Találatok a következő kifejezésre: Felmondtam a A munkáltatóm (11 db)

11 év után felmondtam a mai nappal/nem jelezve rendkívüli felmondást/. Elfogadta a munkáltatóm, valamint szószerint idézve:A felmondási idõ alatti munkavégzés alól felment! A kérdésem az hogy mit fog nekem kifizetni?

Legjobb válasz: "A felmondási idõ alatti munkavégzés alól felment" Ez azt jelenti, hogy a munkáltatód nem tart igényt a felmondási idõdre. Vagyis az 1 hónap felmondási idõdet nem kell ledolgoznod, de amíg tart a felmondási idõd, azt ki kell fizetnie. De mivel te mondtál fel, így a 3 havi végkielégítés nem jár neked. Ebben az esetben a munkáltató csak a ledolgozott havi béredet, és az elengedett felmondási idõ alatt járó béredet fizeti ki.

"A felmondási idõ alatti munkavégzés alól felment" Ez azt jelenti, hogy a munkáltatód nem tart igényt a felmondási idõdre. Vagyis az 1 hónap felmondási idõdet nem kell ledolgoznod, de amíg tart a felmondási idõd, azt ki kell fizetnie. De mivel te mondtál fel, így a 3 havi végkielégítés nem jár neked. Ebben az esetben a munkáltató csak a ledolgozott havi béredet, és az elengedett felmondási idõ alatt járó béredet fizeti ki.
Ez pontosan azt jelenti, hogy a 30 nap felmondási idõd alatt a munkavégzés alól felment. Tehát nem eltekint a felmondási idõtõl, hanem az alatta lévõ munkavégzéstõl tekint el. Viszont nem értem, hogy miért, hiszen ilyen esetben köteles fizetni a felmondási idõre járó bért, még akkor is, ha nincs alatta munkavégzés. Ha nincs a munkádra szüksége, akkor ilyen esetben a felmondási idõtõl tekintenek el, nem pedig a felmondási idõ alatti munkavégzéstõl. Lehet, hogy a munkáltatód is szépen belegabalyodott a fogalmazásba, és nem ezt akarta leírni.
A kérdező hozzászólása: A felmondási idõre törvény kötelezi, és nem volt közös megeggyezés!Más jogász azt mondta, hogy így is jár a +25 nap felmondási idõha én mondtam fel!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A jogász nagyon rosszul tudja. Munkavállalói felmondás esetén a felmondási idõ Téged kötelez, munkáltatói felmondás esetén pedig a munkáltatót. Ha Téged kötelez, de a munkáltató nem tart rá igényt, akkor saját hatáskörében errõl dönthet, és akár már másnap elengedhet. Ha a munkáltatót kötelezi, akkor Te szólhatsz, hogy nem tartasz rá igényt, ezt írásba foglaljátok, és szintén már a következõ naptól "mehetsz". Dolgozói felmondás esetén a felmondási idõ a munkáltatót védi, míg munkáltatói felmondás esetén a dolgozót. Ennek ez a funkciója. Ha a dolgozó mond fel, akkor csak 30 nap felmondási idõ van. Ez csak abban az esetben lehet más, ha kollektív szerzõdés mást ír elõ, vagy a munkaszerzõdésben másképp állapodtatok meg. Ha ilyen nincs, akkor 30 nap és kész! Abban az esetben, ha a munkáltató mond fel, az alap 30 napos felmondási idõ növekedik annak függvényében, hogy a dolgozó hány évet dolgozott a cégnél. Minél többet, annál tovább kitolódik a felmondási ideje, amelynek fele alól a munkáltató köteles a dolgozót a munkavégzés alól felmenteni abban az idõpontban, amelyet a munkavállaló megjelöl.

Már egy hete, hogy felmondtam, próba idő alatt voltam, nem kötött a felmondási idő. A munkáltatóm nem adja ki a papírjaim. Mit tehetek?

Mikor felhívom azt mondja, majd ő jelentkezik, ezt már eddig háromszor eljátszottuk. Nála van az EÜ kiskönyvem, a rózsaszín TB könyvem, a fél havi fizetésem. Már a pénzről is lemondanék csak kapjam vissza a papírjaim. Már van új munkahelyem, ahol jövő héten kezdek, holnap írnánk alá a szerződést. Néztem az ügyfélkapun az előző cég még nem jelentett ki, beléphetek így egy másik céghez?

