Találatok a következő kifejezésre: Felnőtt 1 kutyámat (11 db)

Felnőtt (1 éves) kutyámat hogyan szoktathatom le arról, hogy mindenkit megugasson az utcán séta közben?

Legjobb válasz: Mindig szólj rá, és fegyelmezd. Ha jól cselekszik, jutalmazd apró falattal. Ez talán beválik.

Mindig szólj rá, és fegyelmezd. Ha jól cselekszik, jutalmazd apró falattal. Ez talán beválik.
Az én kutyám is ilyen, bár szerencsére nem mindenkit ugat meg és általában elõre már tudom, kit fog megugatni, pl. akinél nagy zacskó van... ha szó szerint mindenkit megugat, akkor ott másról lehet szó, ha egyébként barátságos az emberekkel és csak ugatja õket, nem támadná meg, akkor talán elég lesz ha tényleg csak rászólsz de erélyesen, dícsérd meg...de nehogy azt higyje, h azért dícséred meg, mert ugatott. ha gondolod vegyél fel msn-re és megoszthatjuk egymással a tapasztalatokat:) [email protected]
Az én kutyám is ugyanezt csinálja. Én azt csinálom, hogy idegen gyerekekkel összebarátkoztatom, akik nem félnek az ugatástól. És amikorra már sok embert ismer, adigra, csóválni fogja a farkát. Ezt egyébként azért csinálja, mert megijed a hirtelen mozdulatoktól.
Egyértelmûen a 275 grammot kapja, hiszen a felnõtt tápból a 460 kicsit sok lenne... De nem volt egy kicsit korai áttérni? :)
Szia! Mindig az aktuális táp zsákján szereplõ adagolást kell alkalmazni. Egyébként 1-1, 5 éves korig mehetne a kölyök táp, már csak azért is mert növésben van. Ha felnõtt tápot kap, ahhoz kell valami kiegészítés ami az csontok és izületek fejlõdését segíti

A kutya tudja, emlékszik rá, h ki volt az első gazdija? Akivel felnőtt az első 1 évben?

Bn?m 1 hete nekem adta a törpetacskóját.Mert panelbe költözött...Amikor eljön hozzánk csak vele játszik a kutya és rá ugrál, neki örül...velem nem foglalkozik, pedig 1 hete nálam van, én etetem..stb. Amikor elment bn?m ,kiszaladt utána az utcára, eddig még sosem csinált ilyet. Meg egész este vonyított,sírt utána.Mostmár ez mindig így lesz, ha eljön, h utána végig vonyít egy estét a kutya? Nem akarom h szenvedjen...mi lenne a megoldás?

Legjobb válasz: a boxerem közel 7 hónapos volt, mikor elhoztuk, és még mindig emlékszik elõzõ gazdájára (most9 éves, és kb 5évente látja egyszer). Képzeld el, hogy szakítasz valakivel, és állandóan visszajár, hogy legyünk barátok... te sem bírnád. Tudom, hogy a barátnõdnek is nehéz, de ha egyszer le kellett mondaia a kutyáról, mondjon le róla végleg, ezt csak a kutya sínyli meg. 1 hét alatt biztos nem szokta még meg új helyét, és ez csak nehezíti a dolgot.

