Találatok a következő kifejezésre: Felsőoktatásban melyik a (27 db)

Pénzügy-számvitel felsőoktatás: melyik suliban kevés a ponthatár, és melyikben nincs felvételi (levelező v. távoktatás), és könnyű végigcsinálni az éveket tanulás szempontjából? Melyik suli a jó elhelyezkedés szempontjából?

Pótfelvételi el?tt állok, és elhatároztam, hogy pénzügy-számvitel szakra beadom a jelentkezésem. A KRF-en 240 a ponthatár, de nincs felvételi. Esetleg tud valaki olyan iskolát ajánlani, ahol kevés a ponthatár, és szintén nincs felvételi? Csak a levelez? és a távoktatás érdekel.

Legjobb válasz: Ilyen suli nincs. Amelyik értékes diplomád ad, oda van felvételi, magas a ponthatár és nem dobják utánad a diplomát.

Ilyen suli nincs. Amelyik értékes diplomád ad, oda van felvételi, magas a ponthatár és nem dobják utánad a diplomát.
Jól értem a kérdést? Kétségbeejtõen kevés ponttal rendelkezel. Szeretnél egy olyan sulit, amelyiket erõfeszítés nélkül, különösebben kemény tanulás nélkül elvégezheted. Tehát úgy kapsz diplomát, hogy tudás nem nagyon van mögötte. És ezek után egy jó állást akarsz kapni azzal a diplomával, amit úgy szereztél meg, hogy nincs mögötte értékelhetõ tudás? Hát elárulom: Ilyen nincs. De remélem ezt te sem gondoltad komolyan.
Szerintem ilyen felfogással inkább ne akarj diplomát. Sok a pénzügy-számviteles, szóval sokat számít melyik suliból jössz. A corvinusos és a BGF-es diplomákat szokták értékelni a munkáltatók.
A kérdező hozzászólása: A gyöngyösi KRF jó suli egyébként? Ott nincs felvételi, 240 a ponthatár...
És elhelyezkedni sem nagyon fogsz vele.

Hogyan süllyedhetett ilyen mélyre a felsőoktatás? Már minden idiótát felvesznek?

Nálunk az egyetemen (SZE) a mérnöki szakokon 240 volt a ponthatár, de nem gondoltam volna, hogy ennyire alja népet vesznek fel. Hétfőn egy srác odajött hozzám, hogy mutassak meg neki egy termet, majd tegnap is szintén megtalált, később kiderült, hogy csak kifogás volt, tudta, hol a terem. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy helyesen képtelen írni, olyan alapvető hibákat ír, mint pl. jöt, jukas és még sorolhatnám. Ráadásul, hogy idézzem: "én úgy éretségiztem le meg jutotam egyetemre hogy egy büdös könyvet nem nyitottam ki" Mindezek tetejébe, mikor nem akartam elmenni bulizni, mert másnap reggel 8-kor órám van és szeretném érteni is miről van szó elkezdett cseszegetni, hogy milyen merev vagyok stb. És sajnos nem ő az egyetlen. Tegnapelőtt ültem órán és előttem 3-an ültek, egymást cseszegették, csikizték, f**szt firkáltak egymás füzetébe, vihogtak ezen stb. A lényeg, a padból majd' kiestek, az órára nem tudtam tőlük figyelni. Hogyan kerülhettek be ilyenek a felsőoktatásba? Alig bírom felfogni...

Legjobb válasz: Létszám után fizet állambácsi. Minden egyetem/fõiskola úgy tölti fel a helyeket ahogy tudja. Kis fõiskolákon még gyalázatosabb a helyzet. Azok gyakorlatilag középfokú tanfolyamokként mûködnek.

