Találatok a következő kifejezésre: Felmondtam a A munkáltatóm nem (5 db)

11 év után felmondtam a mai nappal/nem jelezve rendkívüli felmondást/. Elfogadta a munkáltatóm, valamint szószerint idézve:A felmondási idõ alatti munkavégzés alól felment! A kérdésem az hogy mit fog nekem kifizetni?

Legjobb válasz: "A felmondási idõ alatti munkavégzés alól felment" Ez azt jelenti, hogy a munkáltatód nem tart igényt a felmondási idõdre. Vagyis az 1 hónap felmondási idõdet nem kell ledolgoznod, de amíg tart a felmondási idõd, azt ki kell fizetnie. De mivel te mondtál fel, így a 3 havi végkielégítés nem jár neked. Ebben az esetben a munkáltató csak a ledolgozott havi béredet, és az elengedett felmondási idõ alatt járó béredet fizeti ki.

"A felmondási idõ alatti munkavégzés alól felment" Ez azt jelenti, hogy a munkáltatód nem tart igényt a felmondási idõdre. Vagyis az 1 hónap felmondási idõdet nem kell ledolgoznod, de amíg tart a felmondási idõd, azt ki kell fizetnie. De mivel te mondtál fel, így a 3 havi végkielégítés nem jár neked. Ebben az esetben a munkáltató csak a ledolgozott havi béredet, és az elengedett felmondási idõ alatt járó béredet fizeti ki.
Ez pontosan azt jelenti, hogy a 30 nap felmondási idõd alatt a munkavégzés alól felment. Tehát nem eltekint a felmondási idõtõl, hanem az alatta lévõ munkavégzéstõl tekint el. Viszont nem értem, hogy miért, hiszen ilyen esetben köteles fizetni a felmondási idõre járó bért, még akkor is, ha nincs alatta munkavégzés. Ha nincs a munkádra szüksége, akkor ilyen esetben a felmondási idõtõl tekintenek el, nem pedig a felmondási idõ alatti munkavégzéstõl. Lehet, hogy a munkáltatód is szépen belegabalyodott a fogalmazásba, és nem ezt akarta leírni.
A kérdező hozzászólása: A felmondási idõre törvény kötelezi, és nem volt közös megeggyezés!Más jogász azt mondta, hogy így is jár a +25 nap felmondási idõha én mondtam fel!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A jogász nagyon rosszul tudja. Munkavállalói felmondás esetén a felmondási idõ Téged kötelez, munkáltatói felmondás esetén pedig a munkáltatót. Ha Téged kötelez, de a munkáltató nem tart rá igényt, akkor saját hatáskörében errõl dönthet, és akár már másnap elengedhet. Ha a munkáltatót kötelezi, akkor Te szólhatsz, hogy nem tartasz rá igényt, ezt írásba foglaljátok, és szintén már a következõ naptól "mehetsz". Dolgozói felmondás esetén a felmondási idõ a munkáltatót védi, míg munkáltatói felmondás esetén a dolgozót. Ennek ez a funkciója. Ha a dolgozó mond fel, akkor csak 30 nap felmondási idõ van. Ez csak abban az esetben lehet más, ha kollektív szerzõdés mást ír elõ, vagy a munkaszerzõdésben másképp állapodtatok meg. Ha ilyen nincs, akkor 30 nap és kész! Abban az esetben, ha a munkáltató mond fel, az alap 30 napos felmondási idõ növekedik annak függvényében, hogy a dolgozó hány évet dolgozott a cégnél. Minél többet, annál tovább kitolódik a felmondási ideje, amelynek fele alól a munkáltató köteles a dolgozót a munkavégzés alól felmenteni abban az idõpontban, amelyet a munkavállaló megjelöl.

Már egy hete, hogy felmondtam, próba idő alatt voltam, nem kötött a felmondási idő. A munkáltatóm nem adja ki a papírjaim. Mit tehetek?