a boxerem közel 7 hónapos volt, mikor elhoztuk, és még mindig emlékszik elõzõ gazdájára (most9 éves, és kb 5évente látja egyszer). Képzeld el, hogy szakítasz valakivel, és állandóan visszajár, hogy legyünk barátok... te sem bírnád. Tudom, hogy a barátnõdnek is nehéz, de ha egyszer le kellett mondaia a kutyáról, mondjon le róla végleg, ezt csak a kutya sínyli meg. 1 hét alatt biztos nem szokta még meg új helyét, és ez csak nehezíti a dolgot.
Egy hét nagyon kevés idõ. Mikor nyaralni voltam két hétig, a kutyusom egész nap melankólikus hangulatban heverészett az egyik pólómon, és majd megveszett örömében, amikor hazajöttem. Pedig családban él velünk, a többiek is etetik, imádják, sétáltatják, játszanak vele, csak valamiért engem szemelt ki gazdinak. Szóval a kutya nem tudja, hogy õt odaadtad, azt hiszi, még mindig te vagy a gazdi, csak ritkábban lát. Lehet, hogy könnyebben szokna át, ha egy jó darabig nem találkozna veled.
Elõzõ vagyok, bocs, fordítva értelmeztem, szóval a kutya nem tudja, hogy most már te vagy a gazdi, azt hiszi, még mindig a barátnõd.
Ja, és vele ne találkozzon egy ideig.

Erről mi a véleményetek? A napokban 1 éves akita kan kutyámat sétáltattam Békéscsabán este felé, és találkoztunk egy felnőtt boxerrel kannal ami póráz nélkül volt, a gazdája így sétáltatta.

A boxer meg akarta támadni a kutyámat és rá szóltam illetve a gazdája is rá szólt. A kutyám szépen viselkedett mivel rá szóltam. Azon vagyok föl háborodva hogy bocsánatot sem kért a boxernek a gazdája, rá rakta a pórázt és el húztak, igaz hogy kiabáltam a majom , birka gazdája után hogy miért sétáltatja póráz nélkül, ha nem tud neki parancsolni. Mit csináljak ilyenkor ha idegen kutya meg akarja támadni a saját kutyámat, vegyek valami sprayt?

Legjobb válasz: Velem is sokszor elõfordul ilyesmi, hogy másik kutya meg akarta támadni az enyémet aztán mégsem tette. A gazdája pórázra tette és elmentek. Nem történt semmi. Majd ha a gazdája nem tudja visszahívni és a másik kutya támadásba lendül akkor már jogosan háborognék.