Létszám után fizet állambácsi. Minden egyetem/fõiskola úgy tölti fel a helyeket ahogy tudja. Kis fõiskolákon még gyalázatosabb a helyzet. Azok gyakorlatilag középfokú tanfolyamokként mûködnek.
Nehéz. Olyan 15 éve mindenki panaszkodik, h romlik a színvonal (elötte nem voltam képben). Az azonban sajnos még mindig igaz, hogy MOn relatíve kevesebb diplomás van mint a fejlettebb országokban, ami hosszabb távon bizony versenyhátrány. Hogy ezt az oktatáspolitika az adott infrastruktúrával jól próbálták/próbálják-e megoldani(fejkvóta=>ömegoktatás; államilag finanszírozott szakok centralista megszabása), az már más kérdés...
Nem csak oda , az egyik volt kolegámat selejtgyártónak hívtuk, mert nem tudott még kockát sem gyártani , most szakoktató.
Ez azért van, mert nincs felvételi vizsga. De tényleg hihetetlen
És ez "államin" van? Ne félj, félévkor ki tudja, nem-e buknak ki a nagy hõsök. Ne zavartasd magad. Te csak tanulj és örülj a jó jegyeknek.
ó ne aggódj, rengeteg helyen van hasonló jelenség. egyszerûen katasztrofális a mai felsõoktatás minõsége, na az alapképzésbe bekerültek pedig lassan az óvodás szintjén lesznek, legalábbis nincs magasabb elvárás. ez van :(
A kérdező hozzászólása: 4-es! Sajnos ez Gyõrben van, a Széchenyi István Egyetemen. Az idiOta srác aki büszke arra, hogy bekerült anélkül, hogy egy könyvet is kinyitott volna államin van. A röhögõsek fizetõsön, de ahogy elnéztem elég sok hozzájuk hasonló van. Èn egyébként azt tartom a legigazságtalanabbnak, hogy jogra és gazdasági szakokra csak 460 ponttal vették fel az embert, de mérnök hallgató lehet egy 2-es érettségivel is bárki, na meg aki tud fizetni. Egyik ismerõsömnek "csak" 435 pontja lett, a tandíjat nem bírná fizetni ezért nem mehetett gazd.men.re, de ezek a 240 pontos kis nyomingerek ellephetik az egyetemet... Èrtem én, hogy sok a gazdasági és jogi diplomás, de azért egy kicsit túlzásba estek.
A kérdező hozzászólása: 3-as! Kicsit félreértettél, én nem elsõéves vagyok, már megtapasztaltam mi hogy mûködik, ez a nevetgélõs dolog az egyik választható tárgy óráján volt, ahol elsõévesek is voltak. A helyesírás képtelen srác pedig az aulában szólított le, mert össze akart volna velem jönni. Hogy mért zavar? Mert alig bírtam lerázni, totál el volt szállva magától, de még csak jól se néz ki. 2 napig gyõzködtem, mire sikerült megértetnem vele, hogy nem az esetem és nem vagyok "pedofil" sem. Az pedig, hogy elõttem röhögnek azért zavar, mert egyszerûen képtelen vagyok úgy figyelni a tanárra, hogy alig hallom a röhögésüktõl mit mond és az is eléggé bezavar, hogy fel-le ugrálnak. Tudom, hogy nem érdekel senkit ki mit ír a füzetébe, nem is ezért írtam, pusztán érzékeltetni akartam a f**szfirkálással, hogy milyen alacsony a szint. :)
Hol van ez? Szeged?
El vagy szállva magadtól és meg vagy sértõdve mert nem az álompasi szólított le. Brad Pitt helyesírását ugye hogy nem kritizálnád ilyen hevesen? Egyébként pont oda járok én is, 372 ponttal vettek fel mérnöki szakra, helyesírásban, mûveltségben, matekban, akármiben ki merek állni veled, de te ha csak a közeledbe mennék összetojnád magad mert 192 centi vagyok 100 kilóval és olyan fejjel mint Curtis.

Felsőoktatásban melyik az a szak, ahol nincsenek reál tantárgyak?

Pl matek,számvitel,analizis és társai.Olyan szakra szeretnék jelentkezni,ahol csak humán tárgyak vannak,mert a matek és a logika nem az er?sségem.:)

Legjobb válasz: Azok a szakok, ahol nem kötelezõ felvételi tárgy a matek, fizika, kémia, földrajz. Ilyenbõl rengeteg van. Felvi.hu-n vagy a felsõoktatási tájékoztató könyvekben utánanézhetsz.

