 10 fekvõtámaszt komoly erõlködés nélkül:D Szóval szerintem súlyzózz.
Igaza van az elõttem szólónak! Súlyzózz! Fekvenyomással tudsz a legjobban ráedzeni a fekvõtámaszra. De sajnos ehhez kevés lesz a 2 hét...
Remélem jól értelmezem a kérdésedet. A "nem tudok" alatt azt érted, hogy egyszer sem tudod kinyomni magad? Ha így van, akkor sajnos biztosan kevés lesz a 2 hét.
A kérdező hozzászólása: Csak úgy tudom kinyomni magam, hogy a mellkasom nem érinti a talajt, az meg úgy nem jó.
A fekvenyomás nagyon jó, de másképp terheli az izmokat. Eleinte nem tudnál sokat nyomni, mert a stabilizáló izmok még nem "érzik" a súlyt, még nem alakult ki az ideg-izom kapcsolat. Ugyanez igaz a fekvõtámaszra is, elõször az agyadnak kell megtanulni a mozgást, hogy utasíthassa az izmot az erõkifejtésre. Ez a helyes technika elsajátítását jelenti. Ez sokkal fontosabb, mint az erõ, mert így be tudod kapcsolni azokat az izmokat, amik szükségesek a mozgáshoz. Naponta többször is csináld, gyakorold és mindíg kicsit többet, hogy hozzászokj. Sok sikert.

Most hogy kiderültek a felvételi ponthatárok és nem csináltam meg előtte az alkalmassági vizsgát most megtehetem, hogy a másikra vegyenek fel?

Sajnos nem mentem el az alkalmassági vizsgára amikor kellett volna, de még megcsinálhattom? a pontom meg van rá hogy felvegyenek.

Legjobb válasz: Ha csak oda jelentkeztél, ahova alkalmassági kellett volna, így jártál. Ah jelentkeztél máshova is, ahova nem kellett alkalmassági és oda elé a pontod, oda vettek fel. Már nem lehet megcsinálni. Más kérdés, hogy való-e a felsõoktatásba olyan, aki ennyit nem bír megoldani.

Ha csak oda jelentkeztél, ahova alkalmassági kellett volna, így jártál. Ah jelentkeztél máshova is, ahova nem kellett alkalmassági és oda elé a pontod, oda vettek fel. Már nem lehet megcsinálni. Más kérdés, hogy való-e a felsõoktatásba olyan, aki ennyit nem bír megoldani.
Mér sehogy nem vesznek fel máshová. Csak ahová besoroltak.
A kérdező hozzászólása: Csak mellékesen jelzem, hogy családi probléma miatt nem tudtam elmenni.
ez fájdalmas, de lehetett kérni, hogy más idõpontban tedd le a vizsgát, hiszen vannak rendkívüli esetek, de mostmár lehetetlen, max majd jövõre újra jelentkezel, vagy ha szerencséd van áttudsz jelentkezni félévtõl...pl egyetemen belül építõmérnökirõl építészmérnökire ha leteszed az alkalmassági vizsgát...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!