Velem is sokszor elõfordul ilyesmi, hogy másik kutya meg akarta támadni az enyémet aztán mégsem tette. A gazdája pórázra tette és elmentek. Nem történt semmi. Majd ha a gazdája nem tudja visszahívni és a másik kutya támadásba lendül akkor már jogosan háborognék.
Ha ugatott és morgott, akkor inkább azt mondta, hogy "maradj tõlem távol te idegen betolakodó". Minket egyszer támadott meg kutya, az egy szó nélkül jött és rávetette magát az enyémre. Nem figyelmeztetett, nem morgott, nem ugatott futott és harapott.
Miért kért volna bocsánatot, amikor nem történt semmi? Kontrolláltátok a kutyáitokat, senki nem sérült meg... Arról nem is beszélve, hogy az sem biztos, hogy az a kutya támadni akart, én speciel akkor is visszahívom az enyémet, ha túl hevesen indul el játszani, és ezt néhányan úgy értelmezik, hogy biztos agresszív, és azért szólok rá. Vagy amikor még csak tanítottam neki, hogy nem megyünk oda mindenféle kutyához agyatlanul, akkor bármilyen kutyáról bármilyen viselkedéssel visszahívtam, na akkor aztán végképp vadállatnak hittek minket, sokan megfordultak és ott hagytak, mielõtt odaengedhettem volna a kutyát :D
Meg akarta támadni, rászólt a gazdája, nem támadta meg, tehát tudott neki parancsolni. Nem lehet, hogy csak ismerkedni akart? Egy éves fiatal kutyát nem nagyon szoktak megtámadni felnõtt kutyák, bár nem zárható ki ez a variáció sem.
Mondhatott volna egy elnézést, de az udvariassággal a legtöbb ember spórol.
Az baj a válaszolókkal, hogy az etológia nagyon megy nekik de az emberi illemtanról fogalmuk sincsen... Tök mindegy, hogy támadott-e a kutya vagy nem! Akkor is illetlenség ráereszteni egy idegenre a kutyádat mégha vissza is jön félúton (azzal aki fél vagy félti a kutyáját, ez nem sok jót tesz). És még arra sem képes, hogy annyit mondjon: bocsi. Vagy mi van? Amíg szét nem marcangol valamit addig röhögni kell az egészen? Ha beleütközök valakibe az utcán nem kell bocsánatot kérni, csak ha áthajtok rajta az úthengerrel? Nem a normális félnek kötelessége kiolvasni, kiismerni a problémás felet... Az embernek joga lenne nyugodtan sétálni az utcán anélkül, hogy ötpercenként be kéne vetnie a kinológiai tudását és spekulálgatnia.
A kérdező hozzászólása: hõbörögtem kiabáltam a gazdájára de el szaladtak 18-20 éves takony gyerekrõl van szó
Amúgy amelyik támadást egy vadidegen rászólása el tud hárítani, az semmiféleképpen nem nevezhetõ komolynak. Nem volt veszélyben senki. Nem arról van szó, hogy letépték a fél lábát és kifizeti-e a mûtétet, hanem hogy nem történt semmi. De ha te meg igényeltél volna egy bocsánatkérést, meg pórázt a kutyára, akkor amiatt meg nem itt kell hõbörögni, hanem ott helyben a gazdának. Annak lehet haszna, ennek itt biztosan nem.
Örülj neki, hogy rárakta a pórázt és elszaladtak. Történhetett volna rosszabbul is. Esõ után köpönyeg. Csak magadat hergeled.
A kérdező hozzászólása: egy dolognak örülök hogy sikerült a kutámra hatni, nem támadott a másikra. Ezek szerint nem volt hiábavaló az kutya ovi és az engelmességi. igaz hogy minden nap viszem sétálni, emberek és kutyák közé amúgy is az akitával sokat kell foglalkozni sok türelem kell hozzá, de nagyon aranyosak még akkor is ha makacsok.
Más. Az én kutyámat nap mint nap meg akarják támadni a kiskutyák és azok többsége sincs pórázon. Morognak meg ugatnak. Na és. Pórázra veszik õket ha szólok és elmennek. Nem érdekel tovább a dolog elfelejtem, megyek tovább.
A kérdező hozzászólása: Igazad van Zsuzsanna! csak magamat hergelem! Csak borzasztó volt, a kutyámért képes vagyok még verekedni is ha megharapta volna a másik. A gazdájának mentem volna neki az biztos.
Nem biztos, hogy az mindig jó ha bocsánatot kér a vétkes fél én ezt tapasztaltam. Amikor a kutyám még tanulási fázisban volt és valakit megzavartunk és én bocsánatot kértem akkor a másik rögtön elkezdett hõbörögni, mert a bocsánat kéréssel felbátorítottam, ezáltal azt érezte, hogy én hibás vagyok és neki joga van kioktatni és háborogni. Ha nem kértem bocsánatot akkor azt érezte, hogy nem történt óriási probléma és nem kell feltétlenül hõzöngeni és ment tovább mintha mi sem történt volna.
Ja azt még írni akartam, hogy én fordított esetben is toleráns vagyok és még ha kap is egy kis harapást a kutyám, ami láthatóan nem okoz neki fájdalmat akkor sem szoktam vérre menni. Egy akita azért nem kicsi kutya, nem olyan könnyû kárt tenni benne.
"És még arra sem képes, hogy annyit mondjon: bocsi." Nálunk egy gazda ezt rém ötletesen oldotta meg: Bocsinak hívják a kutyáját, úgyhogy miközben hívogatja vissza (totál eredménytelenül), egyben bocsánatot is kér a viselkedéséért :DDD
Szóval a te szavadra elállt a kutya a támadástól. A gazdája messzebb volt. Akkor legközelebb vigyél magaddal sprayt.
A kérdező hozzászólása: támadni akart a másik kutya hiszen ugatot és morgott
A kérdező hozzászólása: támadni akart a másik kutya hiszen ugatott és morgott
A kérdező hozzászólása: én is háborogtam a gazdájára de le se tojta még õ volt meg sértõdve.
A kérdező hozzászólása: azt nem értem hogy a gazdája miért nem sétáltatja pórázon. senki nem írja elõ hogy kötelezõ kutyát tartani.
Csak egy szó kérek tõled. Megtámadta a kutyádat? Igen vagy nem?
A kérdező hozzászólása: Megtámadta a kutyámat én rá szóltam és el ment a gazdája csak akkor jött a kutyája után miután kiabáltam vele, borzasztó volt.
A kérdező hozzászólása: bocsi amikor oda szóltam a kutyájára akkor jött oda a gazdája és rá rakta a pórázt
A kérdező hozzászólása: legközelebb vinni fogok magammal vizet vagy valami sprayt támadó kutyák ellen és le locsolom a támadó ebeket
Nem támadta meg, fogd már be akkor a pofád itt kérdezõ. Akkor én is szidhatnám agyba-fõbe a "takony nyugdíjasokat" akiknek nincs egy kicseszett normális kerítésük és idejük megnevelni az idióta német juhászukat, aki minden ok nélkül az utcán kódorog, rohan és odakap az én kutyámnak. De fejbe rúgtam, õ is elment, a következõ a gazdája lesz.