Legjobb válasz: 5 munkanapon belül meg kell kapnod a papírjaidat. Ha nem kapod meg, írásban felszólíthatod, és vársz. (vagy bemégy és megfenyegeted õket mindenféle hatósággal) Ha az EÜ kiskönyved a munkáltató "csináltatta", akkor nem fogja odaadni neked (ez mondjuk jogos is, hogy ha õ fizette ki a munkaalkalmassági vizsgálat díját, akkor ne másik cég "élvezze" annak hasznát) Az új munkahelyeden nyugodtan aláírhatod a szerzõdést és elkezdheted a munkát is. Az. hogy az ügyfélkapun még úgy néz ki, hogy nem jelentett ki a régi céged, nem azt jelenti, hogy valóban nem jelentett ki. Van amikor csak hetek múlva kerül feltüntetésre a rendszerükben a változás. Az sem lenne gond, ha még élne a régi munkaviszonyod és már élne az új is; ezt hívják többes jogviszonynak.

5 munkanapon belül meg kell kapnod a papírjaidat. Ha nem kapod meg, írásban felszólíthatod, és vársz. (vagy bemégy és megfenyegeted õket mindenféle hatósággal) Ha az EÜ kiskönyved a munkáltató "csináltatta", akkor nem fogja odaadni neked (ez mondjuk jogos is, hogy ha õ fizette ki a munkaalkalmassági vizsgálat díját, akkor ne másik cég "élvezze" annak hasznát) Az új munkahelyeden nyugodtan aláírhatod a szerzõdést és elkezdheted a munkát is. Az. hogy az ügyfélkapun még úgy néz ki, hogy nem jelentett ki a régi céged, nem azt jelenti, hogy valóban nem jelentett ki. Van amikor csak hetek múlva kerül feltüntetésre a rendszerükben a változás. Az sem lenne gond, ha még élne a régi munkaviszonyod és már élne az új is; ezt hívják többes jogviszonynak.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, csak kiegészíteném annyival, hogy ha még a felszólítások ellenére sem adják ki a leszámolási papírjaidat, valamint a fizetésed, akkor ez ügyben a volt munkahely címe szerint illetékes Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelõség tud eljárni az érdekedben. Azért (is) vannak.
A kérdező hozzászólása: Idõközben megjelent az ügyfélkapun, hogy 17-én kijelentett, ma 25 van. Az EÜ könyvem én csináltattam. Hiába hívom nem veszi fel, akkor írok a címre egy felszólító levelet, ajánlottan adom fel, hogy legyen bizonyítékom. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Idõközben megkaptam a kilépõ papírokat, viszont fizetést nem :( 10-ig várok, akkor irány a Munkaügyi Bíróság, szerencsémre ott dolgozik egy volt csõportársam, majd kérek tõle eligazítást. Remélem a per költséget a munkáltatóra terhelik, elvégre neki vajas a feje...

Felmondtam, de közös megegyezést akar velem aláírattatni a munkáltató. Miért?

Felmondtam, az új helyen már várnak. Valószínűleg teljen mindegy nekem melyik módon válok meg a mostani munkahelyemtől. Csak azt furcsállom, hogy miért nem jó nekik ha én mondok fel? Arra hivatkoznak, hogy ha véletlenül munkanélküli lennék akkor majd nem kapok semmit sem. Pedig tavaj ősszel pont rá is kérdeztem a munkaügyi központnál, hogy ha felmondok akkor jár e álláskeresési járadék. Ez a szabály tavaj megváltozott, jár a járadék (3 hónap várakozás nélkül). Gondolom ezt ők is tudják, mert ez a munkájuk. Lehet túl bizalmatlan vagyok. Még nincs kész a közös megegyezés papír. Mire figyeljek mielőtt aláírnám?

Legjobb válasz: a hejesírásra figyejj, ha alá irod

a hejesírásra figyejj, ha alá irod
Arra, hogy mikortól egyeztek meg a munkaviszony megszüntetésében. Mert lehet, hogy eltekint a 30 napos felmondási idõtõl, de az is lehet hogy ragaszkodik hozzá ás akkor nem tudsz idõben kezdeni a másik helyen! Ezt beszéljétek meg! Vagy írjátok is le! (A helyesírásod tényleg gyatra!)
"Ez a szabály tavaj megváltozott, jár a járadék (3 hónap várakozás nélkül). Gondolom ezt õk is tudják, mert ez a munkájuk." Nem, nem ez a munkájuk. Ez a munkaügyi hivatal munkája. Így nem is kell tudniuk és valószínûleg nem is tudják. Ha felmondasz, kötelezhet a 30 napos felmondási idõ ledolgozására. Ha a közös megegyezésben nincs felmondási idõ, vagy ennél kevesebb, akkor simán csak jó fejek a munkáltatóid. Lehet, hogy nehéz elhinni, de ilyenek is vannak.