Azok a szakok, ahol nem kötelezõ felvételi tárgy a matek, fizika, kémia, földrajz. Ilyenbõl rengeteg van. Felvi.hu-n vagy a felsõoktatási tájékoztató könyvekben utánanézhetsz.
pl.nyelvszakok, magyar, töri, andragógia(na jó itt van 1-2 matekhoz hasonló, de ki lehet bírni-én erre járok), de tényleg lapozgasd a "nagy kék könyvet"-sok sikert:-)
Sztem azért mindenhol tanulnak egy kis reált, takén azt ilyen magyar, angol stb. szakokon nincs... Bár én reálos egyetemre járok, nekem is volt filozófia.... :)
a bölcsészkarokon nem kérnek reált! ott a magyar, töri, és a nyelv a lényeg!
A matek még kivédhetõ, de vigyázz, pszichológia, szociológia szakokon is tanítanak egy keveset. A logikát viszont nem lehet megkerülni, arra még akkor is szükséged lesz, ha a Képzõmûvészetire mész. Egyébként a fenti válaszokkal egyet értek.
valamennyi reál mindenhol van!!


Melyik felsőoktatási intézménynek a legjobb a gazdasági képzése Magyarországon?

Melyik egyetemnek, f?iskolának vagy karnak? Tudom, hogy mindenki a sajátját ismeri a legjobban illetve ki hogy látja, de kérlek, próbáljatok meg objektívek lenni, amennyire lehet. Most nem a közösség, hallgatói élet, stb... érdekel, hanem szakmailag. Versenyképesség, képzés színvonala, tanárok, stb... Saját tapasztalat is jöhet vagy ha ismertek felméréseket, tanulmányokat, adatokat az még jobb. Köszönöm!

Legjobb válasz: A "gazdasági képzések" így elég elég heterogén. Mesterszinten mindenbõl a CEU (MBA, Economics, Economic Policy, Finance stb.) Alapszinten: Pénzügybõl és számvitelbõl a Corvinus. Azok tanítanak akik kitalálták a mostani magyar pénzügyi rendszert. Közgazdaságtanból az ELTE. Elejétõl úgy van kihegyezve hogy Mo. legjobb közgazdasági képzése legyen. Az lett. Gazdmenbõl a BGF. "Gyakorlatiassabb", mint bármelyik más hasonló szak. Ezeket összehasonlítva pedig vszeg az ELTE a legszínvonalasabb - bár csak egy alapképzésük van. De persze MSc az jobban számít és elviekben bárhonnan jelentkezhetsz bárhova (gazdasági képzéseken belül).