Egy felnött kutyát aki megvan nevelve pl staffi roti pit hogy lehet ellopni 1 háztól? Sok ilyen van?

Legjobb válasz: Én inkább olyan esetekrõl hallottam amikor kölyökkorban lopják ki a kutyát a kertbõl. Szerintem ezen fajták felnõtt egyedeivel épeszû ember nem próbálkozna, akármilyen barátságosak is egyébként. De pl. egy kis cuki kutyát felnõttként is simán ellopnak, nem messze tõlünk cocker spánielt vittek el felnõttként. Egy öreg nénié volt, épp megfürdette és kiengedte a kertbe száradni, õ meg bement a házba. Aztán a visításra szaladt ki, de akkor már késõ volt, kiemelték a kerítésen és elrohantak vele.

Én inkább olyan esetekrõl hallottam amikor kölyökkorban lopják ki a kutyát a kertbõl. Szerintem ezen fajták felnõtt egyedeivel épeszû ember nem próbálkozna, akármilyen barátságosak is egyébként. De pl. egy kis cuki kutyát felnõttként is simán ellopnak, nem messze tõlünk cocker spánielt vittek el felnõttként. Egy öreg nénié volt, épp megfürdette és kiengedte a kertbe száradni, õ meg bement a házba. Aztán a visításra szaladt ki, de akkor már késõ volt, kiemelték a kerítésen és elrohantak vele.
A módszert nem ismerem. De azt tudom, hogy hol történt rengeteg rotti lopás. Utólag beszélte az egyik gazdi a szomszédjával, hogy kisebbséget hallottak telefonálni a ház környékén a következõ szavakkal (Igen, kan, igen, szép kiállású). Aznap éjjel, amikor a hátsó kertkapunk ellopták az õ kutyáikat (rotti, staffi), akik egyébként nagyon emberbarátnak lettek nevelve, a szomszéd rottija bent volt a házban, valszeg õ csak ezért úszta meg.
Te jó ég! Én errõl még nem is hallottam. Ez durva, régen a kutya védte a portát most meg mi védjük a kutyát? Most akkor félteni kell a kuvaszomat? Õ is nagyon barátságos, hiába kuvasz.
Sajnos ilyen világot élünk :( Egyébként amit írtam, Cecén történt. Mi panelban lakunk, de ha kertes házunk lenne, valszeg én sem merném felügyelet nélkül kint hagyni a kutyámat, pedig bullmasztiffom van. Leginkább a mérgezéstõl tartanék, de a lopás is ugyanúgy benne van sajnos a pakliban.
Na ilyenkor örülök én is, h lakásban vannak. De ha éjjelre beviszik a kutyát, akkor is hallja, ha kint van valaki és jelez, de legalább nem tudják se megmérgezni, se ellopni.