Mikor felhívom azt mondja, majd ő jelentkezik, ezt már eddig háromszor eljátszottuk. Nála van az EÜ kiskönyvem, a rózsaszín TB könyvem, a fél havi fizetésem. Már a pénzről is lemondanék csak kapjam vissza a papírjaim. Már van új munkahelyem, ahol jövő héten kezdek, holnap írnánk alá a szerződést. Néztem az ügyfélkapun az előző cég még nem jelentett ki, beléphetek így egy másik céghez?

Legjobb válasz: 5 munkanapon belül meg kell kapnod a papírjaidat. Ha nem kapod meg, írásban felszólíthatod, és vársz. (vagy bemégy és megfenyegeted õket mindenféle hatósággal) Ha az EÜ kiskönyved a munkáltató "csináltatta", akkor nem fogja odaadni neked (ez mondjuk jogos is, hogy ha õ fizette ki a munkaalkalmassági vizsgálat díját, akkor ne másik cég "élvezze" annak hasznát) Az új munkahelyeden nyugodtan aláírhatod a szerzõdést és elkezdheted a munkát is. Az. hogy az ügyfélkapun még úgy néz ki, hogy nem jelentett ki a régi céged, nem azt jelenti, hogy valóban nem jelentett ki. Van amikor csak hetek múlva kerül feltüntetésre a rendszerükben a változás. Az sem lenne gond, ha még élne a régi munkaviszonyod és már élne az új is; ezt hívják többes jogviszonynak.

5 munkanapon belül meg kell kapnod a papírjaidat. Ha nem kapod meg, írásban felszólíthatod, és vársz. (vagy bemégy és megfenyegeted õket mindenféle hatósággal) Ha az EÜ kiskönyved a munkáltató "csináltatta", akkor nem fogja odaadni neked (ez mondjuk jogos is, hogy ha õ fizette ki a munkaalkalmassági vizsgálat díját, akkor ne másik cég "élvezze" annak hasznát) Az új munkahelyeden nyugodtan aláírhatod a szerzõdést és elkezdheted a munkát is. Az. hogy az ügyfélkapun még úgy néz ki, hogy nem jelentett ki a régi céged, nem azt jelenti, hogy valóban nem jelentett ki. Van amikor csak hetek múlva kerül feltüntetésre a rendszerükben a változás. Az sem lenne gond, ha még élne a régi munkaviszonyod és már élne az új is; ezt hívják többes jogviszonynak.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, csak kiegészíteném annyival, hogy ha még a felszólítások ellenére sem adják ki a leszámolási papírjaidat, valamint a fizetésed, akkor ez ügyben a volt munkahely címe szerint illetékes Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelõség tud eljárni az érdekedben. Azért (is) vannak.
A kérdező hozzászólása: Idõközben megjelent az ügyfélkapun, hogy 17-én kijelentett, ma 25 van. Az EÜ könyvem én csináltattam. Hiába hívom nem veszi fel, akkor írok a címre egy felszólító levelet, ajánlottan adom fel, hogy legyen bizonyítékom. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Idõközben megkaptam a kilépõ papírokat, viszont fizetést nem :( 10-ig várok, akkor irány a Munkaügyi Bíróság, szerencsémre ott dolgozik egy volt csõportársam, majd kérek tõle eligazítást. Remélem a per költséget a munkáltatóra terhelik, elvégre neki vajas a feje...

Felmondtam a munkahelyemen. A munkáltatóm nem küldi el postán a kilépő papírjaim. Jogos ez?

Hová forduljak segítségért?

Legjobb válasz: Szerintem ezt személyesen kell elintézni,mert esetlegesen lehetnek olyan papírok amit alá kell írnod. Amúgy monkajogisokhoz kell fordulnod ez ügyben.

