Találatok a következő kifejezésre: Felsőoktatásban melyik a szak, (5 db)

Felsőoktatásban melyik az a szak, ahol nincsenek reál tantárgyak?

Pl matek,számvitel,analizis és társai.Olyan szakra szeretnék jelentkezni,ahol csak humán tárgyak vannak,mert a matek és a logika nem az er?sségem.:)

Legjobb válasz: Azok a szakok, ahol nem kötelezõ felvételi tárgy a matek, fizika, kémia, földrajz. Ilyenbõl rengeteg van. Felvi.hu-n vagy a felsõoktatási tájékoztató könyvekben utánanézhetsz.

Azok a szakok, ahol nem kötelezõ felvételi tárgy a matek, fizika, kémia, földrajz. Ilyenbõl rengeteg van. Felvi.hu-n vagy a felsõoktatási tájékoztató könyvekben utánanézhetsz.
pl.nyelvszakok, magyar, töri, andragógia(na jó itt van 1-2 matekhoz hasonló, de ki lehet bírni-én erre járok), de tényleg lapozgasd a "nagy kék könyvet"-sok sikert:-)
Sztem azért mindenhol tanulnak egy kis reált, takén azt ilyen magyar, angol stb. szakokon nincs... Bár én reálos egyetemre járok, nekem is volt filozófia.... :)
a bölcsészkarokon nem kérnek reált! ott a magyar, töri, és a nyelv a lényeg!
A matek még kivédhetõ, de vigyázz, pszichológia, szociológia szakokon is tanítanak egy keveset. A logikát viszont nem lehet megkerülni, arra még akkor is szükséged lesz, ha a Képzõmûvészetire mész. Egyébként a fenti válaszokkal egyet értek.
valamennyi reál mindenhol van!!

Melyik felsőoktatási intézményben - melyik szakra- a legmagasabb a ponthatár 2011-ben?

Legjobb válasz: Államilag támogatotton - Corvinus - GTK - nemzetközi gazdálkodás. 463. És én oda megyek. *-* Költségtérítésesen van egy 478as is, véleményem szerint 1 fõ, egy másoddiplomára pályázó kis zseni. :)

Államilag támogatotton - Corvinus - GTK - nemzetközi gazdálkodás. 463. És én oda megyek. *-* Költségtérítésesen van egy 478as is, véleményem szerint 1 fõ, egy másoddiplomára pályázó kis zseni. :)
nyíregyi fõsulin is vagy 450-es átlagú ponthatáros szakirány.
az elsõnek üzenem nagyon szép teljesítmény ha felvettek. akkor gondolom a kitûnõ érettségin felül versenyeken is jól végeztél.
Palánkon az elmegyógyban

A felsőoktatásban, fizikus szakon, a matematika melyik részével foglalkoznak inkább?

Mármint, úgy értem hogy például csak az algebrával foglalkoznak, és semmi geometria?

Legjobb válasz: inkább analízist meg valszámot tanulnak kis lineáris algebrával fûszerezve. bár én matek szakos vagyok, de jópár fizikást ismerek.

inkább analízist meg valszámot tanulnak kis lineáris algebrával fûszerezve. bár én matek szakos vagyok, de jópár fizikást ismerek.
A kérdező hozzászólása: Tehát, ha értek az algebrához akkor valószínûleg fog menni?
Azért a felsõoktatás szintje kicsit magasabban van, ezt nem lehet kijelenteni, hogy ha értesz hozzá, akkor menni fog. Ha tanulsz, akkor esetleg menni fog.
A kérdező hozzászólása: Persze, gondoltam a tanulás magától értetõdik.:) Csak azért érdekelt, mert a geometria a halálom, és ha arra nagy szükségem lesz egyetemen akkor nem hiszem hogy végig tudnám csinálni. :/
Nem geometria néven, de kelleni fog az is.


Melyik szakra jelentkeztél a felsőoktatásban, és hány pontod lesz a felvételinél?

Legjobb válasz: Tavaly jelentkeztem a BME vegyészmérnöki karára, 476 pontom lett.

Tavaly jelentkeztem a BME vegyészmérnöki karára, 476 pontom lett.
464 pontom van, ELTE-BTK magyar
A kérdező hozzászólása: Juj, az durva... gratulálok hozzá! :) De inkább azokat kérdezném, akik idén jelentkeznek.

Idén felvételizek felsőoktatásba. Két szak közül vacilálok az egyik a Szte földrajz (geoinformatika) a második ugyancsak szte környezettan (környezetminősítő és környezeti kockázatbecslő). Szerintetek melyiket válasszam?

Várom az tapasztalatokat az ott tanultaktól.Melyik szaknál szaknál kamatoztathatom a legjobban a bele fektetett energiát?

Legjobb válasz: Szia! Én pár napja végeztem BSc-n (Földtudományi kutató, így elég jó betekintésem van mind két területre). A környezettan sokkal érdekesebb, izgalmasabb, több a kihívás,nehezebb is, de sajnos nem nagyon van már munkahely, telített a szakma. A Geoinfósok után már bsc után is kapkodnak! Elég jó a fizetés! A tananyag is elég egyszerû igazából Idrisi, Arcview, SPSS. stb. van a középpontban. Kis gyakorlással, elég könnyû. Viszont én személy szerint nem szeretek egész nap a gép elött ülni, de ha már terepi felmérést/adatgyûjtést is te végzed nem csak az "infós" részt úgy kicsit szinesebbé tehetõ a munka! Én Debrecenben végeztem ott a geoinfó a legkönyebb, Szegeden kicsit nehezebb, de nem a tananyag miatt! Remélem segítettem! Minden jót! Írj ha van még kérdésed kedves leendõ Kollega! :)

Szia! Én pár napja végeztem BSc-n (Földtudományi kutató, így elég jó betekintésem van mind két területre). A környezettan sokkal érdekesebb, izgalmasabb, több a kihívás, nehezebb is, de sajnos nem nagyon van már munkahely, telített a szakma. A Geoinfósok után már bsc után is kapkodnak! Elég jó a fizetés! A tananyag is elég egyszerû igazából Idrisi, Arcview, SPSS. stb. van a középpontban. Kis gyakorlással, elég könnyû. Viszont én személy szerint nem szeretek egész nap a gép elött ülni, de ha már terepi felmérést/adatgyûjtést is te végzed nem csak az "infós" részt úgy kicsit szinesebbé tehetõ a munka! Én Debrecenben végeztem ott a geoinfó a legkönyebb, Szegeden kicsit nehezebb, de nem a tananyag miatt! Remélem segítettem! Minden jót! Írj ha van még kérdésed kedves leendõ Kollega! :)
szia. õszintén szólva mindkettõ rossz...most tényleg nem azér, h bántsalak. tesóm az utóbbin végzett, éppen pályakezdõ munkanélküli.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!