Találatok a következő kifejezésre: Felmondtam a A (123 db)

Az Erste Bank felmondta a hitelkártya szerződésemet. Hívtam őket, hogy még mielőtt kiadják behajtó felé, megegyezzek velük részletfizetésben. Sajna nem lehet egyezkedni csak majd a behajtóval. Ez tényleg így van? Nem lehet tőlük r. fizetést kérni?

Utána felhívtam a bank ügyfélszolgálatát, ott érdekes módon azt mondták, hogy van lehetőségem részletfizetésre. Amikor mondtam, hogy a levelet kiküldő információs telefonszámon azt mondták, hogy nem adnak részlet fizetést, eléggé elcsodálkozott. Furcsának találom, hogy bár szeretnék fizetni, mégsem lehet. Csak egy összegben, de úgy meg nem tudom. Tudna esetleg valaki segíteni, hogy mégis hol egyezhetnék meg -behajtón kívül- a bankkal, mielőtt még több tartozás lesz emiatt? Van e valami törvény rá, hogy még velük is lehetne egyezkedni?

Legjobb válasz: Ha már felmondták a szerzõdésed, akkor már persze, hogy nincs részletfizetés. Azt még elõtte kell, ha nem tudod fizetni..

Ha már felmondták a szerzõdésed, akkor már persze, hogy nincs részletfizetés. Azt még elõtte kell, ha nem tudod fizetni..
Jóval hamarabb kellett volna egyezkedni, miért vártál eddig?

A Diákhitel Zrt-től ma kaptam egy levelet, hogy felmondták a szerződést /mert több mint hat havi tartozásom van/. Mi fog most történni? Akinek van tapasztalata kérem írjon.

Feltételezem, hogy ha egyszer felmondták akkor hiába fizetném ki a tartozásom akár a mai napon..? Munkahelyem van, a bérre terhelik rá? Van egy autó is a nevemen írassam át más nevére?

Legjobb válasz: Ha felmondták akkor pontosan azt kell tenned, kifizetned a tartozásod teljes összegét. Ha ezt nem teszed meg, a NAV fogja kezelni úgy, mintha adóval tartoznál az államnak. Ez végrehajtást is eredményezhet. Fizesd ki a diákhiteledet.

Ha felmondták akkor pontosan azt kell tenned, kifizetned a tartozásod teljes összegét. Ha ezt nem teszed meg, a NAV fogja kezelni úgy, mintha adóval tartoznál az államnak. Ez végrehajtást is eredményezhet. Fizesd ki a diákhiteledet.
A tartozás alatt egyébként a hitel teljes összegét értjük akkor, ha a szerzõdésed felmondásra került, nem a hat havi tartozásodat.

Felmondták a szerződésünket kötelezőnél mert 60 napon túl nem volt fizetve. A MAGISZ felé állítólag napi 450 ft kell fizetni de már vagy 60 nap az elmaradás! Létezik ilyen?

Legjobb válasz: Mit tegyünk most?A biztosításunk 4500.- volt egy félévre de nem használtuk az autót mert sajnos a mûszakira sem volt pénz így a biztosítás fizetése is elmaradt sajnos anyagi okok miatt!Most hívtam a biztosítót hogy jövõ hónapban rendezném a már régen esedékes díjjat.Azt mondták már felmondták a szerzõdést náluk kell újrakötnöm ami persze nem gond.Õk viszont ahogy megkötöm a MAGISZ felé küldik hogy mikor történt a szerzõdésfelmondása és attól a naptól fogva a teljesítménynek megfelelõ összeget esetünkben 450.- kell naponta számolni ki kell fizetni ami kb 60 nap 27000.-nagyon el vagyunk keseredve azt sem tudjuk hogy fizessük ki.Tudtok valami megoldást rá?Ha igen kérlek segítsetek!!!