A "gazdasági képzések" így elég elég heterogén. Mesterszinten mindenbõl a CEU (MBA, Economics, Economic Policy, Finance stb.) Alapszinten: Pénzügybõl és számvitelbõl a Corvinus. Azok tanítanak akik kitalálták a mostani magyar pénzügyi rendszert. Közgazdaságtanból az ELTE. Elejétõl úgy van kihegyezve hogy Mo. legjobb közgazdasági képzése legyen. Az lett. Gazdmenbõl a BGF. "Gyakorlatiassabb", mint bármelyik más hasonló szak. Ezeket összehasonlítva pedig vszeg az ELTE a legszínvonalasabb - bár csak egy alapképzésük van. De persze MSc az jobban számít és elviekben bárhonnan jelentkezhetsz bárhova (gazdasági képzéseken belül).
A legelismertebb a Corvinus.
akkor BGF :)
A kérdező hozzászólása: Valaki már elõbb írta, hogy szakfüggõ. Eszerint lehet, hogy X szakon keményebb a BGF, de három-négy másik szakon meg lehet, hogy nehezebb a Corvinus. Talán azért nagyon a lemorzsolódás a BGF-en, mivel ahogy te is mondtad, könnyebb bekerülni. Hisz a felvételi rendszer lényege, hogy ha 120 hely van, akkor a 120. jelentkezõ pontszáma lesz a ponthatár. A BGF-en pedig köztudottan több hely van egy szakon. Így a kevésbé jók is bekerülnek (persze nem hülyék), nyilván õk nem vagy nehezen bírják az iramot. A Corvinusra meg tényleg a legjobbak kerülnek be. Van aki ezt mondja és logikusan is hangzik. Hogy a BGF gyakorlatközpontúbb-e azt nem tudom, de többen is írták, hogy igen, ezért elhiszem.
Mindenképpen Budapestben gondolkozol? Csak mert Pécsen, Szegeden is van gazdasági kar. (Illetve az országnak jóval több városában, csak ezek vannak a környékemen, azért ezeket hoztam fel példának.) Megkérdezhetem, hogy hova valósi vagy?
A kérdező hozzászólása: Mivel Bp-n vannak a legszínvonalasabb intézmények gazdasági képzés szempontjából így igen. Amúgy ceglédi vagyok, tehát Szeged is elérhetõ távolságra lenne, de az SZTE-GTK azért nem éri el a Corvinus vagy a BGF színvonalát ebben biztos vagyok.
Ahogy te gondolod. Ha mindenképpen Budapest, a BME gazdasági karán gondolkodtál esetleg ? (mert eddig csak Corvinus meg BGF volt megemlítve, ahogy olvastam)
A kérdező hozzászólása: A BME mûszaki képzésben No 1 Magyarországon, de gazdaságiban állítólag nagyon nem. Ezért nem gondolkodtam. Vagy nem így látod?
Gazdasági képzésben is a legkeményebb a BME (ezzel nem azt mondtam, hogy a legjobb is).
Én BGF-re járok gazdasági képzésre, a legjobb barátnõm pedig a Corvinusra. Meg szoktuk beszélni a dolgokat, meg nézni ki, hogyan tanulja. A corvinusos diploma tényleg elismertebb, de BGF-en tényleg sokkal gyakorlat orientáltabb. Corvinusra borzasztó nehéz bejutni, viszont könnyû bent maradni. Hozzánk nagyon könnyû bejutni, de igazi kihívás bent maradni. A hallgatóknak még a fele sem kap diplomát. Mellesleg nagyon sokat szoktak csúszni. Van is egy ilyen kis köszöntõ mondata a BGF-nek, hogy 14 féléven keresztül várjuk kedves hallgatóinkat, mert 7 félév helyett kb ekkora szokták tudni elvégezni. Egyébként akkora hatalmas nagy különbség nincs mint ahogy sokan gondolják. :)
A kérdező hozzászólása: Én nem akarom egyik intézményt sem leminõsíteni, csak érdeklõdöm és rákérdezek olyan dolgokra amiket máshol hallottam! A BGF-t és a BGF-seket sem akartam leszólni! Én a Corvinust eddig nagyon jónak hallottam. (Természetesen a Közgazd. ill. a Gazdálkodástudományi Karról beszélve) Valaki írta, hogy pénzügy és számvitelbõl a Corvinus tényleg jó. Én pedig pont úgy hallottam, hogy ott az alkalmazott közgazdaságtan a kiváló és a pénzügy-számvitel pedig a BGF-en jó. De a Corvinuson sem rossz. Hát nem könnyû eligazodni. Aki még hozzá tud tenni valamit, nagyon szívesen meghallgatnám.
Errõl a BGF vs Corvinus dologról csak annyit, hogy a Corvinusról hozzánk jönnek mesterképzésre, mert amit ott megtanulnak az "csak" elmélet. A BGF rendkívül gyakorlat orientált, nem véletlenül kapkodják a bgf-es diákokat. Arról pedig, hogy a Corvinuson azok tanítanak, akik kiépítették a mai pénzügyi rendszert, csak annyit, hogy nálunk is és a Szent Istvánon is tanítanak olyanok, akik ebben kezeskedtek.
Azért íram hogy BGF mert színvonalas és gyakorlatias a képzés. A nyelvoktatás kiváló. Több ismerõsöm is jár oda, mind ezt mondja. Lyan nincs, hogy csak fõiskola. A fõiskola is nyújthat kiváló színvonalú képzést, csak nagyobb hangsújt fektetnek a gyakorlatra mint pl. az elte..
Igazából az összes egy nagy rakás kaki, ha gazdasági képzésbõl jót akarsz, érdemes külföldre menned.
A kérdező hozzászólása: BGF az "csak" fõiskola. Mire alapozod amit írtál? Nem kételkedni akarok a szavadban, csak ez így nem informatív.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Corvinus, igen az egész ország ezt mondja kapásból. De azért bõven vannak olyan vélemények (nem laikusoktól), hogy bekerülni valóban nagyon nehéz, mert elitnek számít, viszont utána már a képzés színvonala tekintetében abszolút nem az elsõ. A végzettség elismertségét tekintve sem, de a színvonal és nehézség tekintetében abszolút nem. Ha mondjuk kihagyjuk a Corvinust a listából és úgy nézzük, akkor?
Elõzõ, az Eltecon szerintem húzósabb mint a BME közgáz szakok, bár valóban, ha össze kéne hasonlítani a BME-t a Corvinussal, akkor azokból a tárgyakból, amit tudok, legalább az a szint, mint pl, mikró makró, matek, számvitel, vpü. Legalábbis BME AK-n többet tanulunk mint a corvinusos G karos ismerõsök..