Felnőtt kutyám 1-2 hónapja csipked de erősen. Ez mitől lehet? Ha elkezdem simogatni megnyugszik és abba hagyja. Amint abba hagyom újra pörög hiper aktiv lesz.

Legjobb válasz: Ha már eljutott odáig, hogy így csipkedjen, hidd el, akár agyon is verheted, le se fogja tojni. Nem agresszió útján kell tekintélyt szerezni (nem is lehet) - inkább rá kéne jönnöd, miért gondolja úgy a kutyád, hogy õ irányíthat téged. Egy évesen még talán kamasz, de semmiképpen sem felnõtt. Sok mozgás, agymunka, tanulás, te pedig nézz utána a falkavezérségnek, ajánlani tudom még Jan Fennel Kutyapszichológia címû könyvét (megtalálod a neten is pdf formátumban)

Ha már eljutott odáig, hogy így csipkedjen, hidd el, akár agyon is verheted, le se fogja tojni. Nem agresszió útján kell tekintélyt szerezni (nem is lehet) - inkább rá kéne jönnöd, miért gondolja úgy a kutyád, hogy õ irányíthat téged. Egy évesen még talán kamasz, de semmiképpen sem felnõtt. Sok mozgás, agymunka, tanulás, te pedig nézz utána a falkavezérségnek, ajánlani tudom még Jan Fennel Kutyapszichológia címû könyvét (megtalálod a neten is pdf formátumban)
Mennyi idõs? Maga a jelenség egyértelmû. Õ azt akarja, hogy simogasd, addig agresszorkodik, amíg megkapja. Ha nem csinálod rendesen a dolgodat, akkor újra rendre utasít. Ez a falkavezér dolga.
A kérdező hozzászólása: 1 éves.Hiába szólok rá erélyesen vagy ráütök semmit ne ér tovább csinálja.
A kérdező hozzászólása: Köszi.És kutya iskolában ebben tudnak segíteni?
Több foglalkozásra lenne igénye. nemcsak fizikaira, hanem szellemre fõként.

Ötleteket szeretnék ezzel kapcsolatban: egy felnőtt kutya, egy kölyök kutyus, és egy 1 éves cica, hogy oldjam meg?

Szóval, van egy 6 éves szuka vizslám, egy éve kapott egy kis macsekot /ivartalanított/, akivel jól kijönnek/kijöttek, aztán két hete érkezett egy kis vizsla /szintén szuka/. Az a gond, hogy a macska, nem igazán tolerálja a kicsit, már az els? perct?l,a kicsi meg kíváncsi, meg vizsgálná, de a macsek elszalad és ilyenkor a nagy is támadóan lép fel vele szemben, pedig eddig még sose csinálta, együtt aludtak, egy helyen ettek, és amióta a kicsi meg van azóta egy kicsit agresszív vele,de csak akkor amikor a kicsi hajtja, vagy amikor a kicsi is épp ott van, amikor a kicsi bent van vagy épp nem láthatja ?ket, akkor meg megint a legnagyobb pajtások, nyalogatják egymást, dorombol a macska a kutyának, hozzá bújik...nem értem. Gondolom valami olyasmi lehetne a megoldás,hogy a kis kutyát és a macskát valahogy össze haverkodtatni... csak egyenl?re még nincs ötletem (ja a cica elég agresszív :)) ha nektek van,légyszi írjatok egy -kett?t :) köszönöm :)

Legjobb válasz: A felnõtt macsekok nem nagyon bírják a kölyökkutyákat, a kutyus csak játszani akar velük, a macska meg fél, azt hiszi megakarják támadni. Az én kölyökkutyám is kapott már 2 taslit a macskától (bírja a lógós dolgokat a hüle kutya, így elkapta kétszer a macska farkát), azóta elkerüli õt és így jól megvannak. Szerintem késõbb már minden oké lesz közöttük, csak túl kell élni a kölyökkort, amikor a kutyusok még mindennel és mindenkivel játszani akarnak :)