A kérdező hozzászólása: Mit tegyünk most?A biztosításunk 4500.- volt egy félévre de nem használtuk az autót mert sajnos a mûszakira sem volt pénz így a biztosítás fizetése is elmaradt sajnos anyagi okok miatt!Most hívtam a biztosítót hogy jövõ hónapban rendezném a már régen esedékes díjjat.Azt mondták már felmondták a szerzõdést náluk kell újrakötnöm ami persze nem gond.Õk viszont ahogy megkötöm a MAGISZ felé küldik hogy mikor történt a szerzõdésfelmondása és attól a naptól fogva a teljesítménynek megfelelõ összeget esetünkben 450.- kell naponta számolni ki kell fizetni ami kb 60 nap 27000.-nagyon el vagyunk keseredve azt sem tudjuk hogy fizessük ki.Tudtok valami megoldást rá?Ha igen kérlek segítsetek!!!
Okmányirodába menjetek be és ideiglenesen vonjátok ki az autót a forgalomból. Ezt kellett volna megtenni már a szerzõdés felbontásakor, akkor nem lenne ez az elmaradás. Most már késõ, ezt mindenképp ki kell fizetni. Igyekezzetek vele, mert minden nap növekszik.
csökkenthetitek az utólag "büntetésként" fizetendõt, ha üzembentartóit köttök valakivel (mondjuk a családban) ... ebben az esetben ha jól emlékszem, az üzembentartó csak három hónapra visszamenõleg kell, hogy kifizesse ezt a díjat ... biztosító bróker ismerõst keress ... vagy akár a neten is bróker céget, azok segítenek (nem te fizeted a díjukat, hanem a biztosító)
17.49ces hozzászóló jót mond.De nem kell az ü.t-nak visszamenõleg egy napot se kifizetni, hanem az õ nevére kell kötni a biztosítást, és ennyi.(amúgy meg:maBisz)
Igen, és amikor az eredeti tulaj nevére újra autó kerül, szépen fizetheti ismét a fedezetlenségi díjat. Azt ugyanis nem felejtik el...


Felmondták a lakáshitelemet. Bátyámmal, a menyasszonyommal és a kisfiammal élünk együtt. Most érkezik a kislányom. Bátyámnak van bejelentett munkahelye, nekem csak alkalmi van. Nem tudom mihez kezdhetnénk, vagy hol kaphatnék segítséget?

Úgy gondolom, hogy a családi ház körül sikerült beállítanom egy olyan anyagi környezetet, hogy most már tudnánk fizetni, havi 20-25e ft-ot a részletre, de sajnos nem áll szóba velünk senki. A kisfiam most múlt egy éves, 6 kemoterápián van túl, mert daganatosan született, és ebben a kilátástalan helyzetben, már nem tudom mihez kezdhetnénk.

Legjobb válasz: Még nem kell aggódni. A bank igaz felmondta a hiteledet, de nem veheti el egybõl a házatokat. Az ügyedet át fogja adni egy behajtó cégnek, és õ nekik írhatsz. Kérj részletfizetési kérelmet, jelezve hogy szándékodban van fizetni. Olyan nincs hogy ha valaki fizetni akar akkor ne adjanak esélyt. A behajtócég meg fogja adni a fizetési lehetõséged, de onnantól kezdve ne szúrjátok el. Fizessetek..