Ha lemondtad, de nem használtad ki, akkor igen.
Én úgy tudom, ha megszakítottad a gyed-et, tehát lemondtad, akkor azt már nem lehet újra igényelni. Gyes-re mehetsz.
Bár nekem nem mondtak fel, de megszakítottam a GyED-em, elkezdtem tölteni a szabadságomat, majd mégsem tudtak alkalmazni, így visszamentem GyED-re.
De igen, vissza lehet menni.
elvileg lehet menni újra gyedre, de nem tudom, hogyha megszûnik a munkaviszonyod akkor ez hogy van.

Felmondtam a munkahelyemen. A munkáltatóm nem küldi el postán a kilépő papírjaim. Jogos ez?

Hová forduljak segítségért?

Legjobb válasz: Szerintem ezt személyesen kell elintézni,mert esetlegesen lehetnek olyan papírok amit alá kell írnod. Amúgy monkajogisokhoz kell fordulnod ez ügyben.

Szerintem ezt személyesen kell elintézni, mert esetlegesen lehetnek olyan papírok amit alá kell írnod. Amúgy monkajogisokhoz kell fordulnod ez ügyben.
Szia. Elözször.Miért nem mész el érte személyesen??? Ha u´gysem kapod meg, (amit nem hiszek), akkor menj be a munkaügyiközpontba, és majd ök intézkedne.Mert olyan nincsen, hogy nem kapod meg a papírjaidat, ha már elke´szültek.
A papírokat az utolsó munkában töltött napon kötelezõ kiadni a munkáltatónak. Különben munkajogi szabályokat sért.
Fordulj a munkaügyi hivatalhoz, és mondd el nekik a panaszodat. Garantáltan intézkedni fognak, ezt tapasztalatból mondom.

Jogosan tettek? Terhessegem vegeig dolgoztam, utolso honapban felmondtam. Februar 28ra voltam kiirva, 20ig szabin voltam, es marcius 20ig lettem volna felmondasi idon. A munkaltato tudta a szules varhato idejet csaladi adokedvezmeny igenylese miatt.

Februar 20an megszultem,amit jeleztem a munkaltatonak,es megigenyeltem a tgyast. Erre egesz honapra kaptam fizetest,es koteleznek hogy fizessem vissza.Miert fizessem en vissza mikor ok csesztek el? Erre ma megkaptam a gyedem es levontak azt az osszeget,ugy hogy nem is jeleztek elotte semmit. Es a tgyas kiszamitasanal alapul vettek a kompenzaciot,amit nem kellett volna alitolag es azt is most nekem kell visszafizetni a MAKnak. Miert en fizessek amikor ok a balf.ok??

Legjobb válasz: Miért mondtál fel? Menj be a MAK-hoz, õk tudnak segíteni. Bár a legjobb, ha felkeresel egy munkajogászt.

Miért mondtál fel? Menj be a MAK-hoz, õk tudnak segíteni. Bár a legjobb, ha felkeresel egy munkajogászt.
jajj te, de miért mondasz fel a szülés elõtt ?? Ekkora butaságot nõ nem csinált még. (bocsánat) ha a február 20-n szültél meg, onnan TGYÁS jár ugye. A fizetést, mármint a sima munkabért megkaptad egészen február 28-ig. (ahogy írtad, "erre egész honapra kaptam fizetést) Tehát a 20-28 nap közötti idõszakra esõ bért rosszul utalták neked , mert akkor már te tgyáson voltál. Tehát ez a bér neked nem jár, nem vagy jogosult. Az hogy kötelezhetnek-e hogy visszafizesd, törvény szabályozza, de szerintem alapból jogos a kérésük. Hisz az már neked nem jár. amúgy a másik oldalt is emberek dolgoznak, attól, hogy balf.ok, õk is ronthatnak. Remélem jól értelmeztem a kérdést.
Én sem értem, miért mondtál fel, nyugodtan maradhattál volna munkaviszonyban. A többire: ha jogosulatlanul kapsz valamit, az neked nem jár, vissza kell adni. Tök mindegy, hogy ki téved, ez nem ettõl függ. A gyedbõl azért vonták le, mert a gyedbõl le lehet vonni a jogosulatlanul felvett egészségbiztosítási ellátást. Kérhetsz részletfizetést, de attól még vissza kell fizetned ami nem jár neked.
A kérdező hozzászólása: Jogutod nelkul megszunt a hely ahol dolgoztam.
Menj be egy kormanyablakhoz, ok tudnak segiteni.
"Miert fizessem en vissza mikor ok csesztek el?" Azért, mert attól még hogy más hibázik, még neked nem jár pluszban semmi. Miért kapnál te dupla pénzt (fizetés plusz tgyás), mikor mindenki másnak csak egy jár? Inkább nézd a másik oldalról, mit szólnál hozzá, ha te elrontanád, és nem a másik felet köteleznék a jogosulatlanul felvett összeg visszafizetésére, hanem neked kellene megtéríteni? Mindenki emberbõl van, így tévedhet. Ettõl még neked nem jár több. Kérj részletfizetést.