A felnõtt macsekok nem nagyon bírják a kölyökkutyákat, a kutyus csak játszani akar velük, a macska meg fél, azt hiszi megakarják támadni. Az én kölyökkutyám is kapott már 2 taslit a macskától (bírja a lógós dolgokat a hüle kutya, így elkapta kétszer a macska farkát), azóta elkerüli õt és így jól megvannak. Szerintem késõbb már minden oké lesz közöttük, csak túl kell élni a kölyökkort, amikor a kutyusok még mindennel és mindenkivel játszani akarnak :)

Felnőtt kutyák (1-2-3 évesek) is taníthatóak, mint a kölykök?

Kiváncsi vagyok rá,hogy egy feln?tt kutyát is lehet úgy tanítani mint egy kölyköt, vagy már sokkal nehezebb?

Legjobb válasz: persze...egyesek szerint ilyenkor még könnyebb tanítani...mondjuk én a kölyökkortól való tanítás híve vagyok de a felnõtteket is nagyon könnyû akár teljesen átformálni is, sok viselkedés zavaros kutyával volt dolgom akik nem is 2 de 5-6 évesek voltak és elég gyorsan lehetett õket új rendre nevelni.

persze...egyesek szerint ilyenkor még könnyebb tanítani...mondjuk én a kölyökkortól való tanítás híve vagyok de a felnõtteket is nagyon könnyû akár teljesen átformálni is, sok viselkedés zavaros kutyával volt dolgom akik nem is 2 de 5-6 évesek voltak és elég gyorsan lehetett õket új rendre nevelni.
persze ugyanúgy taníthatóak..:) Az én kutyám a mai napig is 1-2 nap alatt beseggel olyan trükköket pedig már 3 éves a drága..:)
Simán. Az én kutyám 10 éves, és 2 nap alatt simán megtanítottam neki egy könnyebb trükköt. A kor sztem nem olyan befolyásoló - persze fontos a kölyökkortól kezdõdõ nevelés, én inkább a jellemek különbözõségét szoktam figyelembe venni, fajtán belül is. vannak amiket könnyebben, vagy nehezebben tanulnak - beállítottság szerint.
Sajnálom. Nagyon aranyos kutyus, azért biztos sok örömet fog okozni. Ezért érdemes tenyésztõtõl venni, ha egy bizonyos fajtát akarsz.
Szia 5 hónaposat nem találtam, de az enyém így nézet ki 3 hónapos korában http://kepfeltoltes.hu/view/090810/P1000392_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/090810/P1000408_www.kepfeltoltes..
Mini havanese nincs. Egy 5 hónapos havanese-nek olyan 1.5-2.4 kilónak kéne lennie. 1 kilóval biztos nem tisza havanese. Valószínüleg van egy keverék kutyád. Ha beteszel egy fotót akkor meg is mondjuk milyen.
Így, hogy nem látom nem tudom, de szerintem lesz az 2-3 kg is ;)
Biztos több lesz annál.
Huhh...Mostmár akkor nem csak mini Yorky van hanem mini Havanese is vagy mi?Ez már felháboritó.Biztos hogy nem tenyésztõtöl vettél kutyát hanem egy undoritó szaporitótól mer nincs mini havanese!!!A havanese felnõtt korában kb 3-5 kg között kell hogy legyen nem 1.3 kg:ORemélem a te kiskutyád egésséges lesz és remélem nem áll le 1.3 kg-nál.Melyik tenyésztõtõl(v.szaporitótól) vetted a kiskutyát?
Szentesi vagyok, és innen is való. Ha még így is érdekel leirtom privibe.
A kérdező hozzászólása: Ok, a kennelnevenet leírod priviben? Szeretnék majd egy igazi havaneset Sissy mellé.
A kérdező hozzászólása: És melyiktõl azt megkérdezhetem?
Az elõzõ vagyok, aki a képet küldte. Az én Havanesem most lesz egy éves. Tenyésztõtõl vettem. Kb. 4 kiló. Fiú
A kérdező hozzászólása: De nagyon édes:) Õ most mennyi idõs és hány kiló? Fiú vagy lány? Honnan vetted?
A kérdező hozzászólása: Igen nagyon szeretem õt. Sajnos nem volt több pénzem a kutyusra, õ 20ezer forint volt, ennyit tudtam megengedni magamnak:(
A kérdező hozzászólása: Akkor engem jól átvertek...
A kérdező hozzászólása: :((( Basszus:(
Ez más szõr. Nézd pl az orrát, ahol látszik, hogy nem volt nyírva. Oldalra és felfelé kéne nõnie a szõrének, az övé lelapuló. A szemei távolállnak egymástól és oldalra néznek nem elõre. A farkát ugyan nem látom rendesen, de ülésnél a hátán kéne lennie. Az orrának feketének kéne lennie és nem hússzínûnek. Stb.... Hidd el, hogy nem havanese
A kérdező hozzászólása: De õ már meg volt nyírva azért rövid a szõre.
Sajnálom nem havanese. A szõre rövid, egy havanesenek már 1 hónaposan nem ilyen a szõre. Nem tudom mi lehet benne, talán csivava Itt látsz 3-4 hónapos havaneseket: http://www.winsomehavanese.hu/index2.html
Szia Nekem 25.- én lesz egy éves a Havanesem, és lassan 4 kg. Mini Havaneseröl még én sem hallottam...
A kérdező hozzászólása: Hát nekem azt mondta mini. Cegléden van az ember akitõl vettem.
Hogy van Sziszi? Mekkora lett? Lehet már nem olvasod, de hátha