Melyik a jövő "szakmája"? (Felsőoktatás terén)

Sziasztok, végz?s vagyok!

Legjobb válasz: Igen, nagyon-nagyon érdemes bio-kém tanárnak menni, úgy vadásszák õket (fõleg a kémiatanárt) az iskolák (csak jól kell házasodni, mert nagy az éhenhalás veszélye :D). Ha mindenképp ez szeretnél lenni, akk biosz vagy kémia szak és SZEGED (én is itt vagyok bioszon). Én a környezetmérnök szakot nem nagyon ismerem, de úgy 20 év múlva lehet csak sikeres, mert most sajnos még nincs aktualitása. De ha tényleg tanár szeretnél lenni, akk kár gondolkozni a környezetmérnökin, mert a bioszon és a kémián átfogóbb képzést kapsz a két szakterületrõl, a körny.mérnök meg tanul ezt is egy keveset, meg azt is egy keveset.

Igen, nagyon-nagyon érdemes bio-kém tanárnak menni, úgy vadásszák õket (fõleg a kémiatanárt) az iskolák (csak jól kell házasodni, mert nagy az éhenhalás veszélye :D). Ha mindenképp ez szeretnél lenni, akk biosz vagy kémia szak és SZEGED (én is itt vagyok bioszon). Én a környezetmérnök szakot nem nagyon ismerem, de úgy 20 év múlva lehet csak sikeres, mert most sajnos még nincs aktualitása. De ha tényleg tanár szeretnél lenni, akk kár gondolkozni a környezetmérnökin, mert a bioszon és a kémián átfogóbb képzést kapsz a két szakterületrõl, a körny.mérnök meg tanul ezt is egy keveset, meg azt is egy keveset.

Melyik ausztriai egyetemet ajánlanátok, azaz melyik osztrák felsőoktatási intézménnyel kapcsolatban van tapasztalatotok? Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy szerintetek Ausztriában, vagy itthon érdemesebb folytatni középiskola után a tanulást?

Közgazdász szeretnék lenni, jelenleg 11.-es vagyok gimnáziumban.

Legjobb válasz: Én kint tanulok. Ajánlani nem tudok, mert én nem ezt tanulom,nem tudom melyik a legjobb,és azt se tudom mely városok jöhetnek szóba. Hogy érdemes-e arra tudom azt mondani,hogy tény,hogy az oktatás ingyenes, de pl. a lakbér 2-3x annyi, mint Budapesten. És itt egy garzont nem vehettek ki ketten-hárman, csak egyedül. Tehát érdemes, ha tudod fedezni, valamint ahhoz,hogy kint tanulhass, be kell mutatni egy vaskos bankszámlát, fedezet gyanánt. Ha viszont ezek megvannak, egyértelmû, hogy érdemesebb. Amúgy a briteket kivéve, mindenhol muszáj ezt a bankszámlás dolgot elintézni,sajnos.