Próbaidő alatt felmondtam, de a volt munkáltató nem fizeti ki a bérem, ami 2 hétre jogosan megilletne, hová fordúlhatok? Mi a menete és a kereset beadása Munkaügyi Bírósághoz illetékköteles?

Akármikor hívom kinyomja a telefont és nem nem küldte meg a TB kiskönyvem sem.A kilépő papírom megkaptam csak azt nem.Még mielőtt kérdeznétek,be voltam e jelentve NAV nál megnéztem még mikor elkezdtem dolgozni és a szerint be voltam.Nem értem mért nem akarja kifizetni mikor azért csak dolgoztam nála.Szemét dolog.

Legjobb válasz: A munkaügyi fõfelügyelõséghez tudsz fordulni, lakhelyed szerint is fogsz találni: http://www.ommf.gov.hu/ Õk rövid úton lerendezik az ilyet egy olyan magas bírsággal, hogy nem fog hinni a szemének a munkaadód... Elõtte javaslok egy sms-t, amiben kilátásba helyezed, hogy holnap ide és oda mész, ha nem veszi fel veled azonnal a kapcsolatot és nem rendezitek a tartozást.

A munkaügyi fõfelügyelõséghez tudsz fordulni, lakhelyed szerint is fogsz találni: http://www.ommf.gov.hu/ Õk rövid úton lerendezik az ilyet egy olyan magas bírsággal, hogy nem fog hinni a szemének a munkaadód... Elõtte javaslok egy sms-t, amiben kilátásba helyezed, hogy holnap ide és oda mész, ha nem veszi fel veled azonnal a kapcsolatot és nem rendezitek a tartozást.

Felmondtam a munkahelyen a munkáltató nem akarja kifizetni a bent maradt szabadságot, pedig a könyvelö kiszámolta mennyi jár. Most azt mondja nem fizettem munka vállalói járulékot. Mikor kellett volna? és kinek:? mit tudok csinálni?

Legjobb válasz: A munkavállalói járulékot (ami január 1-tõl munkaerõ piaci járulék néven fut) a bruttó béredbõl kell levonni és úgy kifizetni neked a járandóságodat. Tehát ne meséljen, hogy nem fizetted, mert azt neki kell levonnia és befizetnie, méghozzá havonta!

A munkavállalói járulékot (ami január 1-tõl munkaerõ piaci járulék néven fut) a bruttó béredbõl kell levonni és úgy kifizetni neked a járandóságodat. Tehát ne meséljen, hogy nem fizetted, mert azt neki kell levonnia és befizetnie, méghozzá havonta!
benmaradt szabit ki kell fizetni nincs kivétel járulékokat munkálató vonja ha nem fizet marad a per megéri úgyis nyersz elõtte legyen irásbeli felszólitás részedrõl tértivevénnyel
Munkavállalói járulékot??? Hát én körberöhögtem volna. Azt ugyanis neki kell fizetni. Ha nem fizette, akkor az az õ sara, nem a tiéd. Úgyhogy menj nyugodtan vissza hozzá és mondd meg neki, hogy ne akarjon már átvágni. De elõtte olvass utána ezeknek a dolgoknak, ezek szerint egyáltalán nem vagy tisztában velük :(
A munkavállalói járulékot a munkaadód fizeti utánad. Ha ezt nem fizette be, akkor adót csalt. Fenyegesd meg perrel, biztos nem lesz olyan nagy arca! A szabikat pedig ki kell adnia vagy bérben kifizetnie, ami bent maradt. Ez a törvény.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!