Még nem kell aggódni. A bank igaz felmondta a hiteledet, de nem veheti el egybõl a házatokat. Az ügyedet át fogja adni egy behajtó cégnek, és õ nekik írhatsz. Kérj részletfizetési kérelmet, jelezve hogy szándékodban van fizetni. Olyan nincs hogy ha valaki fizetni akar akkor ne adjanak esélyt. A behajtócég meg fogja adni a fizetési lehetõséged, de onnantól kezdve ne szúrjátok el. Fizessetek..
Szánalmas vagy, komolyan mondom. Idejössz, sírsz, aztán megsértõdsz és "magyar mentalitásozol". Holott amit te csinálsz, az az igazi "magyar mentalitás". Semmi felelõsségvállalás, csak a sírás, hogy nincs. Ráadásul még hazudozol is itt össze vissza, hogy 1 éve még minden szép volt, most meg jajj nem tudod fizetni a kis hitelecskédet és már el is mondta a bank. És szerinted az, hogy összejön egy "nem tervezett gyerek", de ha elvetetitek akkor esetleg nem lehet többet az indok arra, hogy az éhenhalás küszöbére, munka nélkül, ház nélkül kipottyantson az asszony magából egy másodikat egy állandó ápolásra szoruló mellé? Hát megsúgom, hogy nem. Ez is csakis a te felelõtlen döntésed eredménye, semmi más. Az is, hogy megfogant és az is, hogy megtartottátok.
Nem hat meg. Tudod, hogy milyen tanácsot tudnunk adni? Menj el dolgozni! Ilyenkor nyáron is elmehetsz napszámba 5000 Ft/nap. Te vagy a magyar mentalitású, szerinted egy normális, kapitalista országban mikor kapnál meg bármit munka nélkül, alanyi jogon, mert szociálisan rászorult vagy? Elárulom, soha. Mindenért meg kell dolgozni egy normális országban, de itt már az a természetes, hogy alád tesznek mindent, mert szegény, ártatlan ember vagy, akit az élet súlyt. Megesett, hogy nekünk lakásunk sem volt, mert az alkoholista apám elitta, de magunktól talpra álltunk, folyamatosan dolgozom 16 éves korom óta, jelenleg 2 állásom van. A pofám leszakadna, ha pénzért kuncorognék. Tanácsot kaptál, dolgozz, küzdj. Nem értem, hogy mire vonatkozóan írtad, hogy mindenhez te sem érthetsz...
"lakáshitellel a nyakadon, alkalmi munkákkal alig-alig megélve minek kellett neked még egy gyerek, a még alig egyéves -meséd szerint- nagybeteg mellé..." +1 Aki ilyen hülye azt nem lehet megmenteni - leginkább saját magától. Azt meg ne csodáld, hogy havi 20 rongyért nem tolonganak a banki ügyintézõk lábat csókolva. Hol élsz te ember, egy albérlet 70e-tõl kezdõdik és az még nem is csaáldi ház. Mit akarsz te a 20e-ddel? Annyi lesz, hogy még 1-2 évig ki tudjátok húzni a putriban aztán majd mentek ahova tudtok. Csak a gyerekeket sajnálom, hogy ilyen a családjuk.
Az elõzõ válaszolók a szívembõl szóltak. Nem értem, hogy miért kellene titeket bárkinek eltartani. Teljesen nyílvánvaló, hogy dolgozni kellene, küzdeni, nem pénzért kuncsorogni...
Szívszaggató mese, ne küldjek egy kis pénzt? Szivesen megteszem, miután megindokoltad, hogy lakáshitellel a nyakadon, alkalmi munkákkal alig-alig megélve minek kellett neked még egy gyerek, a még alig egyéves -meséd szerint- nagybeteg mellé...
Jogilag az a lehetõséged, hogy megegyezel a végrehajtóval. Ehhez az kell, hogy a fennmaradó hitel és behajtási összeget pár év alatt vissza tudd törleszteni. Ez nyilván nem lesz neked opció, ezért még a következõ választásokig biztos nem fognak kilakoltatni, utána 1-3 éven belül biztosan. Utána törleszted a maradék tartozásodat és laktok ahol tudtok. Dióhéjban ennyi.
A kérdező hozzászólása: No, ennyire voltam kíváncsi. Nem arra hogy mennyire semmire kellõ vagyok, és nem arra hogy milyen rossz lehet a családi helyzetem és a gyermekeim sorsa. Köszönöm a válaszát.
Ajánlom az elkövetkezendõ 1-3 évben már hanyagold a törlesztést, úgy sem fogod tudni kifizetni (ha csak nem leszel valahol vezérigazgató vagy nem nyersz a lottón). Minden erõddel azon dolgozz, hogy legalább egy stabil albérletet megteremts magatoknak, mire a bank kilakoltat, ellenkezõ esetben a gyámügy intézetbe fogja rakni a gyerekeket - fõleg, ha egyikük beteg.
ezért utálom a magyarokat.. majd nem az összes lenézi a másikat. munkahelyen is. tisztelet a kivételnek.

Két hónapja felmondtam a cégnél ahol dolgoztam. Azonnali felmondással. Viszont elfelejtettem megírni az indokot! Ilyenkor mi van?

De a munkáltató így is aláirta és elfogadta, majd le lett adva a munkaügyi központban.