Én kint tanulok. Ajánlani nem tudok, mert én nem ezt tanulom, nem tudom melyik a legjobb, és azt se tudom mely városok jöhetnek szóba. Hogy érdemes-e arra tudom azt mondani, hogy tény, hogy az oktatás ingyenes, de pl. a lakbér 2-3x annyi, mint Budapesten. És itt egy garzont nem vehettek ki ketten-hárman, csak egyedül. Tehát érdemes, ha tudod fedezni, valamint ahhoz, hogy kint tanulhass, be kell mutatni egy vaskos bankszámlát, fedezet gyanánt. Ha viszont ezek megvannak, egyértelmû, hogy érdemesebb. Amúgy a briteket kivéve, mindenhol muszáj ezt a bankszámlás dolgot elintézni, sajnos.

Melyik felsőoktatási intézményben - melyik szakra- a legmagasabb a ponthatár 2011-ben?

Legjobb válasz: Államilag támogatotton - Corvinus - GTK - nemzetközi gazdálkodás. 463. És én oda megyek. *-* Költségtérítésesen van egy 478as is, véleményem szerint 1 fõ, egy másoddiplomára pályázó kis zseni. :)

Államilag támogatotton - Corvinus - GTK - nemzetközi gazdálkodás. 463. És én oda megyek. *-* Költségtérítésesen van egy 478as is, véleményem szerint 1 fõ, egy másoddiplomára pályázó kis zseni. :)
nyíregyi fõsulin is vagy 450-es átlagú ponthatáros szakirány.
az elsõnek üzenem nagyon szép teljesítmény ha felvettek. akkor gondolom a kitûnõ érettségin felül versenyeken is jól végeztél.
Palánkon az elmegyógyban

A nem budapesti egyetemeken/főiskolákon kívül mely vidéki felsőoktatási intézmények számítanak jó hírűnek, melyek adnak versenyképes diplomát?

PTE, SZTE gondolom az első kettő. Nálatok mi a sorrend?

Legjobb válasz: Szaktól függ a dolog, de az általad említett mellé még a DE mindenképpen.

Szaktól függ a dolog, de az általad említett mellé még a DE mindenképpen.
Ez a 3 mindenképp, de szerintem is szakfüggõ. Az én sorrendem pestiként SZTE-DE-PTE-ELTE (Btk-szlavisztika)

A munkaadók melyik egyetemen vagy főiskolán szerzett diplomákat nem szeretik? Szóval melyek azok a felsőoktatási intézmények amik gyengék?

Legjobb válasz: Mégis milyen tudományterületre, szakra gondolsz? Az ország összes felsõoktatási intézményét felsorolni, majd szelektálni kicsit hosszú lenne, arról nem is beszélve, hogy intézményen belül karok között is óriási különbségek vannak a megítélésben.

Mégis milyen tudományterületre, szakra gondolsz? Az ország összes felsõoktatási intézményét felsorolni, majd szelektálni kicsit hosszú lenne, arról nem is beszélve, hogy intézményen belül karok között is óriási különbségek vannak a megítélésben.
Például egy noname fõiskola egy jónevûhöz képest nem élvez a munkaadónál akkora elõnyt. Lásd Wekerle Sándor nemtommilyen, talán üzleti? Fõiskola vagy egy BCE/BGF, messze nem ugyanaz a diploma értéke.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem fõiskolái és egyetemei noname-ek, jónevûek, vagy a kettõ között vannak?
a NYME jónevû
Fhú, köszi
Rendõrtiszti fõiskola
ez engem is érdekelne
Mivel egyszerre egybe járok, nincs összehasonlításra módom.
A kérdező hozzászólása: és az az egy az milyen? :D
érdekes, én tanulni jártam az egyetemre. az már luxus manapság, el lehet lébicolni az állam pénzén, merthogy ezt még az állam finanszírozza, bár már kezd beleunni, na nem azért, mert bulizásra használják tanulás helyett, hanem mert külföldre mennek ki utána a tanulók.
A miskolcin is sok retek van. Egyébként te mirõl beszélsz? 15 perc alatt tanítás után simán le lehet zavarni egy menetet, mi mindig egy tutira üres terembe jártunk, mert volt barátja.
FKF egyetemen
PTE
Ez meg milyen hülye kérdés te jó isten...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!