Van 2 felnőtt német juhász kutyám és 1 magyarvizslám szárnyas húsból mennyi lenne az ideális mennyiség amit naponta adhatok e mellé kell-e valamilyen vitamint vagy valamit adni nekik?

Legjobb válasz: Ahogyan az elsö írta. Annyiban tudsz variálni,hogyha kezdenek fogyni, akkor növelsz az adagon. De ne csak farhátat adjál nekik. Èn úgy szoktam, hogy Tescoból akciósan megveszem 1-2 nappal lejárta elött a combot, szárnyat és vegyesen adom nekik, hogy színhús is legyen. Kb. farhát+ fél comb (350g) + pürésített zöldségek, gyümölcs (alma, banán, uborka, saláta, répa...) és rízs (100-150g).

Ahogyan az elsö írta. Annyiban tudsz variálni, hogyha kezdenek fogyni, akkor növelsz az adagon. De ne csak farhátat adjál nekik. Èn úgy szoktam, hogy Tescoból akciósan megveszem 1-2 nappal lejárta elött a combot, szárnyat és vegyesen adom nekik, hogy színhús is legyen. Kb. farhát+ fél comb (350g) + pürésített zöldségek, gyümölcs (alma, banán, uborka, saláta, répa...) és rízs (100-150g).
A kutya súlyának 2%-a, ebbõl legyen kb 70% hús, a többi lehet rizs és zöldség, gyümölcs (pl alma, répa, cukkini, saláta).
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm nem csak farhát mert lábat fejet nyakat és farhátat tudok szerválni. Rizs fõzött állapotban legyen ez a súly vagy nyersen?
Lábon, fejen, nincsen husi. PRóbálj nyesedéket is szerválni, kell a hús is, hiszen bör és zsírból áll föképp, attól meg nem fog hízni a kutya, se megfelelö tápanyagot sem kapni. A rizst fött állapotban mérem. Igazából egyszer kell lemérni, utána fogod tudni ránézésre is :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!