Legjobb válasz: Nem számít, ha elfogadták

Nem számít, ha elfogadták
Azt talán utólag is meg lehet írni
Semmi következménye nem lesz. Fõleg ha aláírták és átvették.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak olvastam, hogy ha a munkavállaló talál kifogást a felmondásában -amit a munkáltató intézett felé- akkor 30 napig lehet benyújtani panaszt. (+van valami 3 év) De az én esetemben úgy van, hogy írtam egy azonnali felmondást, és nem írtam hozzá indokot. Ami elméletileg szabály ellenes, de a munkaadóm aláírta, indokkal nem törõdött. Így a volt munkaadóm is ugyanúgy 30 napig élhet a panasz beadásával, vagy rá más szabályok vonatkoznak?
Sz*rházi mocskok az ilyenek, többségében
lepontozhattok, de amennyiben a felmondás indoka klétszámleépítés, majd betöltik a munkakört, a munkáltató perelhetõ, sikeresen.
"hát igen , én nem tartozok a járulékkedvezményezettek köré" Ha ez volt az igazi indok, és valami kamut kitaláltak, akkor irány a bíróság. A hivatalos indokot jó eséllyel nem tudják megvédeni. Már egy közepes ügyvéd is kitapos ebbõl egy kis pénzt. (õk pedig egy szép kis büntetést is kapnak) A munkavállalónak is vannak jogai, a két szép szeméért nem lehet kirúgni.
Azért a pert én nem nagyon javaslom senkinek. Bármikor ki tudja magyarázni, hogy valamit rosszul csináltál, és akkor még az õ perköltségeit is rád sózzák. Ne keseregj ezen már, bizonyára gazdasági érdekel állnak a háttérben. Pl. amikor az IBM megszûnt, és kitettek 3000 embert az utcára, Fehérváron sorra mondtak fel mindenkinek, és fele annyiért vettek fel volt IBM dolgozót, akik után még támogatást is kaptak az államtól. Aztán fél év múlva meg verték a mellüket a politikusok, hogy oh, megoldottuk, az összes volt IBM-es el tudott helyezkedni. Na, ja, de ha nem lett 3000 új munkahely, akkor még mindig van 3000 munkanélküli, nem? Ez csak szimpla matek. A város azóta sem heverte ki, a bérek a béka s..egge alatt.
A kérdező hozzászólása: hát igen , én nem tartozok a járulékkedvezményezettek köré
"milyen emberek ezek" Ezek nem emberek, hanem vállalkozások. A vállalkozások pedig nem a te érdekeidet, hanem a saját profitjukat nézik. Így valószínûleg jobban járnak, nem "hibáztathatod" õket érte. Vagy olcsóbb lesz nekik az új munkaerõ, vagy jobb. Vagy mindegyik együtt. Nem tudhatod, mi áll a döntés hátterében, viszont megkérdezheted õket. Célravezetõbb, mint ha minket kérdezel...
Kérdés, mivel indokolták a kirúgásodat. HA a munkáddal volt baj, akkor semmit nem tehetsz (illetve nem kellett volna aláírnod...) HA létszámleépításre hivatkozva küldtek el, majd felvettek mást, simán perelhetsz és nyerni fogsz. Nálunk a kórház egy alkoholista beteghordót küldött el, rendesek akartak lenni, nem azt írták, hogy vedel, hanem hogy létszámleépítés, majd felvettek egy normálisat. Az alkesz perelt és nyert.
Gyanítom, hogy a munkáltatód az új munkaerõ után kap valami támogatást, vagy járulékkedvezményt, amit utánad (már) nem. Pl. tartósan álláskeresõ és/vagy 50 év feletti és/vagy szakképesítés nélküli álláskeresõ és/vagy gyesrõl visszatérõ álláskeresõ után elég sok járulékkedvezmény jár a munkáltatónak. Ha neki teljesen mindegy, hogy Marika vagy Pirike áll a gép mellett (de Pirike után sok ezer forintot megtakarít), akkor valószínûleg az olcsóbb munkaerõt választja. Még ha kissé gerinctelen is, mert elküldi az éppen jól dolgozó eddigi munkaerõt...
Van olyan cég, aki csak próbaidõre veszi fel az embereket és ahogy letelik mindig mást vesz fel, és szépen lenyelik a bér felét is mellé. Szörnyû dolgokat hallok, elkeserítõ, hogy a munkáltatók mit engednek meg maguknak.
Nem kaptak utánad valami támogatást? Felénk az a szokás, hogy a cégek felvesznek egy csomó embert, akikre támogatás jár, felveszik a támogatást, az embereket tartják, ameddig muszáj, aztán mondvacsinált indokkal elküldik õket és felveszik az újabb embereket, meg az újabb támogatást.
Valószínûleg nem csináltál jól valamit mégsem, különben nem mondtak volna fel, nem gondolod?
3as nem kapnak semmilyen pénzt a munkavállaló után.csak kevesebbet kell fizetniük utánuk.nem mindegy.