Szerintem ezt személyesen kell elintézni, mert esetlegesen lehetnek olyan papírok amit alá kell írnod. Amúgy monkajogisokhoz kell fordulnod ez ügyben.
Szia. Elözször.Miért nem mész el érte személyesen??? Ha u´gysem kapod meg, (amit nem hiszek), akkor menj be a munkaügyiközpontba, és majd ök intézkedne.Mert olyan nincsen, hogy nem kapod meg a papírjaidat, ha már elke´szültek.
A papírokat az utolsó munkában töltött napon kötelezõ kiadni a munkáltatónak. Különben munkajogi szabályokat sért.
Fordulj a munkaügyi hivatalhoz, és mondd el nekik a panaszodat. Garantáltan intézkedni fognak, ezt tapasztalatból mondom.


Felmondtam a munkahelyen a munkáltató nem akarja kifizetni a bent maradt szabadságot, pedig a könyvelö kiszámolta mennyi jár. Most azt mondja nem fizettem munka vállalói járulékot. Mikor kellett volna? és kinek:? mit tudok csinálni?

Legjobb válasz: A munkavállalói járulékot (ami január 1-tõl munkaerõ piaci járulék néven fut) a bruttó béredbõl kell levonni és úgy kifizetni neked a járandóságodat. Tehát ne meséljen, hogy nem fizetted, mert azt neki kell levonnia és befizetnie, méghozzá havonta!

A munkavállalói járulékot (ami január 1-tõl munkaerõ piaci járulék néven fut) a bruttó béredbõl kell levonni és úgy kifizetni neked a járandóságodat. Tehát ne meséljen, hogy nem fizetted, mert azt neki kell levonnia és befizetnie, méghozzá havonta!
benmaradt szabit ki kell fizetni nincs kivétel járulékokat munkálató vonja ha nem fizet marad a per megéri úgyis nyersz elõtte legyen irásbeli felszólitás részedrõl tértivevénnyel
Munkavállalói járulékot??? Hát én körberöhögtem volna. Azt ugyanis neki kell fizetni. Ha nem fizette, akkor az az õ sara, nem a tiéd. Úgyhogy menj nyugodtan vissza hozzá és mondd meg neki, hogy ne akarjon már átvágni. De elõtte olvass utána ezeknek a dolgoknak, ezek szerint egyáltalán nem vagy tisztában velük :(
A munkavállalói járulékot a munkaadód fizeti utánad. Ha ezt nem fizette be, akkor adót csalt. Fenyegesd meg perrel, biztos nem lesz olyan nagy arca! A szabikat pedig ki kell adnia vagy bérben kifizetnie, ami bent maradt. Ez a törvény.

Próbaidő alatt felmondtam, de a volt munkáltató nem fizeti ki a bérem, ami 2 hétre jogosan megilletne, hová fordúlhatok? Mi a menete és a kereset beadása Munkaügyi Bírósághoz illetékköteles?

Akármikor hívom kinyomja a telefont és nem nem küldte meg a TB kiskönyvem sem.A kilépő papírom megkaptam csak azt nem.Még mielőtt kérdeznétek,be voltam e jelentve NAV nál megnéztem még mikor elkezdtem dolgozni és a szerint be voltam.Nem értem mért nem akarja kifizetni mikor azért csak dolgoztam nála.Szemét dolog.

Legjobb válasz: A munkaügyi fõfelügyelõséghez tudsz fordulni, lakhelyed szerint is fogsz találni: http://www.ommf.gov.hu/ Õk rövid úton lerendezik az ilyet egy olyan magas bírsággal, hogy nem fog hinni a szemének a munkaadód... Elõtte javaslok egy sms-t, amiben kilátásba helyezed, hogy holnap ide és oda mész, ha nem veszi fel veled azonnal a kapcsolatot és nem rendezitek a tartozást.

A munkaügyi fõfelügyelõséghez tudsz fordulni, lakhelyed szerint is fogsz találni: http://www.ommf.gov.hu/ Õk rövid úton lerendezik az ilyet egy olyan magas bírsággal, hogy nem fog hinni a szemének a munkaadód... Elõtte javaslok egy sms-t, amiben kilátásba helyezed, hogy holnap ide és oda mész, ha nem veszi fel veled azonnal a kapcsolatot és nem rendezitek a tartozást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!