Külsö merevlemezem felmondta a szolgálatot, ha bedugom kiirja hogy uj hardver de tovább nem jutok vele mit csináljak?

Maxtor, 20gigàs. Sajnos màs gépeknél sem müködik. Azt irja, hogy megfelelöen megy de nem jelenik meg a sajàtgépben.

Legjobb válasz: Nézd meg, van-e rajta partíció. Lehet, hogy csak az tûnt el valamiért.

Nézd meg, van-e rajta partíció. Lehet, hogy csak az tûnt el valamiért.
A kérdező hozzászólása: Hogy tudom megnézni? Amugy nem tudok rola hogy volt rajta sajnos
Sajátgépre jobbklikk -> kezelés -> lemezkezelõ.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom sajàtgépben ezt megtenni mert nem jelenik meg az ikonja a meghajtonak (USB-s). Ha Bedugom felismeri, kiirja, hogy uj hardver és itt megàll
A kérdező hozzászólása: Bocsànat totàlisan félreértettelek! Minden esetre màr jo ideje kapcsolodik a logikai lemezkezelö szolgàltatàshoz és nem lép 1-röl 2-re. Talàn befolyàsolo tényezö lehet hogy jelenleg egy Macbook-on vagyok bootcamp-es WinXP-n?!
Tehet.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapig nem tudtam fizetni.. és felmondta , azután egybe követelte most meg ez.. :((((((
A hitelszerzõdésben szokott olyan kitétel lenni, hogy a bank a követelését bármilyen náluk vezetett számláról leemelheti. Ez gyakorlatilag egy minden korlátozás nélküli végrehajtási jog (se bírósági jóváhagyást nem igényel, se korlát nincs a elemelhetõ összegre). Más bankba kellett volna utaltatni a zsét.
Azért vett le 110-et, mert 28.500 forintnak kell maradnia a számlán, az az öregségi nyugdíjminimum. Ha 330 jött volna a számlára, akkor 300at vett volna le.
A kérdező hozzászólása: Az szép! Na mind1 legalább a bérletre futja, köszi!
Hívd fel a behatási osztályt, vagy a kintlévõség kezelõt, ha már eladták a követelést, azért, hogy a következõ hónapban ne járj így. Egyezz meg velük egy fix részletfizetésben, ami nekik és neked is jó.
Nem, de sajnos igen.Nyugdíjas anyum vele megcsinálta az a köcsög otp.
Miért köcsög az OTP? A hiteleket úgy tudtam, vissza kell fizetni. Ha valaki nem fizet, szankcionáljak. Andersen meghalt, mese nincs!

Egy ismerősöm autóhitelét felmondta a bank, segítség?

Mit lehetne tenni hogy a behajtó ne tudja elvinni az autót és lehetne-e értékesíteni (természetesen a bank hozzájárulásával). A behajtó ha keresi és nem jelenik meg, (mert külföldön van) az mivel jár? A lezárt hitelnek akkor is ''ketyeg'' a kamata?
Bank biztos nem ad aktiv Barosnak hitelt.Más szervezettõl meg kockázatos kölcsönt felvenni, mert átrázzák az ügyfeleiket.
Sajnos, a bankok egyáltalán nem segítõkészek... Próbáljátok meg az áthidaló hitelt, de bar listásan nagyon nehéz lesz. Vannak "külsõ" hitelintézetek, de sajnos, a törlesztõ ott is 80 000 Ft körül kezdõdik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!